(שוב) שרשור על תרמומטר ל e61 - קניה קבוצתית

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #91 

אופיר,
תתקין את הטרמומטר ותראה לבד 8)
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

נושא שלא נקרא #92 

כמה עלה לכם בסוף כל הסיפור?

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 776
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

נושא שלא נקרא #93 

ozeltzex כתב:לא מבין את הקטע עם warming flash..

חליטה ראשונה - נגיד ויצאה פגז.
באת לעשות עוד אחת, אבל המים במחליף עוד לא התחממו..
נגיד חיכית 2 דקות (ים זמן), בנתיים הראש שומר על טמפ' מהסירקולציה לא?
ונגיד שלא, ונגיד שאתה לא רוצה לחכות מספיק שהכל יתחמם במחליף, אז אתה עושה warming flash??
זה מוריד שוב את הטמפ' במחליף ואז אתה מחכה שוב?

לא ברור לי הסיפור. אני יכול להבין single boiler עם ראש e61 אם הסביבה קרה וצריך לתת לו חיזוק חום, אבל במכונה עם מחליף חום (שבהגדרה הראש מחומם ממים רותחים), מה הטעם?
...
קודם כל, הפלאש חימום לא בגלל המחליף חום. גם במכונה עם דוד כפול יש צורך לעשות פלאש חימום.

לטמפ' בראש החליטה ובצנרת לוקח זמן להתאושש ולהגיע ליציבות. במכונת מחליף חום יש כמעט 300 מ"ל מים בין הדוד לראש החליטה.
לעומת זאת, המחליף חום מתאושש כמעט מיידית.

מצד אחד המים שעומדים במחליף יהיו חמים, אך הטמפ' בראש החליטה נמוכה מדי. המים שיצאו בסופו של דבר יהיו קרים מדי.
בפלאש חימום לאחר חליטה הטמפ' מוצא כ 80 מעלות, בזמן הפלאש עולה במהירות לכ 100 מעלות ולאחר כ 10 שניות מתחילה לרדת עד לאזור 90 מעלות ואז אתה מבצע חליטה שניה.

זו חליטה שניה לפי flush & go, שזו הטכניקה העדיפה לדעתי, כולל במכונות כמו רוקט עם מגביל תרמוסיפון.
נערך לאחרונה על ידי LQDForce ב 01/12/2016 17:55, נערך 2 פעמים בסך הכל.

ozeltzex (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #94 

יש מצב שכל הסופ"ש אני מסתגר במחסן 8)
אני באמת טיפוס טכני, אבל בחיים לא הבנתי (כניראה) ובחיים לא אבין את המורכבות הזאת.
העיקר שיהיה איזה שעון שיגיד לי שהכל סבבה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #95 

בסינגל\דאבל בוילר עם PIDכשהראש לא עובד הרבה זמן אז הראש פולט חום לסביבה ומתקרר - לכן עושים וורמינג פלאש. מד הטמפרטורה נמצא בדוד בדרך כלל.
למה שייקח לסינגל בוילר לקחת כל הרבה זמן להגיע ליציבות? אם הדוד הוא חצי ליטר ואתה חולט מנה כפולה של 60 מ"ל אז כמה השפעה כבר יש על זה? אם כבר זה הפוך... מחליף חום צריך להתאושש בין חליטות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 776
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

נושא שלא נקרא #96 

@דבוטאנט
כמו שאמרת במכונת דוד יחיד, במיוחד אלו עם דוד קטן זה אכן משחק תפקיד (גאג'יה, סילביה וכו').
מן הסתם בכל פעם שמפעילים את המשאבה לחליטה, מים טריים (קרים) נכנסים לדוד.
בכל מקרה אחר, הדוד בד"כ לא רלוונטי כי הטמפ' שלו תמיד גבוהה יותר מאשר שאר החלקים שבאים במגע עם המים.

כשכתבתי שלוקח זמן להתייצב, התכוונתי לראש החליטה ולצנרת, במצב מנוחה מיד לאחר חליטה.
300 מ'ל מים שעומדים שם בין לבין, ובערך 10 ק"ג מתכת שנמצאת בטמפ' נמוכה יותר מאשר המים במחליף חום.
זה לוקח באזור 10 שניות עד שהמים שעברו במחליף חום ייצבו את כל העסק בחזרה לטמפ' אידיאלית לחליטה.

