טחינה של קפה למקינטה

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
noamgor (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 17
הצטרף: מאי 2014
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

טחינה של קפה למקינטה

נושא שלא נקרא #1 

אני רוצה לקנות מקינטה ומאוד חשוב לי האיכות של הקפה שיצא ממנה. עשיתי קצת בדיקה באינטרנט ופה למשל http://www.news-israel.net/2018/11/18/%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%94/ כתוב שיש מקינטות בכל מיני גדלים ושמומלץ לקחת קטנה אם זה לא מיועד לאירוח של הרבה אנשים. הכוונה היא שלגודל של המקינטה יש השפעה על האיכות של הקפה? זאת אומרת, מכונה קטנה יותר תיתן תוצאה טובה יותר בגלל שזה יותר מרוכז ומתחמם טוב יותר או שזה רק העניין של הכמות? ולגבי הטחינה של פולי קפה - עדיף לקנות אותם טחונים או לטחון לבד בבית? אני יודע שיש מכשירים טובים לטחינה בבית, אבל האם הם מוציאים אבקה טובה שלא תסתום שום דבר? וכמה יש הבדל בטעם של הקפה בין קפה שטחנתי מיד לפני ההכנה לקפה שנטחן קודם? זה משמעותי?

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 200
הצטרף: דצמבר 2018
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

יש כאן וותיקים ממני אך אני יכול לשתף מהניסיון שלי של כמה חודשים עם מקינטה. אז לשאלותיך:
אם רק אתה שותה בבית אז הגיוני שתקנה מקינטה קטנה ליחיד(פחות קפה-יותר יעיל וחסכוני) רק קח בחשבון שגודל המקינטה היא לפי מספר הכוסות שניתן להפיק ממנה שכל כוס הכוונה לכוס אספרסו-30 מ"ל. יש כאלה שזה מספק אותם יחד או בלי חלב ויש כאלה שזה מעט להם מידי-לשיקולך.

לא אמור לצאת קפה איכותי יותר במקינטה קטנה,יחד עם זאת יש בהחלט דיבור ברשת על כך, במיוחד בדגם הפופולרי "בריקה" שבגרסה הגדולה שלו(4 כוסות) יש בעיה, לכן הרבה מעדיפים את הגרסה הקטנה יותר של 2 כוסות. לי באופן אישי יש את 2 הגרסאות ובגרסה הקטנה יותר יוצא לי קפה מעט טוב יותר-. ייתכן שזמן החליטה הקצר יותר במקינטות הקטנות משפיע על הקפה בסוף שכן הקפה נחשף פחות זמן לחום.

לגבי הטחינה- חשוב מאוד לקנות מטחנה, בין אם ידנית ובין אם חשמלית שכן קפה שנטחן מתחמצן מהר מאוד, ממש עניין של דקות, וזה בהחלט משפיע על הטעם ועל ה"קרמה"(אותו קרם או קצף שצף לו מעל המשקה כשאתה ששותה אספרסו). לכן לא הייתי מוותר על מטחנה. תעשה חיפוש ברשת או בפורומים השונים על מטחנות ומטחנות"ceramic burr" בפרט.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

rico2108 כתב:לא אמור לצאת קפה איכותי יותר במקינטה קטנה,יחד עם זאת יש בהחלט דיבור ברשת על כך, במיוחד בדגם הפופולרי "בריקה" שבגרסה הגדולה שלו(4 כוסות) יש בעיה, לכן הרבה מעדיפים את הגרסה הקטנה יותר של 2 כוסות.
...
איזו בעיה קייימת לדעתך בבריקה 4 כוסות? מניסיוני הבעיה היחידה שלה היא שיש פשוט הרבה שיטות/מכשירים/מכונות אחרות שמוציאות קפה יותר טעים, אבל מבחינת תפעול לא נתקלתי בבעיות מיוחדות.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #4 

גודל המקינטה
כל מקינטה מיועדת לכמות אליה תוכננה ולא ניתן לשנות ולשחק עם זה. בהתאם כמות הקפה ששמים, היא מיועדת לכמות זו.
כלומר:
מקינה ל-2 כוסות מיועדת ל-2 שוטים ושמים שם קפה ומים ל-2 כוסות
מקינה ל-4 כוסות מיועדת ל-4 שוטים ושמים שם קפה ומים ל-4 כוסות
וכן הלאה

איכות הקפה
אין כל קשר לגודל המקינטה
אם שמים מים וקפה בטחינה הנכונה ובכמות הנכונה, תקבל תוצאה טובה בהתאם לשיטת החליטה הזו.

לגבי טחינה
בלי ספק שטחינה במקום תפיק קפה טעים, ריחני ואיכותי יותר מאשר טחינה מראש.
כשאתה טוחן, אתה מגדיל משמעותית את שטח הפנים של הקפה והוא מאבד מטעמו במהירות וסופח לחות
שמירה של קפה טחון כמוה כמו להגביר את התיישנותו, משהו שאתה ממש לא רוצה
מקינטה צריכה קפה טחון גס-בינוני והיא די סלחנית לשינויים
אם התקציב מוגבל, אפשר בהחלט להסתפק במטחנה ידנית כלשהי. חפש שרשורים רבים בנושא. בנוסף מטחנה ידנית מאפשרת שימוש בשטח ומקינטה עובדת מצויין על גזייה בשטח

לגבי הידוק
אין להדק/לטמפר את הקפה. רק לפזרו אחיד ועד גובה סיום הסלסלה.
יש להדק היטב את חלקי המקינטה אך לא להגזים

לגבי הלהבה
צריכה להיות חזקה אך בקוטר שאינו עובר את קוטר המקינטה

לגבי מים
איכות המים חשובה. השתמש במים טעימים לך, ללא כלור ותוספים אחרים
כמות המים מסומנת בדר"כ בתוך המיכל או במיכל העליון וחשוב להקפיד עליה.
אם אין סימן, כלל האצבע הוא שגובה המים חייב להיות מתחת לגובה שסתום הבטחון

בעיות בבריקה 4 של ביאלטי
אין כל בעיה שאני מודע אליה ואני משתמש בה הרבה בשטח.
נכון, בשנים האחרונות איכות הייצור שלה (סין) לא משהו, כמו סלסלה דקיקה מאלומיניום וכד. אך עדיין עובדת כמצופה

זו כל התורה
בהצלחה :קפה מהביל:

נ.ב. @noamgor לגבי הלינק ששמת, מציע לך ממש לא להסתמך על כתבה ממומנת שאפילו לא טורחים לרשום מי חיבר אותה והמבין יבין :roll:
נערך לאחרונה על ידי coffeeavi ב 20/12/2018 6:36, נערך 2 פעמים בסך הכל.

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 200
הצטרף: דצמבר 2018
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

אולי לא הסברתי את עצמי טוב. אין בבריקה 4 בעיה או פגם תפעולי. הכוונה הייתה שרבים מדווחים על קפה טוב יותר בבריקה 2. שוב גם אצלי זה כך ולדעתי קשור בזמן חליטה קצר יותר(הקפה נחשף פחות זמן לחום). בנוסף יש קושי להשיג חלפים לבריקה 4 בארץ.אני הסתפקתי בגומיה של מוקה אקספרס 6 כוסות שמתאימה לבריקה 4.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”