מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


מטחנת wpm zd-12


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
Dorya12
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Oct 18, 2015
מספר הודעות: 9

 #1  נשלח: א' 30/08/2020 21:07
מטחנת wpm zd-12

שלום לכולם, אודה לעזרתכם במספר סוגיות:


א. קיבלתי הזדמנות לרכוש את המכונה הנל במחיר ממש טוב.

כרגע יש לי מטחנה ישנה שהייתה לי וצריכה שדרוג, לא יודע מאיזה דגם אפילו. כרגע עושה את העבודה אבל רוצה להשתדרג בקרוב.

השאלה היא - האם כדאי לרכוש את המטחנה הנל או לחסוך עוד כמה חודשים למטחנה יותר רצינית, ובכללי מה דעתכם על המטחנה הזו

ב. יש לי רוקט גיוטו ואני צריך לעשות לה טיפול 10 אלפים כי לא נוקתה מעולם למעט הראש ודברים מינוריים. האם אתם ממליצים על איש מקצוע שדרכו אעשה זאת (אשמח להמלצות) או להסתמך על סרטונים ולנקות בעצמי למרות שאני לא מנוסה בזה אבל בטוח שאוכל להסתדר על סמך סרטונים
פרופיל | שלח הודעה | חפש
kmoraz
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 05, 2017

מיקום: השרון
הבעות תודה: 14
מספר הודעות: 53

 #2  נשלח: ב' 31/08/2020 13:49

חפש את הדגם בפורום.
ספוילר: חסוך למטחנה יותר טובה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
BarDar (Barak Dor)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 05, 2015

מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
הבעות תודה: 139
מספר הודעות: 477

 #3  נשלח: ב' 31/08/2020 19:25

אם בא לך לבזבז 100 ש"ח, אני מוכר מטחנה דומה, חדשה לגמרי


פרופיל | שלח הודעה | חפש
Dorya12
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Oct 18, 2015
מספר הודעות: 9

 #4  נשלח: ב' 31/08/2020 19:40

אוקיי, כמו שחשבתי.
עזרה לגבי השאלה השנייה?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
BarDar (Barak Dor)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 05, 2015

מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
הבעות תודה: 139
מספר הודעות: 477

 #5  נשלח: ב' 31/08/2020 20:05

ניקוי מכונת אספרסו לא מאוד מסובך, אפשר ללמוד מסרטונים. עם זאת, שים לב לדגשים הבאים-
1. אם הדוד עשוי נחושת- תוותר על ניקוי אבנית עצמאי. חומצה אוכלת את הנחושת.
2. קח בחשבון שאולי תצטרך להחליף אטמים וגומיות. לפעמים הלכלוך זה מה שמחזיק אותם... יש מצב שלאחר ניקוי יהיו דליפות מהמכונה ואז תצטרך ליסוע לאברהמי או תבור לחלפים. עשויה להיווצר מצוקת קפאין שתיאלץ אותך לקנות קפה בחוץ.

בהצלחה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
shtik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 30, 2010
הבעות תודה: 20
מספר הודעות: 184

 #6  נשלח: ד' 02/09/2020 1:23

WPM ZD-12 היא מטחנה שאינה מתאימה לאספרסו. הטחינה הכי דקה שלה היא גסה מדי בשביל אספרסו.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
דור_א
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 13, 2020
מספר הודעות: 9

 #7  נשלח: א' 13/09/2020 18:43

shtik כתב:
WPM ZD-12 היא מטחנה שאינה מתאימה לאספרסו. הטחינה הכי דקה שלה היא גסה מדי בשביל אספרסו.

אני משתמשת במטחנה הזו והיא בהחלט טובה ומתאימה לאספרסו.
למה אתה אומר שלא מתאימה? נא הסבר...
כי עם המכונה מגיעות 4 שייבות שאיתן ניתן להעלות את רמת הטחינה, כך שכל שייבה שמוסיפים, הסקאלה של המכונה הופכת את הטחינה ליותר ויותר דקה.
אני משתמשת בסה"כ בשתי שייבות מתוך הארבע ובסקאלה הזו מכינה את כל סוגי הפולים שניסיתי בינתיים.
בכוון שאני מבצעת לרמת הטחינה הנכונה, יוצא לי לעבוד על מידות 6 עד 9 בסקאלה הזו, כך שיש מקום לרדת עד ל1 ועדיין להוסיף עוד 2 שייבות ולרדת עוד הרבה מאוד.

מעבר לזה היא אמנם לא משוכללת - לא אלקטרונית, לא זוכרת זמנים או כמויות, אבל אופן הטחינה מעולה והמחיר זול יחסית.
במיוחד לרמת כניסה, למי שלא בטוח עדיין שמוכן לעבור מקפסולות אספרסו למכונה ידנית ורוצה לנסות בלי לזרוק הרבה כסף, אני ממליצה בחום.

