מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna


עמוד 13 מתוך 13
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  11  |  12  |  13 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 129
מספר הודעות: 410

 #181  נשלח: ו' 17/05/2019 16:47

RuslanAbramov
·יפה. אני מבין שמה שהגיע זה המשלוח המקורי ולא החדש ששלחו.
הסוייט שופ נשמע מאוד מעניין.

dimka323
לא קל להשוות בין שני בתי קליה. בטח לא על סמך כמה שקיות.
אם אתה מחפש השוואה אתה צריך להתנסות עם שניהם לאורך זמן, כי לכולם יש לפעמים קפה שיהיה יותר לטעמך וכזה שפחות. גם אבסולוטית איכות הקפה והמחיר יכולים להיות שונה לפי השקים שהם משיגים, אפילו אם השם זהה.

מבחינת סגנון קליה, קולונה וסקוויר מייל מאוד דומים.
קליה יותר כהה ממה שתמצא אצל הקולים הנורדיים או הגרמנים.
גם קולונה וגם ג'יימס הופמן לא הגיעו לאן שהגיעו במקרה.
הקפה של קולונה נחשב בין הטובים בבריטניה ואת הקפה של הופמן תמצא בחלק גדול מבתי הקפה גל שלישי בלונדון.

בסוף צריך לטעום לבד ולראות למה אתה מתחבר ומה עובד לך טוב מבחינת זמינות וטריות.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shlomima (שלומי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2010

מיקום: רעננה
הבעות תודה: 39
מספר הודעות: 311

 #182  נשלח: ו' 17/05/2019 17:17

dubik כתב:
@shlomima
·חייב לך תודה על ההמלצה לנסות את ה-Rare כאספרסו, למרות החור בכיס
הזמנתי מה-Maputo Sidra מאקוואדור שהיה בחודש הקודם.
לקחתי שתי חבילות, כי לפי התיאור שלהם על הקפה ומזה שהם קנו את כל ה-100 קילו שהיו זה נראה משהו מיוחד והנחתי שזה ייגמר מהר (אכן מה שקרה).
הקפה הזה הוא אחד הטובים שטעמתי אי פעם.
יוצאים ממנו טעמים של ענבים שחורים כל כך בולטים ודומיננטיים שזה לא להאמין שזה קפה.
חוויה לא זולה...אבל לגמרי חוויה.


·שמח שאתה נהנה. מבחינתי אם אזמין בעתיד זה רק את ה rare. בקליות שלי אני משתפר ( למרות כמה נפילות) למרות שהשכר לימוד יקר (הזמנתי ירוק ספשלטי מחול)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 129
מספר הודעות: 410

 #183  נשלח: ו' 17/05/2019 21:53

מרשים מאוד שלומי!
שכר לימוד אמנם יקר אבל בסוף תקבל תוצאה משודרגת.
לדעתי להשקיע באיכות הפולים, כמו שאתה עושה ולא רק בציוד זאת הדרך הנכונה לשדרוג חווית הקפה.
אני מבין מהתיאור שנפלת בקסמי הקליה הבהירה

שיפצת כבר את הקולה? מניח שזה מאוד יעזור לך להגיע לחזרתיות.
מאיפה הזמנת את הפולים? הצלחת להבין אם יש עם זה בעיה מבחינת מכס?
אולי אני לא מחדש לך, אבל אתה יכול להשיג ספשיאלטי ירוק אצל רות וגם באמיגו פ"ת.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shlomima (שלומי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2010

מיקום: רעננה
הבעות תודה: 39
מספר הודעות: 311

 #184  נשלח: א' 19/05/2019 9:58

dubik
·
תודה דובי.
לא שיפצתי את הקולה עדיין אז כל קלייה היא הפתעה אבל בינתיים בקליות האחרונות לא היו נפילות.
הזמנתי כמות קטנה מ greenbeanarty.ca בגלל מגבלות ייבוא קפה ירוק של משרד החקלאות.
ברור שיש לי גם ירוק של רות
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 129
מספר הודעות: 410

 #185  נשלח: ב' 20/05/2019 19:48

shlomima
·לגבי "מגבלות יבוא" אתה יודע אם באמת יש משהו כזה ומהי המגבלה? אגדה אורבנית? או שכמו עם שאר דברי דואר, עניין של מזל?
מבחינת קליה, אתה מכיר את הנושא של RoR crash?
לא בטוח עד כמה קל (או אפשרי) להתגבר על זה בקולה עם גוף חימום חשמלי (מצריך שינויי חום מהירים סביב הפיצוץ הראשון) אבל עם פרובים מתאימים בטוח תהיה לך יותר אינדיקציה על התהליך.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shlomima (שלומי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2010

מיקום: רעננה
הבעות תודה: 39
מספר הודעות: 311

 #186  נשלח: ג' 21/05/2019 10:04

dubik
·
זכור לי ציטוט לזה ממשרד החקלאות אבל לא מוצא כרגע. בכל מקרה לא בא לי לשחק עם המשלוח זה מספיק ריסקי
לגבי קצב גידול בטמפ הפולים (RoR) מכיר ומחזיק בעותק של Scott Rao. אבל שתי בעיות. בקולים גדולים ומסיבים שינוי טמפ קורים לאט ולכן כדי להימנע מנפילה או עלייה בקצב אתה נדרש לעשות שינויים הרבה לפני. מצד שני בגלל יציבות הטמפ הנפילות או העליות הפתאומיות האלה משוכחות ולכן לדעתי מתקבלות קליות מוצלחות יותר מאשר קולי תוף קטנים דוגמת בהמור, קווסט, הוקי וכדומה.
הבעיה השנייה היא שזה מאוד ספציפי לקפה אז בעצם כדי למקסם קליה אתה צריך לקלות פעם ראשונה על עיוור לנתח את גרף יציבות קצב העלייה ולקלות פעם שנייה (או יותר ) כדי לשכך את הנקודות הבעיתיות בקלייה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 129
מספר הודעות: 410

 #187  נשלח: ג' 21/05/2019 19:46

shlomima
·בגדול מה שרשמת נכון.
כמה הערות מהבנתי הצנועה בנושא:
אני לא לגמרי בטוח מה נחשב "קולה גדול" לצורך העניין, אם כי ברור שהגודל משחק תפקיד כמו שציינת.
הRoR בכללותו אכן מתייחס לקצב העליה, אפיה וכו', אבל להבנתי ה-crash קורה כתוצאה מפיצוץ ראשון.
שחרור הלחות מהפולים בזמן הפיצוץ גורם לקירור שלהם וזה מתבטא ממש בקריסה בגרף של ה-RoR.
זו תופעה שלהבנתי מתרחשת בכל הקולים (אולי לא באותה מידה).
הדרך להתגבר על זה היא ע"י מתן מכת חום מדודה שתמנע את הירידה בטמפ', אבל הבעיה היא שאם זה לא נעשה בצורה מדוייקת מבחינת טמפ', עיתוי ומשך זמן, זה עלול לגרום בדיוק למצב ההפוך מהקריסה.
לפי מה שRao טוען יש לזה השפעה על המתיקות של הקפה, עומק הטעם ועוד.
אני תוהה כמה קולים מבוססי גוף חימום חשמלי באמת יכולים להתמודד עם התופעה בצורה מוצלחת, בגלל התגובה האיטית שלהם.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dimka323 (dima323)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 06, 2010

מיקום: נהריה
הבעות תודה: 18
מספר הודעות: 237

 #188  נשלח: א' 04/08/2019 23:11

dubik כתב:
@dimka323
·אכן הייתה לי sette.
מטחנה מצויינת עם איכות טחינה הרבה מעבר לטווח המחיר השלה.
יש כמובן מטחנות טובות יותר (בעלות גבוהה בהרבה מן הסתם).


dubik
·
בתור בעלים לשעבר של sette כמה משמעותי שידרוג מבחינת תוצאה בכוס למטחנה ברמה גבוהה יותר?
לאיזה מטחנה שדרגת וכמה זה שדרג את התוצאה בכוס?

אני נמצא במגמת שיפור מצויינת.
מים מותאמים לקפה.
שליטה על פרופילי חליטה בעזרת ערכה של לליט.
רשת של IMS
סלסלה VST15 + IMS18
סה"כ שיפור מאוד משמעותי בתוצאות.

מנסה להבין אם המטחנה שלי מהווה צוור בקבוק ואם כן עד כמה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 129
מספר הודעות: 410

 #189  נשלח: ב' 12/08/2019 22:17

dimka323
·קשה מאוד לקבוע אם המטחנה היא צוואר בקבוק אצלך או לא. בטח ובטח על סמך הודעות בפורומים .

מטחנה טובה יותר יכולה לעשות שיפור בכוס, אבל, מצד שני לא חסרים מקרים של אנשים ששדרגו למטחנות מעולות וטענו שהם לא הרגישו שיפור בטעם. הסיבה היא שזה תלוי גם בעוד הרבה גורמים אחרים (כולל החיך בין השאר).

אבל כשאני קורא את מה שכתבת אני רואה מצד אחד שעשית לא מעט שיפורים לאחרונה (חלקם מתבקשים, בחלקם אפילו עקפת בסיבוב חברי פורום ותיקים), אבל אני לא קורא שמשהו מפריע לך בתוצאה.
אפילו אם המטחנה שלך היא כרגע צוואר בקבוק, אם תשדרג אותה, תמיד יהיה לך צוואר בקבוק אחר וזה מרדף שאף פעם לא נגמר.

הסטה מטחנה מצויינת ויכול לומר לך באחריות שניתן להפיק איתה כוסות קפה מדהימות.
זה לא אומר שאין דברים יותר טובים. תמיד יהיו!

אם אין משהו ספציפי שאתה יכול להצביע עליו כרגע כלא מספק, אני הייתי מתמקד בלשתות קפה בכמה שיותר בתי קפה גל שלישי במקומות שונים בעולם ולראות לאורך זמן מה אתה חש מול הקפה בבית.

אני שותה קפה ספשיאלטי כבר קרוב ל-10 שנים עוד מעט וברוב הזמן השתמשתי בציוד הרבה יותר בסיסי משלך. לקח לי 7 שנים עד שהחלטתי שהגיע הזמן לשדרג. חלק מזה כי לא היה ציוד שחשבתי שייתן לי את מה שאני מחפש במחיר שהייתי מוכן להוציא. שתיתי מאות כוסות קפה בחו"ל (ואותו קפה בבית), עד שראיתי שאני חש בהבדלים כל פעם מחדש ובלי טעימות עוורות (דעתי האישית היא שאם ההבדלים הם לא מובהקים, כנראה שחבל על הכסף) ובסוף החלטתי ששווה לי להשקיע את המחיר. גם כשתשתה במקומות אחרים בהנחה שתרגיש הבדל, צריך לזכור, שציוד שונה יוציא תוצאה אחרת. לא תמיד "שונה" זה יותר טוב וצריך להיזהר מליפול למלכודת הזאת שהיא הרבה פעמים מטעה.

אני בדעה שכל עוד אין משהו שמפריע לא צריך לרוץ עם שדרוגים (לא מדבר על כל מיני אביזרים קטנים שמשפרים, אלא בעיקר על שדרוגים שעולים הרבה כסף).
מעבר לזה, תמיד מתחדשים דברים ולשבת על הגדר זה אף פעם לא דבר רע.
אני בספק אם אתה אפילו ממצה את יכולות הציוד הנוכחי שלך. תשאיר לעצמך קצת דברים לחלום עליהם בתחביב הזה...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dimka323 (dima323)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 06, 2010

מיקום: נהריה
הבעות תודה: 18
מספר הודעות: 237

 #190  נשלח: ג' 13/08/2019 10:59

dubik
·
תודה רבה על התגובה המצוינת.
לפני שבוע הייתי בברלין יצא לי לשתות ב The barn וב Five elephant.
כמובן שגם קניתי קפה הביתה.
זאת הייתה פעם ראשונה ששתיתי ספישלטי קופי שלא אני הכנתי.
בהחלט יש לי עוד לאן להשתפר.
בקפה ששתיתי שם יש יותר מתיקות והפרדת טעמים ברורה יותר.
מצד שני מבחינת גוף ואיך שהקפה נראה דווקא בבית יוצא טוב יותר.
בשלב זה אמשיך להתמקד בטכניקה ובקפה איכותי שגם הוא עולה לא מעט.
לפחות עד שתהיה הזדמנות מתאימה לרכוש מטחנה בעלת סכינים שטוחות וגדולות שזה להבנתי אמור לספק טעמים מופרדים יותר ויותר מתיקות.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 129
מספר הודעות: 410

 #191  נשלח: ג' 13/08/2019 20:59

dimka323
·אני חושב שזה הדבר הנכון. להתנסות כמה שיותר ואז לקחת החלטה שמותאמת לתקציב ולמה שאתה מחפש.

יש המון גישות שונות בגל השלישי והמון דרכים להוציא את המיטב מקפה מסויים ובסוף אתה צריך לראות למה אתה מתחבר ולזכור שגם טעם אישי משתנה.

אם שתית קפה מסויים שאהבת, כדאי לקנות אותו ספציפית הביתה וגם לזכור שבבתי הקפה היותר טובים הציוד מכוייל לסוג הקפה אחרי שטחנו וחלטו לפעמים כמה קילוגרמים, דבר שבבית קשה יותר לעשות עם שקית בודדת.

אכן מטחנות עם סכינים שטוחות מפרידות טעמים טוב יותר ומאפשרות להוציא יותר מתיקות מהקפה. כמו שהבחנת זה בד"כ בא על חשבון גוף (בגלל זה עניין ההעדפה לכאן או לכאן הוא גם עניין של טעם אישי והרגל) אבל כמו בכל דבר – אלוהים נמצא בפרטים הקטנים וכדי להגיע לאחוזי extraction גבוהים שנותנים את המתיקות יש הרבה מעבר לרק "סכינים שטוחות וגדולות".

יש בברלין עוד המון בתי קפה חוץ משני אלה אבל משום מה כולם מציינים רק אותם כשהם חוזרים משם.
אישית יצא לי לא פעם לשתות במקומות אחרים שם קפה יותר טוב לטעמי, אבל זה כמובן גם עניין של הקפה הספציפי שהיה באותו רגע ובמי שעמד מאחורי המכונה.
מקווה שטעמת גם את עוגת הגבינה המפורסמת של Five elephant - כי אם לא אז כדאי שתחזור מהר .
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dimka323 (dima323)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 06, 2010

מיקום: נהריה
הבעות תודה: 18
מספר הודעות: 237

 #192  נשלח: ד' 14/08/2019 23:13

dubik
·
לא אכלתי עוגות אבל מאוד התרשמתי לטובה מקפה שרכשתי הביתה.

The barn - מבחר גדול וקפה מצויין! הכי טוב ששתיתי עד עכשיו. קליה בהירה יותר מקולונה ו- square mile. ניסיתי את DAMBI UDDO NATURAL והוא ממש טוב.

five elephant - קפה מאוד טעים בקליה בהירה כמו The barn קניתי גם קפה מיועד לפילטר שהוא מאוד בהיר וטעים.

לפני ביקור בברלין הזמנתי קפה מ square mile - מגוון יותר גדול מקולונה מחירים ועלות משלוח סבירים. רמת קליה דומה לקולונה. שימו לב שהאריזות שלהם זה 350 ג"ר ולא 250 ג"ר. זמני הספקה מהירים כי זה מאנגליה כמו קולונה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  11  |  12  |  13 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht