מעבר ל- Bestmax Premium מקנקן בריטה - לא השיפור שקיוויתי לו.

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
yonika1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: פברואר 2019
מיקום: קרית אונו
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

מעבר ל- Bestmax Premium מקנקן בריטה - לא השיפור שקיוויתי לו.

נושא שלא נקרא #1 

בהמשך לשרשורים:
1. https://www.htcafe.co.il/vt332842.html
2. https://www.htcafe.co.il/vt334082.html
ובהמשך להמלצות שקיבלתי על הבסטמקס באופן כללי, הלכתי וקניתי את הפרימיום. (מגיעה לאקווספרינג תודה על שירות טוב ואדיב)

הסיבה העיקרית לרכישת הפילטר היא השינוי שהרגשתי לאחרונה בפילטר בריטה מקסטרה שלאחר כל החלפה הקפה יוצא ללא ארומה למשך שבוע שבועיים.
קיוויתי ששימוש בבסטמקס עם ה- Bypass יחזיר לי סוף סוף את הארומה והטעם שזכיתי להם בכל סוף חודש (ספויילר - לא קרה)

בתקציר -
• התקנתי,
• הזרמתי הרבה מים בפילטר לשטיפה טובה.
• GH ו- KH לפני - 12 ו- 7 טיפות (בהתאמה)
• שמתי Bypass 2
• GH ו- KH אחרי - 6 ו- 3 טיפות (בהתאמה)
• רוקנתי את כל המכונה ממים. גם מיכל וגם דוד.
• מילאתי מים מרוככים טריים ויצאתי לדרך.
• הקפה עדיין יוצא Flat וכמעט בלי ארומה.

ועכשיו לשאלות:
1. מה אני מפספס ? למה אני לא מצליח לשחזר את הארומה המטריפה שהיתה לי אך לפני שבוע ? (אתיופיה יירגשף)
2. האם הקשיות של המים ביציאה מהפילטר מספקת ? או שכדאי להוריד ל- Bypass 1 ?

כאמירה כללית - אני מתוסכל ממש :(

תודה מראש לכל העוזרים !!!
יהונתן

מטחנה - K3
מכונה - Expobar Lever E61 עם מחליף חום

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

Re: מעבר ל- Bestmax Premium מקנקן בריטה - לא השיפור שקיוויתי לו.

נושא שלא נקרא #2 

@yonika1
·

הבסטמקס נותן פתרון משולב טוב בסה"כ. כמו שציינתי בשרשור אחר, אין באמת סיבה לדעתי ללכת על הפרימיום בטח מתוך כוונה לשיפור הטעם. אני אישית לא הרגשתי שינוי מהפילטר הרגיל שלהם אבל יש שיטענו אחרת. למרות זאת, כפילטר הוא טוב.

לגבי הבעיה, לא הייתי מאשים ישר דווקא את הפילטר. אם מדובר בראש e61 המים שאתה מקבל מקבלים טעמי לוואי גם מהפטריה שמתמלאת בג'יפ ומהרשתית של הראש שאם אתה לא מנקה אותה בעקביות היא נחסמת עם קפה שרוף. בכל מקרה הייתי בודק את נקיון המכונה והמטחנה לפני המים.

בנוסף, יכול להיות שזה בכלל הקפה. גם אם אתה שומר אותו בקירור, קפה בן חודש לא מחזיק טעמים כמו קפה בן שבוע (שוב, מניסיוני האישי בלבד..) אז אולי כדאי לנסות קפה או תערובת טריה כדי לאבחן את הבעיה.

בנוסף להכל, כמובן שחשוב לוודא טחינה, דחיסה וטמפ' חליטה. כל שינוי באלה ישפיע לך על הקפה מן הסתם.

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 477
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

על פניו GH של 6 וKH של 3 הם בטווח המומלץ. GH עדיף מעט נמוך מזה למניעת אבנית אבל לא בטוח שתצליח לשמור על KH באותה רמה וזה ישפיע לך על הטעם הסופי. הייתי גם בודק PH לראות שלא נמוך מדי על מנת לדעת אם יש טעם לרדת עוד שלב בסינון.

כמו שאופיר רשם, יש הרבה פקטורים אחרים שמשפיעים על הטעם, ושבוע שעובר על קפה יכול להיות משמעותי (גם אם נשמר במקרר).
אחרי שתבטל כל פקטור אחר שאתה יכול לטפל בו, תוכל לראות אם יש שיפור או לא (הכנה ממים של בריטה לעומת הכנה של מיים מהפילטר).

להבהיר מה שרשמתי לך בשרשור האחר, המעבר לבסטמקס לא שיפר את הטעם פלאים, הוא כן הוריד את כמות הפעמים שיצא לי קפה לא טוב בגלל המים (לי קל להבחין מתי המיים הם הסיבה). לצורך העניין הממוצע לא השתנה, סטיית התקן כן.

yonika1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: פברואר 2019
מיקום: קרית אונו
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

Re: מעבר ל- Bestmax Premium מקנקן בריטה - לא השיפור שקיוויתי לו.

נושא שלא נקרא #4 

@ozeltzex
·
הדבר הראשון שעשיתי כשהתאכזבתי היה לעשות Backflush עם Coffee Clean,
לפרק את הסקרין ולנקות אותו ואת הראש לגמרי.
לגבי הקפה - אז פה יש מקום לתקווה (אבל ממש קצת) כי אכן עבור הקפה הספציפי הזה עבר שבוע מהיום שקניתי ופתחתי.
אבל חשוב להגיד שאני קונה קפה טרי מקפה רות והוא היה יום מהקלייה.
לגבי המטחנה - פירקתי וניקיתי לפני חודש - מניח שזה מספק 🤷♂

yonika1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: פברואר 2019
מיקום: קרית אונו
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

@WolfM
·
מה מבין הערכים לדעתך הו הבעייתי ?
האם ה- GH לא כולל למעשה גם את המגנזיום שהמרככך מחזיר למים ?
האם KH של 3 זה בסדר ?

יש איזו שיטה זולה לבדוק pH ?
אשתי תוריד לי את הראש אם אחרי ה-700 שח האלו אני הולך להוציא עוד 100 שח על עוד ערכה :(

תודה.

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 477
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

זה הכל המלצות, לא תורה מסיני (כולם עוקבים אחרי המלצות הSCAA אבל טעם זה עניין סובייקטיבי לחלוטין בסופו של דבר)
GH אמור להיות סביב 4 טיפות, KH סביב 2-3
PH סביב 7

המגנזים ימדד כחלק מTDS אם יש לך מד TDS (פחות רלוונטי כרגע לדעתי, אין סיבה שTDS יהיה גבוה מדי עם סנן חדש)

הבעיה עם כל הסננים היא שהם מורידים את הPH נמוך מדי וזה מוסיף חומציות לא נעימה לקפה. כל עוד אתה קרוב ל6.5 , אין מה לדאוג (ככל שהסנן חדש יותר, הPH יהיה נמוך יותר).


PH ניתן לבדוק עם טיפות או מדידי סטיק (כמו שצירפתי לך בשרשור הקודם).


תנסה עם קפה טרי (לא יום אחרי הקליה, שבוע אחריה על מנת שכל הCO2 יצא ממנו) ותראה אם התוצאה שונה.

yonika1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: פברואר 2019
מיקום: קרית אונו
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

@WolfM
·

אז מה בעצם מודד ה- GH ולמה הוא בעייתי ?
אני הייתי בטוח שמה שגורם לאבנית זה קלציום שנמדד ע״י ה- KH.

לגבי ההמלצות של SCAA האם הן מתייחסות גם לשמירה על המכונה או רק לטעם ?

שוב תודה.

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 477
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

@yonika1
·
קלציום ימדד על פי מדד GH
פחות מ70PPM נחשב (קצת מעל 4 מעלות) לרמה שלא תגרום להצטברות אבנית במכונה.

KH מודד אלקלניות

המלצות SCAA מתייחסות רק לטעם, אבל מכיוון שהרמה המומלצת לקשתיות היא 4 מעלות, אז מיים לפי ההמלצה שלהם אמורים לשמור על המכונה לאורך זמן רב יותר.

yonika1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: פברואר 2019
מיקום: קרית אונו
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

@WolfM
·

קודם כל הורדתי את ה- Bypass ל-1
המדידות מראות עכשיו
GH - 4
KH - 2
אני כן חייב להגיד שאני עדיין מבולבל מנושא ה- ״מה מודד מה״
ברוב המקומות שקראתי ההתייחסות היתה לאקווריומים ולכן דיברה על אלקלניות - שזה בגדול עד כמה שאני מבין נכון, היכולת של המים להחזיק PH יציב באקווריום - בגלל הפרשות של הדגים וכו.
לעומת זאת, בדף הזה (שמדבר על קפה):
https://www.beanscenemag.com.au/water-h ... made-easy/
ההסבר יותר דומה למה שכבר ראיתי לפני כן.
מצרף צילום מסך של החלק הרלוונטי.
מה שבטוח זה שבכל פעם שאני יורד לעומקים של הדברים עם קפה, אני מתבאס שלא למדתי גם קצת כימיה.

שוב תודה.

