טמפר 40.7 מ"מ לסלסילת LM בודדת מ made by knock

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
כפיר_ש (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

טמפר 40.7 מ"מ לסלסילת LM בודדת מ made by knock

נושא שלא נקרא #1 

לפני כחודשיים גיליתי את החנות הנהדרת מאנגליה made by knock שמנוהלת על ידי peter ולאחר התרשמות חיובית מהזמנת טמפר 49 מ"מ ללה פבוני החלטתי לבצע הזמנה מותאמת אישית לטמפר שיתאים לקוטר הפנימי של סלסילת LM/VST כדי שאוכל לחלוט מנה בודדת אמיתית בכמות של 8 גרם ולא 13.

יצאתי קשר עם peter וביררתי לגבי האפשרות לייצר באופן מיוחד ונעניתי בחיוב, להפתעתי גם המחיר היה מאוד הוגן ובסך הכל תוספת זניחה לעלות המקורית ועדיין זול יותר מאופציות אחרות בחנויות גרמניות עם עלות שילוח יקרה.

אגב הגרמנים היחידים שמוכרים טמפרים בקוטר כזה בצורה מסחרית וניכר שיש מודעות לצורת השימוש הזו בסלסילה המדוברת...

חיכיתי בסבלנות והטמפר הגיע, ארוז יפה ולאחר שפתחתי את האריזה נתגלה לעיני ממש חמד של טמפר כזה קטנטן ומאוד נוח לאחיזה, ניכר שהושקעה עבודה מקצועית בחריטה והמוצר משאיר רושם מאוד איכותי כשמחזקים אותו ביד.

ערכתי מספר חליטות וצילמתי תמונות עבורכם להתרשמות, אני יכול לומר שמדובר בתוספת מבורכת שפותחת חזרה את עולם הסינגל בצורה אופטימאלית, נכון שאפשר להוציא יופי של מנות מסלסילת סינגל רגילה אבל המבנה המיוחד של LM מאפשר יצירת התנגדות של הקפה בצורה דומה לסלסילה הכפולה בגלל הגובה של הטבעת הפנימית והצורה האנכית בצדדים ביחס לצורה המשופעת בצורת קונוס בשאר הסלסילות הבודדות.

מבחינת עובי טחינה אין כמעט הבדל בין הסלסילה הכפולה, אני אומר כמעט משום שזה גם תלוי במכונה.
באלקטרה ניתן לעבוד באותו עובי טחינה, בסטרגה לא וצריך לרדת מעט יותר דק כדי לכייל את הזרימה לקצב הנכון.
עדיין לא פער מהותי כמו סלסילה בודדת רגילה אך בכל זאת קיים הבדל.

גם לצורת הטימפור צריך להתרגל, למזלי יש לי את הטבעת של orphan espresso ללה פבוני שאיכשהו קוטרה הפנימי מתאים לקוטר הפנימי של סלסילת ה LM, עדיין היא יכולה לזוז ממקומה ולכן החלטתי להזמין את המוצר הזה שמאפשר דחיסה עם הטמפר כשהטבעת יציבה במקומה.

החליטות נהדרות, הקפה עשיר וסמיך ממש כמו סלסילה כפולה ולמי שמתקשה לקבל תוצאות טובות מסלסילת הסינגל אז הפתרון הזה נהדר ומאפשר הוצאות מנות בודדות בצורה פשוטה וקלה ולמכורים זה יאפשר להוריד את מינון הקפאין :)

טוב מספיק דיבורים...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי כפיר_ש ב 05/11/2012 18:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

כפיר_ש (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

המשך ...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

כפיר_ש (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

עוד ...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2810
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: שערי תקוה
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

מקצוען!
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה

adi_habrusi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 372
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: אדמית
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

איזה כיף
יום דבש

קופיהוליק
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 393
הצטרף: ספטמבר 2011
מיקום: חולון
נתן תודות: 192 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

כפיר התחדשתה בסטרגה
קפה עושים באהבה או לא עושים בכלל

כפיר_ש (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

כבר ישן ... :)

לדעתי אני המאמץ הראשון בארץ מלבד המכונה הבודדת שהגיעה לסקירה (את שלי כמובן שהזמנתי מחו"ל).

קופיהוליק
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 393
הצטרף: ספטמבר 2011
מיקום: חולון
נתן תודות: 192 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

לא ניתן ליראות את מלאי הציוד שלך ולקנא :wink:
קפה עושים באהבה או לא עושים בכלל

קופיהוליק
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 393
הצטרף: ספטמבר 2011
מיקום: חולון
נתן תודות: 192 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

נ.ב לסטרגה יש צורך בשיפצורים למידה נטו
קפה עושים באהבה או לא עושים בכלל

כפיר_ש (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

קופיהוליק כתב:נ.ב לסטרגה יש צורך בשיפצורים למידה נטו
...
לא הבנתי ? אתה מתכוון לנייקד ? אם כן שים לב שזו סלסילה בודדת ולכן המרווח הגדול, עם סלסילה כפולה זה נראה אחרת ...

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

שובו של הגורו...תמונות מעוררות חשק, חבל שעכשיו אמצע הלילה
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

(Y)

מזל שעכשיו בוקר... :lol:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 625
הצטרף: אוגוסט 2007
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

(Y)
זה בדיוק הדבר שאני מתעניין בו לאחרונה, אלא שבמטחנה שלי (בתמונה) המרחק בין קצה הסלסילה למחלק המנות הוא מילימטרים בודדים והחשש הוא שיחד עם הטבעת לא אוכל למקם את הידית מתחת לפתח.
כפיר, כמה בולטת הטבעת מעל הסלסילה?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1399
הצטרף: ינואר 2007
מיקום: חדרה
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

כמה עלה הטמפר פלוס משלוח?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

אנינעושה את אותו דבר עם הטמפר פלסטיק של הסילביה. הצד הקטן שלו נכנס בדיוק ובגלל שלא צריך לדחוס בכח זה מסתדר טוב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”