לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #31 

ממש מעצבן. וגם לא ברור למה שזה ייקח כל כך הרבה זמן.

אין לי ניסיון עם קפה שעובר את סף המכס.
אני בד"כ מקפיד לא לעבור את זה, כי גם ככה המחיר של הקפה לא זול.
יש אפילו מצב שקיימת מגבלה כלשהי על משקל כשמזמינים קפה (או מוצרי מזון) אבל אני לא יודע אם זה נאכף.

בכל מקרה עם הקפסולות העיכוב טיפה פחות בעייתי, אבל עם הפולים שבועיים זה כבר שלב די מתקדם מבחינת הצריכה.
אני בד"כ מקפיא בשלב כזה, אם אני יודע שלא אוכל לצרוך את זה תוך חודש.
נתקלתי בהרבה מקומות שטוענים שזה אמור להחזיק יותר כי הם מוסיפים חנקן לאריזה (גם כאן זה המקרה).
לא יכול לומר שאי פעם הרגשתי שזה עוזר לפולים להחזיק יותר, אבל אולי תרגיש אחרת.

מקווה שישתחרר מהר.
תעדכן.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4532
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #32 

ובינתיים אני מקווה שממשיכים להנות מהקפה שלי ברשות הדואר. לא זז כלום.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #33 

ממש לא להאמין (או שאולי בעצם על המכס אפשר להאמין הכל).
מצב של חוסר אונים ומאוד מתסכל.
לצערי לא יודע לייעץ לך, כי מעולם לא קרה לי בעבר בכל הפעמים שהיה מספר מעקב (כבר מזמין 3-4 שנים קפה מחו"ל).
כשלא היה מספר מעקב היו עיכובים גם של חודש אבל אז אין אפשרות לדעת איפה הם קרו.
כנראה שבגלל גודל ההזמנה, אבל מה שאולי כן כדאי לך לעשות זה לפנות לקולונה וליידע אותם.
אמנם זו לא אשמתם, אבל הם ממש בסדר. אולי יציעו איזה פיצוי או משהו להמתקת הגלולה.
אבל לפחות גם חשוב שיידעו מזה.
כבר נתקלתי בכמה בתי קליה שהחזירו כסף או שלחו שוב (אבל תלוי בסיטואציה ובזמן שעבר).

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4532
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #34 

הקפה עדיין במכס.
נראה לי שהשימוש היחיד לקפה יהיה דשן לגינה עד שהוא יגיע.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #35 

לא בשביל לדרוך לך על הפצעים חו"ח (יודע לצערי כמה מתסכל זה לחכות לקפה שמתעכב), אבל קפה שהזמנתי ביום שני הגיע היום.
גם לי הדואר ארגן הפתעה קטנה הפעם ושלח את זה לסניף לא נכון, אבל כבר העבירו את זה ואמור להגיע בראשון.
הניסיון שלי עד כה עם זמני המשלוח מהם ממשיך להיות המהיר ביותר לעומת כל מה שהתנסיתי איתו בעבר ונשלח בדואר רגיל.
באופן כללי עד כה, מה שנשלח בשני הגיע בחמישי ומה שנשלח בחמישי הגיע בשלישי.
האופציה הראשונה אמנם היתה מהירה יותר, אבל אם יש עיכוב קטן אז זה מפסידים את הסופ"ש, כמו שקרה לי הפעם.
עדיין, בשני המקרים זה זמן פנטסטי של פחות משבוע מהקליה.

אני חושב שהלקח העיקרי מהמקרה שלך ושיכול לעזור לאנשים כאן זה בשום אופן לא לעבור את סף המע"מ בהזמנה.
זה נכון באופן כללי לכל הזמנת קפה מחו"ל ולא רק מהם.

ניסית ליצור קשר עם בית הקליה ולעדכן אותם שזה עדיין לא התקבל?

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4532
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #36 

לא.
מה הם אשמים?
הם גם לא ממש יכולים לעשות משהו בנידון.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #37 

מסכים לגמרי שזאת לא אשמתם.
לא התכוונתי לכתוב להם בקטע של להתלונן.

חשבתי שאולי כדאי להביא לידיעתם.
למרות שזה לא האינטרס המסחרי שלהם, אבל אולי יוכלו לייעץ למישהו בהזמנה עתידית לפצל את ההזמנה או לשלוח עם DHL או משהו כזה.
ובלי קשר, מאחר ועשית הזמנה גדולה, אז יש מצב שיציעו גם משהו.
סה"כ אני מאמין שלא אתה ולא הם ראיתם את הנולד במקרה זה, אבל זה כן האינטרס שלהם שתהיה לקוח ולכן אולי יחשבו על אופציה מסויימת שלפחות תאפשר לך לטעום את הקפה טרי ולא לוותר על האופציה לקנות מהם בעתיד.
ייתכן שבמקרה של הקפסולות זה לא סוף העולם, אבל בטוח שלגבי פולי קפה הזמן כאן הוא קריטי.

