המלצה לבית קפה: קולה עד 2 קילו - או לקנות קלוי

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
מאור_בר (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1222
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

המלצה לבית קפה: קולה עד 2 קילו - או לקנות קלוי

נושא שלא נקרא #1 

הי,
לגיסי יש עסק של קייטרינג חלבי ובקרוב הוא רוצה לפתוח מקום ישיבה, בית קפה-מסעדה.
הוא ביקש עצה בנושא הקפה. אני טוען שצריך להתמקד: או שאתה בית קלייה, או שאתה בית קפה. בנוסף כל סוחר קפה יתן לך מכונה ומטחנה, רק תתחייב לקנות ממנו קפה. אפילו אפשר ליצור לייבל פרטי של העסק ותערובת אישית.

אבל אי אפשר להתעלם מהיתרונות של קלייה אין-האוס. הקפה תמיד טרי, לא נתקעים עם סחורה שמתיישנת או פגת תוקף (פשוט קולים לפי הצורך) וכמובן העלויות לירוק נמוכות יותר. חוץ מזה, זו אטרקציה.
הבעיה לדעתי היא בשמירה על העקביות של הבאטצ'ים. כקולה ביתי אני מאוד נהנה מזה שהתערובת כל פעם משתנה קצת. זה יוצר עניין ולפעמים זה טוב יותר ולפעמים פחות. בבית קפה נדמה שמצופה לקבל את אותו המוצר בכל פעם, עד כמה שאפשר במוצר אורגני. נדמה לי שזה דבר שדורש התמחות מסוימת ולכן כאן שוב היתרון ברכישה של תערובת.

והמחיר - סולאר של איבגי עולה סכום לא מבוטל, זה משמעותי במיוחד לעסק מתחיל. אולי אפשר למצוא באיביי קולה דומה.
חשבתי אתמול על רעיון מגניב: לקנות 4 יחידות של ג'ין קפה ואיתם להכין קילו וקצת בכל פעם. ככה גם תמיד יש לך גיבוי במקרה של תקלות, אתה גמיש מבחינת הכמות המינימלית וזה עדיין מהיר לא פחות מקולה תוף מקצועי.

בקיצור, אשמח לשמוע דעות בנושא ואולי רעיונות אחרים שלא חשבתי עליהם.
נערך לאחרונה על ידי מאור_בר ב 27/06/2012 14:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

אני לא אחווה דעה כי אני משוחד, אני רק אגיד שאני מכיר מישהו שמוכר קולה של 2.5 קילו יד שניה ( לא אני).
לשיקולך
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

מאור_בר (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1222
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

קודם כל תודה.
האמת שבהודעה המקורית כתבתי משפט (שמחקתי אח"כ), שאשמח לשמוע גם את העוסקים בתחום כיוון שאני מעריך את דעתכם, למרות שברור לי שמן הסתם תייצגו אג'נדה מסוימת. אני (ולדעתי גם רוב החברים כאן) בעד דיון פתוח תמיד, כל עוד שומרים על הטעם הטוב.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

אם הוא לא באמת בעניין זאת תהיה טרחה בשבילו.
הוא צריך להכשיר ולהעסיק מישהו שיקלה - זה לא יכול להיות מלצר מזדמן כמו כמו ששמים על מכונה (לא שאת זה צריך לעשות).
בקיצור - אם זה לא בא ממנו אז לדעתי לא.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

הוא צריך להיות פריק בשביל להכנס לקליה עצמית, ולעשות את זה כמו שצריך יעלה לו לא מעט.
ועם מבחר לא קטן של בתי קליה ישראליים שצצו בשנים האחרונות, לא נראה שיש סיבה.
what's next?

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1591
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

יש מספיק קולי קפה בעולם, אפילו בפוסט הזה יש כבר מבחר.... :: :D

בגדול השיטה של פעם של "הכולבויניק" לא הוכיחה את עצמה, היום העולם מתקדם לכיוון שכל אחד מתמקצע במשהו ועושה את זה טוב, אז לדעתי לקלות קפה יהיה כמו חליבה עצמית, או בניית ריהוט עצמי.... אולי שייך...אבל זה ביזבוז אנרגיה וזמן במשהו שאפשר לקבל מאיש מקצוע, ובלי להזיע.

אז בקיצור, לדעתי, אם אין סיבה ממש ממש טובה, הוא לא אמור להתעסק ביצירת חומרי הגלם שלו.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

shtud כתב:יש מספיק קולי קפה בעולם, אפילו בפוסט הזה יש כבר מבחר.... :: :D

בגדול השיטה של פעם של "הכולבויניק" לא הוכיחה את עצמה, היום העולם מתקדם לכיוון שכל אחד מתמקצע במשהו ועושה את זה טוב, אז לדעתי לקלות קפה יהיה כמו חליבה עצמית, או בניית ריהוט עצמי.... אולי שייך...אבל זה ביזבוז אנרגיה וזמן במשהו שאפשר לקבל מאיש מקצוע, ובלי להזיע.

אז בקיצור, לדעתי, אם אין סיבה ממש ממש טובה, הוא לא אמור להתעסק ביצירת חומרי הגלם שלו.
...
במסגרת פינתנו "מדוע לא כדאי לעוסקים בתחום להביע דעה שאינה אובייקטיבית", אציין רק את סיקפה רמת החייל כדוגמה, לא יחידה אבל בולטת, של בית קפה שקולה בעצמו והפך לשם דבר באיכות הקפה. אני די בטוח שהם גם מרוצים מהעלויות הנמוכות יחסית של הקפה. העלות הראשונית ברכישת מכשיר קליה היתה גבוהה ויש גם התעסקות יומית בקליה, אבל העובדים שם מציינים זאת בעיקר כחוויה.
ועדיין, בשלב ראשוני, עדיף שלא לסטות מהקור ביזנס.

מאור_בר (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1222
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

תודה hosq, אני מסכים שיש אפשרות להצליח להתמחות אבל אתה בטח יכול להסכים שזה לא טריוויאלי ואכן, לא בשלב התחלתי.
לא הייתי ממהר להאשים את העוסקים בחוסר אובייקטיביות. כמו שכתבתי, הם מייצגים אג'נדה מסוימת כי זו האמת שלהם.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

אנחנו אומרים אותו דבר לא? בשלב ראשוני, ספקים חיצוניים שמספקים גם ציוד. אחכ אופטימיזציות.
אגב אני לא מאשים את העוסקים בחוסר אובייקטיביות. אני מציין זאת כעובדה - כששטוד כותב "בגדול השיטה של פעם של "הכולבויניק" לא הוכיחה את עצמה, היום העולם מתקדם לכיוון שכל אחד מתמקצע במשהו ועושה את זה טוב, אז לדעתי לקלות קפה יהיה כמו חליבה עצמית, או בניית ריהוט עצמי" זה לא אובייקטיבי. זה גם לא נכון תמיד. זה כמו להגיד שאין סיבה לבית קליה לבנות בעצמו מכשיר קליה או מטחנה כי יש מי שעושה זאת טוב יותר, ובמקרה יש לנו עוסק בתחום אחר שדוקא כן עשה זאת. למה? עניין אישי, שאיפה לשלמות, הרצון להיות ייחודי. וזה בהחלט קור ביזנס.
כמובן ששטודינר יודע שאני מחבב אותו ואת הקפה שהוא קולה :D אבל בכל הקשור לעוסקים בתחום אין איפה ואיפה. כולם יחטפו כשצריך :twisted:
what's next?

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1591
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

אני עדיין חושב שכדי להצליח בעסק צריך להתמקד, גם אם זה כרוך בהוצאות, אני בעצמי משתמש בשיטת הכולבויניק כשאין לי ברירה, או בשביל הכיף, אבל כשמדברים ביזנז, אחד הקודים העיקריים הוא ההתמקדות....

נראה לי שכל מי שעצמאי ומצליח יגיד לך את אותו דבר...
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1591
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

בכל אופן אם הוא יחליט ללכת על קלייה עצמית, אשמח להדריך אותו בחינם.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1464
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

מאור,
יכול להיות שיהיה לו כדאי לשוחח עם בעל בית קפה שקולה בעצמו את הקפה ולקבל ממנו חוות דעת על עלויות, יתרונות וחסרונות על מנת לגבש דעה.
בית קפה אחד כזה אני מכיר coffee tree ברחוב וייצמן בכפר סבא. שלא כמו סיקפה שם הנפח גדול מאוד ועמדת הקלייה והפאסון בהתאם. בקופי טרי משתמשים בקולה קטן יחסית (של איבגי לדעתי) ועורכים מספר קליות ביום (כך התרשמתי).
פרטים של בית הקפה בטח תמצא בקלות.
בהצלחה (Y)

מאור_בר (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1222
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

תודה, רעיון טוב (Y)

libira
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 30
הצטרף: יולי 2014
שם מלא: Leonid Lipkin
מיקום: חיפה
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #14 

מעניין איך נגמר בסוף?

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

@hosq

עריכה רק עכשיו שמצי לב שליברה הקפיץ שרשור למוות.
עברו חמש שנים זה הכרחי?

·אני דווקא חושב שהוא צודק.
העלויות הפחתים הללמוד תחום שהוא מחוץ לליבת העסק שאתה כבר נכנס לתחום נוסף כזה זו טעות עסקית שבספרות במנהל עסקים מלאה בדוגמאות להן כולל רכש של חברות בידי חברות מחוץ לליבה העסקית והשמדת הערך שלהן.
אם אתה כבר מפעיל בית קפה ורוצה לעשות אינטגרציה לאחור ויש לך כמויות מספקות וזו בשקעה שתחזיר את עצמה זה הגיוני.
למצב שלו ממש לא.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”