מה לקנות? פלאזמה או LCD

איך משהו עובד? למה זה ככה?
נעול
golan-rca (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 941
הצטרף: אוגוסט 2005
מיקום: חולון
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 15 פעמים

מה לקנות? פלאזמה או LCD

נושא שלא נקרא #1 

אין ספק שאם הייתי צריך להכתיר את שאלת השאלות ללא ספק הייתי בוחר בשאלה הזו.
הרבה אנשים טועים ושואלים: "מה יותר טוב, פלאזמה או LCD ? שאלה זו אינה נכונה בהגדרתה. למה? - מפני שאלו שני טכנולוגיות שונות ולכן להשוות ביניהן הוא אינו צעד נכון לעשות, זה למעשה כמו לנסות להשוות בין תפוזים לתפוחים - איך אפשר בכלל להשוות?
מה עדיף -
מרקם פריך או עסיסיות?
חמצמצות או מתיקות?
קילוף או היכולת לאכול עם הקליפה?
כך גם בתמונה - מה עדיף?
קונטראסט?
רזולוציה?
מריחות?
גודל תמונה?

לכן כפי שאתם רואים השאלה צריכה להישאל בצורה הבאה: "מה יותר מתאים לי, פלאזמה או LCD ?
איך אתה יכול לדעת מהו סוג המסך המתאים לך ביותר?

לפניך מספר כללים שחשוב לזכור לפני הקנייה (וגם אחריה):

1) במידה ואתה מעוניין לרכוש מסך דק, אתה צריך לשאול את עצמך בראש ובראשונה מה השימושים שאני הולך לעשות במסך? - DVD, מחשב PC, קונסולת משחקים, HOT/YES , מומלץ לחלק את השימוש במכשירים השונים לפי אחוזי צפייה. החלוקה הזאת תהווה חלק חשוב מההחלטה איזה סוג מסך יותר מתאים לך.
לא ניכנס לדוגמאות של חלוקה מפני שלכל אחד יש את החלוקה שלו, תוכל לרשום לעצמך את החלוקה שלך לפי אחוזים ובעזרת הנתונים האחרים שיתווספו לך בסעיפים הבאים תוכל לקבל תמונה יותר ברורה לגבי סוג המסך שיתאים לצרכיך.

2) פרמטר נוסף שיש לקחת בחשבון הוא מרחק הצפייה, לכל אחד בבית יש מרחק צפייה מהמקום שבו הוא יושב למסך עצמו, לכן אם אתה רואה אצל חבר בסלון מסך פלאזמה מדהים ביופיו בגודל של 50" שנקנה במחיר טוב, המחיר לא אמור לשמש כפרמטר היחידי, מפני שאם תלך ותקנה את אותו מסך שראית אצל החבר שאצלו המרחק צפייה הוא 4 מטר ואצלך מרחק הצפייה בסלון הוא 2 מטר לא בטוח שהמסך יתאים בשתי המקומות באותה מידה. בדר"כ ככל שעולים בגודל המסך גם המחיר עולה ולכן כדאי לחשב את גודל המסך שברצונך לקנות בהתאם למרחק הצפייה , כך גם תוכל לחסוך כסף.
דוגמא לחישוב מרחק: מומלץ בדר"כ לשבת במרחק שהוא גדול פי 3 או 4 מגודל המסך, כלומר אם אני קונה מסך 42" אז החישוב של המרחק המומלץ נעשה כך:
42X2.54=106.68 (מכפילים את גודל המסך ב-2.54 בכדי להמיר ליחידות של ס"מ)
106.68X3= 320.04 (את התוצאה מכפילים ב- 3)
3.2=320.04/100 (את התוצאה מחלקים במאה ומה שיוצא הוא גודל המרחק במטרים)
התוצאה שהתקבלה בחישוב מרחק הצפייה ממסך 42" היא 3.2 מטר, זכור שאצל כל אחד המרחק בבית שונה ולכן כל מרחק בין 3 ל- 4 מטר יהיה סביר לגודל מסך כזה.
כמובן שכל מקרה לגופו, אם אתה אוהב לראות תמונה גדולה ומקרוב אף אחד לא יוכל לקבוע לך איזה גודל מסך לקחת, ניתן רק להמליץ ההחלטה בסופו של דבר היא שלך.

3) תקציב הקנייה משמש גם כפרמטר נוסף בקנייה, ברגע שהחלטת לקנות מסך כדאי שתחשב מה התקציב שבו אתה יכול לעמוד בכדי שתוכל לחפש דגמים שמתאימים לתקציב שלך ולא תתעסק בסוגי דגמים שלא רלוונטים לסכום שאתה מתכוון להוציא.

4) אל תסתמך על דעות קדומות. כיום אצל מרבית האנשים קיימות עדיין דעות קדומות לגבי מסכים דקים, רובן היו נכונות כאשר מסכים אלו החלו להיות יותר נפוצים בארץ לפני 3 שנים בערך, אך מאז היו הרבה התפתחויות בתחום והרבה שיפורים ושינויים ולכן דעות קדומות כמו: "במסכי פלאזמה יש צריבה" , "מסכי LCD יותר טובים" , "כל מסך דק משדר תמונה ב-HD" ,וכו'. חלקם אינם נכונים כלל, חלקם אינם נכונים חלקית, אפשר להגיד שרק חלק קטן מהדעות הקדומות באמת נכון.

5) כיום קימיים מספר סוגי חיבורים בכל מסך כגון: COMPONNET, COMPOSITE, SCART, S-VIDEO, DVI, HDMI, VGA, - כל דגם מגיע עם סוגי חיבורים שונים ולכן חשוב שתדע אילו חיבורים קיימים במסך שאתה רוכש ותבדוק האם הם מתאימים למכשירים שקיימים אצלך בבית או למכשירים שאתה עתיד לרכוש. (בכל מקרה קיימים TRANSCODERS למיניהם שמשמשים להמרה מסוג חיבור אחד לסוג חיבור אחר).

6) חשוב מאוד לא להסתמך רק על דעות של אנשים אחרים, ברגע שהגעת למסקנה שלך מתאים יותר לקנות מסך מסוג LCD ואתה מתלבט בין 2 או 3 דגמים מסויימים לפי המלצות שקיבלת - חשוב שתלך ותראה בעיניים שלך איך התמונה באותו מסך נראית לך. גם אם שני אנשים מסתכלים על אותו מסך מאותו מרחק באותו החדר באותה תמונה לכל אחד יש את ההגדרה העצמית שלו לאיכות תמונה ולכן יכול להיות מצב שבו תמונה שתיחשב לטובה בעיניו של אדם אחד לא תיראה טוב לאדם השני, שלא לדבר על כך שבדרך כלל ההמלצות שבדרך כלל תקבל מאנשים שצפו או צופים במסך בתנאים מסויימים אינם תואמים את התנאים שיש אצלך בבית - המרחק אינו אותו מרחק, התאורה אינה תאורה וכו'

7) כאשר הגעת לתצוגה בחנות מסויימת שבה מציגים מסכים, בדר"כ בתצוגות אלו מציגים על גבי המסכים חומר HD ממחשב ולכן איכות התמונה בהם כמעט תמיד תהיה מדהימה. אל תשכח שאצלך בבית כאשר תחבר למסך ממיר דיגיטלי או DVD איכות התמונה לא תהיה אותו הדבר כפי שראית בחנות, איך אתה יכול לצפות לראות את אותה איכות תמונה כאשר החומר המשודר המכשיר המשדר והחיבורים הם שונים? לכן זכור, כאשר אתה צופה בתצוגה בחנות בתמונה מסויימת, שאל את המוכר מהו המכשיר המשדר ומהו סוג הכבל המחבר. כדאי לך גם לדרוש לראות במסך שידורים מממירים של HOT או של YES בכדי שתוכל לקבל פרספקטיבה כיצד תראה פחות או יותר התמונה אצלך בבית. בנוסף מומלץ להביא סרט DVD איתך מהבית (סרט שאתה מכיר) ולבקש שיקרינו לך אותו על גבי המסך שאתה מעוניין לרכוש, כך תוכל לקבל התרשמות נוספת.

