מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


אז איך קולים יגרשף בלי שהוא יצא ממש חמוץ?


   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
YuvalRotem (Yuval Rotem)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2014
הבעות תודה: 2
מספר הודעות: 21

 #1  נשלח: א' 24/05/2020 17:54
אז איך קולים יגרשף בלי שהוא יצא ממש חמוץ?

לאחרונה חזרתי לקלות עם הג'ין (עבודה מהבית = לשתות הרבה יותר קפה בבית) וקצת נתקעתי עם קליה של יגרשף , אני לא מצליח שהיא תהיה טעימה לאספרסו (לקפוצינו היא בסדר).

איך אתם קולים את הזן הזה בגי'ן?
ניסיתי עם ובלי ייבוש ב 150 מעלות, כיוונתי את המכשיר ל 230 מעלות, וניסיתי להוציא קצת לפני פיצוץ שני - שאני בקושי שומע אותו לצערי בג'ין. בכל מקרה, הוא תמיד יוצא לי חמוץ ולא טעים...

אשמח לכיוון
פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 261
מספר הודעות: 2680

 #2  נשלח: ג' 26/05/2020 17:38

באופן עקרוני (לא רק לפולים האלה) אם תקלה ב-245 מעלות עד לטיפת שמן ראשונה תקבל קפה בלי חמיצות, אבל גם בלי הרבה מאפיינים של הטעמים המקוריים. תתחיל משם, ואם התוצאה כהה מדי לטעמך תתחיל לקצר את הזמן בקליות הבאות עד שאתה מקבל את מה שאתה אוהב.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
YuvalRotem (Yuval Rotem)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2014
הבעות תודה: 2
מספר הודעות: 21

 #3  נשלח: ד' 27/05/2020 13:01

תודה!

עשיתי עוד קליה, יצא יותר טוב (ולא, לא הגעתי עד טיפת השמן הראשונה).
לדעתי הכיוון של הקולה ל 245 במקום 230, שיפר את הקליה (כמובן שהיא לקחה לי פחות זמן).
פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 261
מספר הודעות: 2680

 #4  נשלח: ד' 27/05/2020 14:30

אל תפחד להגיע לטיפת שמן ראשונה. זו התנסות שתלמד אותך על טעמים של קליות כהות, שווה לגמרי את ה-10 או 15 ש"ח שעולים הפולים.
(1) הבעות תודה: שמוליק_טל
פרופיל | שלח הודעה | חפש
TigerSkin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Jun 02, 2020
מספר הודעות: 1

 #5  נשלח: ג' 02/06/2020 11:02

הטמפרטורות שונות בין הגינים, מה שחשוב זה הזמנים שאתה מבלה בכל שלב

במקרה של חמיצות רצוי להאריך את הזמן מה 1C ע"י הורדת הטרפרטורה
תלמד את טמפר' הפיצוץ הפיצוץ השני ולפי זה גם תדע מתי לעצור, עדיף למשוך קצת את הפיצוץ הראשון ולעצור כמה שניות לפני הפיצוץ ה 2 , במידה ועדיין חמוץ לך תיכנס רק להתחלה של הראשון, אחרת הזן הזה לא בשבילך ואתה סתם תשתה משהו שרוף
פרופיל | שלח הודעה | חפש
eladmore
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 03, 2017
מספר הודעות: 1

 #6  נשלח: שבת 01/08/2020 14:11

אם חמוץ לך סימן שאתה מוציא די הרבה לפני פיצוץ שני.
אני אישית לא משנה טמפרטורות, נותן לקליה לרוץ על אותה טמפרטורה (במילא רוב זמן הקליה הטמפרטורה עולה עד למה שהגדרת, בין אם זה 230 או 250). מקשיב לפיצוץ ראשון (לא כזה מובן מאליו בג'ין, אני מסכים) ואז נותן בין חצי דקה לדקה אחרי סיום פיצוץ ראשון ואז עוצר בעצירת חירום ומקרר מחוץ לג'ין.
אתה צריך לנסות לזהות גם את הצבע ורמת החספוס של הפולים שגם הם רמז עבה לרמת הקליה. עוד רמז עבה לרמת הקליה הוא הזמן שהעשן מתחיל להיות סמיך. לראות אותו מסמיך זה גם לא מובן מאליו וזה תלוי בתאורה שלך. רמז נוסף הוא הריח.
העצה של לנסות בצ' או שניים שהולכים יותר רחוק מתחילת פיצוץ שני היא עצה לא רעה, זה ייתן לך בערך אמת מידה של כמה זמן לוקח להגיע לפיצוץ שני.

בכל מקרה, בהצלחה!
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht