קוויקמיל Alexia EVO ומטחנות סטה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
dimka323 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #1 

@boren
·
Alexia evo -
האם בצעת שינוי של לחץ חליטה? לכמה?
איזה טמפרטורה כיוונת ב pid?
האם בצעת שינויים נוספים ב pid או במקום אחר?
עם איזה ידית חליטה אתה משתמש בדרך כלל?
איזה סלסלה?
כמה קפה אתה טוחן?
איזה דרגת טחינה ב baratza sette?

אני יודע שבסופו של דבר זה עניין של טעם אישי אבל מעניין אותי כי יש לנו ציוד כמעט זהה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

@dimka323
dimka323 כתב: Alexia evo -
האם בצעת שינוי של לחץ חליטה? לכמה?
...
לא. השארתי על הלחץ שהמכונה הגיעה איתה - 10 אטמוספירות בחליטה, טיפה יותר מזה בבקפלאש.

יש לי מחשבות להוריד קצת את הלחץ, אבל אני דוחה את כל הנושא של לפתוח את המכונה.
איזה טמפרטורה כיוונת ב pid?
...
ניסיתי בהתחלה לעלות ולרדת מעלה או שתיים, ולא ראיתי שיפור אז חזרתי ל-93 מעלות.
האם בצעת שינויים נוספים ב pid או במקום אחר?
...
לא עשיתי שינויים בציוד שקשורים לחליטת אספרסו.

החלפתי את קצה צינורית ההקצפה לכזה עם חור בודד (מקפה רות) והוא משפר מאוד את השליטה על ההקצפה, אבל זמן החימום המאוד ארוך עדיין הופך אותה לבעייתית. אני שמח שלא בניתי על יכולות ההקצפה של המכונה הזו כשקניתי אותה.
עם איזה ידית חליטה אתה משתמש בדרך כלל?
...
כמעט תמיד עם ידית הסינגל, לפעמים (כשמארח) גם ידית הדאבל עובדת. אני משרה אותה בקערה עם מים רותחים כדי שאוכל לעבור מיידית בין ידית אחת לשניה.
איזה סלסלה?
...
סלסלת הסינגל שהמכונה הגיעה איתה. ניסית שתי סלסלות אחרות שקניתי בקפה רות (לא משהו ממותג) וגם סלסלת 7 גרם עם טמפר מיוחד, אבל הסלסלה המקורית מספקת את התוצאות הכי טובות.
כמה קפה אתה טוחן?
...
עם הסטה 270Wi‏ - 10 עד 11 גרם. קודם עם ה-K3 השתמשתי ב-12 עד 12.5 גרם. טחינה יותר דקה איתה הייתה גורמת לעוגיות בוציות וצ'אנלינג, אז העדפתי לטחון קצת יותר גס ולהעמיס קצת יותר קפה. עם הסטה אין בעיות כאלה.
איזה דרגת טחינה ב baratza sette?
...
כרגע 12C, אבל זה אמור להשתנות בהדרגה בקילוגרמים הראשונים שעוברים במטחנה. כמובן שיש גם שינוי בפולים מרגע הקלייה, אבל אני מעדיף להתמודד עם זה ע"י שינוי של משקל המנה במקום רמת הטחינה.
אני יודע שבסופו של דבר זה עניין של טעם אישי אבל מעניין אותי כי יש לנו ציוד כמעט זהה.
...
אשמח אם תשתף את ההתרשמויות (וההגדרות שלך) :-)

dimka323 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

@boren
·
1. המכונה שלי הגיעה עם לחץ של כ 12 בר בזמן החליטה.
הורדתי את הלחץ לאזור 9 בר.
לא הספקתי להבין איך זה יוצא ב 12 ולכן מתכנן בעתיד לנסות לעלות את הלחץ ולראות איך זה משפיעה על התוצאה.
בשביל לשנות לחץ אין צורך לפתוח את המכונה.
פשוט מורידים את המחסה למעלה, איפה שמחממים את הכוסות ומסובבים עם מטבע.
עוד משהו שאני לא מבין, זה כאשר המכונה לא במצב של חליטה הלחץ הוא באזור 3.5 בר. האם תקין?

2. הטמפרטורה ההתחלתית הייתה 108מעלות! הורדתי ל 94 מעלות.
מתכנן בעתיד לשחק עם הטמפרטורה ולראות איך משפיע על התוצר.

3. אני משתמש בידית למנה בודדת עם סלסלה כפולה שהגיע עם המכונה.
מתכנן לעבור לידית ללא מכסה כאשר יהיה לי קצת יותר ניסיון.

4. אני טוחן כ 16 גרם על דרגת טחינה 7E
זה מאוד רחוק מרמת טחינה שלך.. לא ברור לי איך זה המצב.
לפי מה שקראתי רמת טחינה מומלצת לאספרסו במטחנת Baratza sette היא באזור 5.

5. אני עוד ממש בתחילת הדרך אבל כבר מצליח להוציא אספרסו שהוא לטעמי.
למרות שהתנאים לא אופטימליים.
העוגיה עדיין ברוב המקרים לחה מידי.
המזיגה איטית מידי אבל כאשר המזיגה מהירה יותר אספרסו יוצא פחות לטעמי..
גם הקפה שאני משתמש בו צעיר מידי. נקלה ע"י גלעד ב 8.12
המכונה מאוד מאוד סלחנית.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

@dimka323

12 זה לחץ גבוה מדי, אבל ראיתי את זה משהו בעוד מכונות. לא ברור מדוע. אני אבדוק את מה שאתה מציע לגבי גלגל שינוי הלחץ. לא חקרתי את זה, אבל אם זה כל כך פשוט אז בהחלט הייתי רוצה להוריד את הלחץ קצת. 9 צריך להיות אידאלי.

כשהמכונה לא במצב חליטה יש לחץ שנשאר מהחליטה הקודמת. זה תקין וקיים ברוב המכונות (בלליט מארה יש שסתום תחת כיווני נוסף שמטרתו לפרוק את הלחץ הזה). אם זה מפריע לך, אתה יכול להרים בכמה מילימטרים את ידית החליטה עד שהלחץ יחזור ל-0 ואז להחזיר אותה למצב הבסיס. אגב, יש מי שמשתמש בטכניקה הזו כמאין pre-infusion מקדים לזה שמובנה בראש E61, אבל באופן אישי לא ראיתי שיפור בתוצאות.

108 מעלות כטמפרטורת חליטה ממש לא תקין בשום מדינה שבה יש בקרת איכות נורמלית. באיטליה דברים כנראה מתנהלים אחרת :roll:

בידית ללא מכסה אתה מתכוון לנייקד? אני גם מתכוון לנסות מתוך סקרנות, אבל הציפיות שלי לא גבוהות. אם יש דבר שלא חסר לי היום בקוויקמיל זה קרמה או לכלוך מסביב. ידית נייקד אמורה להגדיל את שניהם.

בהנחה שאתה כרגע עם לחץ 9 ולא 12, אני חושב שההבדל ברמת הטחינה קשור בעיקר לזה שאתה מעמיס פחות קפה ולכן צריך טחינה דקה יותר. אתה משתמש ב-3 גרם פחות ממני בסלסלת דאבל. זה הבדל גדול.

לגבי ההמלצות של באראצה, הם מדברים על זה שהמספר יורד עם הזמן. המטחנה שלי עדיין מאוד חדשה ולא טחנה עדיין יותר מקילו של פולים אז כנראה מוקדם להגיע למסקנה שהמספר לא יירד בהמשך.

אם העוגיה לחה זה יכול להיות כי אתה טוחן דק מדי. נסה לטחון קצת יותר גס ולהעמיס יותר קפה.

dimka323 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

@boren
·

כן מתכוון לידית נייקד.
המטרה היא בקרה. לראות שהפיזור יחיד ואין בעיות בחליטה.

כתבת שאתה טוחן 10 עד 11 גרם לסלסלה של מנה בודדת.
אני טוחן 16 גרם לסלסלה כפולה.
אתה חושב שצריך יותר מ 16 גרם קפה לסלסלה כפולה?

אולי בכלל לנסות לעבור לסלסלה בודדת? התחלתי עם סלסלה כפולה כי קראתי בכמה מקומות שיותר קל להוציא ממנה שוטים טובים.
יש כאלה שבכלל עובדים עם סלסלה משולשת.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

@dimka323

עם אותה טחינה שבה בסלסלת הסינגל אני מקבל עם 10.5 גרם קפה טחון 25 מיליליטר אספרסו ב-25 שניות, אני צריך בסלסלת הדאבל 19 גרם כדי לקבל 50 מיליליטר (גם כן ב-25 שניות). אם אשתמש ב-16 גרם בלבד החליטה תהיה מהירה מדי.

אני אוהב לעבוד עם סלסלות סינגל ולא חושב שהן מאתגרות. גם הכמות של 25 מיליליטר משקה מתאימה לי באספרסו. כשאני רוצה יותר משקה אני מכין קפוצ'ינו, פילטר או משהו אחר.

dimka323 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

@boren
·

אתמול לראשונה השתמשתי בידית נייקד.
במילה אחת תענוג.
זרימה יפיפיה כמו בסירטונים ברחבי הרשת.
לא היה לכלוך בכלל.
העוגייה היתה יותר יבשה.
לא יודע אם זה היה מקרי או לא. הסבר הגיוני אין לי לכך.

כמו כן שיחקתי קצת עם טמפרטורת חליטה.
94 מעלות הקפה בעל פחות מרירות ויותר חמיצות. אומנם מדובר בחמיצות מאוזנת ונעימה אבל היא שם.
כאשר התחלתי לתפוס ל 97 מעלות הטעמים התחילו להיות יותר מרירים, מה שאולי מקובל לקרא שרופים אבל החמיצות נעלמה.
אני מודע שיש את העניין של טעם נרכש אבל בשלב זה לפחות מעדיף מרירות על חמיצות.
כרגע כיוונתי על 96 מעלות ב pid.

בשלב הבא מתכנן לשחק קצת עם לחץ חליטה. נראה איך זה משפיע על הטעמים.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

@dimka323

אתה יכול לשלוח לינק לחנות שממנה קניתי את ידית הנייקד?

הקפה שאני מקבל מהמכונה לא חמוץ בד"כ, אבל זה תלוי בסוג הפולים וברמת הקלייה שלהם. אולי כדאי לך גם לנסות תערובות כהות יותר בטמפרטורה של 93 מעלות.

עוד דבר שיכול להשפיע זה כמה המכונה חמה. המהדרין ממליצים על 50 דקות חימום לפני חליטה ראשונה, אבל אני לעיתים קרובות מזרז את זה ע"י העברה של מים בראש החליטה + מזיגה של מים רותחים מקומקום דרך הפורטהפילטר.

dimka323 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

@boren
·
את הידית נייקד קניתי מחנות אמיגו קפה בכ 160 ש"ח.

לא אמרתי שהקפה חמוץ. אמרתי שמרגישים יותר חמיצות ושהיא גם מאוזנת ודי עדינה.

אני תמיד מקפיד על הדלקת מכונה כשעה לפני השימוש.

dimka323 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

בעלי Alexia Evo ו- Cafelat Silicone Gasket
איזה גומיה מתאימה למכונה שלנו? [אדומה 8ממ או כחולה 8.5ממ]

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

שאלה טובה. לא קצת מוקדם להחליף?

dimka323 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

@boren
·
רוצה לעבור לרשת של ims אז חשבתי כבר לעבור גם לגומית סיליקון.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

ממה שניסיתי, גם ה כחולה (8.5) וגם האדומה (8) מתאימות לראשי E61. ההבדל יהיה שבאחת הידית תנעל מוקדם יותר.

אני חושב שבבזרה ג'וליה יש לי אדומה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”