@ozeltzex
כשיגיע אליכם השעון זה יהיה הרבה יותר קל להבנה מאשר גרפים.
כ 10 שניות פלאש וחולטים. זה הכל
בפלאש לאחר חליטה אתם תראו טמפ' עולה לאזור 95 ואז מתחילה לרדת. טמפ' מגיעה ל 90 מעלות - עוצרים את הפלאש וחולטים מיד.
זה בחליטה שניה ברצף.

בחליטה ראשונה לאחר שהמכונה כבר חמה -
פלאש ארוך של כ 25 שניות וחולטים.
טמפ' מתחילה ממצב מנוחה של 100-105 מעלות (תלוי בלחץ הדוד ובסוג המכונה), זו הטמפ' המקסימלית במנוחה למעשה. מרגע התחלת הפלאש הטמפ' רק יורדת, כשמגיעה ל 90 מעלות עוצרים וחולטים מיד.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

נושא שלא נקרא #97 

למה צריך פלאש ראשון ארוך של 25 שניות ולא לחכות כמה שניות אחרי שנפסק ריקוד המים?
אפשר לעשות פלאש קצר ואז לטחון.
עם הרוקט אני עושה פלאש ראשון של 10 שניות, טוחן וחולט בטמפרטורה של בין 92-94.5, איך שמתחשק לי ובהתאם לסוג הקפה .
לא יוצא לי קפה שרוף או חמוץ.


ozeltzex (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #98 

אם אני עושה באניטה פלאש של 10 שניות ורק אז טוחן והכל, אני מקבל קפה יריקה רותח..
ואני עוד על לחץ 0.8..

כניראה זה גם תלוי בתכנון של הצנרות בפנים..

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 776
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

נושא שלא נקרא #99 

ברוקט יש מגביל תרמוסיפון, כמו שציינתי קודם לכן.
אני עדיין חושב שכדאי לעשות פלאש ארוך גם ברוקט, אבל זה לא לגמרי הכרחי.

nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 614
הצטרף: ספטמבר 2010
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

נושא שלא נקרא #100 

קיבלתי והתקנתי היום, תודה צור!!

שמעו, אני ממש מופתע, עד היום פשוט עבדתי לא נכון.

אחרי חצי שעה המכונה הגיעה ל-99 מעלות, באמת צריך פלאש ארוך.

הורדתי ל-93 ואז חלטתי.

שוט שני זה באמת מתנהג שונה, מניח שבסופש אתמקצע.

ממליץ בחום לרכוש למי שטרם קנה.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #101 

בכייף נדב.
תתחדש ותעלה לנו תובנות האם זה עזר לך לשפר את העקביות של האספרסו.
אצלי בג'וליה הטמפרטורה קבועה על 94-95 מעלות בלי פלאש בכלל. זה מסתדר לי עם הטענה שהג'וליה יחסית מכונה שלא צריכה פלאש לפני חליטה והיא יחסית קרה ביחס לאחרות.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

ozeltzex (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #102 

טוב, אז עד עכשיו הספקתי לנסות איזה 3 שוטים עם מד הטמפרטורה החדש.
אשמח לשתף כדי שתגידו לי אם אתם חווים את אותו דבר.

