אני קולה בג'ין מאז 2009 ובסה"כ מרוצה. הבעיה העקרית שלו היא בהתיישנות המהירה של הפולים. הקפה טעים בערך מהיום השלישי אחרי הקליה ועד השביעי, וזה חלון הזדמנויות די מצומצם. מה שאני עושה כנראה רחוק מהאופטימום אבל עובד לי סביר. לאחר הקליה אני משאיר את הפולים פתוחים באוויר למשך יממה, ואז מעביר חצי מהם אל המטחנה ואת החצי השני אל המקרר (סגורים בשקית סנדוויץ רגילה). כשהקפה במטחנה נגמר אני מעביר לשם את שאר הקפה שמאוחסן במקרר, ולפני שהוא נגמר קולה את הבאטצ' הבא. אשמח לדעת מה משתמשים אחרים עושים. הנה מספר שאלות:
- האם אתם מאחסנים את הפולים במקרר או בפריזר?
- באיזו מיכל או שקית אתם משתמשים? כאלה שכוללים שסתום חד-כיווני או כאלה שרק אטומים לאוויר?
- איך אתם נמנעים מהתעבות של לחות על הפולים הקרים, אם בכלל? אם אתם מוציאים כמות פולים קטנה אל ההופר, האם זה לא גורם לפולים שנשארים במיכל לספוח לחות בזמן שהמיכל פתוח?
- האם אתם ממתינים מספר ימים לאחר הקלייה עד שאתם מעבירים את הפולים לאיחסון בקירור?
- האם התשובות לשאלות למעלה שונות כשמדובר בפולים בקלייה כהה?
תודה!
שאלות על אחסון בקירור למשתמשי ג'ין קפה
הספירה אצלי מתחילה מתום היום השלישי, והפולים בשיאם החל מהיום החמישי, כך שעד היום התשיעי אין ירידה משמעותית ( יש קצת).
לגבי מספר הקליות
בשבוע, כשזה תחביב אז משקיעים, שתי קליות של 600 גרם נותנות כ 500 גרם נטו, השקעה של שעה בשבוע, זה בסדר מבחינתי.
אני לא מכניס להופר את כל המנה, לאחר אוורור הפולים כ 24 שעות, שקית אטומה לתוך כלי אטום.
לפני הקליה בורר היטב את הפולים ומעיף את המעפנים.
לגבי מספר הקליות
בשבוע, כשזה תחביב אז משקיעים, שתי קליות של 600 גרם נותנות כ 500 גרם נטו, השקעה של שעה בשבוע, זה בסדר מבחינתי.
אני לא מכניס להופר את כל המנה, לאחר אוורור הפולים כ 24 שעות, שקית אטומה לתוך כלי אטום.
לפני הקליה בורר היטב את הפולים ומעיף את המעפנים.