שלום רב,
קניתי לאחרונה gran style חדשה.
כתובת לאתר המכונה gaggia gran style
[img2=1091x1500]https://images-na.ssl-images-amazon.com ... L1500_.jpg[/img2]
אחרי זה התחלתי לקרוא והתחלתי להבין מה ההבדלים בין מכונות שונות ואולי בדיעבד הייתי כבר קונה סט יד שניה
אבל זה מה יש.
יש לי מטחנה Burr שעבדה טוב למקינטה - כזו שאפשר למצוא באלי אקספרס ב-200 ש"ח.
קישור למטחנה burr פשוטה
[img2=1000x1000]https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1usUjqv1T ... isk-EU.jpg[/img2]
כרגע התוצאות בינוניות לטעמי אבל טעונות שיפור
ניסיתי לפרק את שסתום הלחץ בידית אבל אז התברר שהמטחנה לא עומדת בדרישות.
הקפה יצא דלוח ומהר מאד.
החזרתי את שסתום הלחץ בינתיים
חשבתי לקנות מטחנה GAGGIA MDF יד שניה 500 ש"ח.
1) האם משתלם בהנחה שהמטחנה תקינה ובמצב קרוב לחדש?
2) מה כדאי לבדוק כדי לוודא את מצב המטחנה?
3) מה התוצאות הכי טובות שאפשר לקבל עם המכונה הזו ומטחנה סבירה (נניח בלי שסתום הלחץ בידית)?
תודה לעונים ותודה לכל משתתפי הפורום שסיפקו לי חומרי קריאה מהנים בשבועיים האחרונים!
עריכה: הוספתי קישורים ותמונות
gaggia gran style ושאלה על מטחנה
- Gilan (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 38
- הצטרף: ינואר 2019
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
טוב לא הגיבו לי פה אז הלכתי עם ההבנה שלי,
קניתי את המטחנה שמתי על 5 - פחות או יותר מה שממליצים לאספרסו באינטרנט.
הספקתי בינתיים להכין שוט אחד ובניגוד למקודם, יצא אספרסו
הבדל של יום ולילה לעומת המטחנה הקודמת ממש עולם אחר.
שבוע הבא אפרק את מנגנון הלחץ בידית ואדווח על תוצאות.
עדיין אשמח לתשובה על השאלה הבאה - האם למישהו שיודע להכין קפה טוב יצא להתנסות עם מכונה כ"כ פשוטה והאם יש לכם טיפים?
אני עדיין מנסה ללמוד את הנקודה של הטמפרטורה בעזרת מנגנון ההקצפה.
בנוסף אני משתדל שהמים במיכל יהיו חמימים כדי שלא יורידו את הטמפרטורה של הדוד יותר מדי תו"כ הכנה שוט (זו מכונה עם דוד קטן מנירוסטה כלומר קיבול חום נמוך מאד) וגם כדי לעזור לשמור על טמפרטורת סביבה של הדוד גבוהה יחסית.
שבת שלום!
קניתי את המטחנה שמתי על 5 - פחות או יותר מה שממליצים לאספרסו באינטרנט.
הספקתי בינתיים להכין שוט אחד ובניגוד למקודם, יצא אספרסו
הבדל של יום ולילה לעומת המטחנה הקודמת ממש עולם אחר.
שבוע הבא אפרק את מנגנון הלחץ בידית ואדווח על תוצאות.
עדיין אשמח לתשובה על השאלה הבאה - האם למישהו שיודע להכין קפה טוב יצא להתנסות עם מכונה כ"כ פשוטה והאם יש לכם טיפים?
אני עדיין מנסה ללמוד את הנקודה של הטמפרטורה בעזרת מנגנון ההקצפה.
בנוסף אני משתדל שהמים במיכל יהיו חמימים כדי שלא יורידו את הטמפרטורה של הדוד יותר מדי תו"כ הכנה שוט (זו מכונה עם דוד קטן מנירוסטה כלומר קיבול חום נמוך מאד) וגם כדי לעזור לשמור על טמפרטורת סביבה של הדוד גבוהה יחסית.
שבת שלום!
- Gilan (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 38
- הצטרף: ינואר 2019
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
·NEGRO כתב:אתה מוזמן לדבר איתי בראשון ואנסה לעזור לך, מומלץ להעלות סרטון של תהלי ההכנה והחליטה, זה יעזור להבין עם מה אתה מתמודד...
·Messier41 כתב:גם אותי מעניין מה אפשר להוציא מהמכונה הזאת. הקצפה לא חשובה עבורי....
אני עוד משחק עם הדברים.
בינתיים פירקתי את שסתום הלחץ ושיחקתי עם דרגות הטחינה קצת.
יוצאות תוצאות מאד לא קונסיסטנטיות. מתוך כ-5 שוטים שהכנתי כמו שצריך יצאו לי שניים שלושה טעימים ממש כלומר אספרסו כמו שאני מקבל בבית קפה גנרי ביום טוב.
ועוד שני שוטים בעייתיים. הבעייתיים היו דלוחים וחסרי טעם יחסית - דומה לקפה אמריקאי.
הפרצודורת בוקר שלי כרגע:
בא בבוקר מדליק ושם שם מכונה על מוד הקצפה כדי לעשות קצת אובר שוט בטמפרטורה ולקצר זמן חימום. כשנורית מוד הקצפה נדלקת אני מכבה.
בינתיים שם מים טריים בבריטה ומחכה להם.שם בקומקום ומרתיח חלק.
שם במיכל תערובת של 3/4 מים מהבריטה ו1/4 מהקומקום כדי שבמיכל יהיה מים חמימים ויעזרו לייצב טמפ' סביבה.
טוחן קצת קפה להוציא עודפים מיום לפני ומעיף את כל מה שבדוסר למיכל צדדי שמיועד למקינטה.
טוחן כמות לפי העין ושם בקערית מהדוסר (הידית לא מתאימה למזלג של המטחנה הזו צריך מתישהו לפרק/להחליף.
מעביר מים חמים בידית
שוטף אותה בכיור
מעביר עוד מים חמים בידית
ממלא את הידית עד השפה כאשר הקפה משוטח בלי דחיסה
דוחס בחצי עדינות. מנסה שהצדדים יהיו דחוסים חזק כי הכפית במגיעה עם המכונה טיפה קטנה ומשאירה שוליים (פחות מחצי מילימטר אבל עדיין)
מעביר קצת מים עד לטיפה ראשונה בשביל פרה אינפיוז'ן
מבחינת הכמות אני מנסה להיות קונסיסטנטי בצבע - כלומר מפסיק כאשר הקרמה מתחילה לשנות צבע.
אני משער שהבעיות נובעות מעניין טמפרטורה - אני צריך למצוא פרוצדורה קונסיסטינטית שבה אני אהיה בנקודת טמפרטורה קבועה ואז לשחק עם זה.
אעדכן בהמשך השבוע אבל אני ההצלחה החלקית עוזרת לי להיות אופטימי.
ההקצפה בינתיים גרועה אבל אני לא באמת משקיע בזה הרבה מאמצים כמו בקפה.
בגלל שהמיכל קטן אני מחמם את החלב מראש במיקרו כדי שיהיה חמים ואז מקציף קצת להמשך אבל בינתיים המקציף של נספרסו נותן תוצאות יותר טובות.