מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


המלצה לבית קפה: קולה עד 2 קילו - או לקנות קלוי


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
מאור_בר (מאור בר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Feb 19, 2010
הבעות תודה: 110
מספר הודעות: 1175

 #1  נשלח: ד' 27/06/2012 10:57
המלצה לבית קפה: קולה עד 2 קילו - או לקנות קלוי

הי,
לגיסי יש עסק של קייטרינג חלבי ובקרוב הוא רוצה לפתוח מקום ישיבה, בית קפה-מסעדה.
הוא ביקש עצה בנושא הקפה. אני טוען שצריך להתמקד: או שאתה בית קלייה, או שאתה בית קפה. בנוסף כל סוחר קפה יתן לך מכונה ומטחנה, רק תתחייב לקנות ממנו קפה. אפילו אפשר ליצור לייבל פרטי של העסק ותערובת אישית.

אבל אי אפשר להתעלם מהיתרונות של קלייה אין-האוס. הקפה תמיד טרי, לא נתקעים עם סחורה שמתיישנת או פגת תוקף (פשוט קולים לפי הצורך) וכמובן העלויות לירוק נמוכות יותר. חוץ מזה, זו אטרקציה.
הבעיה לדעתי היא בשמירה על העקביות של הבאטצ'ים. כקולה ביתי אני מאוד נהנה מזה שהתערובת כל פעם משתנה קצת. זה יוצר עניין ולפעמים זה טוב יותר ולפעמים פחות. בבית קפה נדמה שמצופה לקבל את אותו המוצר בכל פעם, עד כמה שאפשר במוצר אורגני. נדמה לי שזה דבר שדורש התמחות מסוימת ולכן כאן שוב היתרון ברכישה של תערובת.

והמחיר - סולאר של איבגי עולה סכום לא מבוטל, זה משמעותי במיוחד לעסק מתחיל. אולי אפשר למצוא באיביי קולה דומה.
חשבתי אתמול על רעיון מגניב: לקנות 4 יחידות של ג'ין קפה ואיתם להכין קילו וקצת בכל פעם. ככה גם תמיד יש לך גיבוי במקרה של תקלות, אתה גמיש מבחינת הכמות המינימלית וזה עדיין מהיר לא פחות מקולה תוף מקצועי.

בקיצור, אשמח לשמוע דעות בנושא ואולי רעיונות אחרים שלא חשבתי עליהם.

_________________
עיצוב אינטראקטיבי | בלוג | ציורי קיר | רישומים


נערך בפעם אחרונה על-ידי מאור_בר בתאריך ד' 27/06/2012 13:20, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 243
מספר הודעות: 1082

 #2  נשלח: ד' 27/06/2012 11:28

אני לא אחווה דעה כי אני משוחד, אני רק אגיד שאני מכיר מישהו שמוכר קולה של 2.5 קילו יד שניה ( לא אני).
לשיקולך
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
מאור_בר (מאור בר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Feb 19, 2010
הבעות תודה: 110
מספר הודעות: 1175

 #3  נשלח: ד' 27/06/2012 12:08

קודם כל תודה.
האמת שבהודעה המקורית כתבתי משפט (שמחקתי אח"כ), שאשמח לשמוע גם את העוסקים בתחום כיוון שאני מעריך את דעתכם, למרות שברור לי שמן הסתם תייצגו אג'נדה מסוימת. אני (ולדעתי גם רוב החברים כאן) בעד דיון פתוח תמיד, כל עוד שומרים על הטעם הטוב.

_________________
עיצוב אינטראקטיבי | בלוג | ציורי קיר | רישומים
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #4  נשלח: ד' 27/06/2012 13:48

אם הוא לא באמת בעניין זאת תהיה טרחה בשבילו.
הוא צריך להכשיר ולהעסיק מישהו שיקלה - זה לא יכול להיות מלצר מזדמן כמו כמו ששמים על מכונה (לא שאת זה צריך לעשות).
בקיצור - אם זה לא בא ממנו אז לדעתי לא.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #5  נשלח: ד' 27/06/2012 23:36

הוא צריך להיות פריק בשביל להכנס לקליה עצמית, ולעשות את זה כמו שצריך יעלה לו לא מעט.
ועם מבחר לא קטן של בתי קליה ישראליים שצצו בשנים האחרונות, לא נראה שיש סיבה.

