Niche Zero הגיעה והיא לא מאכזבת

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
נועםד
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #106 

אני באמת מנהל סוג של יומן ורושם על כל שקית של קפה את הנסיונות שלי איתו.

למשל:

17.5g / 15 / 29" / 28.5g

17.5 גרם קפה טחון (ועכשיו עם הניש זה נשאר מדוייק :wink: )
דרגת טחינה 15
29 שניות מהפעלת המכונה
28.5 גרם אספרסו בכוס

- גם אם הייתי רחוק מאוד בכיוון המטחנה - הרישום עוזר לכוון אותי (וגם לא שוכחים יום אחרי מה עשינו). אני גם בדרך כלל רושם לי הערה על הנסיון הזה, כדיי לתקן פעם הבאה.

- אחרי רישום של הרבה זנים ותערובות קפה - אני כבר יודע ממש ממש טוב איך לכוון את הרוקי לדרגה מתאימה - גם כשזה נסיון ראשון עם קפה חדש. הטעויות שלי עם הרוקי כבר היו ממש ממש קטנות שזה הפך להיות יותר פרשנות אישית לחליטה מאשר טעות :lol:

- אני אוהב יחס של מקסימום 1:2, ולרוב גם פחות מזה. עכשיו עם הניש אבדוק מה קורה מבחינת טעם אם אני עושה 1:2, 1:3 או פחות מ1:2. אולי דווקא ארוויח יותר טעם אם אעלה ל1:2 או יותר.

- לא יודע אם זה ברור מאליו - אז אציין שכמובן שאני עובד עם משקל רגיש ל0.1 גרם.

- אני ממש מתרגש עם הניש, כי עכשיו הניואנסים הרבה יותר מורגשים בכוס, ויש לי הרבה מרווח לשחק איתו.

נועםד
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #107 

@The-Fox

ראיתי בפוסט הראשון שלך, שאתה טוחן באיזור דרגות 27-32.... אצלי ב20 המכונה יורקת מי-קפה ולא חולטת, ואני צריך לרדת לאיזור דרגה 15 בשביל תערובת בסגנון איטלקי.

יכול להיות שזה בזכות/בגלל הסלסלות המיוחדות שאתה עובד איתן?

אתה יכול לשפוך קצת אור על הנושא?

תודה :)

The-Fox (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #108 

@נועםד
·
כשכתבתי את זה, הסיבה למספרים האלה הייתה קשורה לכיול (או חוסר כיול) של דרגת הטחינה (הטבעת השחורה), זכור לי שכתבתי על זה באחד מהמקומות.
מאז כיילתי את השנתות של רמת הטחינה (לפי ההסבר של ניש/דייב) והמספרים חזרו להיות הגיוניים.
אספרסו סביב ה 16-20: קליות בינוניות באזור ה 19-20, קליות בהירות יותר באזור ה 16-18, לפעמים פחות.

בכל מקרה המספר הזה רלוונטי רק אם מכיילים את המטחנה (היא אמורה להגיע מכויילת מהמפעל), אחרת המספרים לא ניתנים להשוואה בין מטחנות וגם אז יהיהו הבדלים קלים בין כיולים שונים כי הכיול נעשה ל "snug fit" וזה יהיה קצת שונה אצל כל אחד.

נועםד
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #109 

@The-Fox
כנראה פספסתי :)
תודה!!! הגיוני למדיי.

נועםד
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #110 

מעדכן אחרי כמה ימים של קפה עם הניש-

- ביקרתי בבית קפה חדש עם מכונה פסיכית (ומטחנות לא פחות פסיכיות) - והקפה בבית עם הניש והסילביה מרגיש לי יותר טוב או באותה רמה לפחות. בסילביה יש את עניין הטמפרטורה הלא אחידה, אז כל שוט יכול לצאת אחרת גם אם הכמות קפה והדחיסה אותו דבר בדיוק. נו שוין. כשנגיע לשדרג את המכונה נעדכן ;)

- מרגיש לי שהגבעה שנוצרת בהפיכה של הכוס יוצרת צ'אנלינג, אבל אולי אני טוחן דק מדיי וזה החטא שלי... ממשיך לנסות.

- אומנם שכשהמחיר של הניש עלה מ350 פאונד ל500 - זה הוסיף כ1000 ש"ח נוספים על העלות הזמנה לארץ, אבל מבחינתי זה עדיין שווה את זה, כי קיבלתי מוצר יותר מהודק, ואני מתכנן להישאר עם הניש לשנים הקרובות. בכל מקרה אורך החיים של הסכינים הוא 750 ק"ג. אם אני שותה 1.5 ק"ג קפה בחודש - הסכינים יחזיקו לי 41.6 שנה :lol:

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2221
הצטרף: יולי 2007
מיקום: חו"ל
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

נושא שלא נקרא #111 

אני היחיד פה שעושה אספרסו על 12 (לקפוצ'ינו אבל עדיין...)? , בכל דרגה גבוהה הקפה זורם לי מהר מדי...

The-Fox (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #112 

@dgent
·
כיילת את הדרגת טחינה?
עם איזו סלסלה אתה עובד וכמה גרם אתה שם בה ?

כמו שרשמתי לנועם, השוואה של דרגות הטחינה בין מטחנות שונות היא בעייתית.

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2221
הצטרף: יולי 2007
מיקום: חו"ל
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

נושא שלא נקרא #113 

הגיע מכויל מהמפעל ממה שהבנתי (אני לא כיילתי) , יש לי סלסלה רגילה 57 ואני תמיד שם 16-17גרם (תמיד על כפול ), אגב, אני משווה רק לניש לא לאחרות :).

The-Fox (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #114 

אתה עם מכונה וסלסלה קצת שונים (57 מ"מ).
בכל מקרה לפי הכמות שאתה שם אז הגיוני שהמספרים נמוכים יותר.
כשהשתמשתי בסלסלה של 15ג' ושמתי כ 15 גרם הייתי טוחן באזור ה 14-15 ולפעמים פחות.
בחודשים האחרונים אני באופן קבוע עם VST18 אז הטחינה הנדרשת גסה יותר.

בלי שום קשר לזה:
יכול להיות שהכיול מהמפעל שונה.
יכול להיות שהזזת בטעות את החוגה השחורה של הנקודה (לי זה קרה בהתחלה בל ששמתי לב).
אתה יכול לוודא ע"י כיול מחדש.
לא הייתי מתרגש מזה בכל אופן, אין לזה משמעות.

הכוונה במטחנות אחרות היא למטחנות אחרות של ניש כמובן.

נועםד
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #115 

לפני שכיילתי את המטחנה - גם אני הגעתי לדרגה 11-12 עם 17-18 גרם.
אחרי הכיול הרווחתי עוד כמה דרגות, ועכשיו טוחן בדרגה 15-16...

f_22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 232
הצטרף: ינואר 2018
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

נושא שלא נקרא #116 

נועםד כתב:בסילביה יש את עניין הטמפרטורה הלא אחידה, אז כל שוט יכול לצאת אחרת גם אם הכמות קפה והדחיסה אותו דבר בדיוק. נו שוין. כשנגיע לשדרג את המכונה נעדכן ;)
...
·

על PID בסילביה שמעת?

נועםד
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #117 

f_22 כתב:
...
...
·

על PID בסילביה שמעת?
...
·בטח. שקלתי לשדרג הרבה מאוד זמן, ובסוף החלטתי לעזוב את זה ולחסוך למכונת DB שמגיעה עם PID :)

f_22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 232
הצטרף: ינואר 2018
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

נושא שלא נקרא #118 

@נועםד
·
אז אם אתה לא לחוץ על שדרוג דחוף, ותרצה קצת להעריך את הסילביה שלך יותר, אני יכול לעזור לך להתקין בשמחה. העלות של החומרים (קונטרולר+SSR+חיישן וקצת חוטים) תעלה לך משהו בין 70 ל200 שקל, תלוי כמה תרצה להשקיע.

נועםד
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #119 

@f_22
70 עד 200 שקל? אני ראיתי ב200$...

איפה משיגים את הרכיבים ב200 שקל? אשמח לשמוע!
תודה רבה!

f_22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 232
הצטרף: ינואר 2018
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

נושא שלא נקרא #120 

@נועםד
·
הקיט שאתה מכיר באיזה 200$ הוא של Auber, שזה גם מותגיסטי, אבל היתרון העיקרי שלו זה שיש לו גם טיימר מובנה, כך שהוא מקבל שליטה גם על המשאבה של המכונה, וניתן לתכנת את משך זמן הפרה-אינפיוז'יין, משך ההשהייה לפני החליטה עצמה, ומשך החליטה עצמה. אקסלוסיבי לאללה, עבורי אישית זה מיותר.
מבחינת בקרת טמפרטורה הוא לא יותר טוב מאחרים.
אתה צריך שלושה רכיבים - בקר PID (המחשב עצמו), ריליי SSR תואם, וחיישן טמפרטורה מדויק כגון מכפיל-חום מסוג K או J.

בקר PID -
https://www.ebay.com/itm/XMT7100-PID-Te ... 2749.l2649
אני קניתי עכשיו את זה כדי לשים בסילביה (גם ניסרתי את הפלטה בחזית כדי שייכנס יפה, אבל אפשר גם להצמיד מבחוץ. תגגל silvia pid ותמצא המון רעיונות). אבל בסאקו פואמיה שלי התקנתי משהו כזה מוצמד מבחוץ (זה כבר קיט עם SSR תואם אבל צריך חיישן אחר, עניין של דולר) -
https://www.ebay.com/itm/Digital-PID-Te ... SwbmFccLzw

אתה צריך SSR כזה נגיד
https://www.ebay.com/itm/Solid-State-Re ... 2749.l2649

וחיישן מכפיל-חום K עם ראש שיהיה נוח להצמיד לדוד, נגיד כזה -
https://www.ebay.com/itm/Probe-Ring-K-T ... 2749.l2649

סה"כ משהו בין 40 ל200 שקל, תלוי כמה תרצה להשקיע. תמיד אפשר לקנות גם קונטרולרים באלפי שקלים אבל חראם

החיווט גם מאוד פשוט -
שני חוטים של חיישן - לקונטרולר. את החיישן לתחוב מתחת לתרמוסטט אותו תנתק עוד שניה, רצוי עם משחה תרמית.
הולך לתרמוסטט של החליטה (לא של ההקצפה), מנתק את שני הקונקטורים שלו ומחבר אליהם חוט לכל אחד (ולבודד כמובן עם איזו או היטשרינק).
SSR - שני חוטי input לקונטרולר, שתי יציאות output אתה מחבר לשני החוטים החדשים שהצמדת לקונקטורים שניתקת מהתרמוסטט.
ו... שני חוטים להריץ ישירות מכפתור ההדלקה לקונטרולר כדי לספק לו 220V, שיוכל לפעול.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”