מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


הונדורס - הבורונדי החדש


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 4982

 #1  נשלח: א' 12/12/2010 9:51
הונדורס - הבורונדי החדש

ממש לא אבל רציתי להקפיץ את יוסיסופר...
יוסי הביא לי דוגמית של הונדורס, בטענה שהוא לא מצליח להוציא ממנו משהו מעניין. ביודעי במי מדובר (השמועות טוענות בעקשנות כי מעט לפני השריפה בכרמל, נשמעו באזור טבעון צרחות שמחה "סוף סוף הגעתי לרמת הקליה הרצויה!") מיד ידעתי שעלי לנסות את הכיוון הבהיר. זה מה שעשיתי, תחילת פיצוץ ראשון באזור ה 9 דק, קירור בתחילת 12, ממש מעט לפני כניסה לפיצוץ שני.
התקבל קפה מעניין, דרון-אנריקאי עם מאפיינים אפריקאיים דווקא מבחינת החמיצות, הולך מצוין לקפוצינו(נרשמו מספר ביקורות טובות!), האספרסו עם טעמים מחוספסים יותר ומזכיר טעמים ממספר מדינות מאזורו.
להערכתי, הוא יכול לשמש כתחליף טוב לקולומביה ברמת קליה זו, ותערובת של 40 ברזיל 20 הונדורס 20 PNG ועוד 20 רובוסטה היא הדבר הבא שאנסה.
(1) הבעות תודה: כפיר_ש
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #2  נשלח: א' 12/12/2010 12:40

נשמע חמצמץ משהו. האם?
_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 4982

 #3  נשלח: א' 12/12/2010 15:13

בהתחשב בבהירות הקליה כמובן
_________________
what's next?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 194
מספר הודעות: 2220

 #4  נשלח: א' 12/12/2010 20:59

אכן קפצתי.

הצעקות ששמעת היו של השכנה שלי שחשבה שגם הבית שלי עולה בלהבות כתוצאה מהעשן השחור שיצא מהצינור פליטה של הקולה.

כפי שטענתי בעבר הקפה מהונדורס אין בו כלום מלבד טעם בסיסי של קפה,ודווקה לאחרונה אני משתמש בו כבסיס לתערובת-מה שאנחנו מכנים פילר,אבל בהחלט לא בקליה בהירה וגם לא כהה מידי.ואני ממשיך במאמצים לנסות לגלות בו משהו.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
gedkoz (ged koz)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  May 07, 2010

מיקום: משגב,גליל
הבעות תודה: 118
מספר הודעות: 1403

 #5  נשלח: ב' 13/12/2010 2:17

סיקרנתם אותי,מחר אנסה...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 4982

 #6  נשלח: ב' 13/12/2010 9:17

אני לא בטוח שהוא בסיס טבעי לתערובת אספרסו, אם כי עם הנדסה מדוייקת אפשר לקבל משהו. אולי להשלים עם סוגי קפה "אפלים", יאמן, סומטרה , ורובוסטה רצחנית כלשהי?
חוצמזה אני צריך לנסות גם בכהה יותר. נראה אם פינת הקפה שלי בכלל שרדה...

_________________
what's next?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Aug 30, 2010
הבעות תודה: 101
מספר הודעות: 1557

 #7  נשלח: ד' 15/12/2010 0:21

אני ניסיתי אותו אם ברזיל ומעט רובוסטה והלך ממש טוב במיוחד בהפוך
_________________
about.me
פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 4982

 #8  נשלח: ד' 15/12/2010 0:44

אז ככה: 40 סרדו 20 הונדורס, בינוני, 20 מקסיקו 20 רובוסטה, כהה
נראה איך ילך

_________________
what's next?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
shtud (Daniel Schtudiner)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2010
הבעות תודה: 100
מספר הודעות: 1591

 #9  נשלח: ד' 15/12/2010 0:56

אני נהנה לפעמים מההונדורס בתור טורקי בהיר, לדעתי במצב הזה יש לו איזה טעם מיוחד שמשתלב טוב עם החמיצות שלו, אגב בקולה מסחרי הפיצוץ הראשון שלו מתחיל בד"כ הרבה לפני זנים אחרים מבחינת המעלות בchamber
פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 4982

 #10  נשלח: ד' 15/12/2010 14:46

זה מסביר את מה שקרה לי בקליה שלו יחד עם הברזיל, הפיצוץ הראשון היה מאוד ארוך
_________________
what's next?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
gedkoz (ged koz)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  May 07, 2010

מיקום: משגב,גליל
הבעות תודה: 118
מספר הודעות: 1403

 #11  נשלח: ד' 15/12/2010 16:24

אל איזה הונדורס אתם מדברים? SHB או Madeo שהוא נחשב להרבה יותר טוב?כי זה שיש באמיגו הוא לא רע -High grown אבל יש מצב שבירקא זה strickly high grown היותר טוב...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 4982

 #12  נשלח: ה' 16/12/2010 0:54

תחושת בטן - זה אותו הקפה...
_________________
what's next?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 4982

 #13  נשלח: שבת 18/12/2010 1:15

חווד על התערובת כרגע - למרות צעירותה לא התאפקתי. יצא אספרסו מאוזן ומצויין, כמובן עם טעם לוואי של קליה צעירה.
רוצה לציין לטובה את הרובוסטה פרצ'מנט של אבגי, משדרגת יפה תערובות לאספרסו.

_________________
what's next?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #14  נשלח: ה' 20/01/2011 18:54

מקפיץ למרות שזה פוסט קצת ותיק ...

יצא לי לקנות קילו מאמיגו לפני כשבוע, קליתי סיבוב של 240 גר' ל FC וחכיתי 3 ימים לפני הטעימה.

ובכן הרשמים שלי ממנו הם שמדובר בקפה פשוט, מעט חמצמץ עם גוף בינוני-, אין בו שום דבר מעניין ואני מסכים עם הקביעה שהוא מתאים כפילר לתערובת (ולדעתי יש בסיסים הרבה יותר מוצלחים ממנו באותו מחיר).

לא רואה שום סיבה לקנות אותו, לדלג.
(1) הבעות תודה: moti_r
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #15  נשלח: ה' 20/01/2011 18:57

תודה על האזהרה

לא יודע מה זה פילר...
זה כמו להכין מרק ירקות, ולהכניס הרבה אבנים כדי שהסיר יתמלא.

קפה צריך להיות טעים. קפה אנמי הוא קפה לא מעניין. מכניסים פילר ומה מקבלים?

את זה:


_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht