טוב, אז אני כבר מעל לשבוע אני מטייל באיטליה.
אתמול הגעתי לרומא לקראת סוף הטיול, עברתי פה על השרשורים של החבר'ה וזה של אלדד (שאפו על הרשימה המפורטת).
הקפה הראשון ברשימה שהלכתי לשתות היה ב Tazza D'oro.
כגודל הציפיה, כך הייתה גודל האכזבה.
קפה חם מידי, חמוץ מידי, לא מאוזן, קרמה בינונית, בקיצור, לא היה לי טעים ולדעתי לא לזה התכוון המשורר.
חזרתי לשם היום בערב שוב, הפעם ביקשתי שיעשו אחד טוב , היה קצת יותר טוב אבל עדיין לא זה.
האמת שעם איך שהם מכינים את הקפה אני לא מתפלא, די מחפפים לדעתי, 2 קליקים על המחלק מנות, טימפור חפיף ויאללה לראש.
בנתיים ירדתי מלקנות משם קפה ולהביא הביתה, עוד לא החלטתי אם זה הבריסטה או הקפה, אני נמצא ברומא עד שבת אחה"צ.
לאור ההתלהבות שיש כאן מהם אני רוצה להניח שזה הבריסטה, אבל לא יודע.
לעומת זאת ב Sant'Eustachio היה הרבה יותר טוב, קפה חלק, מעודן אם כי הקליה הקלה לא לטעמי, גולת הכותרת היא הקרמה, הייתה פשוט מטורפת (l).
ד"א, בגלל שהם "מסתירים" את המכונה, שאלתי איזה מכונה והם אמרו שזה Astoria (לא זוכר אם 3 או 4 ראשים).
מחר נסייר באזור הוותיקן וננסה עוד מקומות על פי ההמלצות של אלדד.
ד"א, עד כה לא נפלתי מהקפה, חוץ מ Sant'Eustachio היה קפה אחד טוב ששתיתי בוורונה במקום קטן ונחמד שכל העובדות בו הן בחורות נחמדות (צריך להזכר בשם).
מה דעתכם ?
ד"א 2, סיפור "עצוב" שהיה לי בדרך לוורונה, ראיתי בדרך שלט של d'Ancap המפורסמים ובלי לחשוב הרבה החלטתי לעבור במפעל/חנות (שתקועה בחור) אך לצערי בגלל שהיה יום ראשון, היה סגור כמובן.
לצערי לא הזדמן לי להגיע למחרת (המשכתי דרומה) וביום לפני בכלל לא חשבתי לנסוע לורונה ככה שכל העניין היה די ספונטני.
לא הצלחתי להבין איפה אפשר לקנות את הכוסות שלהם באיטליה חוץ מבמפעל...
אכזבה מ Tazza d'oro ברומא ושאר רשמים מארץ הקפה
- The-Fox (פותח השרשור)
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
תודה גלעד
שאלת תם, מה זה Bosco ?
אפרופו מכונות מנוף, עברתי ברחוב וסתם ראיתי בחנות כלבו לכל מיני שטויות מאיטליה מכונות מנוף של La Pavoni, עושה חשק בהחלט.
סתם, סיפור מצחיק, תודות לך.
כשנכנסתי לראשונה לטאזה ד'ורו ניסיתי לשאול כמה זמן לחכות מרגע הקליה עד שהקפה "מבשיל" ומגיע לשיא.
אחרי שענו לי כמה וכמה פעמים שהקפה מחזיק חודשיים והמשיכו לעשות פרצופים, ירדתי מהעניין
צירפתי כמה תמונות.
שאלת תם, מה זה Bosco ?
אפרופו מכונות מנוף, עברתי ברחוב וסתם ראיתי בחנות כלבו לכל מיני שטויות מאיטליה מכונות מנוף של La Pavoni, עושה חשק בהחלט.
סתם, סיפור מצחיק, תודות לך.
כשנכנסתי לראשונה לטאזה ד'ורו ניסיתי לשאול כמה זמן לחכות מרגע הקליה עד שהקפה "מבשיל" ומגיע לשיא.