8) ישנם בשוק הרבה סוגים של מסכים והרבה דגמים של חברות שונות, כפי שהוסבר בסעיף הקודם הדבר הכי חשוב הוא לראות את המסך בעיניים שלך בכמה סוגי שידור שונים, נוסף על כך יש לבדוק את המפרט הטכני של המסך בכדי שתדע מהם הנתונים הטכניים של המסך, חשוב להבין מה המשמעות של המושגים שמצויינים במפרט של כל מסך:
זמן תגובה = (נתון זה מופיע רק במסכי LCD) הזמן שלוקח לכל פיקסל שמוצג בתמונה להפוך ממצב כהה למצב בהיר. עליך לחפש זמני תגובה נמוכים, כשזמן התגובה גבוה ישנם תצוגות במסך שבהם עלולים להופיע מריחות על המסך.ישנו לעיתים שוני בין הנתונים של החברות השונות וזה נובע מכך שלא כל החברות עובדות ע"פ פורמט אחיד ולכן קורה לעיתים שחברה אחת רושמת שמהירות התגובה של המסך שלה היא 8ms וחברה אחרת 4ms ולמעשה בפועל מהירות התגובה של שניהם זהה, לכן אין יותר טוב ממראה עיניים.
יחס ניגודיות = היחס בין הצבע הלבן ביותר שהמסך מציג לבין השחור הכהה ביותר, מומלץ שתחפש מסך עם יחס ניגודיות של 1:3000 ומעלה (במסכי LCD היחסים יותר נמוכים מאשר במסכי פלאזמה למיניהם).
רזולוציה = רמת ההפרדה, כמות הפיקסלים שהמסך מסוגל להציג, ככל שהתמונה מורכבת מיותר פיקסלים כך ניתן להבחין ביותר פרטים והתמונה יותר איכותית.
עוצמת האור = חשוב שעוצמת האור במסך תהיה גבוהה, מפני שישנם גורמי אור חיצוניים כגון תאורה ביתית או אור שמש מבחוץ אשר משפיעים על התמונה במסך ולכן כדאי לקנות מסך שבו עוצמת האור היא בין 1000cd/m2 ל- 1500.

9) אחריות! נושא לא פחות חשוב, ישנם מקומות שבהן מוכרים מסכים (בדר"כ יותר בזול) ללא אחריות של יבואן מורשה, אומנם רובן נותנים אחריות על המוצר אך היא אינה מקורית, זאת אומרת שאם תהיה בעיה במוצר הם אכן יקחו אותו לבדיקה ותיקון אך זה לא יתבצע במעבדה מורשה שעובדת עם חלפים מקוריים של היצרן, הם אומנם מתקנים את המסך במעבדה אך ברוב המקרים החלפים שמותקנים אינם מקוריים. יש לציין בכל מקרה שאחריות היא אכן אחריות ובשניהם אתה מכוסה, אך כאן כל אחד צריך לבחור האם הוא מעדיף אחריות מקורית של יבואן מורשה או אחריות של החנות עצמה.

10) לאחר קניית המסך חשוב לשמור על כללים חשובים: לא לנקות את המסך עם מטליות שונות למיניהן או סמרטוטים שאיתם אתה רגיל לנקות אבק מעל גבי הרהיטים, חשוב לזכור שלמסכים אלו יש ציפוי וכדאי להשתמש במוצרי ניקוי שמיועדים לניקוי מסכים כגון: מטלית מיקרופייבר.
דבר נוסף שחשוב לא להקל בו ראש הוא כיצד לחבר את המכשירים השונים למסך, לכל מכשיר כגון DVD או ממיר יש מספר חיבורים ולכן חשוב שתבחר לחבר דרך החיבור שיתן לך את איכות התמונה הטובה ביותר.
גם לכיול המסך יש תפקיד חשוב באיכות התמונה ולכן לאחר שמיקמת את המסך וחיברת את כל החיבורים כדאי שתקדיש גם זמן לכיול המסך עצמו.

