שלום לחברי הפורום המכובד בהחלט
חדש בעולם הקפה אבל מתקדם מהר.
אז נגמרו לי הפולים לטחינה.... והיה לי 250 גרם של תערובת ירוקה שקיבלתי מבחור טוב שקולה באופן קבוע. קולומביאני ואתיופי.
מתוך סקרנות וחוסר יכולת לדחות סיפוקים החלטתי לקלות על מחבת, ולא להמתין לרכישה של אמצעי קצת יותר מתקדם.
אז אחרי כמה סרטוני יוטיוב... זה מה שיצא : ( משתף בחוויה שלי, אשאל כמה שאלות תם ואשמח לפידבק מהמומחים בתחום)
אז למחבת בחרתי להשתמש בווק שרכשתי בעבר. ווק תוצרת גרמניה עם תחתית מיוחדת לפיזור חום אחיד. מצרף תמונה.
התחלתי עם אש גבוהה יחסית, מאחר והכריים שלי בחצר חלשות יחסית.
מסתבר שלא ממש. תוך 2 דקות התחילו פיצוצים ראשונים ואני מערבב במרץ. החלטתי לסיים את הקליה ב 8 דקות.... קצת שרוף קצת חום. התוצר איך שאני מפרש אותו הוא מיד רוסט לפרנץ. מצרף תמונות מקליה זו. 125 גרם. קררתי עם 2 רשתות...
הפקתי לקחים והחלטתי לבצע סיבוב נוסף. הפעם על האש הנמוכה ביותר. התוצאה הייתה פיצוץ ראשון סביב ה 5.5 ל 6 דקות. קשה לי לומר מתי זה הפסיק והתחיל השני. החלטתי למשוך לכיוון ה 15 דקות טוטאל. יצא קצת כהה אבל סה'' כ יותר טוב לדעתי מבלינת אחידות. אני מניח שפעם הבאה אני יעצור ב 13 דקות. מצרף תמונות, אלו יהיו האחרונות.
אני אמתין לבדיקה ראשונה לאחר 48 שעות.
שאלות שלי:
1. מה קיבלתי בהגדרה מקצועית?
2. איך מאחסנים מרגע סיום הקליה. כרגע שמתי בצנצנת סגורה. אווררתי מידי פעם כל כמה שעות כדי לפרוק co2. האם צריך להשאיר את הקופסא פתוחה בימים הראשונים של הפריקת גזים? קצת קשה לי עם זה.
3. יש דבר כזה שרוף מידי? או שזה טעם אישי בסופו של דבר
* שתי התמונות האחרונות: קליה שניה וקליה ראשונה ושניה אחת ליד השניה. הצנצנת זכוכית זו השניה.
תודה לעונים!
קליה במחבת שיתוף מניסיון ראשון ופידבקים
- Simon357 (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 45
- הצטרף: נובמבר 2018
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
קליה במחבת שיתוף מניסיון ראשון ופידבקים
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור