איך קולה חביתוש עובד?

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
MartinHSabag (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
הודעות: 59332
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: מרטין סבג
מיקום: כפר-סבא
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

איך קולה חביתוש עובד?

נושא שלא נקרא #1 

בהמשך להודעה על הסטאפ של דבוטאנט,
איך הקולה הזה עובד?

תמונה
נערך לאחרונה על ידי MartinHSabag ב 28/11/2009 18:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

דבוטאנט - אני מציע שתענה בשרשור נפרד, ותספר קצת על החביתוש.
באחד הימים נהפוך אותו לכתבה קצרה, מעין מיני סקירה על הקולה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

MartinHSabag (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
הודעות: 59332
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: מרטין סבג
מיקום: כפר-סבא
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #3 

אני מנחש ששמים את זה על הגז, כן?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

כן, ורובנו עושים זאת עם גזיה ניידת מחוץ לבית. הוא לא כולל קולט מוץ וכמובן פולט עשן בכמות בלתי נסבלת עבור אישה ממוצעת (זיוית היא מעל לממוצע...).
ניתן לומר עליו שהוא כמו קארטינג - התמצית האמיתית של מה שצריך בשביל לקבל את הטוב ביותר, אבל לא ידידותי לשימוש יומיומי. מסוגל לקלות כרבע קילו קפה ירוק = 200 גרם פלוס של קפה קלוי, מספיק בערך לשבוע (ומטה בשביל החברים כאן, שכן זה רק כ 15 מנות כפולות).
הקליה היא סוג של טקס, צריך להכין מבעוד מועד מסננת לקירור, שעון, מיכל גז ספייר לגזיה למקרה שיגמר באמצע, ומאוורר. מבעוד מועד, כי בדגם הלא ממונע אי אפשר לקום באמצע. כתבה בנושא מתבקשת, ואגב אם היצרן (קופיטק ) ייצר דור חדש עם שיפורים קלים ויצליח להוריד את מחיר הגרסה הממונעת, אני מניח שהמכשיר יכבוש את השוק. המכשיר דורש ממך הבנה ומלמד המון על תהליך הקליה, וכשזה מצליח, התוצאה ברמה מאוד מאוד גבוהה.
what's next?

MartinHSabag (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
הודעות: 59332
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: מרטין סבג
מיקום: כפר-סבא
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #5 

מעניין מאוד !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
שם מלא: איתן שלום
מיקום: צפון
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

הימור: תוך כמה זמן מרטין נכנס עמוק לעסק ומתחיל לקלות

נושא שלא נקרא #6 

אני רואה שהעסק שלנו שהקסים אותנו בזמנו, שובה גם אותך. אצלי התחיל עם הרצאה של שאול מאמיגו, שמאותו רגע קיבלתי את מחלת השידרוגיטיס, וכניסה עמוקה לעולם המקסים של הקפה. אנשים שמגיבים ככה על הקסם הזה שהופך פולים ירוקים נטולי טעם למשקה הנפוץ בעולם עם ניואנסים שנקבעים על ידינו, נשבים בקסם, ונכנסים לתוכו. ברוך הבא לעולם הקפה.
אדי

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

הרעיון של קלייה עצמית בצורה כל כך פשוטה כמו חביתוש מאוד מושך אבל!!!
הוא מאוד רגיש לשינויי טמפרטורה, קצב סיבוב ידני וקשה תמיד לדעת מתי להפסיק.
פעם ראשונה קליתי על הכיריים וכמעט ו: אשתי העיפה מהבית, גלאי עשן צפצפו, קפצתי מהחלון (כל זה כמעט)
במרפסת וכשזה יוצא נכון זה ממש טוב.

כמו לבנות מגבר קטן עם wire up לרמקולים של המחשב בעבודה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

MartinHSabag (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
הודעות: 59332
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: מרטין סבג
מיקום: כפר-סבא
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #8 

coffeeaddict,

האמת היא שעד לפני כ-3 שנים לא שתיתי קפה אף פעם.
לא נמס ולא כלום.
ואז בנסיעת עבודה לאיטליה, שתיתי כמה אספרסו והתאהבתי.
מאז אני שותה קפה (ערבי, שחור, נמס, קפוצ'ינו ואספרסו) אבל לא "מכור" לזה.

יום אחד, moti_r הזמין אותי אליו והכין לי אספרסו, אני מאמין מקליה עצמית, וזה היה שונה מכל מה ששתיתי עד אותו יום.
זה היה חזק מאוד וזה עלה לי לראש כמו שוט של טקילה (למי שמכיר אותי יודע שאני לא שותה אלכוהול בכלל). האם זה הקפאין?

אין ספק שהייתי נכנס לזה, אבל ראשית, אין לי את הזמן ושנית לא את המשאבים....

אגב, באותה נסיעת עבודה לאיטליה קניתי מקינטה טובה (בהמלצת הקולגה האיטלקי שלי) ואני כמובן שאשמח ללמוד איך להוציא ממנה את המקסימום.

moti_r, מכיון שאתה גר הכי קרוב אלי, תטחן גם לעצמך.... :D
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

מרטין,

קודם כל - אתה תמיד מוזמן :)

שנית - הקפה ששתית אצלי אכן היה מקליה שלי. כמו שכבר סיפרתי, אני אוהב קפה מאוד מר וכבד, וזו גם התערובת שהכנתי לך ממנה. זה באמת משהו שפשוט אי אפשר לשתות בחוץ, כי אף אחד לא מכין תערובות כאלה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

ההתאהבות האמיתית שלי בקפה היתה גם היא באיטליה, מדינה מדהימה בפני עצמה אגב.
מרטין תיזהר כי העסק הזה ממכר, ואתה בקבוצת סיכון. כמו במוסיקה הדורשת שילוב בין מקור וציוד, גם כאן יש את חומר הגלם וציוד ההכנה, רק עם הבדל קטן אחד - קח תקליט, תשמיע במערכת שבנית, תשמע אותו הדבר שוב ושוב. ואילו עם קפה, קח את התערובת האהובה עליך, הכן מנה, טעם, קיבלת משהו סביר. חזור על הפעולה באותם תנאים בדיוק - קיבלת משהו הרבה יותר טוב. נסה שוב מחר , קיבלת משהו על הפנים. למה? WELCOME TO A WORLD OF PAIN ! ניסיון הפיצוח של החידה הזו ירדוף אותך בלילות, יגרור אותך לחנות שוב ושוב, מטחנה טובה יותר, מכונה עם PID , טמפר קעור, טמפר שטוח, אולי מכונת מנוף? הסיבה העיקרית היא, כמובן, שהשליטה בתוצאה תלויה לא מעט בדרך ההכנה.
מה שמוזר בכל הסיפור, שעקומת הלימוד אולי מתמתנת עם הזמן, אבל תמיד יש עוד. גם אם תרכוש את הציוד הטוב ביותר שכסף יכול להשיג, לא תקבל את הקפה הטוב ביותר בלי הבנה עמוקה של מה שאתה עושה. וזו הסיבה שבבתי קפה אתה רואה מכונות ידניות לחלוטין. וזה כמובן - סממן של תחביב מצויין!
what's next?

carmonle
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1285
הצטרף: אפריל 2005
שם מלא: ערן כרמון
מיקום: הוד השרון
נתן תודות: 84 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

שלום,

מצ"ב לינק להדגמה של החביתוש

ערן


[interest]נערך ע"י joncafe: הוסר קישור לסרטון פרסומת מסחרי[/interest]
קידמיים Paradgim monitor 11 V.6
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”