Brew ratio?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Simon357 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 45
הצטרף: נובמבר 2018
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

Brew ratio?

נושא שלא נקרא #1 

מכובדיי אני אובד....

משתמש חדש.... מנסה לכוון את הסילביה כבר שבוע. אבוד ומתוסכל כבר חחח
אז הצלחתי לכוון שוט לפי כל המדריכים.... 50 מ'ל ב 25 שניות לדאבל. היה מלוח... הרמתי טמפ' הבעיה נפתרה. אבל אז קפץ לי הנפח ל 65 מ'' ל בערך.... טוב אז כיילתי קצת גרגר הוספתי קצת בידית גם.

ואז גיליתי שיש יחס קפה בישול... Brew ratio.
כשמדדתי את מה שקיבלתי זה שקל 22 גרם. הזוי. אני עם 18 בבסקט.

חזרתי לכייל גרגר. אבל עכשיו כדי לקבל יחס 1:2 אין סיכוי שאני אוציא 50 מ'' ל ב 25 שניות.
בקיצור מבולבל. אולי מישהו מנוסה יאיר לי קצת אור בנושא??

zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 648
הצטרף: מאי 2013
מיקום: אזור השרון
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

האמת כל המדריכים לא שווים הרבה

הטעם בסוף קובע ,שום דבר לא קדוש.
רצוי שתצלם שוט אחד (סינגל) ויגידו לך מה לשנות

Simon357 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 45
הצטרף: נובמבר 2018
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

@zvibl
·
תודה....
האמת שעשיתי כבר בלאגן... שיניתי טחינה והכל השתנה. אני חושב שאחזור ל 16 גרם בבאסקט ואנסה להוציא דאבל סביב ה 30 גרם. ושיהיה 50 מל. יקח כמה זמן שיקח. אני עם pid אבל אני יעבוד בידני. נמדוד זמן כמה זמן לקח לי להוציא את ה 50 ונראה מה עושה.

shtik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 188
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

אצלי הכל השתנה כשהפסקתי לספור שניות וגרמים ומיליליטרים.

אתה פשוט לומד איך הקפה אמור לזרום ובאיזה קצב ואיך נראית הזליגה ואיך הקפה נראה בכוס ומתי צריך לעצור את השוט. יש חשיבות עליונה לטריות של הקפה ולטחינה. ומשם זה רק לראות את השוט יוצא, לראות ולטעום את התוצאה בכוס ולפי זה לעשות את הכוונונים.

מה שכתבו כאן לפני, אם תשלח וידאו של החליטה יהיה אפשר לעזור לכוון אותך.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

לומדים את כל הנושא של הטעם והזרימה בעין אחרי שלומדים איך להגיע למדדים.

שאתה שולט בבסיסס משם כבר אפשר לשחק.

אתן לך קיצור דרך- שאל מה המשקל המומלץ לסלסלה שאתה משתמש בה- ותשתמש תמיד בדאבל אחרי שתשלוט בה תנסה לאכול קש מהסינגל.

Simon357 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 45
הצטרף: נובמבר 2018
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

@itamars2
·
בנתיים ממשיך לעצתכם. חזרתי למשקל בסיסי של הסלסלה דאבל שלי. 16 גרם.
בדקתי טמפ ביציאה עם טרמוקאפל - אני בערך 92. מוזג לכוס פלסטיק. ה pid שלי מכוון ל 107.

הילטתי לברוח מהשימוש במתכון של ה pid ולעבוד ידני קצת. אז אין לי פרה אינפוזיה ואין טיימר. פשוט מזרים מים. אני אחזיר אוטומציה אחרי שאשתלט על הכל.
החלטתי ללכת עם יחס משקל מיצוי ולא נפח, כמדד ראשוני, ביחס של 1:2.
כרגע הגעתי למשהו שאני כבר אוהב.
ממצה 34 גרם, בערך ב 35 שניות, בנפח של 38 מ'' ל לערך.
אני אתן נגיעה אחורה במטחנה אולי כדי לשפר נפח מיצוי ואולי גם זמן.

בנוסף שתי תופעות שאני לא יודע אם להתייחס או לא...
1. יש קיטור בראש.... מאמין שזה מהתנודות של הבקר מול הדוד וצבר בחלק העליון. השאלה אם לבצע שטיפת ראש לפני עבודה כל פעם על אף שהטמפ הרצויה התייצבה?
2.תחילת התהליך עד הטיפה האחרונה רחוק ממה שאני רגיל. בין 10 15 שניות לטיפה ראשונה. אני אמור להיות עם 10 באר כמעט בראש.....
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

לא מכיר את ההתנהגות של המכונה הזו עם PID, אבל ב107 מעלות סביר שיצא קיטור מהראש,

הפער בין הדוד והראש נראה לי גדול מדי,

האם אתה מחכה שהמכונה תהיה למה לגמרי (פורטפילטר רותח?)

בעיניי השיטה הנפחית לא אמינה קפה טרי מאוד מייצר הרבה קרמה יחסית למיצוי וזה משתנה עם הזמן -עדיף לך לשקול את השוט כמו שעשית.

אם טעים לך ואתה חזרתי אל תיגע.

אם משהו משתנה.

מכונה חמה לגמרי היא תנאי לעקביות.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #8 

שבוע טוב
אתה מסתבך ללא כל סיבה 8O

מ-16-18 גרם קפה = דאבל אתה אמור לקבל 2 שוטים של אספרסו שהם 50-60 סמ"ק=נפח או סביב ה-50-60 גרם של משקה קפה=משקל
לא ממש קריטי להכנס לדקויות של דיוק כאן (סמ"ק קפה זה לא בדיוק 1 גרם).
היחס במקרה כזה הוא כ- 1:3
כל שינוי של יחס זה נתון לשיקולך ולטעמך. לא משנה איך תקרא לזה, עשה מה שטוב וטעים לך ושתוכל לחזור עליו עוד ועוד ועזוב אותך משלל יועצים ומאמרים/פוסטים מפונפנים.

לגבי קיטור בראש:
ככל שהטמפרטורה עולה יש מצב שתקבל יציאת קיטור קלה מהראש.
לאחר הקצפה התופעה ברורה וחזקה כי הדוד מלא בקיטור
צריך להקפיד לאחר סיום כל הקצפה להזרים מים דרך הסטימר (לחצן אמצעי+ברז פתוח) עד להופעת מים כדי לסלק שאריות קיטור מהסטימר ולמלא את הדוד!

בהצלחה

Simon357 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 45
הצטרף: נובמבר 2018
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

@coffeeavi
·
שוב תודה.
אני קצת פחות עובד עם הסטרימר...
אני פונה יותר לכיוון של יחס ולכן מנסה למדוד יותר concentration.
הגעתי למשהו סביר כרגע ואני מנסה לכוון קצת יותר פנימה כי הטעם לא משהו.. .
טמפ 93 בראש ( 107 בבקר)
משקל ידית 16 גרם
זמן בישול טוטאל מלחיצה על בישול 29 שניות... לוקח 10 שניות לקבל טיפה ראשונה
משקל סופי מיצוי של 35 גרם. נפח סביב ה 45 מל מינוס
אני רוצה לרדת ל 32 גרם זה יחס שהיה לי איתו ניסיון טוב.

דבר נוסף שממש מבלבל אותי - ממתי לקחת מדידה של זמן. הגעתי ליחס הזה בשתי צורות:
מדידה מטיפה ראשונה שיורדת - אפילו אם זה אומר לחכות 20 שניות מהפעלת המשאבה. קיבלתי מוצר סירופי טעים למדי לרוב. אבל לעיתים מר מידי. זה גרם לי לחשוב שאני צריך לתזמן מהלחיצה על המשאבה.

בצורה השניה והנוכחית.... מתזמן מתחילת פעולת המשאבה. נראה לי יותר הגיוני ( כדאי לזכור שמדובר במשאבה רוטטת ולא רוטורית. יתכן וצורת המדידה הזאת יותר מתאימה לרוטורית. כבר לא יודע. כל המדריכים מדברים על מתחילת המשאבה) מאחר והבישול מתחיל לדעתי מהמפגש של של לחץ ומים חמים עם הקפה.

תודה לכם.... אשמח להמשך תגובות וייעוץ. אני ממש צריך את זה :)

Simon357 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 45
הצטרף: נובמבר 2018
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

@itamars2
·
תודה על המענה ידידי.

הבקר שהוספתי מודד על הדוד בלי רפרנס לראש. בדקתי עם טרמוקאפל פער והוא סביב ה 15 מעלות. זה תקין. אז אני עם מים ב 93 מעלות בערך.
לגבי נושא הנפח... אני אמנם שבוע בתחום אבל מהר מאוד הבנתי את מה שאתה אומר. אני עברתי למדידה של משקל מיצוי. מנסה ל 1:2
בהתחלה ציפיתי לקבל משקל ונפח זהה אבל זה לא.
אז השלבים שלי הם:
1. משקל לפי יחס
2. זמן מיצוי
3. כיוונון לפי טעם

לגבי זמן מיצוי אני עם בילבול קל.. . ראה תשובתי לאבי

המון תודה

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

זמן מיצוי מודדים מרגע שהמשאבה מתחילה לעבוד, לא מרגע שרואים זרימה.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #12 

10 שניות עד לתחילת חליטה זה יותר מדי
2-3 שניות מקסימום
המשמעות היא ש-10 שניות המים שפגשו בעוגיה לא מצליחים להתגבר עליה והם חוזרים חזרה למיכל, כלומר המים שבסופו של דבר חולטים הם בטמפרטורה הרבה יותר נמוכה וזה ממש לא מה שאתה רוצה.

מודדים מתחילת הפעולה מתחילת הפעלת המשאבה כפי שכבר ציינו.

לטעמי 92 מעלות בחליטה זה יותר מדי. נסה לבדוק 86-88

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

אתה מוזמן להתקשר ואסדר לך את הראש
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

אבי אני חושב שאם החליטה שלו היתה בטמפ נמוכה לא היו מתקבלים טעמים מרים כפי שציין בקודמת. זה סימן לחליטה בטמפ גבוהה.
תתחיל לספור איך שהמשאבה מסיימת 30 גרם.
תמדוד כמה זמן זה לקח.
אם בין 25 ל 30 שניות וטעים לך סבבה.
מר? תנסה להוריד טמפ'.
חמוץ? תמסה לעלות.
אם לא תנסה להאריך או לקצר את השוט.
בעתיד אתה תוכל לזהות גם את שלב המיצוי לפי הצבע.

Simon357 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 45
הצטרף: נובמבר 2018
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

@itamars2
·
מעדכן למטה . תודה לך על העזרה. מוסיף גם צילום של השוט לאחר תיקונים

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”