מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


זמן מיצוי לאספסו מול זמן מיצוי לאספרסו כפול


   פורומים > קפה > בית הקפה
מחבר הודעה
דור_א
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 13, 2020
מספר הודעות: 9

 #1  נשלח: ג' 15/09/2020 10:57
זמן מיצוי לאספסו מול זמן מיצוי לאספרסו כפול

נהוג לבצע מדידות, כשהמטרה הכנת אספרסו כפול ולא מנת אספרסו אחת, בגלל הנוחות? בגלל הקלות?
גם נהוג שזמן המיצוי ינוע בין 25 ל30 שניות.
לפיכך, אם השתמשנו בX גרם לצורך הכפול, האם נשתמש ב0.5 X לצורך המנה היחידה? - לפחות כך נהוג באיטליה.
אם התשובה לכך היא כן, האם על זמן המיצוי להשאר על 25 עד 30 שניות??? זה אומר שינוי מהותי בטחינה. מה ההיגיון שחצי כמות מים (בערך) תעבור בחצי כמות קפה במשך אותו זמן?
ואם התשובה לכך היא לא, האם גם על זמן המיצוי להיות כחצי?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 272
מספר הודעות: 2758

 #2  נשלח: שבת 19/09/2020 22:59

תשאר עם אותו זמן חליטה ועל אותה רמת טחינה. מה שמאפשר לקבל יותר קפה זה סוג הסלסלה (בכפולה יש יותר חורים) וכמות הקפה הטחון שמכניסים לתוכה.
(1) הבעות תודה: דור_א
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > בית הקפה


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht