מכובדיי אני אובד....
משתמש חדש.... מנסה לכוון את הסילביה כבר שבוע. אבוד ומתוסכל כבר חחח
אז הצלחתי לכוון שוט לפי כל המדריכים.... 50 מ'ל ב 25 שניות לדאבל. היה מלוח... הרמתי טמפ' הבעיה נפתרה. אבל אז קפץ לי הנפח ל 65 מ'' ל בערך.... טוב אז כיילתי קצת גרגר הוספתי קצת בידית גם.
ואז גיליתי שיש יחס קפה בישול... Brew ratio.
כשמדדתי את מה שקיבלתי זה שקל 22 גרם. הזוי. אני עם 18 בבסקט.
חזרתי לכייל גרגר. אבל עכשיו כדי לקבל יחס 1:2 אין סיכוי שאני אוציא 50 מ'' ל ב 25 שניות.
בקיצור מבולבל. אולי מישהו מנוסה יאיר לי קצת אור בנושא??
Brew ratio?
אצלי הכל השתנה כשהפסקתי לספור שניות וגרמים ומיליליטרים.
אתה פשוט לומד איך הקפה אמור לזרום ובאיזה קצב ואיך נראית הזליגה ואיך הקפה נראה בכוס ומתי צריך לעצור את השוט. יש חשיבות עליונה לטריות של הקפה ולטחינה. ומשם זה רק לראות את השוט יוצא, לראות ולטעום את התוצאה בכוס ולפי זה לעשות את הכוונונים.
מה שכתבו כאן לפני, אם תשלח וידאו של החליטה יהיה אפשר לעזור לכוון אותך.
אתה פשוט לומד איך הקפה אמור לזרום ובאיזה קצב ואיך נראית הזליגה ואיך הקפה נראה בכוס ומתי צריך לעצור את השוט. יש חשיבות עליונה לטריות של הקפה ולטחינה. ומשם זה רק לראות את השוט יוצא, לראות ולטעום את התוצאה בכוס ולפי זה לעשות את הכוונונים.
מה שכתבו כאן לפני, אם תשלח וידאו של החליטה יהיה אפשר לעזור לכוון אותך.
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
לומדים את כל הנושא של הטעם והזרימה בעין אחרי שלומדים איך להגיע למדדים.
שאתה שולט בבסיסס משם כבר אפשר לשחק.
אתן לך קיצור דרך- שאל מה המשקל המומלץ לסלסלה שאתה משתמש בה- ותשתמש תמיד בדאבל אחרי שתשלוט בה תנסה לאכול קש מהסינגל.
שאתה שולט בבסיסס משם כבר אפשר לשחק.
אתן לך קיצור דרך- שאל מה המשקל המומלץ לסלסלה שאתה משתמש בה- ותשתמש תמיד בדאבל אחרי שתשלוט בה תנסה לאכול קש מהסינגל.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
- Simon357 (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 45
- הצטרף: נובמבר 2018
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
@itamars2
·
בנתיים ממשיך לעצתכם. חזרתי למשקל בסיסי של הסלסלה דאבל שלי. 16 גרם.
בדקתי טמפ ביציאה עם טרמוקאפל - אני בערך 92. מוזג לכוס פלסטיק. ה pid שלי מכוון ל 107.
הילטתי לברוח מהשימוש במתכון של ה pid ולעבוד ידני קצת. אז אין לי פרה אינפוזיה ואין טיימר. פשוט מזרים מים. אני אחזיר אוטומציה אחרי שאשתלט על הכל.
החלטתי ללכת עם יחס משקל מיצוי ולא נפח, כמדד ראשוני, ביחס של 1:2.
כרגע הגעתי למשהו שאני כבר אוהב.
ממצה 34 גרם, בערך ב 35 שניות, בנפח של 38 מ'' ל לערך.
אני אתן נגיעה אחורה במטחנה אולי כדי לשפר נפח מיצוי ואולי גם זמן.
בנוסף שתי תופעות שאני לא יודע אם להתייחס או לא...
1. יש קיטור בראש.... מאמין שזה מהתנודות של הבקר מול הדוד וצבר בחלק העליון. השאלה אם לבצע שטיפת ראש לפני עבודה כל פעם על אף שהטמפ הרצויה התייצבה?
2.תחילת התהליך עד הטיפה האחרונה רחוק ממה שאני רגיל. בין 10 15 שניות לטיפה ראשונה. אני אמור להיות עם 10 באר כמעט בראש.....
·
בנתיים ממשיך לעצתכם. חזרתי למשקל בסיסי של הסלסלה דאבל שלי. 16 גרם.
בדקתי טמפ ביציאה עם טרמוקאפל - אני בערך 92. מוזג לכוס פלסטיק. ה pid שלי מכוון ל 107.
הילטתי לברוח מהשימוש במתכון של ה pid ולעבוד ידני קצת. אז אין לי פרה אינפוזיה ואין טיימר. פשוט מזרים מים. אני אחזיר אוטומציה אחרי שאשתלט על הכל.
החלטתי ללכת עם יחס משקל מיצוי ולא נפח, כמדד ראשוני, ביחס של 1:2.
כרגע הגעתי למשהו שאני כבר אוהב.
ממצה 34 גרם, בערך ב 35 שניות, בנפח של 38 מ'' ל לערך.
אני אתן נגיעה אחורה במטחנה אולי כדי לשפר נפח מיצוי ואולי גם זמן.
בנוסף שתי תופעות שאני לא יודע אם להתייחס או לא...
1. יש קיטור בראש.... מאמין שזה מהתנודות של הבקר מול הדוד וצבר בחלק העליון. השאלה אם לבצע שטיפת ראש לפני עבודה כל פעם על אף שהטמפ הרצויה התייצבה?
2.תחילת התהליך עד הטיפה האחרונה רחוק ממה שאני רגיל. בין 10 15 שניות לטיפה ראשונה. אני אמור להיות עם 10 באר כמעט בראש.....
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
לא מכיר את ההתנהגות של המכונה הזו עם PID, אבל ב107 מעלות סביר שיצא קיטור מהראש,
הפער בין הדוד והראש נראה לי גדול מדי,
האם אתה מחכה שהמכונה תהיה למה לגמרי (פורטפילטר רותח?)
בעיניי השיטה הנפחית לא אמינה קפה טרי מאוד מייצר הרבה קרמה יחסית למיצוי וזה משתנה עם הזמן -עדיף לך לשקול את השוט כמו שעשית.
אם טעים לך ואתה חזרתי אל תיגע.
אם משהו משתנה.
מכונה חמה לגמרי היא תנאי לעקביות.
הפער בין הדוד והראש נראה לי גדול מדי,
האם אתה מחכה שהמכונה תהיה למה לגמרי (פורטפילטר רותח?)
בעיניי השיטה הנפחית לא אמינה קפה טרי מאוד מייצר הרבה קרמה יחסית למיצוי וזה משתנה עם הזמן -עדיף לך לשקול את השוט כמו שעשית.
אם טעים לך ואתה חזרתי אל תיגע.
אם משהו משתנה.
מכונה חמה לגמרי היא תנאי לעקביות.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
שבוע טוב
אתה מסתבך ללא כל סיבה
מ-16-18 גרם קפה = דאבל אתה אמור לקבל 2 שוטים של אספרסו שהם 50-60 סמ"ק=נפח או סביב ה-50-60 גרם של משקה קפה=משקל
לא ממש קריטי להכנס לדקויות של דיוק כאן (סמ"ק קפה זה לא בדיוק 1 גרם).
היחס במקרה כזה הוא כ- 1:3
כל שינוי של יחס זה נתון לשיקולך ולטעמך. לא משנה איך תקרא לזה, עשה מה שטוב וטעים לך ושתוכל לחזור עליו עוד ועוד ועזוב אותך משלל יועצים ומאמרים/פוסטים מפונפנים.
לגבי קיטור בראש:
ככל שהטמפרטורה עולה יש מצב שתקבל יציאת קיטור קלה מהראש.
לאחר הקצפה התופעה ברורה וחזקה כי הדוד מלא בקיטור
צריך להקפיד לאחר סיום כל הקצפה להזרים מים דרך הסטימר (לחצן אמצעי+ברז פתוח) עד להופעת מים כדי לסלק שאריות קיטור מהסטימר ולמלא את הדוד!
בהצלחה
אתה מסתבך ללא כל סיבה
מ-16-18 גרם קפה = דאבל אתה אמור לקבל 2 שוטים של אספרסו שהם 50-60 סמ"ק=נפח או סביב ה-50-60 גרם של משקה קפה=משקל
לא ממש קריטי להכנס לדקויות של דיוק כאן (סמ"ק קפה זה לא בדיוק 1 גרם).
היחס במקרה כזה הוא כ- 1:3
כל שינוי של יחס זה נתון לשיקולך ולטעמך. לא משנה איך תקרא לזה, עשה מה שטוב וטעים לך ושתוכל לחזור עליו עוד ועוד ועזוב אותך משלל יועצים ומאמרים/פוסטים מפונפנים.
לגבי קיטור בראש:
ככל שהטמפרטורה עולה יש מצב שתקבל יציאת קיטור קלה מהראש.
לאחר הקצפה התופעה ברורה וחזקה כי הדוד מלא בקיטור
צריך להקפיד לאחר סיום כל הקצפה להזרים מים דרך הסטימר (לחצן אמצעי+ברז פתוח) עד להופעת מים כדי לסלק שאריות קיטור מהסטימר ולמלא את הדוד!
בהצלחה
- Simon357 (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 45
- הצטרף: נובמבר 2018
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
@coffeeavi
·
שוב תודה.
אני קצת פחות עובד עם הסטרימר...
אני פונה יותר לכיוון של יחס ולכן מנסה למדוד יותר concentration.
הגעתי למשהו סביר כרגע ואני מנסה לכוון קצת יותר פנימה כי הטעם לא משהו.. .
טמפ 93 בראש ( 107 בבקר)
משקל ידית 16 גרם
זמן בישול טוטאל מלחיצה על בישול 29 שניות... לוקח 10 שניות לקבל טיפה ראשונה
משקל סופי מיצוי של 35 גרם. נפח סביב ה 45 מל מינוס
אני רוצה לרדת ל 32 גרם זה יחס שהיה לי איתו ניסיון טוב.
דבר נוסף שממש מבלבל אותי - ממתי לקחת מדידה של זמן. הגעתי ליחס הזה בשתי צורות:
מדידה מטיפה ראשונה שיורדת - אפילו אם זה אומר לחכות 20 שניות מהפעלת המשאבה. קיבלתי מוצר סירופי טעים למדי לרוב. אבל לעיתים מר מידי. זה גרם לי לחשוב שאני צריך לתזמן מהלחיצה על המשאבה.
בצורה השניה והנוכחית.... מתזמן מתחילת פעולת המשאבה. נראה לי יותר הגיוני ( כדאי לזכור שמדובר במשאבה רוטטת ולא רוטורית. יתכן וצורת המדידה הזאת יותר מתאימה לרוטורית. כבר לא יודע. כל המדריכים מדברים על מתחילת המשאבה) מאחר והבישול מתחיל לדעתי מהמפגש של של לחץ ומים חמים עם הקפה.
תודה לכם.... אשמח להמשך תגובות וייעוץ. אני ממש צריך את זה
·
שוב תודה.
אני קצת פחות עובד עם הסטרימר...
אני פונה יותר לכיוון של יחס ולכן מנסה למדוד יותר concentration.
הגעתי למשהו סביר כרגע ואני מנסה לכוון קצת יותר פנימה כי הטעם לא משהו.. .
טמפ 93 בראש ( 107 בבקר)
משקל ידית 16 גרם
זמן בישול טוטאל מלחיצה על בישול 29 שניות... לוקח 10 שניות לקבל טיפה ראשונה
משקל סופי מיצוי של 35 גרם. נפח סביב ה 45 מל מינוס
אני רוצה לרדת ל 32 גרם זה יחס שהיה לי איתו ניסיון טוב.
דבר נוסף שממש מבלבל אותי - ממתי לקחת מדידה של זמן. הגעתי ליחס הזה בשתי צורות:
מדידה מטיפה ראשונה שיורדת - אפילו אם זה אומר לחכות 20 שניות מהפעלת המשאבה. קיבלתי מוצר סירופי טעים למדי לרוב. אבל לעיתים מר מידי. זה גרם לי לחשוב שאני צריך לתזמן מהלחיצה על המשאבה.
בצורה השניה והנוכחית.... מתזמן מתחילת פעולת המשאבה. נראה לי יותר הגיוני ( כדאי לזכור שמדובר במשאבה רוטטת ולא רוטורית. יתכן וצורת המדידה הזאת יותר מתאימה לרוטורית. כבר לא יודע. כל המדריכים מדברים על מתחילת המשאבה) מאחר והבישול מתחיל לדעתי מהמפגש של של לחץ ומים חמים עם הקפה.
תודה לכם.... אשמח להמשך תגובות וייעוץ. אני ממש צריך את זה
- Simon357 (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 45
- הצטרף: נובמבר 2018
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
@itamars2
·
תודה על המענה ידידי.
הבקר שהוספתי מודד על הדוד בלי רפרנס לראש. בדקתי עם טרמוקאפל פער והוא סביב ה 15 מעלות. זה תקין. אז אני עם מים ב 93 מעלות בערך.
לגבי נושא הנפח... אני אמנם שבוע בתחום אבל מהר מאוד הבנתי את מה שאתה אומר. אני עברתי למדידה של משקל מיצוי. מנסה ל 1:2
בהתחלה ציפיתי לקבל משקל ונפח זהה אבל זה לא.
אז השלבים שלי הם:
1. משקל לפי יחס
2. זמן מיצוי
3. כיוונון לפי טעם
לגבי זמן מיצוי אני עם בילבול קל.. . ראה תשובתי לאבי
המון תודה
·
תודה על המענה ידידי.
הבקר שהוספתי מודד על הדוד בלי רפרנס לראש. בדקתי עם טרמוקאפל פער והוא סביב ה 15 מעלות. זה תקין. אז אני עם מים ב 93 מעלות בערך.
לגבי נושא הנפח... אני אמנם שבוע בתחום אבל מהר מאוד הבנתי את מה שאתה אומר. אני עברתי למדידה של משקל מיצוי. מנסה ל 1:2
בהתחלה ציפיתי לקבל משקל ונפח זהה אבל זה לא.
אז השלבים שלי הם:
1. משקל לפי יחס
2. זמן מיצוי
3. כיוונון לפי טעם
לגבי זמן מיצוי אני עם בילבול קל.. . ראה תשובתי לאבי
המון תודה
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
10 שניות עד לתחילת חליטה זה יותר מדי
2-3 שניות מקסימום
המשמעות היא ש-10 שניות המים שפגשו בעוגיה לא מצליחים להתגבר עליה והם חוזרים חזרה למיכל, כלומר המים שבסופו של דבר חולטים הם בטמפרטורה הרבה יותר נמוכה וזה ממש לא מה שאתה רוצה.
מודדים מתחילת הפעולה מתחילת הפעלת המשאבה כפי שכבר ציינו.
לטעמי 92 מעלות בחליטה זה יותר מדי. נסה לבדוק 86-88
2-3 שניות מקסימום
המשמעות היא ש-10 שניות המים שפגשו בעוגיה לא מצליחים להתגבר עליה והם חוזרים חזרה למיכל, כלומר המים שבסופו של דבר חולטים הם בטמפרטורה הרבה יותר נמוכה וזה ממש לא מה שאתה רוצה.
מודדים מתחילת הפעולה מתחילת הפעלת המשאבה כפי שכבר ציינו.
לטעמי 92 מעלות בחליטה זה יותר מדי. נסה לבדוק 86-88
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
אבי אני חושב שאם החליטה שלו היתה בטמפ נמוכה לא היו מתקבלים טעמים מרים כפי שציין בקודמת. זה סימן לחליטה בטמפ גבוהה.
תתחיל לספור איך שהמשאבה מסיימת 30 גרם.
תמדוד כמה זמן זה לקח.
אם בין 25 ל 30 שניות וטעים לך סבבה.
מר? תנסה להוריד טמפ'.
חמוץ? תמסה לעלות.
אם לא תנסה להאריך או לקצר את השוט.
בעתיד אתה תוכל לזהות גם את שלב המיצוי לפי הצבע.
תתחיל לספור איך שהמשאבה מסיימת 30 גרם.
תמדוד כמה זמן זה לקח.
אם בין 25 ל 30 שניות וטעים לך סבבה.
מר? תנסה להוריד טמפ'.
חמוץ? תמסה לעלות.
אם לא תנסה להאריך או לקצר את השוט.
בעתיד אתה תוכל לזהות גם את שלב המיצוי לפי הצבע.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html