אחרי שענו לי כמה וכמה פעמים שהקפה מחזיק חודשיים והמשיכו לעשות פרצופים, ירדתי מהעניין
צירפתי כמה תמונות.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה
- הודעות: 1098
- הצטרף: אפריל 2010
- מיקום: אלישיב
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
זה בוסקו
http://www.bosco-macchine.com/home.asp
משהו מוזר בתמונה של הקרמה, יותר מדי יציבה ואוורירית.
אולי גם אני צריך טיול לחקור את העניין
http://www.bosco-macchine.com/home.asp
משהו מוזר בתמונה של הקרמה, יותר מדי יציבה ואוורירית.
אולי גם אני צריך טיול לחקור את העניין
- The-Fox (פותח השרשור)
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
Bosco האלה נמצאים בנאפולי, לא קרוב אליי, אולי בטיול הבא.
האמת שנראה לי שהייתי צריך לעשות ביקור במפעל של בצארה, הוא ממוקם במילאן וזה גם איפה שהתחלתי את הטיול.
כן, הקרמה הזאת חשודה בעיניי.
אוורירית מהרגיל והמרקם שלה היה מוצק כל כך עד כדי בצקי משהו, לא יודע להסביר את זה.
אחרי שצילמתי את התמונה הזאת הייתי צריך להפוך את הכוס 180 מעלות ולנער אותה בשביל שהקרמה תצא מהכוס.
מזכיר קצת קרמה סטייל נספרסו, או במילים אחרות: קרמה מלאכותית
רק דבר אחד לא הצלחתי להבין מהקפה שלהם, איך קפה שקלוי כל כך בהיר היה בכלל לא חמוץ ?
גלעד, רק אתה (אולי) תדע להסביר.
האמת שנראה לי שהייתי צריך לעשות ביקור במפעל של בצארה, הוא ממוקם במילאן וזה גם איפה שהתחלתי את הטיול.
כן, הקרמה הזאת חשודה בעיניי.
אוורירית מהרגיל והמרקם שלה היה מוצק כל כך עד כדי בצקי משהו, לא יודע להסביר את זה.
אחרי שצילמתי את התמונה הזאת הייתי צריך להפוך את הכוס 180 מעלות ולנער אותה בשביל שהקרמה תצא מהכוס.
מזכיר קצת קרמה סטייל נספרסו, או במילים אחרות: קרמה מלאכותית
רק דבר אחד לא הצלחתי להבין מהקפה שלהם, איך קפה שקלוי כל כך בהיר היה בכלל לא חמוץ ?
גלעד, רק אתה (אולי) תדע להסביר.
איזה מכונות ידית יפות. ממש נוסטלגיות. מזכיר את מכונות הקפה הקלסיות, הסקסיות "של פעם"...NEGRO כתב:זה בוסקו
http://www.bosco-macchine.com/home.asp
משהו מוזר בתמונה של הקרמה, יותר מדי יציבה ואוורירית.
אולי גם אני צריך טיול לחקור את העניין...
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
מאוד מעניין. היתי לאחרונה ברומא ובדרום איטליה. האספרסו ב Tazza d'oro היה ממש טוב עד שהזמנתי מנה נוספת מסוג אחר. למעט מספר מקומות בודדים, היתה הצלחה כבירה עם הקפה... כנראה עניין של מזל
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
סן אוסטקיו לפי השמועה (שמתבררת כנכונה) מוסיפים מעט סודה לשתיה (ביקרבונט) לאספרסו, מה שמנטרל כמעט לגמרי את החומציות של הקפה ויוצר לאחר ערבוב קצר שכבת קרמה עבה ומוצקה. כשהייתי באיטליה קניתי חצי פולים של סן אוסטקיו לבית, הקפה קלוי יחסית בהיר לאספרסו והחומציות האמיתית שלו גבוהה יותר (אבל עדין חומציות יחסית עדינה) ממה שמוגש בבית קפה - כנראה בגלל אופן הקלייה והרכב הפולים. ההורים שלי חוזרים מביקור באיטליה עוד יומיים עם חצי קילו משם - עדכונים בהמשך
- The-Fox (פותח השרשור)
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
היום בדרך לוותיקן עברתי בקסטרוני, זה היה אחד האספרסו הכי טובים ששתיתי עד כה.