לסיכום: לאחר שקראת את הסעיפים הבאים מה שכדאי לך לעשות הוא לרשום לעצמך את החלוקה של השימוש במסך לפי אחוזי צפייה (כפי שמוסבר בסעיף מס' 1), לרשום את מרחק הצפייה שקיים אצלך בבית (כפי שמוסבר בסעיף מס' 2), לרשום את התקציב שלך לקניית המסך (כפי שמוסבר בסעיף מס' 3), לרשום את סוגי החיבורים שחשוב לך שיהיו במסך (כפי שמוסבר בסעיף מס' 5), ובעזרת הרשימה יהיה לך יותר קל לדעת איזה סוג מסך יתאים לך יותר, ברגע שתציג את הרשימה הזאת בחנות למוכר יהיה יותר קל לעזור לך ולהראות לך סוגי מסכים שרלוונטים לגביך.
לגבי מונחים שהוזכרו כאן, ואתה מעוניין להבין ולדעת עליהם יותר אתה מוזמן להיכנס אל - מילון מונחי הוידאו ובו תוכל למצוא הסברים לעומק.

באתר נערכו דיונים רבים בנושא הזה, לפניך מספר קישורים שקשורים לנושא ומהם תוכל לקבל עצות והסברים נוספים:

מאמר על LCD מול פלאזמה

מאמר ובו טיפים נוספים כיצד לבחור מסך דק

קישור לשירשור שעוסק בנושא

קישור לשירשור שעוסק בנושא

קישור לשירשור שעוסק בנושא


הערה:
את סוגי מסכי הטלוויזיה שנמכרים כיום בשוק ניתן לחלק לשלושה סוגים עיקריים:

מסכי SDTV

מסכי EDTV

מסכי HDTV

הסוג הראשון SDTV מתייחס למסכי CRT הרגילים.
במסכים הדקים ישנם את שני הסוגים האחרים EDTV ו- HDTV , לא כל מסך דק מותאם לשידורי HD מלאים, כמובן שבכל מסך ניתן לראות חומר שידור של HD אבל אם המסך הוא אינו HDTV התמונה תוצג אך לא בצורה האופטימלית שבה היא אמורה להתקבל.
ניתן לדעת אם מסך הוא אכן HDTV על פי הרוזולוציה שבה הוא תומך (720P ומעלה).
מסכי HDTV עולים כמובן יותר יקר ממסכי EDTV, כיום בארץ נושא ה- HD עדיין לא מפותח ונפוץ (למרות שיש כבר אנשים שצופים בחומר HD דרך מחשב או דרך צלחת פרטית) ולכן אם התקציב שלך אינו גבוה ואינך חושב על צפייה בשידורי HD בזמן הקרוב מסך EDTV יכול להתאים לך.
העניין הוא שבעתיד הקרוב שידורי HD ילכו ויהיו יותר נפוצים בישראל ולכן אם כיום יש באפשרותך מבחינת התקציב לרכוש מסך HDTV אין ספק שההשקעה תהיה במסך כזה תהיה יותר לטווח ארוך מאשר מסך EDTV. זכור תמונה תמיד ניתן לקבל כאשר מחברים מכשיר מסויים (DVD,ממיר,מחשב) למסך בעזרת כבל מתאים, אך דבר חשוב לא פחות שצריך לעניין את המחשבה חוץ מאשר: "יש תמונה במסך" הוא: "איך התמונה נראית במסך", וכאן למעשה מסתכם כל העניין - לעשות את כל הדברים הדרושים בכדי לראות במסך את התמונה הטובה ביותר שאתה יכול לקבל מכל מכשיר שמחובר למסך.
-golan-

נעול

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”