איך אתם מכינים את האספרסו הכפול שלכם?
קפה טחון: ___ גרם
חליטה: ___ שניות
אספרסו כפול: ___ גרם
מתכונים לאספרסו כפול
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
את יכולה לנסות ללכת על יחס גדול יותר, אבל לדעתי תקבלי קפה מר (over-extracted).
יש כמה מאמרים נחמדים ב-Barista Hustle שנותנים קצת רקע ראשוני:
https://www.baristahustle.com/blog/espr ... -together/
בתחילת הכתבה יש רשימת לינקים שכדאי להסתכל עליהם קודם.
יש כמה מאמרים נחמדים ב-Barista Hustle שנותנים קצת רקע ראשוני:
https://www.baristahustle.com/blog/espr ... -together/
בתחילת הכתבה יש רשימת לינקים שכדאי להסתכל עליהם קודם.
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
הבעיה היא שבמיצוי יתר, הרבה מהטעמים של הקפה יידרסו ע"י מרירות שתעלים כל זכר לטעם של אספרסו סביר אפילו, לדעתי.
שכחתי קודם להוסיף גם את המאמר הזה, הוא מתייחס בדיוק לעניין של טעמים ב-under/over extraction:
https://www.baristahustle.com/blog/coff ... -taste-it/
שכחתי קודם להוסיף גם את המאמר הזה, הוא מתייחס בדיוק לעניין של טעמים ב-under/over extraction:
https://www.baristahustle.com/blog/coff ... -taste-it/
@chomergir
·
אני מסכים עם מה שנאמר בסרטון שעקרונית צריך לכוון למיצוי גבוהה ככל הניתן, אבל אני חושב שאחידות החליטה היא הגורם המשפיע פה.
משתמש סביר עם ציוד מצויין יצליח לקבל חליטות מאוזנות בקלות, אבל אין לו באמת יכולת להגדיל את המיצוי. כניראה ינסה לטחון דק יותר ויותר עד שמים בקושי יעברו ויקבל טעמים מרירים מאוד. זה כבר מצב שפגע באיזון של החליטה ומכאן שאנשים נזהרים ממיצוי יתר בהקשר הזה.
במכונות כמו ה Decent שבה אפשר לשלוט בזמן ולחץ הפרה ובלחץ וזרימת החליטה לכל אורך השוט, יש פוטנציאל להגדיל את המיצוי מבלי לפגוע באיזון. נראה אם מבחן המציאות יוכיח את זה.. עוד מוקדם לדעת.
·
אני מסכים עם מה שנאמר בסרטון שעקרונית צריך לכוון למיצוי גבוהה ככל הניתן, אבל אני חושב שאחידות החליטה היא הגורם המשפיע פה.
משתמש סביר עם ציוד מצויין יצליח לקבל חליטות מאוזנות בקלות, אבל אין לו באמת יכולת להגדיל את המיצוי. כניראה ינסה לטחון דק יותר ויותר עד שמים בקושי יעברו ויקבל טעמים מרירים מאוד. זה כבר מצב שפגע באיזון של החליטה ומכאן שאנשים נזהרים ממיצוי יתר בהקשר הזה.
במכונות כמו ה Decent שבה אפשר לשלוט בזמן ולחץ הפרה ובלחץ וזרימת החליטה לכל אורך השוט, יש פוטנציאל להגדיל את המיצוי מבלי לפגוע באיזון. נראה אם מבחן המציאות יוכיח את זה.. עוד מוקדם לדעת.