לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 477
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #106 

אולי הייתי גם צריך לציין שזה קרה אחרי שימוש בקפסולות של עלית (מהדור הראשון) וזה מה שנאמר להם בשירות של נספרסו (אבל אי אפשר לסמוך עליהם ב100%, הם רוצים שתקנה רק את הקפסולות של נספרסו).
אם זה קורה במספר מכונות אז יש מצב שהקפסולות של קולונה לא תואמות 100% ובינינו, חבל על הכסף שלך, לא תמצה את איכות הקפה הזה מקפסולה.

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #107 

dimka323 כתב:@dubik
·
מאוד נהנתי לקרוא את ההיתיחסות שלך.
שיתוף והתחלקות בחוויה הם בעיני חלק לא קטן מהחוויה.

1. משלוח מ Colonna - המשלוח הראשון שיצא ב 3.1 לא הגיע. לפי מספר מעקב לא נקלט בכלל בדואר ישראל.
יצרתי קשר עם Colonna והם הבטיחו לבצע משלוח חוזר אם לא אקבל עד 16.1
אני החלטתי לא להמתין ולהקדים את המשלוח הבא שיצא ב 10.1 והיום 14.1 הגיע אלי :)
כמובן שב 16.1 אבקש משלוח חוזר להזמנה הראשונה.

2. היום פעם ראשונה טעמתי ספשלטי קופי.
נתחיל מזה שאין לי נקודת יחוס כי פשוט אין למה להשוואות.
ההתרשמות שלי היא מעבר לציפיות. באמת הצלחתי להרגיש טעמים שלא ידעתי שקיימים בקפה.
קראתי על טעמים האלה אבל היום לראשונה חשתי בהם.
מדובר בטעמי פירות ממש.
אחד התחביבים שלי זה בישול בירה. בשלב מסויים גיליתי סגנון בירה IPA שהוא מאופיין במרירות, ארומות חזקות וטעמי פירות כגון אשכוליות, טעמים טרופיים וכ"ו. מאז קשה לי להנות מסגנונות בירה אחרים. לפחות לא באותה מידה כמו לפני שגיליתי IPA.
למה אני מספר את כל זה? כי בעיניי מה ששתיתי היום זה IPA של קפה.

3. חליטה - הציוד שלי:
Quick Mill Alexia Evo - מכונת SB E61 עם PID
Baratza sette 270
בדרך כלל אני מבצע חליטה בכ 93 מעלות. היות וקראתי שקלייה בהירה מומלץ לחלוט בטמפרטורה גבוהה יותר כיוונתי ל 96.
לחץ חליטה מכוון ל 9 באר.
דרגת טחינה כיוונתי לקצת יותר עדין מבדרך כלל.
מים - מתמי 4 מעביר דרך בריטה ובתוך המיכל של המכונה מחובר לצינורית פילטר רזין.
המזיגה טיפה יותר מהירה ממה שאני רגיל\אוהב.
פחות קרמה ופחות גוף כמצופה.
אבל הטעמים בהחלט מפצים על הגוף והקרמה.

4. טעימות -
BUZIRAGUHINDWA NATURAL #1 - על האריזה כתוב:
blood orange acidity, raspberry candy sweetness, and soft spices — with black tea to finish
בפועל אכן הרגשתי חמיצות הדרית נעימה, ישנן רמיזות קלה לפטל וסיומת מזכירה תה!
כמובן שאת הטעמים חיפשתי תוך כדי שאני קורא את מה שכתוב על האריזה. אבל אכן מצליח לזהות.
יתכן שאני מרגיש את מה שאני מחפש אבל בכל זאת מבחינתי זאת הפתעה נעימה.

