לאור העניין שצבר השרשור על חיסונים, הנה וידאו דומה על מזון אורגני.
אמלק;
1. מזון אורגני מכיל כמות גבוהה יותר של נוגדי חימצון, אבל אין הוכחות חד משמעיות שהם תורמים במשהו או איזה כמות אמורים לצרוך עבור שינוי כלשהו.
2. הערכים התזונתים זהים בין 2 הקבוצות.
3. מזון אורגני באמת מכיל פחות חומרי הדברה, אבל הוא עדיין מכיל כאלה, לפעמים יש שימוש בחומרי הדברה "טבעיים", אבל יש להם השפעה שלילית יותר על הצורך אותם מאשר חומרי הדברה כימיים. אין כיום שום מחקר שמצא הוכחות לקיום נזק כלשהו מאכילת פירות וירקות שהכילו שאריות של חומרי הדברה. למרות האמור, חומרי הדברה למזון עוברים בדיקות קפדניות ביותר, גם לאחר יציאתם לשוק.
4. זיהומים מבקטריות ופטריות בפירות וירקות הרבה יותר מסוכנים מכל שארית של חומרי הדברה.
5. מערכות גידול מזון אורגני משתמשות בפחות אנרגיה, אבל יש להן השפעה זהה מבחינת פליטת גזי חממה.
6. חוות אורגניות משתמשות בפחות חומרי הדברה, אבל משתמשים בהרבה יותר שטח אדמה על מנת ליצור אותה כמות של ייבול כמו מזון רגיל.
7. הצריכה של מזון אורגני היא אופנתית והדרישה למזון כזה עולה, דבר שגורר קיצורי דרך וסימון של מזון רגיל כאורגני, מעבר לייצור שלהם ושינוע למרחקים ארוכים, דבר שתורם עוד יותר לפליטת גזי חממה.
8. רבים רואים במזון האורגני כאידיאולוגיה, זה מרגיש טוב יותר וגורם לאנשים תחושה שהמזון בריא יותר לגוף שלהם ונכון יותר לעולם.
9. מה שאתם אוכלים, הרבה יותר חשוב מאיך שהוא יוצר.
על הבלוף של מזון אורגני
- ziv_r (פותח השרשור)
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44361
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2084 פעמים
- קיבל תודות: 4724 פעמים
- ufffnick
- גורו
- הודעות: 4623
- הצטרף: ספטמבר 2008
- מיקום: Fiat 500 שחוטה (כשר), ברחוב סומסום
- נתן תודות: 127 פעמים
- קיבל תודות: 466 פעמים
חקלאי ותיק אמר פעם -
ההבדל בין מזון אורגני ורגיל הוא שאת האורגני מרססים בלילה ושולחים לביקורת דוגמיות שטופות היטב.
נראה לי שהשורה החשובה בסרט זה שאוכל אורגני לא מהווה ייתרון מובהק על קונבנציונלי או להיפך (ואף מזיק יותר לסביבה), ויש יתרונות וחסרונות לכל שיטה.
הוא אופנת, שבעיקר גורם לאנשים להרגיש טוב עם עצמם מאשר באמת לעשות טוב לעצמם ולסביבה.
נקודה שלא צויינה -
מזון אורגני אמיתי, זה מזון שנקנה מהחקלאי הקרוב לביתכם, בעונה המתאימה.
שימוש בחממות, אמצעי בקרת אקלים ואיחסון ארוך טווח, כדי להביא פירות מזן מסויים שלא בעונה (בננות בחורף, הדרים בקיץו וכו') אלה הפוגעים המרכזיים בסביבה (מבחינת צריכת אנרגיה, מבחינת מחזור גידול של האדמה, השקעה של מים וכו').
כמי שעבר למושב ושותל וזורע בשטח שקרוב לבית בדיוק למטרה זו - צריכה עצמית ולמעגלים קרובים של פירות וירקות בעונות שלהם, שמח לשמוע שיש גיבוי לתפיסה הירוקה שלי.
ההבדל בין מזון אורגני ורגיל הוא שאת האורגני מרססים בלילה ושולחים לביקורת דוגמיות שטופות היטב.
נראה לי שהשורה החשובה בסרט זה שאוכל אורגני לא מהווה ייתרון מובהק על קונבנציונלי או להיפך (ואף מזיק יותר לסביבה), ויש יתרונות וחסרונות לכל שיטה.
הוא אופנת, שבעיקר גורם לאנשים להרגיש טוב עם עצמם מאשר באמת לעשות טוב לעצמם ולסביבה.
נקודה שלא צויינה -
מזון אורגני אמיתי, זה מזון שנקנה מהחקלאי הקרוב לביתכם, בעונה המתאימה.
שימוש בחממות, אמצעי בקרת אקלים ואיחסון ארוך טווח, כדי להביא פירות מזן מסויים שלא בעונה (בננות בחורף, הדרים בקיץו וכו') אלה הפוגעים המרכזיים בסביבה (מבחינת צריכת אנרגיה, מבחינת מחזור גידול של האדמה, השקעה של מים וכו').
כמי שעבר למושב ושותל וזורע בשטח שקרוב לבית בדיוק למטרה זו - צריכה עצמית ולמעגלים קרובים של פירות וירקות בעונות שלהם, שמח לשמוע שיש גיבוי לתפיסה הירוקה שלי.
Re: על הבלוף של מזון אורגני
·זו הנקודה העיקרית.ziv_r כתב:לאור העניין שצבר השרשור על חיסונים , הנה וידאו דומה על מזון אורגני.
אמלק;
6. חוות אורגניות משתמשות בפחות חומרי הדברה, אבל משתמשים בהרבה יותר שטח אדמה על מנת ליצור אותה כמות של ייבול כמו מזון רגיל.
...
- ziv_r (פותח השרשור)
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44361
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2084 פעמים
- קיבל תודות: 4724 פעמים
@ufffnick
רשמתי על הריסוס בלילה בסוף של התגובה הבאה
https://www.hometheater.co.il/vp2866155#2866155
אני שמעתי את זה מחבר שגר במושב ליד מטע של תותים "אורגנים". החקלאים לא יכולים להרשות לעצמם הפסד כספי בשל מזיקים, לכן הם ירססו לא משנה מה.
רשמתי על הריסוס בלילה בסוף של התגובה הבאה
https://www.hometheater.co.il/vp2866155#2866155
אני שמעתי את זה מחבר שגר במושב ליד מטע של תותים "אורגנים". החקלאים לא יכולים להרשות לעצמם הפסד כספי בשל מזיקים, לכן הם ירססו לא משנה מה.
- Amir64
-
- גורו
- הודעות: 10042
- הצטרף: אוגוסט 2012
- נתן תודות: 178 פעמים
- קיבל תודות: 1733 פעמים
שלא לדבר על חקלאים מהדרום, שייבאו תוצרת מרצועת עזה, ומכרו אותה בארץ ובעולם כתוצרת אורגאנית.
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=67624
דרך אגב,
אם רואים פרי\ירק יפה מראה וללא פגעים, כמעט בטוח שאורגאני הוא לא.
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=67624
דרך אגב,
אם רואים פרי\ירק יפה מראה וללא פגעים, כמעט בטוח שאורגאני הוא לא.
כבן למשפחה שמגדלת תותים בהדברה ביולוגית ומשווקת לאירופה פרי יפה באיכות גבוהה:
1- אין דבר כזה לרסס בלילה- במזג אוויר יפה, תותים קוטפים ומשווקים כל יום ואי אפשר להסתיר שאריות חומרי הדברה.
2- מכל משלוח לוקחים דגימה לבדיקה, במקרה של חשד כלשהו כל המשלוח נפסל והעלות היא על החקלאי.
3- בנוסף על דגימה מכל משלוח יש 2-3 ביקורות פתע בכל עונה בחלקות הגידול ובבית האריזה והמיון.
4- יש רשתות אנגליות שבשתי פסילות לא יעבדו לעולם עם אותו חקלאי.
חבל שכצפוי אצו רצו לטנף על כל החקלאים.
1- אין דבר כזה לרסס בלילה- במזג אוויר יפה, תותים קוטפים ומשווקים כל יום ואי אפשר להסתיר שאריות חומרי הדברה.
2- מכל משלוח לוקחים דגימה לבדיקה, במקרה של חשד כלשהו כל המשלוח נפסל והעלות היא על החקלאי.
3- בנוסף על דגימה מכל משלוח יש 2-3 ביקורות פתע בכל עונה בחלקות הגידול ובבית האריזה והמיון.
4- יש רשתות אנגליות שבשתי פסילות לא יעבדו לעולם עם אותו חקלאי.
חבל שכצפוי אצו רצו לטנף על כל החקלאים.
אמנם אינני קונה פירות וירקות אורגנים, אולם השלכות ההדברה מאד משמעותיות.
קיימים כיום שדות בישראל שמגדלים ירקות ללא כל ריסוס. פשוט בלי. הירקות הרבה פחות יפים ויש פחות תוצרת, אולם ההשלכות הבריאותיות עולות על הכל.
לצערי נק' החלוקה הדרומית ביותר שלהם זה יקנעם..
מידי פעם מפורסמים מחקרים שמראים שבדמם של צמחונים וטבעוניים יש רמות גבוהות יותר של חומרי הדברה מבדמם של מי שאינם צמחוניים.
בישראל מבוצעים מידי פעם בדיקות על ידי תוכניות טלויזיה צרכניות לזיהוי חומרי הדברה בפיות וירקות. ככל שידוע לי, רק שופרסל אוכפת בדיקה קפדנית של רמות ההדברה במוצריה, ולכן בכל הבדיקות שאני צפיתי בהם - הם יצאו ללא רבב, בעוד הרשתות הצרכניות האחרות בעלות סחורה עם חומרי הדברה ברמות אסורות.
תחקיר של "ברקוד" ערוץ 13 - רק שופרסל תקין.
ההשלכות המצטברות של חומרי ההדברה אדירות, אולם המדינה אינה מפקחת כראוי. רק משלמת על תוצאותיה בסל התרופות.
קיימים כיום שדות בישראל שמגדלים ירקות ללא כל ריסוס. פשוט בלי. הירקות הרבה פחות יפים ויש פחות תוצרת, אולם ההשלכות הבריאותיות עולות על הכל.
לצערי נק' החלוקה הדרומית ביותר שלהם זה יקנעם..
מידי פעם מפורסמים מחקרים שמראים שבדמם של צמחונים וטבעוניים יש רמות גבוהות יותר של חומרי הדברה מבדמם של מי שאינם צמחוניים.
בישראל מבוצעים מידי פעם בדיקות על ידי תוכניות טלויזיה צרכניות לזיהוי חומרי הדברה בפיות וירקות. ככל שידוע לי, רק שופרסל אוכפת בדיקה קפדנית של רמות ההדברה במוצריה, ולכן בכל הבדיקות שאני צפיתי בהם - הם יצאו ללא רבב, בעוד הרשתות הצרכניות האחרות בעלות סחורה עם חומרי הדברה ברמות אסורות.
תחקיר של "ברקוד" ערוץ 13 - רק שופרסל תקין.
ההשלכות המצטברות של חומרי ההדברה אדירות, אולם המדינה אינה מפקחת כראוי. רק משלמת על תוצאותיה בסל התרופות.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY
https://cutt.ly/xl459TY
- ufffnick
- גורו
- הודעות: 4623
- הצטרף: ספטמבר 2008
- מיקום: Fiat 500 שחוטה (כשר), ברחוב סומסום
- נתן תודות: 127 פעמים
- קיבל תודות: 466 פעמים
·bugsbunny כתב:כבן למשפחה שמגדלת תותים בהדברה ביולוגית ומשווקת לאירופה פרי יפה באיכות גבוהה:
1- אין דבר כזה לרסס בלילה- במזג אוויר יפה, תותים קוטפים ומשווקים כל יום ואי אפשר להסתיר שאריות חומרי הדברה.
2- מכל משלוח לוקחים דגימה לבדיקה, במקרה של חשד כלשהו כל המשלוח נפסל והעלות היא על החקלאי.
3- בנוסף על דגימה מכל משלוח יש 2-3 ביקורות פתע בכל עונה בחלקות הגידול ובבית האריזה והמיון.
4- יש רשתות אנגליות שבשתי פסילות לא יעבדו לעולם עם אותו חקלאי.
חבל שכצפוי אצו רצו לטנף על כל החקלאים....
זה לא תחת קטגוריה של "טבעוני"/"אורגני", זו הדברה ביולוגית .
גם בסופר אפשר למצוא את הביו-תות בקטגוריה של הפירות הרגילים.