מתכונים לאספרסו כפול

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
דור_א (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 178
הצטרף: ספטמבר 2020
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

מתכונים לאספרסו כפול

נושא שלא נקרא #1 

איך אתם מכינים את האספרסו הכפול שלכם?
קפה טחון: ___ גרם
חליטה: ___ שניות
אספרסו כפול: ___ גרם
! Coffee - You can sleep when you're dead

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 320
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

היחס המקובל לקליות בינוניות או כהות הוא 1:2, אבל זו נקודת כיול ראשונית, לפי הטעם יכול להיות שתרצי להוסיף או להוריד כמה גרמים של אספרסו ביציאה.

אני לדוגמא מעדיף לרוב שוטים מ-14 גרם קפה טחון, אז האספרסו יהיה סביב 28 גרם.

דור_א (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 178
הצטרף: ספטמבר 2020
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

@Clockwork_Orange
1:2 זה שוט אספרסו - לא כפול.
כנ"ל סביב ה-28 גרם.
?
! Coffee - You can sleep when you're dead

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 320
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

את יכולה לנסות ללכת על יחס גדול יותר, אבל לדעתי תקבלי קפה מר (over-extracted).

יש כמה מאמרים נחמדים ב-Barista Hustle שנותנים קצת רקע ראשוני:

https://www.baristahustle.com/blog/espr ... -together/

בתחילת הכתבה יש רשימת לינקים שכדאי להסתכל עליהם קודם.

דור_א (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 178
הצטרף: ספטמבר 2020
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

צודק, גם זה נכון. הכל בסופו של דבר הטעם.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
! Coffee - You can sleep when you're dead

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 320
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

הבעיה היא שבמיצוי יתר, הרבה מהטעמים של הקפה יידרסו ע"י מרירות שתעלים כל זכר לטעם של אספרסו סביר אפילו, לדעתי.

שכחתי קודם להוסיף גם את המאמר הזה, הוא מתייחס בדיוק לעניין של טעמים ב-under/over extraction:

https://www.baristahustle.com/blog/coff ... -taste-it/

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

לאספרסו כפול אני שם 15 גרם קפה, מוציא 30 גרם נוזל (להפוך אני מושך ל 40 גרם נוזל).

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

דור_א כתב:@Clockwork_Orange
1:2 זה שוט אספרסו - לא כפול.
כנ"ל סביב ה-28 גרם.
?
...
·

1:2 זה יחס הגיוני לאספרסו, בלי קשר אם זה כפול או לא.

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 344
הצטרף: ספטמבר 2016
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

@Clockwork_Orange
·

אתה מצטט הרבה מ-BH ואני אוהב את זה מאוד!

אבל אם תראה את ההרצאה שלהם (בסביבות 51:50) הוא אומר שאין דבר כזה מיצוי-יתר...

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

@chomergir
·

אני מסכים עם מה שנאמר בסרטון שעקרונית צריך לכוון למיצוי גבוהה ככל הניתן, אבל אני חושב שאחידות החליטה היא הגורם המשפיע פה.
משתמש סביר עם ציוד מצויין יצליח לקבל חליטות מאוזנות בקלות, אבל אין לו באמת יכולת להגדיל את המיצוי. כניראה ינסה לטחון דק יותר ויותר עד שמים בקושי יעברו ויקבל טעמים מרירים מאוד. זה כבר מצב שפגע באיזון של החליטה ומכאן שאנשים נזהרים ממיצוי יתר בהקשר הזה.
במכונות כמו ה Decent שבה אפשר לשלוט בזמן ולחץ הפרה ובלחץ וזרימת החליטה לכל אורך השוט, יש פוטנציאל להגדיל את המיצוי מבלי לפגוע באיזון. נראה אם מבחן המציאות יוכיח את זה.. עוד מוקדם לדעת.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”