אני על לחץ 0.8 בערך ולאחר שהמכונה עומדת הרבה זמן המד מיוצב על 95.3.
שוט ראשון - מתחיל פלאש. הטמפ' עולה ומתחילה לרדת. עד כאן סבבה.
לא משנה איפה אני עוצר, החליטה מתבצעת בערך 2-3 מעלות פחות. עצרתי ב 90? החליטה בצורת flash-n-go זורמת על 85-86 מעלות שזה קצת נמוך.
וכן הלאה, עוצר על 95, חולט על 93 וכו'...
אני מניח שזה קורה כי בנתיים בתהליך הפלאש הכנסתי הרבה מים קרים (בימים אלה) למחליף, וכך אני בעצם מזרים מים 'קרים' לחליטה (כי לא נתתי להם זמן התאוששות).
הסיבה שאני רוצה להתמקצע ב flash-n-go זה בשביל ימי הקיץ, שבהם כל wait של שניה מעיפה את הטמפ' למעלה (מעדיף לתרגל סדרי עולם לכל העונות).
מה שכן, הייתי שמח לדעת אם מישהו עובד בשיטה השניה. ז"א עושה פלאש ארוך 'מדי' אבל רק אז מכין את הראש וחולט.
מה שאמור לקרות במקרה הזה זה הפוך. במקום שאני אעשה פלאש ואחלוט 2 מעלות פחות, אני אראה במד 88-90 נגיד, ואחלוט בעזרת המים שהתחממו בזמן ההכנה של הראש ב 90-92.
למרות שהרוטינות קבועות ולוקח את אותו זמן להכין ראש, אני תוהה:
א) האם בכל זאת flash-n-go עקבית יותר?
ב) האם תחילת חליטה עם טמפ' שמטפסת שונה מזו עם טמפ' יורדת?
ג) האם שתי השיטות מפיקות את אותו פרופיל לאורך השוט? האם לאחת השיטות יש צניחה גדולה יותר לאורכו?

אשמח להתייחסות מכיוון הטרמומטר בלבד. אני עם תיאוריות סיימתי להשבוע :D

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #103 

תתחדשו חברים.
זה אכין פריט מצויין שעוזר להגיע לתוצאות הרבה יותר טובות בחליטה.(לא מבין למה חלק מהאנשים שהיה להם מד חום כזה הפסיקו להשתמש ופירקו
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #104 

זה אולי ישמע מוזר אבל,
התקנתי את מד-הטמרפטורה כבר ביום חמישי ועדיין לא יצא לי לשחק עם טמפרטורת חליטה ולבדוק את ההשפעה בכוס.
כך, שאין לי תובנות מיוחדות, למעט שהבזארה ג'וליה יחסית שומרת על טמפרטורה קרה ביחס לדיווחים של חברים אחרים שקנו גם.

אולי בהמשך תהיינה לי תובנות שאוכל לשתף. לבנתיים, נאדה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #105 

חוזרת עם תובנות:

1. למרות שמד הטמרפרטורה קטן - הוא עדיין נראה כמו חצ'קון על מכונת הקפה שלי ומפריע לי להבריק את הראש שלה. :(
2. למרות שהחצ'קון הזה מעצבן קצת בעיין, הוא שימושי למדי. חבל שזה לא כמו הפלולה של סידני...
3. למדתי שלמרות שאחרי חצי שעה עוברת, לא תמיד הראש מגיע לטמפרטורה גבוהה מספיק (בערך 95 מעלות, תכף נגיע לזה) ולכן אפשר עם פלאש חימום קצרים לחמם את הראש לטמפרטורה הזו בקלות. או פשוט לכסות את המכונה עם מגבת, המכונה מתחממת מהר יותר ובאפקטיביות רבה יותר.
4. התרמומטר מאפשר לשלוט על טמפרטורת החליטה של המכונה באופן הבא:
א. מדידה של הטמפרטורה העכשווית
ב. ביצוע קולינג פלאש או וורמינג פלאש בהתאם לקריאה בא' לטמרפרטורה הרצויה
ג. לחכות כמה שניות שהטמרפטורה תתיצב
ד. חליטה.

בנוסף, אצלי גיליתי כי
כאשר הטמרפטרורה בתרמומטר היא על 95, החליטה מתבצעת על טמרפטורה של 93-92 בערך והטמרפטורה אחידה לאורך כל החליטה
כאשר הטמרפרטורה בתרמומטר היא על 92-1, החליטה מתבצעת על טמרפטורה של 88 בערך והטמרפטורה משתנה ל86 בסוף החליטה
כאשר הקפה דחוס חזק אז הטמרפטורה נשארת די אחידה.
כאשר הקפה לא דחוס חזק, הטמרפטורה לא אחידה לאורך כל החליטה

סה"כ אביזר, מיניטורי אבל מכוער. עם זאת, עדיין שימושי ופרקטי.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”