יש פה מישהו שמעוניין ביישון בשר?

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
Huber (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

יש פה מישהו שמעוניין ביישון בשר?

נושא שלא נקרא #1 

אז התחדשתי לי במקרר יישון בשר, אבל בגלל שצריך ליישן נתחים שלמים ולמרות שאוהבים אצלנו בשר, נתח של 8-10 קילו קצת "גדול" עלינו, אשמח לדעת אם יש פה מישהו מהצפון שרוצה לרכוש יחד נתח, אני איישן אותו ונתחלק בתוצאה סופית חצי חצי.

יש פה אניני בשר מהצפון?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Huber (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

מי שקורא את הפסוט הזה ולא מבין על מה לעזאזל אני מדבר - מומלץ לצפות בסרטון הבא:


psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 1943
הצטרף: דצמבר 2005
מיקום: חיפה
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 162 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

יש לי מקרר יישון. אתה לא חייב ליישן נתחים של 8-10, אתה יכול ליישן גם נתחים של 2-3 קילו בקלות. אני מיישן פיקניות, שייטלים וכולי בכיף. מעבר לכך, בשר שורד במקרר היישון במשך הרבה מאוד זמן, כך שאין לך בעיה גם לקנות נתח גדול ולהוריד ממנו כל פעם חתיכות כשאתה רוצה ולהחזיר ליישון.

richrach
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2250
הצטרף: אוגוסט 2008
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

מאיפה בצפון?

mosheamsalem56
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 354
הצטרף: אוגוסט 2017
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

וגם אל תרצחו אותי על מה שאני יגיד אבל אם אחרי תהליך היישון
תחלק לסטייקים
שים בוואקום כל אחד בנפרד
תקפיא
ואחר כך כשתרצה לאכול תפשיר כמו שצריך לגמרי לגמרי בתוך המקרר (חס וחלילה לא בחוץ על השיש)
זה לא רע כלכך כמו שחושבים
חתימה חתימתית !

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 914
הצטרף: יוני 2009
נתן תודות: 459 פעמים
קיבל תודות: 117 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

אפשר פרטים על המקרר.. :)

Huber (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

psibeast כתב:מעבר לכך, בשר שורד במקרר היישון במשך הרבה מאוד זמן, כך שאין לך בעיה גם לקנות נתח גדול ולהוריד ממנו כל פעם חתיכות כשאתה רוצה ולהחזיר ליישון.
...
·נו, כל יום לומדים משהו חדש (Y)

ד"א, כמה זמן אתה מיישן כבר ככה? איזה טמפרטורה/אחוזי לחות אתה משתמש?

Huber (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

richrach כתב:מאיפה בצפון?
...
·

עכו.

Huber (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

mosheamsalem56 כתב:וגם אל תרצחו אותי על מה שאני יגיד אבל אם אחרי תהליך היישון
תחלק לסטייקים
שים בוואקום כל אחד בנפרד
תקפיא
ואחר כך כשתרצה לאכול תפשיר כמו שצריך לגמרי לגמרי בתוך המקרר (חס וחלילה לא בחוץ על השיש)
זה לא רע כלכך כמו שחושבים
...
·

נראה לי שהרעיון של פשוט להשאיר את זה במקרר וכל פעם לחתוך נתח נשמע יעיל יותר, לא?

Huber (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

menny כתב:אפשר פרטים על המקרר.. :)
...
·

פה לדעתי יש את כל הפרטים שאפשר לרצות:

https://www.caso-germany.com/en/p/dry-a ... echnology/

mosheamsalem56
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 354
הצטרף: אוגוסט 2017
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

Huber כתב:
...
...
·

נראה לי שהרעיון של פשוט להשאיר את זה במקרר וכל פעם לחתוך נתח נשמע יעיל יותר, לא?
...
·אני לא יודע אם זה עניין של יעיל או לא יעיל
אלא יותר העדפה אישית
בוא נגיד שאני מעדיף בסביבות ה-30 יום יישון , אז אם תאכל קצת ביום ה-30 כל סטייק שתאכל אחריו כבר יהיה שונה במקצת
חוץ מזה גם הפחת יגדל
והכי גרוע גם יש חשש לבקטריה מכל המשחקים ואז בכלל הלך כל הגוש

אבל בגדול , אני במקומך פשוט מנסה בפעם הראשונה את שתי השיטות ומחליט מה עדיף לך באופן אישי
אחרי היישון תחתוך ותאכל מה שאתה צריך , אחר כך תחתוך עוד איזה 2 חתיכות ותקפיא ומה שנשאר תחזיר למקרר
פעם הבאה כשתרצה לאכול תכין לך השוואה בין הקפוא ובין מה שחזרת למקרר
חתימה חתימתית !

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 1943
הצטרף: דצמבר 2005
מיקום: חיפה
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 162 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

Huber כתב:
...
...
·נו, כל יום לומדים משהו חדש (Y)

ד"א, כמה זמן אתה מיישן כבר ככה? איזה טמפרטורה/אחוזי לחות אתה משתמש?
...
·בערך שנה וחצי. יש לי את ה Dry Ager הגרמני.
מכוון על 68% לחות, בין 1-2 מעלות.

Huber (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

הפתעת אותי עם התשובה שלך. בכל מקום מדובר על טווח של 70-8% לחות, למה החלטת ללכת על פחות? גם טמפרטורה מדובר על טווחים של 2-4 מעלות - שאלה כנ"ל:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4872334/

Huber (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

mosheamsalem56 כתב:
...
...
·אני לא יודע אם זה עניין של יעיל או לא יעיל
אלא יותר העדפה אישית
בוא נגיד שאני מעדיף בסביבות ה-30 יום יישון , אז אם תאכל קצת ביום ה-30 כל סטייק שתאכל אחריו כבר יהיה שונה במקצת
חוץ מזה גם הפחת יגדל
והכי גרוע גם יש חשש לבקטריה מכל המשחקים ואז בכלל הלך כל הגוש

אבל בגדול , אני במקומך פשוט מנסה בפעם הראשונה את שתי השיטות ומחליט מה עדיף לך באופן אישי
אחרי היישון תחתוך ותאכל מה שאתה צריך , אחר כך תחתוך עוד איזה 2 חתיכות ותקפיא ומה שנשאר תחזיר למקרר
פעם הבאה כשתרצה לאכול תכין לך השוואה בין הקפוא ובין מה שחזרת למקרר
...
·

אתנסה ונראה (Y)

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 1943
הצטרף: דצמבר 2005
מיקום: חיפה
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 162 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

Huber כתב:הפתעת אותי עם התשובה שלך. בכל מקום מדובר על טווח של 70-8% לחות, למה החלטת ללכת על פחות? גם טמפרטורה מדובר על טווחים של 2-4 מעלות - שאלה כנ"ל:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4872334/
...
·האמת שפשוט הלכתי עם ברירות המחדל של המקרר...

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”