_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shtud (Daniel Schtudiner)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2010
הבעות תודה: 100
מספר הודעות: 1591

 #6  נשלח: ה' 28/06/2012 9:46

יש מספיק קולי קפה בעולם, אפילו בפוסט הזה יש כבר מבחר.... ::

בגדול השיטה של פעם של "הכולבויניק" לא הוכיחה את עצמה, היום העולם מתקדם לכיוון שכל אחד מתמקצע במשהו ועושה את זה טוב, אז לדעתי לקלות קפה יהיה כמו חליבה עצמית, או בניית ריהוט עצמי.... אולי שייך...אבל זה ביזבוז אנרגיה וזמן במשהו שאפשר לקבל מאיש מקצוע, ובלי להזיע.

אז בקיצור, לדעתי, אם אין סיבה ממש ממש טובה, הוא לא אמור להתעסק ביצירת חומרי הגלם שלו.

_________________
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #7  נשלח: ה' 28/06/2012 11:36

shtud כתב:
יש מספיק קולי קפה בעולם, אפילו בפוסט הזה יש כבר מבחר.... ::

בגדול השיטה של פעם של "הכולבויניק" לא הוכיחה את עצמה, היום העולם מתקדם לכיוון שכל אחד מתמקצע במשהו ועושה את זה טוב, אז לדעתי לקלות קפה יהיה כמו חליבה עצמית, או בניית ריהוט עצמי.... אולי שייך...אבל זה ביזבוז אנרגיה וזמן במשהו שאפשר לקבל מאיש מקצוע, ובלי להזיע.

אז בקיצור, לדעתי, אם אין סיבה ממש ממש טובה, הוא לא אמור להתעסק ביצירת חומרי הגלם שלו.

במסגרת פינתנו "מדוע לא כדאי לעוסקים בתחום להביע דעה שאינה אובייקטיבית", אציין רק את סיקפה רמת החייל כדוגמה, לא יחידה אבל בולטת, של בית קפה שקולה בעצמו והפך לשם דבר באיכות הקפה. אני די בטוח שהם גם מרוצים מהעלויות הנמוכות יחסית של הקפה. העלות הראשונית ברכישת מכשיר קליה היתה גבוהה ויש גם התעסקות יומית בקליה, אבל העובדים שם מציינים זאת בעיקר כחוויה.
ועדיין, בשלב ראשוני, עדיף שלא לסטות מהקור ביזנס.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
מאור_בר (מאור בר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Feb 19, 2010
הבעות תודה: 110
מספר הודעות: 1175

 #8  נשלח: ה' 28/06/2012 13:02

תודה hosq, אני מסכים שיש אפשרות להצליח להתמחות אבל אתה בטח יכול להסכים שזה לא טריוויאלי ואכן, לא בשלב התחלתי.
לא הייתי ממהר להאשים את העוסקים בחוסר אובייקטיביות. כמו שכתבתי, הם מייצגים אג'נדה מסוימת כי זו האמת שלהם.

_________________
עיצוב אינטראקטיבי | בלוג | ציורי קיר | רישומים
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #9  נשלח: ה' 28/06/2012 14:56