LA MAGDALENA #1 - על האריזה כתוב:
sweet grapefruit acidity, notes of pink lady apple and aromatic rosehip, with caramel to finish
בפועל הרגשתי חמיצות הדרית, תפוח חמצמץ כגון גרנד ירוק ולא pink lady,
rosehip לא הצלחתי לזהות כי לא מצליח להיזכר בטעם. כנראה שאם אכן היה טעם מהותי הייתי נזכר בו.
סיומת כרמל לא הצלחתי להרגיש.
...
·
היום הגיעה משלוח חוזר כנגד משלוח שנשלח ב 3.1
ואיזה פלא הגיע גם משלוח המקורי מ 3.1 :)
כבר אמרנו, נפלאות דואר ישראל...
במשלוח שעבר קליה ב 3.1 יש קפה INES SARCHIMOR NATURAL מקוסטה ריקו.
לא יודע אם זה הקפה או החוסר טריות שלו (כשלוש שבועות מיום הקליה) לא התחברתי אליו בכלל.
חסרים לי טעמים פירותים, מרגיש שהקפה קצת שרוף למרות שנראה יחסית בהיר.
לפי התאור אמורה להיות סיומת של בננה מיובשת.. לא הרגשתי זכר של בננה ולא פרי או ירק אחר.
מיד לאחריו הכנתי BUZIRAGUHINDWA NATURAL #1 שנקלה ב 17.1 ופשוט תענוג.

עדכון כיולים ונסיונות:
1. לחץ חליטה - ירדתי עד 7.5 באר. הטעמים יותר עדינים מה שמקובל לקרא עגולים.
מתכנן לבדוק איפה עובר הגבול ומה יהיו התוצאות אם ארד ללחץ חליטה עוד יותר נמוך.

2. טמפרטורת חליטה - התוצאה הטובה ביותר לטעמי בקליות בהירות כאלה מתקבלת כאשר PID מכוון ל 96 מעלות.
בקליות כהות הייתי מכוון ל 93 מעלות.

3. מים - ניסיתי להוריד פילטר דזון. לא הרגשתי שיפור או שינוי בטעמים. התוצאה מבחינתי היא בין אותו דבר לקצת פחות טוב כי התחלתי להרגיש שהמים פחות "חלקים" על הלשון.

4. שוקל להזמין סלסלה IMS Barista Pro במקום סלסלה כפולה מקורית שקיבלתי עם המכונה.
מתלבט בין 14 גרם לבין 17 גרם. ובכלל אם הניסיון שווה את ההשקעה. מה דעתכם?

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #108 

RuslanAbramov כתב:מאחר וזה נהיה דיון שגלש הרבה מעבר לכותרת, ארשה לעצמי לגנוב שאלה.
אני משתמש בסטרגה אין ככ דרך לדעת מה טמפרטורת החליטה במכונה מהסוג הזה החווי היחיד הוא הלחץ דוד שכרגע מכוון אצלי לאחד וטיפה.
מה לדעתכם אמור להיות הלחץ שמתאים לקליות בהירות?
תודה :D
...
·לא מכיר את הסטרגה כמו שלומי, אבל הייתי מנסה לחץ דוד של 1.2-1.3 ופלאש מאוד קצר או בכלל בלי. ואם בא לך בכלל להתפרע, הייתי מנסה להוריד את הקפיץ השני (במידה וזה אפשרי) ורואה איך פרופיל חליטה יותר קרוב למנוף קלאסי משפיע.

@Nemesis
·אנסה לשאול את החבר שמשתמש בקפסולות אם הוא חווה משהו דומה. הייתי גם שולח שאלה לקולונה ושומע מה הם אומרים. אפילו שולח להם את הסרטון. לדעתי יכול לעזור מאוד ויש להם מן הסתם ניסיון על הקפסולות שלהם ופידבק מלקוחות.
מה קורה אם אתה מכניס את הכוס רק אחרי שהמים נוזלים? יש הבדל בטעם? (בלי קשר אנ מקווה שלא למטרת הסרטון אתה משתמש בכוס נורמלית... :P ).
ובדקת האם הקפסולות שקנית הן קצרות או ארוכות? לא התנסיתי עם הארוכות אבל כנראה שהקליה שלהן שונה וצריך למשוך אותן יותר זמן כדי לקבל את הטעם שהם מכוונים אליו (שזה תכל'ס פילטר ולא אספרסו).
מבחינת הצבע של הקרמה, לא נראה לי בעייתי. סה"כ זו קליה בהירה והקרמה יותר בהירה (במיוחד במכונת קפסולות עם לחץ של 2.5 בר במקרה הטוב). גם הטעם הוא הרבה יותר קליל (אבל עם עושר של טעמים) ולא כבד ומריר כמו ברוב קפסולות.
זה רחוק כמובן ממה שניתן להוציא במכונה (שם גם צבע הקרמה אחר).

@dimka323
גם אני קיבלתי היום משלוח שנקלה ב-17.1. ממש 4 ימים כמו שעון.
הפעם החלטתי לחכות קצת עם הקפה, לאור הניסיון של החודש שעבר.
את הקוסטה ריקה שתיתי בחודש שעבר. בהתחלה הוא גם הרגיש לי קצת שרוף, אבל הטעם של הבננה המיובשת היה שם לגמרי. לא הרגשתי שוקולד, אבל בפילטר הרגשתי את שניהם. בדומה למה שהיה עם הלה מגדלנה והטעם של האשכולית האדומה, גם עם הקפה הזה הטעם של הבננה התמתן אחרי כמה ימים, הטעם השרוף נעלם ונהיה ממש טעם שוקולדי (ולא כזה שקוראים לו "שוקולד" בקליה כהה, אלא מתקתק בלי שום מרירות).
מבחינת הטעם, הקפה הזה הרבה פחות פירותי מקפה אפריקאי.
בדיוק כמו עם הלה מגדלנה, לא אהבתי אותו בהתחלה (אפילו התאכזבתי אחרי הקוצ'רה של החודש הקודם) אבל אחרי כמה ימים נהיה קפה מצויין בשניהם וגם הקוסטה ריקה הזה היה מאוד מהנה בעיניי. אמנם יש לי העדפה ברורה לאפריקאים הטובים, אבל זה חלק מהכיף מבחינתי של לנסות מגוון של דברים וכל חודש משהו חדש.

בחורף לוקח לקפה יותר זמן להתפתח מבחינת הטעם. פשוט עד שהגעתי לקולונה, כבר שכחתי מה זה לשתות קפה אחרי 4 ימים... :lol: לפני זה הייתי מבסוט כשהייתי מקבל אחרי שבועיים, ואז ישר הקפה הלך לפריזר ששמר אותו באותו מצב.
ממליץ לך לעשות אותו דבר עם המשלוח הישן ולטחון קפוא. זה יאפשר לך לטחון קצת יותר עבה ולקבל אותה זרימה. גם הטעם משתפר.

לגבי הסלסלות, לדעתי הן משפרות לא מעט, אבל גם פחות סלחניות (בעיקר VST).
מבחינת איזה לקנות זה מאוד תלוי בטעם, במכונה, ברשת שבראש ובכמות הקפה שאתה משתמש.
לא יודע אם אפשר להמליץ. לדעתי הדרך היא לנסות.
הבחירה בין שתיהן תלויה בסוף בכמות הקפה שאתה שם בסלסלה וגם עניין של טעם.
אני כרגע משתמש בזאת של ה-17 עם 15 ג' ולפעמים אפילו 14 ג' ועובד לי מצויין, אבל אני עם מכונה אחרת וגם אצלי בעבר זה עבד פחות טוב כשהשתמשתי ברשת אחרת בראש.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #109 

@dubik
·אני אנסה להעלות את הלחץ ל1.2
לנסות להוריד את הקפיץ השני זה נראה לי רעיון לא טוב :lol:
מה שאני כן יכול לעשות, אבל לא יודע מתי יהיה לי את הזמן להיכנס לזה זה כמו ששלומי ציין להתקין את הדימר למשאבה כדי שאוכל לשלוט על הפרה אינפיוזן יותר. סביר שעם לחץ חליטה נמוך יותר אוכל לשמור את הידית למטה לקצת יותר זמן. :roll:

shlomima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 344
הצטרף: יוני 2010
מיקום: רעננה
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

נושא שלא נקרא #110 

@RuslanAbramov
·
בשלב ראשון במקום דימר מציע להתקין מגביל/פורק לחץ ביציאת המשאבה (בדיוק כמו בלונדיניום R) ואז לחץ הפרה אינפיוזן יהיה מבוקר למקסימום שתרצה (נניח 3 באר). בשלב שני אם תהיה מרוצה ותרצה לשלוט יותר במדיוק רייס מלונדיניום הוציא ערכת שליטה בלחץ הפרה אינפיוזן בלי לפתוח את המכונה.

אגב אם יש לך את הדגם TOP אז מעבר לחיבור ישיר ינטרל את המשאבה ולחץ הפרה אינפיוזן יהיה לחץ המים הנכנסים למכונה.
אני התקנתי בזמנו מגביל לחץ עם שעון ביציאת מרכך המים לפני הכניסה למכונה וככה שלטתי בלחץ הפרה אינפיוזן בצורה מדוייקת.

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #111 

dubik כתב:
...
...
· אומר ששיחקת אותה :lol: (Y)
זה מה שגם אני מצאתי וכבר משתמש בזה.
פיתרון לא רע בכלל.
אוסיף פרטים יותר מאוחר.
...
·
היי,
אשמח לקבל עדכון בנוגע לניסיון עם WATER DISTILLER ושימוש ב Third Wave Water Mineral.

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 489
הצטרף: ינואר 2015
מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #112 

@dimka323
·
תהליך הזיקוק מאוד פשוט- ממלאים מים במכשיר עד הקו, סוגרים מכסה, מצמידים מיכל ומחברים לחשמל. לוקח בערך 4 שעות ל 4 ליטר מזוקקים.
לינק לקניית הדיסטילר עם כד זכוכית אצרף בסוף.
סטיק מלח של Third wave water מתאים בדיוק לכמות שבכד. הם מוכרים שני סוגים- קלאסי ואספרסו. אני מעדיף את הפרופיל הקלאסי.
למען האמת לא הרגשתי שיפור משמעותי בטעם לעומת המים שיוצאים מהפילטר בסטמקס שלי, אבל אני עדיין לא התחלתי לקנות קליות בהירות אז עוד לא גיבשתי דעה סופית אם שווה לשדרג או לא.

בקרוב מאוד אני משדרג ציוד בצורה מאוד משמעותית, מכונה שאיתה מאוד קל לשחק עם כל הפרמטרים של החליטה. אז אתחיל לנסות סוגי קפה חדשים.

לינק לקניית דיסטילר- כמה הערות-
1. המוכר מקסים. המחיר 142$ וזה הכי זול שמצאתי כולל משלוח. הוא גם היחיד ששולח בדואר רגיל.
2. לדעתי שווה להשקיע ולקחת את הדגם עם כד הזכוכית. המים יוצאים חמימים ועדיף שיצאו למיכל זכוכית.
3. ניסיתי גם לקנות ממוכר אחר את הדגם הלבן. היה מבצע ביום הרווקים ויצא 74$ במקום 95$ כולל משלוח. אל תעשו את זה. המוכר הזה רמאי ובישל לי עקיצה שכללה רישום כפול בדואר. בנס קלטתי את זה... שם החנות באליאקספרס Ideas For Life Store, תתרחקו. בכללי כדאי להתרחק מחנויות עם רייטנג נמוך מ 96.5%, זו עם 95%

לינק לקניה של הדגם הטוב-
US $142.56 | Portable Home Use Electric Water/wine Distiller Water Distiller Widely Used Whiskey Machine Distiller Wine Making Win
https://s.click.aliexpress.com/e/bFRxa1tf

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #113 

@BarDar
·
תודה על התשובה המפורטת.

חשוב לי לשמוע חוות דעת על השיפור של קפה גל שלישי כולל שימוש ב TWW.
אחרת חבל לי על ההשקעה הלא זניחה.
@dubik

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #114 

@dimka323
·לצערי, הבטחה שתרגיש שיפור כמו שאתה מחפש, אני לא יכול לתת לך.
הסיבה היא שיש יותר מידי משתנים אחרים חוץ מהמים בתהליך.
בראש ובראשונה יש את עניין הטעם האישי (הבדל יכול להיות הבדל לטובה אצל אחד והבדל לרעה אצל אחר) והחיך (אנשים שונים מרגישים דברים שונים ויש כאלה שלא מרגישים כלל) ואחרי זה יש את הציוד השונה והחליטה השונה.
אני יכול להתייחס להתנסות האישית שלי ולהתנסויות של אנשים בפורומים בחו"ל ואין ספור מאמרים שטוענים חד משמעית שיש הבדל. מצד שני תמצא הרבה אנשים שלא ניסו או ניסו ולא הבחינו, בדיוק כמו שתמצא כאלה שלא יבחינו בין קפה איכותי יותר ופחות.
אז ההבטחה היחידה שאני יכול לתת לך שההבדל קיים ובקפה ספשיאלטי הוא מאוד מהותי.
אבל אני צריך לסייג שיש לי ציוד יותר מותאם ואופטימלי משלך לחליטות בהירות יותר ואני די משוכנע שיש לו חלק לא מבוטל ב"חשיפת" ההבדל שהמים יוצרים.

מבחינת הפיתרון של TWW, אז היתרונות של הפיתרון הזה שהוא נוח ובטוח (אין צורך במדידות, כמו בערבוב עצמי של מינרלים).
האם הוא פיתרון טוב? בעיניי מצויין. יותר טוב מהפילטרים למיניהם.
האם הוא הכי טוב? לא יודע וגם כנראה עניין של טעם אישי.
מה שכן, הוא לא זול, כי אפשר בעלות זניחה לייצר את התערובת שלהם שמפורסמת וגלויה.
אבל אתה משלם בפיתרון הזה בעיקר על נוחות, כי כדי לעשות את הדברים בעצמך אתה תריך להיכנס לחישובי כמויות וקצת כימיה, להבין מה ואיך מודדים וגם להתמודד עם העובדה שחלק המינרלים הם היגרוסקופיים (סופגים לחות), מה שמקשה קצת על ייצור עצמי.
מבחינת מה שניסיתי עד כה, זה הפתרון שנותן בעיניי את התוצאה הכי טובה, אבל אני מנסה כל מיני דברים ולאורך זמן, ככה שלא בהכרח אשאר עם הפיתרון הזה.
מבחינת הוצאה, אז אני חושב שקיבלת תשובה מצויינת, אבל קח בחשבון שאם אתה הולך על ייצור תערובת עצמית ולא TWW, אז העלות של המזקק היא די דומה למה שיעלה לך כל פילטר מקצועי כמו בריטה או Bestmax (בתוספת הראש). אם אתה לא עושה את ההתקנה בעצמך, אז המזקק אפילו זול יותר. וגם בראיה של שנה קדימה, הוא זול יותר (כי לא צריך להחליף פילטר).
במקרה שלך ופיתרון המים הנוכחי שלך, אני נוטה להאמין שכן תחוש הבדל (בייחוד לאור העובדה שציינת שאתה מרגיש את הטעמים של הקפה), כי ההבדל המהותי ביותר מתקבל ע"י הורדת האלקליניות, שזה מה שרוב הפילטרים המקצועים עושים.
שווה לך אולי לקנות ערכת טיפות ולבדוק את ה-KH שלך היום אחרי הפילטר בריטה, כי גם הוא מוריד את זה.

יחד עם זאת, מעבר לעניין הטעם, יש בעיניי, עוד יתרונות לא מבוטלים לשיטה הזאת ליצירת מים לעומת הפילטרים המקצועיים. ככל שאני קורא ולומד את הנושא, היתרונות האלה מתחדדים.
ניתן לסכם אותם בשני מישורים: הגנה על המכונה מפני קורוזיה והרכב המים מבחינת טעם.
החלק הפשוט יותר הוא הרכב המים. הרבה יותר קל להוסיף משהו למים מאשר להסיר אותו.
כל הסרה כרוכה בתגובה כימית שבמקרים מסויימים יש לה תופעת לוואי לא רצויה.
החלק היותר מסובך הוא הגנה על המכונה ושם החסרונות של הפילטרים דוגמת בריטה ובסטמקס (שדרך אגב גם בקנקן בריטה שאתה משתמש יכול להיות בדיוק אותו דבר).
הפילטרים האלה מורידים כאמור את האלקליניות. מצד אחד זה טוב לטעם הקפה, אבל מצד שני זה מוריד את ה-pH שגורם לקורוזיה. הקורוזיביות הזו עולה ככל שהמים יותר חמים.
בנוסף, ההרכב הכימי של המים בברז משתנה מספר פעמים בשנה בלי שבכלל יש לך מושג. זה קורה בגלל שינוי מקורות שאיבה כתוצאה ממשקעים ועוד פרמטרים. המים שמגיעים אליך הביתה עוברים מספר מהילות בכל מיני תחנות בדרך ולתאגידי המים, למרות שהם מודדים את ההרכב בכל תחנת שאיבה, אין מושג לומר לך מה בפועל מגיע אליך הביתה. תאמין לי, ניסיתי לברר. בנוסף לזה הנתונים הכימיים שהם כן מפרסמים מתייחסים בד"כ שנה אחורה, ככה שלא ממש רלוונטיים.
השורה התחתונה היא שאין לך מושג מה נכנס לפילטר ומדידות שערכת כשהתקנת אותו יכולות להשתנות פתאום בלי שתדע.
אם השינוי בהרכב המים יגרום לזה שה-KH יירד פתאום, אז ה-pH יירד גם ואיתו הפוטנציאל לנזק למכונה עולה.
ככה שאם אתה רוצה להיות בטוח בפתרון הזה, אתה צריך למדוד מים באופן קבוע, מה שלדעתי רוב האנשים לא יעשו.
אם זה לא מספיק, אז יש גורם נוסף שנקרא כלורידים (לא כלור, אלא היון השלילי של הכלור).
לרוב מקורו במים מלוחים. בארץ, רוב המים שמגיעים מהכנרת עשירים בכלורידים. ככה שרוב איזור צפון הארץ מקבל מים כאלה.
אני חושב שבמי התפלה יש פחות כלורידים, אבל לא ערכתי סקר.
כלורידים בצירוף של pH נמוך יוצרים חומצה כלורית, שעד כמה שאני זוכר מלימודי כימיה זאת חומצה מאוד חזקה. אני מקווה שאת האחד ועוד אחד של מה השילוב הזה יעשה למכונה אתה עושה לבד.

כדי שלא תהיה היסטריה, כי אני כבר רואה את כל מי שקורא את ההודעה הזאת רץ לחפור בנתוני תאגיד המים שלו...;), אני לא טוען שהפתרונות האלה פסולים, אלא רק שהם הרבה פחות תמימים ופשוטים מכפי שהם נראים.
רוב האנשים שמתקינים אותם חושבים שהם פשוטים (גם אני חשבתי ככה בעבר), אבל ככל שאני לומד את הנושא אני בדעה שהם הרבה יותר מורכבים מאשר לערבב מינרלים, כי אתה לא באמת יודע מה יוצא מהפילטרים האלה ולא כל דבר קל למדוד (ערכה למדידת כלורידים עולה כמה מאות שקלים עד כמה שזכור לי).
זאת לא היתה אצלי הסיבה המקורית שעברתי לפתרון של ערבוב, אבל תוך כדי לימוד וקריאה שעשיתי בנדון למדתי גם את הדברים האלה והתחזקה אצלי התובנה שהפתרונות של מים מזוקקים או אוסמוזה עם תוספת מינרלים הם הפתרונות הטובים ביותר למכונה ולקפה.

@BarDar
כמה הערות על מה שרשמת.
ראשית, לגבי המזקק, שמחתי לשמוע שיש עוד אנשים שלוקחים את התחביב ברצינות.

שנית, אני ממלא אותו כמה ס"מ מעל לקו של המקסימום ומפעיל אותו על טיימר.
בפעם הראשונה צריך למדוד כמה זמן לוקח למכשיר למלא את המיכל, אבל בהמשך זה עובד מצויין.
היתרון של זה הוא שהמכשיר לא צריך להיסגר אוטומטית אחרי שנגמרים המים (לדעתי לא כל כך בריא מבחינת אורך החיים של גוף החימום) וגם כל הגי'פה שהוא מסנן פחות נדבקת לקרקעית (כי נשארים קצת מים), ככה שצריך לנקות אותו באופן פחות תכוף והניקוי יותר קל.

לגבי ה-TWW, אני לא בטוח שהבנתי נכון את מה שכתבת, אבל הסיבה שיש תערובת קלאסית ותערובת לאספרסו היא שהתערובת הקלאסית לא בטוחה לשימוש במכונת אספרסו.
זאת התערובת המקורית שיוצרה בעיקר לקפה פילטר ושם אין בעיה של אבנית והיא אכן מוצלחת יותר, אבל אם אתה משתמש בה למכונה, אז לדעתי זה לא נכון. תבדוק.

מה הכיוון לשדרוג המכונה? DE1?

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 489
הצטרף: ינואר 2015
מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #115 

dubik כתב:@dimka323

@BarDar

לגבי ה-TWW, אני לא בטוח שהבנתי נכון את מה שכתבת, אבל הסיבה שיש תערובת קלאסית ותערובת לאספרסו היא שהתערובת הקלאסית לא בטוחה לשימוש במכונת אספרסו.
זאת התערובת המקורית שיוצרה בעיקר לקפה פילטר ושם אין בעיה של אבנית והיא אכן מוצלחת יותר, אבל אם אתה משתמש בה למכונה, אז לדעתי זה לא נכון. תבדוק.

מה הכיוון לשדרוג המכונה? DE1?
...
·

לא ידעתי שהתערובת הקלאסית לא מתאימה למכונות אספרסו, טוב שאתה אומר לי.
כרגע אני משתמש ביורופיקולה לצד hx ביתית כדי להתנסות קצת במנוף ולשכלל את הטכניקה. היורופיקולה נותנת פרהאינפיוזן וגם העובדה שהיא ידנית לחלוטין ללא קפיץ מאפשרת לי לשנות את הלחץ ולהבין את המשמעות שלו בחליטה.
רציתי להפתיע אבל קלעת בול, בדיוק קיבלתי מייל שה DE1Pro סופסוף בדרכה אליי...

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #116 

@BarDar
·מרשים ביותר.
מכונה מאוד מעניינת ופורצת דרך.
אאל"ט, זו המכונה הראשונה בעולם שמאפשרת לשלוט גם על flow profiling, נכון?
חוץ מזה שאפשר לשלוט איתה כמעט על כל פרמטר אחר שקיים.
יהיה מעניין לשמוע חוות דעת אחרי שתתרגל אליה (למרות שאין לי כרגע מחשבות שדרוג :lol:).

לגבי המים, עם היורופיקולה אולי אין לך בעיה (לא זוכר איך עובד ניקוי האבנית שם, אבל מניח שזה לא מסובך).
עם ה-HX לא הייתי משתמש בתערובת הקלאסית. אבל שווה לבדוק. אולי אני טועה.

ועם כזה ציוד ומים תפרגן לעצמך גם קפה טוב :D.
ראיתי היום שבקטגוריית הדיסקברי של קולונה יש עכשיו Kenya Nyeri.
כמעט כל קפה שנתקלתי בו מהמחוז הזה היה מעולה.

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #117 

@dubik
·
תודה על התשובה המפורטת.
לא ציפיתי להבטחות :wink:
בכל מקרה הכיוון שלי זה להשיג מים מזוקקים לשתייה ולנסות עם TWW לפני שאני רוכש מזקק ביתי.
כמו שכתבת בארץ אין מאיפה לרכוש מים מזוקקים לשתייה ומכאן האפשרויות הם:
1. למצוא מישהו שיש לו מערכת RO שלא מוסיפה מינרלים
2. ראיתי כמה מדריכים איך להכין מזקק מים DIY
בגדול הרעיון שם להשתמש בסיר לחץ או קומקום ובאזרת צינור נחושת והפרש טמפרטורה לבצע זיקוק.

מתוך סקרנות איזה ציוד יש לך?

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #118 

@dimka323
·L-R ומטחנה ברמה מאוד גבוהה.

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #119 

@dubik
·
אכן מכונה חלום.

לגבי מטחנה הייתה לך פעם sette, נכון?
אני מניח שמטחנה ברמה מאוד גבוהה זה לא sette :roll:

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #120 

@dimka323
·אכן הייתה לי sette.
מטחנה מצויינת עם איכות טחינה הרבה מעבר לטווח המחיר השלה.
יש כמובן מטחנות טובות יותר (בעלות גבוהה בהרבה מן הסתם).

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”