היה טיפה חמוץ אבל חלק ועם סיומת נהדרת, מוצלח מאד.
לצערי הם מוכרים את הקפה בוואקום כשהוא טחון, פולים מוחזקים בחוץ ונראה שהם עומדים שם כבר כמה זמן אז לא קניתי.
בלי שום קשר לזה המקום הוא מסגד של קולינריה עם שלל סוגים של תבלינים ושאר מרכיבי גסטרונומיה, פשוט תענוג.
היה טיפה חמוץ אבל חלק ועם סיומת נהדרת, מוצלח מאד.
לצערי הם מוכרים את הקפה בוואקום כשהוא טחון, פולים מוחזקים בחוץ ונראה שהם עומדים שם כבר כמה זמן אז לא קניתי.
בלי שום קשר לזה המקום הוא מסגד של קולינריה עם שלל סוגים של תבלינים ושאר מרכיבי גסטרונומיה, פשוט תענוג.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
טאצה דאורו - קפה מעולה אבל לא יוצא דופן. הפך להיות מסגד להערכתי בגלל כל מיני אתרים ותיירים שהעבירו את השמועה מפה לאוזן. זה מאוד בולט בשרות הגרוע שלהם - כמעט זלזול בלקוחות. סנט אוסטקיו בהיר וחמוץ לטעמי, לא כוס התה שלי.
לא רואה שום צורך לחפש בתי קפה באיטליה לפי המלצות - כמו פלאפל או חומוסיה בארץ: זה תמיד יהיה בין טעים למעולה.
לא רואה שום צורך לחפש בתי קפה באיטליה לפי המלצות - כמו פלאפל או חומוסיה בארץ: זה תמיד יהיה בין טעים למעולה.
what's next?
תמיד האמנתי שבה אז סביב Tazza D'oro
זה כמו הגאז סביב ג׳אווה בלו מאונטן.
יש כלכך הרבה יצרני קפה באיטליה שמוציאים תערובות מדהימות.
חבל להצמד סתם למותג אדום עם ציור של כושי עם תרבוש.
(המלצתי לך לפני הנסיעה על Mokaflor ועל Pinci לא מצאת?)
זה כמו הגאז סביב ג׳אווה בלו מאונטן.
יש כלכך הרבה יצרני קפה באיטליה שמוציאים תערובות מדהימות.
חבל להצמד סתם למותג אדום עם ציור של כושי עם תרבוש.
(המלצתי לך לפני הנסיעה על Mokaflor ועל Pinci לא מצאת?)
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- nadavrut
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 281
- הצטרף: יוני 2006
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
בשהייתי האחרונה ברומא, לפני כשנתיים, ישנתי ב - B&B על הפינה של Castroni.The-Fox כתב:היום בדרך לוותיקן עברתי בקסטרוני, זה היה אחד האספרסו הכי טובים ששתיתי עד כה.
היה טיפה חמוץ אבל חלק ועם סיומת נהדרת, מוצלח מאד.
לצערי הם מוכרים את הקפה בוואקום כשהוא טחון, פולים מוחזקים בחוץ ונראה שהם עומדים שם כבר כמה זמן אז לא קניתי.
בלי שום קשר לזה המקום הוא מסגד של קולינריה עם שלל סוגים של תבלינים ושאר מרכיבי גסטרונומיה, פשוט תענוג....
אספרסו מעולה וחוויה גסטרונומית אמיתית...אפילו מצות היו שם
אני חייב לציין שמרבית האספרסו ששתיתי באיטליה (3 ביקורים בשנתיים האחרונות) היו משובחים, אבל הקפוצ'ינו? מלבד פעמיים-שלוש היה ממש נפל.
YNWA