דרך אגב, החודש יש להם Kochere Boji בקטגוריה של ה-Discovery.
גם Tim Windelboe מציע את אותו קפה החודש.
לא בטוח שזה מאותה חווה וככל הנראה הקליה שונה מאוד ביניהם, אבל כל Kochere שטעמתי עד היום היה מדהים (במיוחד ב-Pour over).

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #38 

לאלו מכם שמשתתפים בדיון הזה וקלו (או קולים) בבית, איפה אתם מרגישים את ההבדל הגדול ביותר שמצדיק ייבוא מחו"ל - זני הפולים והאיכות שלהם? איכות הקליה? משהו אחר?

ועוד משהו - האם ייבאתם בעבר פולי קפה ירוקים מחו"ל ואם כן, מה הייתה ההתרשמות שלכם?

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #39 

@boren
·
היי אורן,

אני חושב שפעם כתבתי לך על נושא פולים מחו"ל, אבל אכתוב שוב.
ראשית, קליתי בבית לפני הרבה שנים בכל מיני שיטות. האחרונה היתה עם ג'ין.
נטשתי את הדרך הזאת, בעיקר כי התרשמתי, בדומה למה שרשמת במקום אחר שהפולים מאבדים מהר מאוד את החיוניות שלהם ומתיישנים די מהר ושבסוף התוצאה טובה אבל "זה לא זה".
המסקנה שלי היתה בגדול שקולי אוויר חם מנדפים הרבה מהארומות החיוניות של הקפה ובאופן יותר כללי שהקולים הביתיים הם די "צעצועים" שנחמד לשחק ולהתנסות איתם; זה מאוד נחמד בהתחלה כשהקפה מאוד טרי, אבל עדיין התוצאה מוגבלת ולא משתווה לאותה תוצאה של קפה טרי מקולה מקצועי.
מצד שני קולים מקצועיים זה עסק יקר או שבמקרה והולכים על קולה שמסוגל לתת תוצאות טובות במחיר נמוך יותר, זה בא על חשבון התעסקות.
זה הוביל אותי להיעזר במשך שנים בשירותיו של חבר שיש לו קולה מקצועי די יקר בבית והתוצאה בעיניי עלתה על רוב הקולים המקומיים שאני מכיר.
זה השתנה כשעברתי לשתות קפה בקליה בהירה.
כל הנסיונות נכשלו כשלון מוחלט ואז התחלתי להבין שהבעיה היא בפולים ולא בקולה או בקליה. פשוט קליה בהירה חושפת הרבה יותר טעמים מהקפה וכשהפולים לא ממש טובים, התוצאה היא שבמקום לחשוף את האיכויות של הקפה נחשפים הפגמים (קליה כהה מסתירה בדיוק את הפגמים האלה ואתה מקבל קפה עם טעמי קליה וחריכה במקום את טעם הפולים עצמם. קצת דומה לטוסט חרוך/שרוף).
בנוסף, לשאלתך האם יש הבדל באיכות הקליה, אז ככל שאני נחשף לנושא אני רואה כמה השפעה יש לציוד, למקצועיות של הקולה וגם לאן הוא מכוון. בלי להיכנס כאן לדיון על מכשירים ספציפיים, מהרבה שיחות שהיו לי בחו"ל עם בתי קליה ובריסטות מהמובילים בתחום הסתבר לי שהציוד אחראי להבדלים מאוד לא זניחים. כשמדברים על פרופילי קליה למשל, קולים חשמליים הם מוגבלים מאוד (שינויי טמפ') לעומת קולים על גז (זה לא אומר שכל קולה גז הוא טוב).
המסקנה שלי בסוף היתה שאני מעדיף בשלב זה להשאיר את הקליה לאנשים שיש להם את הכלים, הידע והזמן להוציא את המיטב מהפולים.
לגבי רכישה של פולים ירוקים מחו"ל, אז אותו חבר התנסה בזה (נתתי לינקים לדוגמה בעבר) והמסקנה שלו היתה זהה לשלי - יש הבדל עצום שפולים איכותיים עושים בתוצאה הסופית (גם בקליות יותר כהות).
מצד שני, הזמנה של קפה ירוק מחו"ל זה עסק לא זול וגם לא פשוט. לדעתי בכמויות של כמה קילוגרמים, אם נופל בבדיקת מכס עלול להוות בעיה. דעתי בנושא היא שעל פולים שהם לא באיכויות גבוהות מאוד זה לא שווה את ההתעסקות וגם כנראה לא יהיה זול יותר מאשר קניה מקומית.
לעומת זאת האופציה של קפה 51 שרשמתי עליה, היא אופציה טובה להתנסות. מניסיון, גם בג'ין מרגישים הבדל, אבל הפולים יקרים יותר.
גם שם צריך לזכור שהסחורה מתחלפת וגם האיכות לא זהה בין כל הפולים.
המסקנה האישית שלי בשלב זה היא שאני עדיין מעדיף את הפולים מחו"ל מבחינת השילוב של מגוון פולים, איכותם, איכות הקליה ופרופיל הקליה.
חושב שקליה ביתית זה אחלה מבחינת התחביב, אבל יש תקרת זכוכית לעניין וזה בסוף תלוי לאן אתה מכוון.
כמו שאתה יכול להבין מההודעות שלי, בשנים האחרונות אני מכוון מאוד גבוה (ברור לי שזה לא המצב אצל רוב האנשים וגם לא היה כזה אצלי עד לפני כמה שנים), כי גיליתי עולם חדש בגל השלישי וקפה ספשיאלטי.
בעיניי, זה שווה את ההשקעה והמחיר הגבוה יותר בהזמנה מחו"ל. אינדיבידואלי כמובן.
עדיין מקווה שהשוק המקומי ידביק את הפער עם הזמן.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #40 

@Nemesis
·משהו התחדש?
אצלי הקפה הגיע היום לסניף, אחרי שעשה טיול ברחבי העיר בחסות דואר ישראל.
קצת הזוי איך לקח לו 3 ימים להגיע מחו"ל ואז עוד 4 ימים לעבור מסניף לסניף באותה עיר.
אבל למרות הכל שבוע מהקליה.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4532
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #41 

לצערי שום כלום. התשובה של הדואר: זה יכול לקחת חודש במכס, תתקשר כשעבר חודש.
כשיעבור חודש בטח יגידו יכול להיות גם חודשיים.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #42 

:(
מכס זה ממש בעיה בשילוב עם דואר.
לא ממש מנחם, אבל במקרה זה דווקא דואר ישראל לא שונה משאר העולם.

בכל מקרה, יהיה מעניין לשמוע אם תצליח להנות מהקפה.
טענה ששמעתי גם מהם וגם מבתי קליה אחרים, היא שהם מכניסים חנקן לאריזות וזה אמור להאריך את משך חיי המדף של הפולים. הם טוענים שאפשר להנות מהם עד חודשיים מהקליה.
אני לצערי לא שותף לדעה הזאת.
היו לי פולים שהתעכבו. חלקם אפילו הוציאו קרמה ממש לא רעה (יחסית לפולים בקליה בהירה כמובן). הבעיה היתה שההתיישנות גרמה למרירות לעלות ובעיניי חלק גדול מהיחודיות בפולים איכותיים היא פחות מרירות והרבה יותר מתיקות.

אבל, דברים שיכולים לעזור הם:
- להקפיא את הפולים בפריזר מיד כשהם מגיעים ולטחון ישר מהפריזר (בלי הפשרה). זה מאפשר לטחון גס יותר את אותם פולים (עקב הטחינה האחידה יותר) ותורם להורדת המרירות.
בכלל, הקפאה לפחות תגרום לפולים להפסיק להתיישן כמעט לחלוטין (מדבר רק על הפולים כמובן ולא על הקפסולות).
- טחינה איטית יותר גורמת לפחות fines ומורידה מרירות. זוכר שיש לך HG1 אבל לא יודע כמה שינוי במהירות סיבוב שם משמעותי אם בכלל.

udilo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 182
הצטרף: מאי 2014
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

Re: לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna

נושא שלא נקרא #43 

@dubik
הזמנתי וקיבלתי את ה El Desvelado #9 foundation מהם - ואני מנסה למצוא איך להכין אותו. קצת קשה בלי לדעת לאן לכוון מכיוון שזה שונה מאוד מהקליות שאני רגיל אליהן. עכשיו אני איתו עם 15גר קפה ו 30 גר משקה - יוצאת קרמה טובה, גוף נמוך, אבל עדיין לא מרגיש מאוזן. מתלבט אם לשחק בטמפרטורה עכשיו, או לכוון ליחס חליטה אחר. איך אתה/אתם מכינים אותו?

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

Re: לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna

נושא שלא נקרא #44 

@udilo
· שאלת שאלות טובות.
אני אתחיל מתיאום ציפיות. לקפה שקלוי בהיר יותר יהיה תמיד (הרבה) פחות גוף מקפה בקליה כהה.
לקפה שקנית יש גוף לא רע באופן יחסי. אבל גוף היא לא התכונה הבולטת בקליה כזאת.
בנוסף לזה, קפה בהיר הרבה יותר קשה לחליטה הן ברמת טכניקה והן מבחינת ציוד.
לקפה כזה יש Extraction Yield נמוך יחסית ויש כמה דרכים כדי להעלות אותו, חלקן ע"י משחק בכמה דרכים, אבל חלקן לצערנו ע"י שדרוג ציוד (בעיקר מטחנה אבל גם מכונה).
מצד שני, הקפה של קולונה קלוי "יחסית" כהה והוא לגמרי fully developed, ככה שהוא הרבה יותר קל לחליטה מקפה בקליות נורדיות למשל.
אפשר עם קפה כזה להגיע מאוד רחוק בתוצאה, אבל זה לא פשוט.
לי לקח לא מעט זמן להבין מה אני צריך ורוצה, אבל זה היה בעיקר דרך המון התנסות (גם בבית וגם בביקור בהמון בתי קפה בחו"ל) ולימוד.

אז אולי זה טיפ כללי מידי אבל צריך לתת לזה את הזמן גם להתרגל למשהו אחר (כי זה באמת משהו אחר) וגם להתנסות בכל מיני שינויים בשגרת ההכנה ולראות לאן זה מביא אותך.

מה שהיה חסר לי בהתייחסות שלך זה מה לא הרגיש לך מאוזן. מה היה יותר מידי או מה היה חסר?
אני אתייחס לכמה אספקטים בהכנה וגם בציוד.
ראשית משהו שכתבתי כאן במספר הזדמנויות. לדעתי הדבר שיש לו השפעה עצומה על התוצאה הוא המים.
מים עושים הבדלים שלא יום ולילה, אבל אני מבין שלרוב האנשים זה קצת קשה (לדעתי הכד של peak water יכול להיות פתרון די מוצלח להרבה אנשים).
באיזה פיתרון מים אתה משתמש היום?

אם אני אגדיר את שרשרת החשיבות לדעתי מבחינת "ציוד" והשפעה על התוצאה זה יהיה משהו כזה:
קפה > מים > מטחנה > מכונה (למעשה אולי קפה ומים הולכים ביחד והם באותה חשיבות).
כל השאר תלוי ביכולות ההכנה.

מבחינת מה ששאלת, אז בד"כ קפה בהיר ייחלט יותר טוב בטמפ' גבוהה יותר. אפילו סביב 95, אם זאת קליה מאוד בהירה (כאן הייתי מתחיל ב-93 או 94).
דבר נוסף שמאוד משפיע (אם יש לך אפשרות לשלוט בו) הוא preinfusion.
מה שעוזר זה פרה אינפיוז'ן ארוך יחסית (~15 שניות) ובלחץ גבוה מלחץ הדוד.
אני חולט עם לונדיניום R שמאפשרת לשחק עם זה.
כרגע אני עובד עם פרה בלחץ של 2-2.5 בר שגם משפיע על טמפ' החליטה ההתחלתית. לדעתי זה משהו כמו 93-94 מעלות.
בנוסף, כמו שכיוונת ליחס חליטה של 1:2, אז לעיתים יחס חליטה גבוה יותר אפילו עד 1:2.5 או אפילו 1:3 בקפה מאוד בהיר מעלה את ה-Extraction Yield. אבל כאן גם נכנסת המטחנה לסיפור. ככל שהמטחנה טובה יותר, היא תאפשר לך למשוך את השוט יותר זמן ולחלוט יותר Goodies מהקפה בלי להגיע לאיזור הבלונד והטעמים הלא טובים.
אפשרות נוספת שאתה יכול לנסות זה לפצות בעזרת שימוש בסלסלה גדולה יותר ויותר קפה (וגם יותר מים מן הסתם).
שים לב אבל להשאיר מספיק מרווח מהרשת של המכונה (מומלץ להעלות דוזינג תוך שימוש בסלסלה גדולה ולא לעשות אובר דוזינג מטורף בסלסלה שמיועדת לפחות קפה).
עוד אופציה זה שימוש בסלסלה אחרת שמשפיעה על החליטה (וגם על דרגת הטחינה).
דבר אחרון שמאוד עוזר הוא פיזור מוקפד של הקפה בסלסלה (WDT) - אפילו אם יש לך מטחנה טובה.

אולי תוכל גם לפרט איזה ציוד יש לך ואולי יהיו לי עוד רעיונות.
הייתי מנסה לשנות כל פעם דבר אחד ולראות איך מרגיש לך.
אבל חוזר לשאלה המקורית שלי אם תוכל להגדיר מה מרגיש לא מאוזן.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #45 

ה-Kochere Boji של החודש (קטגוריית הdiscovery) הוא פשוט מטורף.
קפה מדהים בעיניי.
טעמים פירותיים ומתיקות מדהימה.
מי שאוהב את הטעמים האלה אני ממש ממליץ.

גם הקליה לפילטר מדהימה בקפה הזה.
ב-v60 ו-Kalita מתקבל קפה קרמי, עם טעמי אפרסק, חמיצות נהדרת ופיניש מתקתק.
באמת קוצ'רה מהטובים שטעמתי.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”