אהלן,
אני שוקל לקנות סלסילה של IMS מהסדרת בריסטה ואולי גם את הסקרין שלהם.
ראיתי כבר שרשור בנושא שמשווה אותה ל - VST.
1. אני תוהה כמה באמת זה משפר את איכות החליטה והטעם.
2. כמובן שאותה שאלה עבור הסקרין.
3.כמו כן, אם אני מבין נכון בסלסילות מהסוג הזה צריך טחינה דקה יותר על מנת לקבל זרימה איטית.
האם מטחנת K3 מסוגלת לטחון דק מספיק ?
4. היום אני משתמש בסלסילה כפולה שהגיעה עם המכונה, מעמיס 17.5 גרם לרוב. האם במעבר לסלסילה של IMS אני עלול למצוא את עצמי פתאום צריך להקטין את הכמות ? שואל כדי לדעת מה הגודל שכדאי לי להזמין.
5. האם יש לכם המלצה על אתר שמוכר את המוצרים במחיר אטרקטיבי ? האם ידוע לכם על אתרים שנותנים הנחות בלאק פריידיי על מוצרים כאלו ?
תודה מראש לעונים.
שאלה בנוגע לסלסילה וסקרין IMS מסדרת Barista Pro
Re: שאלה בנוגע לסלסילה וסקרין IMS מסדרת Barista Pro
@yonika1
·
יש לי גם את ה VST 15/18 וגם את ה IMS pro העמוקה יותר (לצערי).
מה שאני אומר לך זו דעתי ואני יודע מראש שיש כאלה שיגידו שאני מקשקש אבל לא אכפת לי.
אני אישית לא התחברתי מעולם למוצרים של IMS. גם בסלסילה שהיתה בעבר וגם ב pro אני לא מקבל קפה שאני אוהב, הטעמים פשוט לא יושבים לי טוב ואנמיים מדי. בנוסף, משהו בתכנון של ה pro דפוק וקפה נתקע בתחתית בסלסילה בפינות אחרי החליטה וזה מציק. מוצר שכן אני יכול להמליץ עליו זו הרשתית לראש. יש לי זאת עם ה 200m ואני ממליץ עליה כי ממש קל לנקות אותה לעומת הרשתית המקורית. מבחינת זרימה וטעם זה חרטא, לא משפר כלום ומי שאומר לך אחרת שיהנה.
לגבי VST ההמלצה שלי מתחלקת. ה 15 בעייתית יותר משום מה. היא לא מאפשרת משחקי כמויות יותר מדי וקשה יותר לקבל ממנה קפה עקבי. לא יודע למה, פשוט ככה. ה 18 היא ללא ספק הסלסילה הכי טובה שיש לי כי היא מרימה ופותחת את הטעמים כמו שאני אוהב. פשוט יש סקאלה גדולה יותר של טעם. אבל, גם פה אני רוצה לסייג. עם מטחנות קודמות גם איתה היו לי קצת בעיות עקביות (לא כמו עם ה 15) אבל כשיצא שוט טוב הוא היה מדהים. עם ה Niche בעיות העקביות כמעט נעלמו ואני מקבל שוטים מעולים. איבדתי אותה לאיזה שנה וממש שמח שמצאתי אותה לפני כמה ימים.
בקיצור, אם תרצה את ה IMS ננו ואתה מהצפון תקנה ממני בכיף . כמעט ולא השתמשתי בה והיא לא באה לי בטוב.
·
יש לי גם את ה VST 15/18 וגם את ה IMS pro העמוקה יותר (לצערי).
מה שאני אומר לך זו דעתי ואני יודע מראש שיש כאלה שיגידו שאני מקשקש אבל לא אכפת לי.
אני אישית לא התחברתי מעולם למוצרים של IMS. גם בסלסילה שהיתה בעבר וגם ב pro אני לא מקבל קפה שאני אוהב, הטעמים פשוט לא יושבים לי טוב ואנמיים מדי. בנוסף, משהו בתכנון של ה pro דפוק וקפה נתקע בתחתית בסלסילה בפינות אחרי החליטה וזה מציק. מוצר שכן אני יכול להמליץ עליו זו הרשתית לראש. יש לי זאת עם ה 200m ואני ממליץ עליה כי ממש קל לנקות אותה לעומת הרשתית המקורית. מבחינת זרימה וטעם זה חרטא, לא משפר כלום ומי שאומר לך אחרת שיהנה.