אגב, ממליצה לקנות מכונה ומטחנה נפרדים... הערה לכל מי שממליץ על מכונות משולבות לרמת כניסה. כי מי שימשיך ועדיין לא ירצה להוציא מינימום 6,000 ₪ בוודאי יעדכן קודם כל את המכונה שלו, בוודאי כל עוד המטחנה עושה את העבודה. מה גם שמכשירים נפרדים תמיד מומלצים כדי לא לזרוק מכשיר תקין בגלל שהמכשיר שהוצמד אליו התקלקל. או לזרוק את כל הברוויל בעוד שהמכונה סבירה אבל המטחנה לא.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
shtik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 30, 2010
הבעות תודה: 20
מספר הודעות: 184

 #8  נשלח: ה' 17/09/2020 1:37

דור_א כתב:


ציטוט:
...


למה אתה אומר שלא מתאימה? נא הסבר...
כי עם המכונה מגיעות 4 שייבות שאיתן ניתן להעלות את רמת הטחינה, כך שכל שייבה שמוסיפים, הסקאלה של המכונה הופכת את הטחינה ליותר ויותר דקה.
אני משתמשת בסה"כ בשתי שייבות מתוך הארבע ובסקאלה הזו מכינה את כל סוגי הפולים שניסיתי בינתיים.
בכוון שאני מבצעת לרמת הטחינה הנכונה, יוצא לי לעבוד על מידות 6 עד 9 בסקאלה הזו, כך שיש מקום לרדת עד ל1 ועדיין להוסיף עוד 2 שייבות ולרדת עוד הרבה מאוד.



·

חבר קנה את המטחנה הזאת ביחד עם מכונה כסט, וניסיתי לעזור לו להגיע לחליטה טובה, הוא שלח לי סרטונים וראיתי שהטחינה גסה.. אמרתי לו "תטחן דק יותר", הוא אמר "הטחינה על הכי דק שיש במטחנה".

עכשיו, למה זה רלוונטי? השייבות שאת מזכירה שייתכן ופותרות את העניין, אף אחד לא ידע על קיומן. לא הוא, וגם לא הצוות בחנות שמכרה לו את המטחנה, גם לא המנהלים.. הוא עבר סאגה רצינית איתם עד שויתר על כל העניין. אני חושב שאם היו יודעים על השייבות האלה הכל היה נפתר, וגם לא הייתי כותב מה שכתבתי כאן קודם.

מאחר וכך התגלגלו הדברים, מצאתי לנכון להזהיר כל אחד אחר, שלא יתאכזב כמו אותו חבר, שמסתבר שבסך הכל נתקל בשירות לא מקצועי.

טוב לשמוע שישנן שייבות כאלה שהופכות את המטחנה לשמישה לאספרסו.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Barak-j (Barak Janah)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Jun 02, 2015
מספר הודעות: 20

 #9  נשלח: ה' 17/09/2020 19:56

חבל על הכסף. היה לי את המכונה אחרי חודש כבר עשתה בעיות עם השיבות. עדיך לחסוך ולקנות מכונה אחרת
פרופיל | שלח הודעה | חפש
דור_א
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 13, 2020
מספר הודעות: 9

 #10  נשלח: ה' 17/09/2020 21:01

Barak-j כתב:
חבל על הכסף. היה לי את המכונה אחרי חודש כבר עשתה בעיות עם השיבות. עדיך לחסוך ולקנות מכונה אחרת


·מה הכוונה בעייה עם השייבות? שייבות לא יכולות לעשות בעיות. מכניסים אותן מתחת לסכינים וזה הכל. ההגבהה הזו שהן יוצרות, כל אחת של 0.3 ממ מאפשרת טחינה דקה יותר לכל הסקלה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Barak-j (Barak Janah)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Jun 02, 2015
מספר הודעות: 20

 #11  נשלח: ו' 18/09/2020 13:57

דור_א
·
כשמים את השיבות לטחינה דקה יותר,נוצר מצב שמפרקים את המכונה באזור הסכינים ואז כשמרכיבים זה נכנס בכוח וזה גורם לבלאי כל פירוק
ֿבמכונה שלי משהו כמו חודשיים נשבר שם הפין שמחבר בין הסכינים וגם המכונה הזאת לא מדייקת בכלל בטחינה.
ֿאחריי כ3 חודשים איתה כבר זרקתי אותה... עדיף להשקיע עוד קצת ולקבל משהו טוב יותר ועמיד יותר
ֿבסוף זה משתלם
פרופיל | שלח הודעה | חפש
דור_א
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 13, 2020
מספר הודעות: 9

 #12  נשלח: ו' 18/09/2020 15:06

Barak-j כתב:
@דור_א
·
כשמים את השיבות לטחינה דקה יותר,נוצר מצב שמפרקים את המכונה באזור הסכינים ואז כשמרכיבים זה נכנס בכוח וזה גורם לבלאי כל פירוק
ֿבמכונה שלי משהו כמו חודשיים נשבר שם הפין שמחבר בין הסכינים וגם המכונה הזאת לא מדייקת בכלל בטחינה.
ֿאחריי כ3 חודשים איתה כבר זרקתי אותה... עדיף להשקיע עוד קצת ולקבל משהו טוב יותר ועמיד יותֿבסוף זה משתלם


אתה ממש טועה. ומטעה.
עשית פעולה לא נכונה ושברת משהו במכונה. לחילופין פשוט לא הרכבת נכון. ועכשיו אתה מאשים מכונה מעולה לשווא.

כל שבועיים עד חודש, כשאני מסיימת קילו פולים, אני מפרקת את המטחנה - כולל הסכין והשייבות שמתחתיו ומנקה. עם מברשת ושואב קטן.
הוראות הניקוי מדברות על פירוק עד לשלב זה. זה קל , מהיר מאוד, מסייע בהמשך תמורה מעולה מהמטחנה ושום חלק לא נכנס בקושי ולא אמור להכנס בקושי בעת ההרכבה חזרה. הכל רך כמו חמאה.

אם משהו הכנסת בקושי ככל הנראה שברת משהו. אם תתאר איפה הבעייה, אוכל לסייע בתיקון הטעות בהרכבה.

כאמור המכונה פופולארית מאוד גם בחו"ל וגם בארץ בדר"כ בשם המקביל שלה (שעולה הרבה יותר) והיא אחת המומלצות לרמת כניסה במיוחד. מטחנה עם סכינים קוניות ובלי "פלצנות" יתר.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Barak-j (Barak Janah)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Jun 02, 2015
מספר הודעות: 20

 #13  נשלח: שבת 19/09/2020 9:59
'

דור_א
·
אגב את השיבות הרכיבו לי בחנות. וזה החוות דעת שלי על המוצר.
ֿאז לא מטעה. אומר את דעתי מהנסיון שלי עם מהמכונה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Ohrf02
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Jun 15, 2019
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 32

 #14  נשלח: שבת 19/09/2020 10:22

דור_א
·
אני השתמשתי במטחנה הזאת לכמה חודשים בתור מטחנה ראשית עד שקניתי אחד חדשה ועכשיו היא משמשת אותי לקפה נטול.

קשה מאוד להשוות אותה למטחנות אחרות בשוק בגלל שהיא המטחנה היחידה בשוק בטווח מחירים הזה "שמסוגלת" לטחון לאספרסו.

והיא באמת תמורה טובה למחיר, אך היא לא מסוגלת להתמודד עם שאר המטחנות בשוק (900+ שקל).
איכות הבנייה שלה זוועתית (חוץ מהסכינים הכל עשוי מפלסטיק), יש הבדל גדול בין רמות הטחינה (כמעט בכל פעם שהשתמשתי בה הייתי בין רמות), יש לה אגירה מפחידה (משהו כמו 10 גרמים), היא לא טוחנת אחיד (היה לי הבדל די גדול בין שוט לשוט) והיא טוחנת לאט ומרעישה כמו מכסחת דשא.

בקיצור היא תעשה את העבודה ושווה את הכסף, אבל אם אתה בקטע של אספרסו ורוצה מטחנה ליותר משנה - שנה וחצי כדי לך לכוון ל1000+ שקל.


נערך בפעם אחרונה על-ידי Ohrf02 בתאריך שבת 19/09/2020 16:02, נערך סך הכל פעם אחת
פרופיל | שלח הודעה | חפש
דור_א
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 13, 2020
מספר הודעות: 9

 #15  נשלח: שבת 19/09/2020 15:04

Ohrf02 כתב:
@דור_א
·
אני השתמשתי במטחנה הזאת לכמה חודשים בתור מטחנה ראשית עד שקניתי אחד חדשה ועכשיו היא משמשת אותי לקפה נטול.

קשה מאוד להשוות אותה למטחנות אחרות בשוק בגלל שהיא המטחנה היחידה בשוק בטווח מחירים הזה "שמסוגלת" לטחון לאספרסו.

והיא באמת תמורה טובה למחיר, אך היא לא מסוגלת להתמודד עם שאר המטחנות בשוק (900+ שקל).
רמת הבנייה שלה זוועתית (חוץ מהסכינים הכל עשוי מפלסטיק), יש הבדל גדול בין רמות הטחינה (כמעט בכל פעם שהשתמשתי בה הייתי בין רמות), יש לה אגירה מפחידה (משהו כמו 10 גרמים), היא לא טוחנת אחיד (היה לי הבדל די גדול בין שוט לשוט) והיא טוחנת לאט ומרעישה כמו מכסחת דשא.

בקיצור היא תעשה את העבודה ושווה את הכסף, אבל אם אתה בקטע של אספרסו ורוצה מטחנה ליותר משנה - שנה וחצי כדי לך לכוון ל1000+ שקל.


1+
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht