היי חברה. אני רוצה להכנס לעולם הקפה ואשמח לקבל תשובות על כמה שאלות בסיסיות.
1) האם יש יוטיוברים טובים שאני יכול ללמוד מהם כמו שצריך על קפה?
2) האם ניתן לקנות פולי קפה מוכנים לטחינה שהם כבר ברמה גבוהה או שחייב לקלות אותם בעצמי?
3) אחרי קלייה (קנוי או תוצרת ביתית) כמה זמן אפשר לשמור פולי קפה ?
4) האם קפה עם חלב לא רלוונטי לעולם הזה? \ אם אני שותה רק קפוצ'ינו האם יש לי מה לחפש בעולם של קפה איכותי? או שהחלב פוגם ?
5) על מנת לחסוך בהתחלה את מחיר מכונת הקפה עד שאלמד מספיק ואדע שאני רוצה להכנס לזה באמת.
האם זה אפשרי להשתמש במכונת הנספרסו שלי על מנת להכין את הקפה ? (שימוש בפולים שטחנתי בתוך קפסולות רב פעמיות)
תודה לעוזרים
כמה שאלות בסיסיות על קפה למתחילים
1. יש הכל ביוטיוב. אבל גרם אחד של תרגול שווה 1000 של תיאוריה נכון פי כמה בהקשר הזה.
2. בהחלט אפשר לקנות פולים איכותיים. זה בעיקר עניין של נסיון וטעיה. אני אישית קונה מ-NEGRO, איכותי מאוד וטרי.
כמובן שאפשר גם לקלות בבית אבל זה דורש יותר נסיון וסבלנות.
3. אני קונה בד"כ 2ק"ג קפה ושומר אותם במקפיא בשקיות אטומות עם שסתום (מגיע עם הקפה של NEGRO), האידיאל הוא כמובן שהקפה יהיה טרי ככל הניתן אבל זה לא ריאלי בשבילי לשלם על משלוח 30 שקל כל חצי קילו של קפה. אני מצאתי שהאיזון הזה של 2 ק"ג נשמר לי טוב במקפיא עד שאני מסיים את הכמות.
4. בהחלט רלוונטי, תעשה מה שטעים לך. אני שותה בעיקר קפוצ'ינו ומדי פעם אספרסו.
5. ממש לא! תקנה מכונה, אולי יד-2 אם התקציב דוחק ולא בא לך להוציא סכום על משהו שאתה לא בטוח שאתה רוצה אותו. מקסימום תמכור במחיר עם הפסד מינימלי.
בהצלחה!
2. בהחלט אפשר לקנות פולים איכותיים. זה בעיקר עניין של נסיון וטעיה. אני אישית קונה מ-NEGRO, איכותי מאוד וטרי.
כמובן שאפשר גם לקלות בבית אבל זה דורש יותר נסיון וסבלנות.
3. אני קונה בד"כ 2ק"ג קפה ושומר אותם במקפיא בשקיות אטומות עם שסתום (מגיע עם הקפה של NEGRO), האידיאל הוא כמובן שהקפה יהיה טרי ככל הניתן אבל זה לא ריאלי בשבילי לשלם על משלוח 30 שקל כל חצי קילו של קפה. אני מצאתי שהאיזון הזה של 2 ק"ג נשמר לי טוב במקפיא עד שאני מסיים את הכמות.
4. בהחלט רלוונטי, תעשה מה שטעים לך. אני שותה בעיקר קפוצ'ינו ומדי פעם אספרסו.
5. ממש לא! תקנה מכונה, אולי יד-2 אם התקציב דוחק ולא בא לך להוציא סכום על משהו שאתה לא בטוח שאתה רוצה אותו. מקסימום תמכור במחיר עם הפסד מינימלי.
בהצלחה!
אמנם הפורום עוסק בעיקר באספרסו ומשקאות מבוססים אספרסו אבל עולם הקפה הרבה יותר נרחב משיטת החליטה הזאת.
אתה יכול לחפש סרטונים ביוטיוב על צורות חליטה ומכשירי חליטה (פרס, דריפ, מקינטה וכו) ולהתחיל ללמוד משם בעלות נמוכה מאשר עלות רכישת מכונה.
אין ערוץ יוטיוב ספציפי שממוצב מעל כולם כיזה לא משחק מחשב שיש ניקוד ברור שמראה מי טוב ומי לא ובכך אתה יכול לדרג את הטיובר, התוצאה בכוס היא עניין סובייקטיבי.
אתה יכול לחפש סרטונים ביוטיוב על צורות חליטה ומכשירי חליטה (פרס, דריפ, מקינטה וכו) ולהתחיל ללמוד משם בעלות נמוכה מאשר עלות רכישת מכונה.
אין ערוץ יוטיוב ספציפי שממוצב מעל כולם כיזה לא משחק מחשב שיש ניקוד ברור שמראה מי טוב ומי לא ובכך אתה יכול לדרג את הטיובר, התוצאה בכוס היא עניין סובייקטיבי.
·יש בלוח מכירה קוויקמיל אניטה ב3500, עוד מטחנה ב1500 ואתה עם סט שישרת אותך לכמה שנים טובות. גם אם תראה שזה לא בשבילך אתה תוכל למכור את הסט בסכום קרוב לסכום שקניתyarin153 כתב:אשמח לדעת מה המחיר של מכונה טובה וזולה. לא מחפש HIGH END כרגע אבל אני לא אתחיל עם משהו שייתן לי ערך אמיתי.
כנ"ל לגבי מטחנה (או שיש גם מכונות משולבות שהמטחנה שלהם איכותית)...
כמו שWolfM אמר- תבדוק שזה הכיוון שאתה מחפש. יש פתרונות זולים יותר כמו פרס\מקינטה וכו'..