אכזבה מ Tazza d'oro ברומא ושאר רשמים מארץ הקפה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
The-Fox (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

אכזבה מ Tazza d'oro ברומא ושאר רשמים מארץ הקפה

נושא שלא נקרא #1 

טוב, אז אני כבר מעל לשבוע אני מטייל באיטליה.
אתמול הגעתי לרומא לקראת סוף הטיול, עברתי פה על השרשורים של החבר'ה וזה של אלדד (שאפו על הרשימה המפורטת).
הקפה הראשון ברשימה שהלכתי לשתות היה ב Tazza D'oro.
כגודל הציפיה, כך הייתה גודל האכזבה.
קפה חם מידי, חמוץ מידי, לא מאוזן, קרמה בינונית, בקיצור, לא היה לי טעים ולדעתי לא לזה התכוון המשורר.
חזרתי לשם היום בערב שוב, הפעם ביקשתי שיעשו אחד טוב :), היה קצת יותר טוב אבל עדיין לא זה.
האמת שעם איך שהם מכינים את הקפה אני לא מתפלא, די מחפפים לדעתי, 2 קליקים על המחלק מנות, טימפור חפיף ויאללה לראש.

בנתיים ירדתי מלקנות משם קפה ולהביא הביתה, עוד לא החלטתי אם זה הבריסטה או הקפה, אני נמצא ברומא עד שבת אחה"צ.
לאור ההתלהבות שיש כאן מהם אני רוצה להניח שזה הבריסטה, אבל לא יודע.

לעומת זאת ב Sant'Eustachio היה הרבה יותר טוב, קפה חלק, מעודן אם כי הקליה הקלה לא לטעמי, גולת הכותרת היא הקרמה, הייתה פשוט מטורפת :oops: 8O(l).
ד"א, בגלל שהם "מסתירים" את המכונה, שאלתי איזה מכונה והם אמרו שזה Astoria (לא זוכר אם 3 או 4 ראשים).

מחר נסייר באזור הוותיקן וננסה עוד מקומות על פי ההמלצות של אלדד.
ד"א, עד כה לא נפלתי מהקפה, חוץ מ Sant'Eustachio היה קפה אחד טוב ששתיתי בוורונה במקום קטן ונחמד שכל העובדות בו הן בחורות נחמדות (צריך להזכר בשם).
מה דעתכם ?

ד"א 2, סיפור "עצוב" שהיה לי בדרך לוורונה, ראיתי בדרך שלט של d'Ancap המפורסמים ובלי לחשוב הרבה החלטתי לעבור במפעל/חנות (שתקועה בחור) אך לצערי בגלל שהיה יום ראשון, היה סגור כמובן.
לצערי לא הזדמן לי להגיע למחרת (המשכתי דרומה) וביום לפני בכלל לא חשבתי לנסוע לורונה ככה שכל העניין היה די ספונטני.
לא הצלחתי להבין איפה אפשר לקנות את הכוסות שלהם באיטליה חוץ מבמפעל...

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

קודם כל תעשה חיים.
אם הייתי באיטליה הייתי מבקר במפעל של BOSCO
אני מתתתתתת להביא מכונת מנוף.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

The-Fox (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

תודה גלעד (Y)
שאלת תם, מה זה Bosco ? :lol:
אפרופו מכונות מנוף, עברתי ברחוב וסתם ראיתי בחנות כלבו לכל מיני שטויות מאיטליה מכונות מנוף של La Pavoni, עושה חשק בהחלט.

סתם, סיפור מצחיק, תודות לך.
כשנכנסתי לראשונה לטאזה ד'ורו ניסיתי לשאול כמה זמן לחכות מרגע הקליה עד שהקפה "מבשיל" ומגיע לשיא.
אחרי שענו לי כמה וכמה פעמים שהקפה מחזיק חודשיים והמשיכו לעשות פרצופים, ירדתי מהעניין :lol:

צירפתי כמה תמונות.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

זה בוסקו
http://www.bosco-macchine.com/home.asp
משהו מוזר בתמונה של הקרמה, יותר מדי יציבה ואוורירית.
אולי גם אני צריך טיול לחקור את העניין
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

The-Fox (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

Bosco האלה נמצאים בנאפולי, לא קרוב אליי, אולי בטיול הבא.
האמת שנראה לי שהייתי צריך לעשות ביקור במפעל של בצארה, הוא ממוקם במילאן וזה גם איפה שהתחלתי את הטיול.

כן, הקרמה הזאת חשודה בעיניי.
אוורירית מהרגיל והמרקם שלה היה מוצק כל כך עד כדי בצקי משהו, לא יודע להסביר את זה.
אחרי שצילמתי את התמונה הזאת הייתי צריך להפוך את הכוס 180 מעלות ולנער אותה בשביל שהקרמה תצא מהכוס.
מזכיר קצת קרמה סטייל נספרסו, או במילים אחרות: קרמה מלאכותית :lol:

רק דבר אחד לא הצלחתי להבין מהקפה שלהם, איך קפה שקלוי כל כך בהיר היה בכלל לא חמוץ ?
גלעד, רק אתה (אולי) תדע להסביר.

barakdan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 391
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

NEGRO כתב:זה בוסקו
http://www.bosco-macchine.com/home.asp
משהו מוזר בתמונה של הקרמה, יותר מדי יציבה ואוורירית.
אולי גם אני צריך טיול לחקור את העניין
...
איזה מכונות ידית יפות. ממש נוסטלגיות. מזכיר את מכונות הקפה הקלסיות, הסקסיות "של פעם"...
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

קפה בהיר שלא חמוץ זה שאלה טובה, השאלה כמה בהיר ואיזה זן, אם זה רובוסטה הוא לא יהיה חמוץ גם בקלייה בהירה.
אני משער שיש לזה כמה סיבות, אם הייתי טועם ובוחן את הפולים, אולי הייתי יודע.
אבל ככה זה יהיה ירייה באפילה ואין לי מספיק כדורים.
העיקר תעשה חיים
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

barakdan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 391
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

מאוד מעניין. היתי לאחרונה ברומא ובדרום איטליה. האספרסו ב Tazza d'oro היה ממש טוב עד שהזמנתי מנה נוספת מסוג אחר. למעט מספר מקומות בודדים, היתה הצלחה כבירה עם הקפה... כנראה עניין של מזל
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול

amiir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 196
הצטרף: אפריל 2011
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

סן אוסטקיו לפי השמועה (שמתבררת כנכונה) מוסיפים מעט סודה לשתיה (ביקרבונט) לאספרסו, מה שמנטרל כמעט לגמרי את החומציות של הקפה ויוצר לאחר ערבוב קצר שכבת קרמה עבה ומוצקה. כשהייתי באיטליה קניתי חצי פולים של סן אוסטקיו לבית, הקפה קלוי יחסית בהיר לאספרסו והחומציות האמיתית שלו גבוהה יותר (אבל עדין חומציות יחסית עדינה) ממה שמוגש בבית קפה - כנראה בגלל אופן הקלייה והרכב הפולים. ההורים שלי חוזרים מביקור באיטליה עוד יומיים עם חצי קילו משם - עדכונים בהמשך :)

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

עכשיו זה הקרמה קצת יותר מובנת. פעם עשיתי ניסויים עם סודה לשתייה והיו מקרים שהייתה קרמה כזה.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

The-Fox (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

היום בדרך לוותיקן עברתי בקסטרוני, זה היה אחד האספרסו הכי טובים ששתיתי עד כה.
היה טיפה חמוץ אבל חלק ועם סיומת נהדרת, מוצלח מאד.
לצערי הם מוכרים את הקפה בוואקום כשהוא טחון, פולים מוחזקים בחוץ ונראה שהם עומדים שם כבר כמה זמן אז לא קניתי.

בלי שום קשר לזה המקום הוא מסגד של קולינריה עם שלל סוגים של תבלינים ושאר מרכיבי גסטרונומיה, פשוט תענוג.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

טאצה דאורו - קפה מעולה אבל לא יוצא דופן. הפך להיות מסגד להערכתי בגלל כל מיני אתרים ותיירים שהעבירו את השמועה מפה לאוזן. זה מאוד בולט בשרות הגרוע שלהם - כמעט זלזול בלקוחות. סנט אוסטקיו בהיר וחמוץ לטעמי, לא כוס התה שלי.
לא רואה שום צורך לחפש בתי קפה באיטליה לפי המלצות - כמו פלאפל או חומוסיה בארץ: זה תמיד יהיה בין טעים למעולה.
what's next?

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4774
הצטרף: ינואר 2005
מיקום: Privilege 15
נתן תודות: 163 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

דווקא אני בביקור באיטליה, נתקלתי בקפה הכי טוב בתחנות דלק מחוץ לערים. מקומות שיש בהם בר קטן ומכונת קפה, אספרסו מהיר זה הדבר היחיד בתפריט.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

תמיד האמנתי שבה אז סביב Tazza D'oro
זה כמו הגאז סביב ג׳אווה בלו מאונטן.
יש כלכך הרבה יצרני קפה באיטליה שמוציאים תערובות מדהימות.
חבל להצמד סתם למותג אדום עם ציור של כושי עם תרבוש.
(המלצתי לך לפני הנסיעה על Mokaflor ועל Pinci לא מצאת?)
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

nadavrut
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 281
הצטרף: יוני 2006
מיקום: מרכז
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

The-Fox כתב:היום בדרך לוותיקן עברתי בקסטרוני, זה היה אחד האספרסו הכי טובים ששתיתי עד כה.
היה טיפה חמוץ אבל חלק ועם סיומת נהדרת, מוצלח מאד.
לצערי הם מוכרים את הקפה בוואקום כשהוא טחון, פולים מוחזקים בחוץ ונראה שהם עומדים שם כבר כמה זמן אז לא קניתי.

בלי שום קשר לזה המקום הוא מסגד של קולינריה עם שלל סוגים של תבלינים ושאר מרכיבי גסטרונומיה, פשוט תענוג.
...
בשהייתי האחרונה ברומא, לפני כשנתיים, ישנתי ב - B&B על הפינה של Castroni.
אספרסו מעולה וחוויה גסטרונומית אמיתית...אפילו מצות היו שם :oops:

אני חייב לציין שמרבית האספרסו ששתיתי באיטליה (3 ביקורים בשנתיים האחרונות) היו משובחים, אבל הקפוצ'ינו? מלבד פעמיים-שלוש היה ממש נפל.
YNWA

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”