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 477
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

מה שצירפת לא סותר. GH KH PH כולם קשורים אחד בשני בהקשר של אבנית וסינון החלפת יונים.
ברמת העיקרון, אם ה-GH נמוך, לא תיווצר אבנית, אם KH נמוך מדי, אתה תאבד הרבה טעמים בקפה ותרגיש קפה FLAT.

yonika1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: פברואר 2019
מיקום: קרית אונו
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

@WolfM
·

ומה אתה אומר על התוצאות של המים אחרי השינוי Bypass ל- 1 ? האם זה אמור לספק ?
בגזרת הטעם אני עדיין מחכה להזדמנות לקפוץ ולקנות קפה טרי יותר,
אז כרגע נשאר לי רק להסתכל על המספרים :)

המון תודה על הסבלנות :)

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 477
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

אני הייתי נשאר איתם על מנת לשמור על המכונה לטווח הארוך. הם בסדר גמור ועל הטווח המומלץ

עכשיו רק נשאר לראות שהקפה טעים לאורך זמן :)

yonika1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: פברואר 2019
מיקום: קרית אונו
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

@WolfM
·

אז כמה דברים, אבל נתחיל בשורה התחתונה - נכנעתי, ממש אבל ואני חושב שה- Bestmax פשוט לא נותן לי את מה שאני מחפש.

אני חייב לומר שלפני שהתייאשתי, החכמתי רבות לגבי נושא המים - בין היתר בזכות וידאו של Maxwell Colonna-Dashwood
- ממש ממש ממליץ לראות. זה הוידאו הכי ממצה, אבל יש הרצאות נוספות שלו עם גרפים ודוגמאות.

הדברים שלמדתי -
1. המינרלים סידן ומגנזיום הם אלו בעלי הכוח המשמעותי לחלץ את מולקולת הטעם מהקפה.
2. מגנזיום מוציא טעמים יותר חומציים - פירותיים / פרחוניים וכו.
3. סידן - יותר מתיקות ומרירות (אם הבנתי נכון)
4. אלקלניות - יכולת ה- Buffering של המים - זוהי למעשה ההתנגדות של המים לשינוי ב- pH.
יותר מדיי אלקלניות וכל החמיצות שהתאמצנו להוציא פשוט לא תורגש.
מעט מדיי אלקלניות ואנחנו עלולים לקבל קפה חומצי מדיי.
מעבר לכך ככל שיש יותר אלקלניות - יש גם יותר נטייה של הסידן להתפרק מהמים בטמפרטורות גבוהות - מה שגורם לאבנית.
5. בדיקת Total/General Hardness בודקת את כמות היונים של הסידן והמגנזיום ביחד, ולא רק סידן.
6. בדיקת KH בודקת את האלקלניות במים.

ועכשיו לייאוש:
קניתי קפה טרי - את אותו יירגשף שפשוט היה פצצה לפני שהתחילה הסאגה שלי לפני שבועיים - וזה פשוט לא עובד בשום צורה שהיא.
לא על 1 Bypass ולא על 2. הקפה פשוט לא יוצא טעים והארומה חלשה מאוד.

זה לא הניקוי של הראש כי ניקיתי לפני כמה ימים,
זה כנראה גם לא ניקוי המטחנה כי ניקיתי אותה לפני חודש ומאז כבר יצא קפה מעולה.

כרגע אני פשוט מתכוון לעשות נסיון נוסף של קנקן הבריטה - העברת הרבה מים בפילטר בתקווה להאיץ את תהליך ההתיישנות שלו.
מה שברור זה שהוצאתי 600שח על פילטר / מרכך שכנראה לא אעשה בו שימוש.

כמובן שהברקות שיכולות לשפר את המצב, יישמחו (ויועילו) מאוד

מקווה שעל הדרך הצלתי לתרום למאגר הידע בפורום.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

@yonika1
·

אני עדיין לא מבין למה אתה נטפל למים. אתה באמת חושב שיוצאים לך שוטים לא טובים בגלל הסידן או האלקלניות של המים?!
לדעתי תשנה את קצת את תהליך ההכנה ותראה מה קורה.
רוצה יותר גוף? תטחן קצת גס יותר ושים קצת יותר קפה. בנוסף, שים לב לטמפ' חליטה. אם המכונה היא מחליף חום שים לב שאתה עושה קולינג פלאש כמו שצריך. אם זו מכונה עם PID תשחק עם הטמפ' 1-2 מעלות לפה או לשם ותראה אם זה עוזר.

yonika1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: פברואר 2019
מיקום: קרית אונו
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

@ozeltzex
·
הסיבה מאוד פשוטה לצערי - פשוט כי ניסיתי את כל שאר הדברים.
והמים זה הדבר היחיד שהשתנה בין לילה.
יום שישי לפני שבועיים היה פגז, בשבת בבוקר החלפתי פילטר בקנקן בריטה ומאז הקפה יוצא על הפנים.
ואם אתה זוכר, לפני חודש קרה לי בדיוק אותו דבר בהחלפת הפילטר בריטה.

המכונה היא עם מחליף חום, עם המדחום של אריק,
ניסיתי לקרר את הראש לטמפרטורה של 93 מעלות.
ניסיתי לקרר פחות לטמפרטורה של 96 מעלות, וגם את כל הטווח ביניהם.
ניסיתי 16, 16.5, 17, 17.5, 18 גרם.
אני מפזר את הקפה טוב בידית, החליטה יוצאת אחידה ויפה.
ניסיתי כל מיני סוגים של קפה, יותר טרי, פחות טרי.

זה באמת הדבר היחיד שנשאר.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”