לגבי VST ההמלצה שלי מתחלקת. ה 15 בעייתית יותר משום מה. היא לא מאפשרת משחקי כמויות יותר מדי וקשה יותר לקבל ממנה קפה עקבי. לא יודע למה, פשוט ככה. ה 18 היא ללא ספק הסלסילה הכי טובה שיש לי כי היא מרימה ופותחת את הטעמים כמו שאני אוהב. פשוט יש סקאלה גדולה יותר של טעם. אבל, גם פה אני רוצה לסייג. עם מטחנות קודמות גם איתה היו לי קצת בעיות עקביות (לא כמו עם ה 15) אבל כשיצא שוט טוב הוא היה מדהים. עם ה Niche בעיות העקביות כמעט נעלמו ואני מקבל שוטים מעולים. איבדתי אותה לאיזה שנה וממש שמח שמצאתי אותה לפני כמה ימים.
בקיצור, אם תרצה את ה IMS ננו ואתה מהצפון תקנה ממני בכיף . כמעט ולא השתמשתי בה והיא לא באה לי בטוב.
- yonika1 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל
- הודעות: 85
- הצטרף: פברואר 2019
- מיקום: קרית אונו
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 5 פעמים
Re: שאלה בנוגע לסלסילה וסקרין IMS מסדרת Barista Pro
@ozeltzex
·
תודה על המידע. וכמובן אשמח לעוד תגובות של חברי הפורום שמכירים את הנושא.
קודם כל מה זה צפון ? ובכמה אתה מוכן למכור אותה ? והאם אנחנו מדברים על ה- 24/26 ?
עכשיו לגבי מה שכתבת על ה- VST. מה הכוונה בסקאלה יותר גדולה של טעמים ?
החשש שלי שזה גם יגביר מדיי את המרירות והחמיצות.
מה שקראתי בסקירה פה על ה-IMS זה שהיא דווקא נותנת טעם מאוזן ופחות מר.
אחת הבעיות שיש לי זה שאני מרגיש שהקפה אצלי תמיד נוטה לצד המריר - נקיון הסקרין עזר קצת אבל עדיין.
ולגבי המטחנה, הלוואי והייתי יודע מה שאני יודע היום לפני שקניתי את ה- K3 - תמיד יש בפנים איזה 4 גרם של קפה ישן וזה מבאס. מרגיש שאני סתם זורק קפה, וגם יכולת מנגנון הכוונון שלה קצת נוקשה לדעתי ולא מאפשר תמיד לקלוע ״בול״ לנקודה.
·
תודה על המידע. וכמובן אשמח לעוד תגובות של חברי הפורום שמכירים את הנושא.
קודם כל מה זה צפון ? ובכמה אתה מוכן למכור אותה ? והאם אנחנו מדברים על ה- 24/26 ?
עכשיו לגבי מה שכתבת על ה- VST. מה הכוונה בסקאלה יותר גדולה של טעמים ?
החשש שלי שזה גם יגביר מדיי את המרירות והחמיצות.
מה שקראתי בסקירה פה על ה-IMS זה שהיא דווקא נותנת טעם מאוזן ופחות מר.
אחת הבעיות שיש לי זה שאני מרגיש שהקפה אצלי תמיד נוטה לצד המריר - נקיון הסקרין עזר קצת אבל עדיין.
ולגבי המטחנה, הלוואי והייתי יודע מה שאני יודע היום לפני שקניתי את ה- K3 - תמיד יש בפנים איזה 4 גרם של קפה ישן וזה מבאס. מרגיש שאני סתם זורק קפה, וגם יכולת מנגנון הכוונון שלה קצת נוקשה לדעתי ולא מאפשר תמיד לקלוע ״בול״ לנקודה.
Re: שאלה בנוגע לסלסילה וסקרין IMS מסדרת Barista Pro
@yonika1
·
מרירות תלויה בהרבה דברים, מתערובת לטחינה לטמפ' חליטה וכו'
בגדול, ה vst מוציאה את הצד הבהיר (יותר חמיצות אבל מאוזנת) ופחות מרירות עוקצת. לדעתי לפחות, עם ה IMS הקפה מצד אחד מאוזן ומצד שני שטוח. כל אחד עם דעתו, החיך של כל אחד מאיתנו שונה..
·
מרירות תלויה בהרבה דברים, מתערובת לטחינה לטמפ' חליטה וכו'
בגדול, ה vst מוציאה את הצד הבהיר (יותר חמיצות אבל מאוזנת) ופחות מרירות עוקצת. לדעתי לפחות, עם ה IMS הקפה מצד אחד מאוזן ומצד שני שטוח. כל אחד עם דעתו, החיך של כל אחד מאיתנו שונה..
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
ההתרשמות שלי מהסקרין די זהה עוזר לשמור על הניקיון וגם זה משהו
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
Re: שאלה בנוגע לסלסילה וסקרין IMS מסדרת Barista Pro
·yonika1 כתב:@ozeltzex
·
תודה על המידע. וכמובן אשמח לעוד תגובות של חברי הפורום שמכירים את הנושא.
קודם כל מה זה צפון ? ובכמה אתה מוכן למכור אותה ? והאם אנחנו מדברים על ה- 24/26 ?
עכשיו לגבי מה שכתבת על ה- VST. מה הכוונה בסקאלה יותר גדולה של טעמים ?
החשש שלי שזה גם יגביר מדיי את המרירות והחמיצות.
מה שקראתי בסקירה פה על ה-IMS זה שהיא דווקא נותנת טעם מאוזן ופחות מר.
אחת הבעיות שיש לי זה שאני מרגיש שהקפה אצלי תמיד נוטה לצד המריר - נקיון הסקרין עזר קצת אבל עדיין.
ולגבי המטחנה, הלוואי והייתי יודע מה שאני יודע היום לפני שקניתי את ה- K3 - תמיד יש בפנים איזה 4 גרם של קפה ישן וזה מבאס. מרגיש שאני סתם זורק קפה, וגם יכולת מנגנון הכוונון שלה קצת נוקשה לדעתי ולא מאפשר תמיד לקלוע ״בול״ לנקודה....
ה IMS ללא ספק מורידה קצוות, זה אומר פחות מרירות ופחות חמיצות וכמו שאופיר רשם, הטעמים פחות חדים, או במילים אחרות, טעם יותר שטוח.
עם K3 אצלי היא עבדה יותר טוב עם קליות כהות.
בדומה לאופיר, כשעברתי ל Niche חזרתי לVST כי הקפה יצא יותר טוב ככה, במיוחד בקליות בהירות שם הניואנסים יותר חשובים וקשים למיצוי.
ואכן ה VST סלסילה פחת סלחנית ועם K3 העקביות לא הייתה הכי טובה אז לא כל שוט יצא 100%.
בכל מקרה לדעתי שווה לנסות סלסלות אחרות מהמקוריות, כנראה שכולן יתנו שיפור.
- yonika1 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל
- הודעות: 85
- הצטרף: פברואר 2019
- מיקום: קרית אונו
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 5 פעמים
Re: שאלה בנוגע לסלסילה וסקרין IMS מסדרת Barista Pro
@ozeltzex
·
@The-Fox
·
בקיצור, אם אני מבין נכון את שניכם, אם אני עם K3 כדאי לי ללכת על ה- IMS ?
האמת שלקחתי מברק מהפורום פה(@BarDar ?) לנסיון VST ו- Decent (שלמיטב הבנתי זהה ל- IMS)
מהקצת קפה שניסיתי - ההבדל המשמעותי ביותר ששמתי לב אליו הוא הארומה - לטובת ה- Decent / IMS.
מבחינתי זאת היתה התקפה משולבת על חוש הריח 😄. ניחוחות שלפני כן לא הייתי קרוב אליהם.
מה שכן, כשניסיתי קפה מקובה קצת יותר מתובל הרגשתי שאולי ל- VST יש טעם עמוק יותר.
אבל אני בהחלט מבולבל, ולא בטוח בכלל איך משווים בצורה טובה.
למיטב הבנתי ב- IMS הטחינה צריכה להיות מעט דקה יותר.
ומעבר לכך, הטעמים יחסית מאוד דומים ולכן קצת קשה לי לעמוד על הניואנסים המדויקים.
תודה.
·
@The-Fox
·
בקיצור, אם אני מבין נכון את שניכם, אם אני עם K3 כדאי לי ללכת על ה- IMS ?
האמת שלקחתי מברק מהפורום פה(@BarDar ?) לנסיון VST ו- Decent (שלמיטב הבנתי זהה ל- IMS)
מהקצת קפה שניסיתי - ההבדל המשמעותי ביותר ששמתי לב אליו הוא הארומה - לטובת ה- Decent / IMS.
מבחינתי זאת היתה התקפה משולבת על חוש הריח 😄. ניחוחות שלפני כן לא הייתי קרוב אליהם.
מה שכן, כשניסיתי קפה מקובה קצת יותר מתובל הרגשתי שאולי ל- VST יש טעם עמוק יותר.
אבל אני בהחלט מבולבל, ולא בטוח בכלל איך משווים בצורה טובה.
למיטב הבנתי ב- IMS הטחינה צריכה להיות מעט דקה יותר.
ומעבר לכך, הטעמים יחסית מאוד דומים ולכן קצת קשה לי לעמוד על הניואנסים המדויקים.
תודה.
- yonika1 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל
- הודעות: 85
- הצטרף: פברואר 2019
- מיקום: קרית אונו
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 5 פעמים
@zaguri1
·
בחיפושיי אחר חנויות שמשתלם להזמין מהן - בייחוד לאור בלאק פריידיי הקרב ובא,
ראיתי שיש שני סוגים של הסקרין.
אחד מחוזק - Reinforced - E61200RNT
https://www.theespressoshop.co.uk/Mobil ... -2731.aspx
ואחד רגיל - E61200NT
https://www.theespressoshop.co.uk/Mobil ... -4493.aspx
האם ידוע לכם מה ההבדל ?
תודה.
·
בחיפושיי אחר חנויות שמשתלם להזמין מהן - בייחוד לאור בלאק פריידיי הקרב ובא,
ראיתי שיש שני סוגים של הסקרין.
אחד מחוזק - Reinforced - E61200RNT
https://www.theespressoshop.co.uk/Mobil ... -2731.aspx
ואחד רגיל - E61200NT
https://www.theespressoshop.co.uk/Mobil ... -4493.aspx
האם ידוע לכם מה ההבדל ?
תודה.
ממה שאני מצליח להבין בתמונה - הראשון עם רשת והשני ללא רשת.
לא קראתי את הפרטים אבל היתרון של הגרסה עם הרשת הוא בדרך כלל שהרשת צפופה יותר ואז חלקיקים לא אמורים להיכנס לראש. הייתרון של הגרסה השניה היא שמדובר ברשת אינטגרלית בסלסילה ואז אין אזור "מת" שלא ניתן לנקות בין הרשת לסלסילה.
אני העדפתי את הגרסה השניה בשל הייתרון בניקיון שלה (אתה מוזמן לחפש תמונות של מה אנשים מצאו מתחת לרשת אחרי שהם פירקו אותה) אבל מכיוון שלא ניסיתי את הגרסה הראשונה אני לא יודע להגיד האם היא נותנת פיתרון קביל במידה דומה.
לא קראתי את הפרטים אבל היתרון של הגרסה עם הרשת הוא בדרך כלל שהרשת צפופה יותר ואז חלקיקים לא אמורים להיכנס לראש. הייתרון של הגרסה השניה היא שמדובר ברשת אינטגרלית בסלסילה ואז אין אזור "מת" שלא ניתן לנקות בין הרשת לסלסילה.
אני העדפתי את הגרסה השניה בשל הייתרון בניקיון שלה (אתה מוזמן לחפש תמונות של מה אנשים מצאו מתחת לרשת אחרי שהם פירקו אותה) אבל מכיוון שלא ניסיתי את הגרסה הראשונה אני לא יודע להגיד האם היא נותנת פיתרון קביל במידה דומה.
- Vladihahalevin
-
- חבר פעיל
- הודעות: 91
- הצטרף: אפריל 2019
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
טכנית הBarista Pro במידה 58.8 מ"מ אבל מנסיון, גם 58.5 מ"מ של ה VST עובד מצויין.
מציע לך בכלל לזנוח את הטמפר הקלאסי ולעבור לטמפר שטוח עם יכולת פיזור וכיוון גובה, הרבה יותר חזרתי.
משהו כזה:
Adjustable Smart Coffee Tamper 58.5mm 304 stainless steel Three Angled Slopes
מציע לך בכלל לזנוח את הטמפר הקלאסי ולעבור לטמפר שטוח עם יכולת פיזור וכיוון גובה, הרבה יותר חזרתי.
משהו כזה:
Adjustable Smart Coffee Tamper 58.5mm 304 stainless steel Three Angled Slopes