אנחנו אומרים אותו דבר לא? בשלב ראשוני, ספקים חיצוניים שמספקים גם ציוד. אחכ אופטימיזציות.
אגב אני לא מאשים את העוסקים בחוסר אובייקטיביות. אני מציין זאת כעובדה - כששטוד כותב "בגדול השיטה של פעם של "הכולבויניק" לא הוכיחה את עצמה, היום העולם מתקדם לכיוון שכל אחד מתמקצע במשהו ועושה את זה טוב, אז לדעתי לקלות קפה יהיה כמו חליבה עצמית, או בניית ריהוט עצמי" זה לא אובייקטיבי. זה גם לא נכון תמיד. זה כמו להגיד שאין סיבה לבית קליה לבנות בעצמו מכשיר קליה או מטחנה כי יש מי שעושה זאת טוב יותר, ובמקרה יש לנו עוסק בתחום אחר שדוקא כן עשה זאת. למה? עניין אישי, שאיפה לשלמות, הרצון להיות ייחודי. וזה בהחלט קור ביזנס.
כמובן ששטודינר יודע שאני מחבב אותו ואת הקפה שהוא קולה אבל בכל הקשור לעוסקים בתחום אין איפה ואיפה. כולם יחטפו כשצריך

_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shtud (Daniel Schtudiner)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2010
הבעות תודה: 100
מספר הודעות: 1591

 #10  נשלח: א' 01/07/2012 0:22

אני עדיין חושב שכדי להצליח בעסק צריך להתמקד, גם אם זה כרוך בהוצאות, אני בעצמי משתמש בשיטת הכולבויניק כשאין לי ברירה, או בשביל הכיף, אבל כשמדברים ביזנז, אחד הקודים העיקריים הוא ההתמקדות....

נראה לי שכל מי שעצמאי ומצליח יגיד לך את אותו דבר...

_________________
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shtud (Daniel Schtudiner)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2010
הבעות תודה: 100
מספר הודעות: 1591

 #11  נשלח: א' 01/07/2012 0:51

בכל אופן אם הוא יחליט ללכת על קלייה עצמית, אשמח להדריך אותו בחינם.
_________________
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
(1) הבעות תודה: מאור_בר
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Mar 20, 2010
הבעות תודה: 270
מספר הודעות: 1427

 #12  נשלח: א' 01/07/2012 8:51

מאור,
יכול להיות שיהיה לו כדאי לשוחח עם בעל בית קפה שקולה בעצמו את הקפה ולקבל ממנו חוות דעת על עלויות, יתרונות וחסרונות על מנת לגבש דעה.
בית קפה אחד כזה אני מכיר coffee tree ברחוב וייצמן בכפר סבא. שלא כמו סיקפה שם הנפח גדול מאוד ועמדת הקלייה והפאסון בהתאם. בקופי טרי משתמשים בקולה קטן יחסית (של איבגי לדעתי) ועורכים מספר קליות ביום (כך התרשמתי).
פרטים של בית הקפה בטח תמצא בקלות.
בהצלחה
(1) הבעות תודה: מאור_בר
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
מאור_בר (מאור בר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Feb 19, 2010
הבעות תודה: 110
מספר הודעות: 1175

 #13  נשלח: א' 01/07/2012 10:01

תודה, רעיון טוב
_________________
עיצוב אינטראקטיבי | בלוג | ציורי קיר | רישומים
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
libira (Leonid Lipkin)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Jul 05, 2014

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 30

 #14  נשלח: ה' 28/03/2019 21:06

מעניין איך נגמר בסוף?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 04, 2011

מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
הבעות תודה: 309
מספר הודעות: 2335

 #15  נשלח: ו' 29/03/2019 13:35

hosq

עריכה רק עכשיו שמצי לב שליברה הקפיץ שרשור למוות.
עברו חמש שנים זה הכרחי?

·אני דווקא חושב שהוא צודק.
העלויות הפחתים הללמוד תחום שהוא מחוץ לליבת העסק שאתה כבר נכנס לתחום נוסף כזה זו טעות עסקית שבספרות במנהל עסקים מלאה בדוגמאות להן כולל רכש של חברות בידי חברות מחוץ לליבה העסקית והשמדת הערך שלהן.
אם אתה כבר מפעיל בית קפה ורוצה לעשות אינטגרציה לאחור ויש לך כמויות מספקות וזו בשקעה שתחזיר את עצמה זה הגיוני.
למצב שלו ממש לא.

_________________
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
(1) הבעות תודה: libira
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht