הויואלדי שלי מחוברת דרך מרכך שמונה ליטר שסיפקו לי בגסטרוליין. אני בפני הריכוך הראשון שלי , מצוייד בקילו מלח גס. כל כמה זמן הייתם ממליצים לי לעשות ריכוך, אם אני מכין כחמש כוסות קפה ביום? המתקין אמר לי פעם בשבוע, אז חשב עוד קצת ואמר 'בעצם פעם בשבועיים'. מהנסיון שלכם, בלי לחסוך לי מאמץ, כל כמה זמן ?
חוץ מזה, אילו פעולות תחזוקה של נקיון - חוץ מנקיון חיצוני - אני צריך לעשות? מה לגבי ניקוי הפילטר של הראש? (לא הראש שלי, כמובן )
תדירות פעולת הריכוך
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
רענון מלח למרכך נעשה כשיש צורך וזה יכול להיבדק בעזרת הסטיקים שהזכרתי.
בשימוש ביתי זה יכול להיות כל כמה חודשים.
http://www.a-avrahami.co.il/item.asp?itemid=373
בקפלאש = מרכיבים פילטר עיוור לידית ושמים בו אבקה של מסיר שומנים (קופי קלין גם מאברהמי), מפעילים את החליטה לכ 10 שניות. בזמן הזה המים ומסיר השומנים מנקים את הראש. מפעילים ככה את המשאבה כ 3 פעמים ובסוף משקשקים את הידית תוך כדי חליטה כדי להוציא את כל השאריות.
ככה אתה מנקה את שסתום הפריקה ואת ראש החליטה וזה נעשה פעם בשבוע.
(אחרי כך עושים שוט כיור לניקיון)
http://www.a-avrahami.co.il/item.asp?itemid=314
בשימוש ביתי זה יכול להיות כל כמה חודשים.
http://www.a-avrahami.co.il/item.asp?itemid=373
בקפלאש = מרכיבים פילטר עיוור לידית ושמים בו אבקה של מסיר שומנים (קופי קלין גם מאברהמי), מפעילים את החליטה לכ 10 שניות. בזמן הזה המים ומסיר השומנים מנקים את הראש. מפעילים ככה את המשאבה כ 3 פעמים ובסוף משקשקים את הידית תוך כדי חליטה כדי להוציא את כל השאריות.
ככה אתה מנקה את שסתום הפריקה ואת ראש החליטה וזה נעשה פעם בשבוע.
(אחרי כך עושים שוט כיור לניקיון)
http://www.a-avrahami.co.il/item.asp?itemid=314
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- joncafe
- גורו קפה
- הודעות: 2335
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: קנדה
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
מצאתי את עצמי מתחבט בענין לאחרונה.
מרכך 8 ליטר בתמאי קשיות המים בארץ אמורים לרענן כל כ-500 ליטר.
זה נכון שאספרסו זה כ-25-30 מ"ל, וכפול זה כפול מזה. אבל, לדעתי כולנו שוגים כי כולנו מבצעים קולינג פלאש ארוך, שמוציא הרבה יותר.
חלקנו גם מנקה את הפילטר תחת מים שזורמים מהראש, וזה גם מבזבז מים.
אני עוד לא הספקתי, אבל בכוונתי למדוד את תצרוכת המים בקולינג פלאש ובשטיפות כדי לקבל הערכה מדוייקת יותר על תדירות הריכוך.
מרכך 8 ליטר בתמאי קשיות המים בארץ אמורים לרענן כל כ-500 ליטר.
זה נכון שאספרסו זה כ-25-30 מ"ל, וכפול זה כפול מזה. אבל, לדעתי כולנו שוגים כי כולנו מבצעים קולינג פלאש ארוך, שמוציא הרבה יותר.
חלקנו גם מנקה את הפילטר תחת מים שזורמים מהראש, וזה גם מבזבז מים.
אני עוד לא הספקתי, אבל בכוונתי למדוד את תצרוכת המים בקולינג פלאש ובשטיפות כדי לקבל הערכה מדוייקת יותר על תדירות הריכוך.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler