בהמשך להודעה על הסטאפ של דבוטאנט,
איך הקולה הזה עובד?
איך קולה חביתוש עובד?
- MartinHSabag (פותח השרשור)
- מנהל
- הודעות: 59332
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: מרטין סבג
- מיקום: כפר-סבא
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag (פותח השרשור)
- מנהל
- הודעות: 59332
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: מרטין סבג
- מיקום: כפר-סבא
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
כן, ורובנו עושים זאת עם גזיה ניידת מחוץ לבית. הוא לא כולל קולט מוץ וכמובן פולט עשן בכמות בלתי נסבלת עבור אישה ממוצעת (זיוית היא מעל לממוצע...).
ניתן לומר עליו שהוא כמו קארטינג - התמצית האמיתית של מה שצריך בשביל לקבל את הטוב ביותר, אבל לא ידידותי לשימוש יומיומי. מסוגל לקלות כרבע קילו קפה ירוק = 200 גרם פלוס של קפה קלוי, מספיק בערך לשבוע (ומטה בשביל החברים כאן, שכן זה רק כ 15 מנות כפולות).
הקליה היא סוג של טקס, צריך להכין מבעוד מועד מסננת לקירור, שעון, מיכל גז ספייר לגזיה למקרה שיגמר באמצע, ומאוורר. מבעוד מועד, כי בדגם הלא ממונע אי אפשר לקום באמצע. כתבה בנושא מתבקשת, ואגב אם היצרן (קופיטק ) ייצר דור חדש עם שיפורים קלים ויצליח להוריד את מחיר הגרסה הממונעת, אני מניח שהמכשיר יכבוש את השוק. המכשיר דורש ממך הבנה ומלמד המון על תהליך הקליה, וכשזה מצליח, התוצאה ברמה מאוד מאוד גבוהה.
ניתן לומר עליו שהוא כמו קארטינג - התמצית האמיתית של מה שצריך בשביל לקבל את הטוב ביותר, אבל לא ידידותי לשימוש יומיומי. מסוגל לקלות כרבע קילו קפה ירוק = 200 גרם פלוס של קפה קלוי, מספיק בערך לשבוע (ומטה בשביל החברים כאן, שכן זה רק כ 15 מנות כפולות).
הקליה היא סוג של טקס, צריך להכין מבעוד מועד מסננת לקירור, שעון, מיכל גז ספייר לגזיה למקרה שיגמר באמצע, ומאוורר. מבעוד מועד, כי בדגם הלא ממונע אי אפשר לקום באמצע. כתבה בנושא מתבקשת, ואגב אם היצרן (קופיטק ) ייצר דור חדש עם שיפורים קלים ויצליח להוריד את מחיר הגרסה הממונעת, אני מניח שהמכשיר יכבוש את השוק. המכשיר דורש ממך הבנה ומלמד המון על תהליך הקליה, וכשזה מצליח, התוצאה ברמה מאוד מאוד גבוהה.
what's next?
- MartinHSabag (פותח השרשור)
- מנהל
- הודעות: 59332
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: מרטין סבג
- מיקום: כפר-סבא
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 520
- הצטרף: נובמבר 2009
- שם מלא: איתן שלום
- מיקום: צפון
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
הימור: תוך כמה זמן מרטין נכנס עמוק לעסק ומתחיל לקלות
אני רואה שהעסק שלנו שהקסים אותנו בזמנו, שובה גם אותך. אצלי התחיל עם הרצאה של שאול מאמיגו, שמאותו רגע קיבלתי את מחלת השידרוגיטיס, וכניסה עמוקה לעולם המקסים של הקפה. אנשים שמגיבים ככה על הקסם הזה שהופך פולים ירוקים נטולי טעם למשקה הנפוץ בעולם עם ניואנסים שנקבעים על ידינו, נשבים בקסם, ונכנסים לתוכו. ברוך הבא לעולם הקפה.
אדי
אדי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הרעיון של קלייה עצמית בצורה כל כך פשוטה כמו חביתוש מאוד מושך אבל!!!
הוא מאוד רגיש לשינויי טמפרטורה, קצב סיבוב ידני וקשה תמיד לדעת מתי להפסיק.
פעם ראשונה קליתי על הכיריים וכמעט ו: אשתי העיפה מהבית, גלאי עשן צפצפו, קפצתי מהחלון (כל זה כמעט)
במרפסת וכשזה יוצא נכון זה ממש טוב.
כמו לבנות מגבר קטן עם wire up לרמקולים של המחשב בעבודה.
הוא מאוד רגיש לשינויי טמפרטורה, קצב סיבוב ידני וקשה תמיד לדעת מתי להפסיק.
פעם ראשונה קליתי על הכיריים וכמעט ו: אשתי העיפה מהבית, גלאי עשן צפצפו, קפצתי מהחלון (כל זה כמעט)
במרפסת וכשזה יוצא נכון זה ממש טוב.
כמו לבנות מגבר קטן עם wire up לרמקולים של המחשב בעבודה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- MartinHSabag (פותח השרשור)
- מנהל
- הודעות: 59332
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: מרטין סבג
- מיקום: כפר-סבא
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
coffeeaddict,
האמת היא שעד לפני כ-3 שנים לא שתיתי קפה אף פעם.
לא נמס ולא כלום.
ואז בנסיעת עבודה לאיטליה, שתיתי כמה אספרסו והתאהבתי.
מאז אני שותה קפה (ערבי, שחור, נמס, קפוצ'ינו ואספרסו) אבל לא "מכור" לזה.
יום אחד, moti_r הזמין אותי אליו והכין לי אספרסו, אני מאמין מקליה עצמית, וזה היה שונה מכל מה ששתיתי עד אותו יום.
זה היה חזק מאוד וזה עלה לי לראש כמו שוט של טקילה (למי שמכיר אותי יודע שאני לא שותה אלכוהול בכלל). האם זה הקפאין?
אין ספק שהייתי נכנס לזה, אבל ראשית, אין לי את הזמן ושנית לא את המשאבים....
אגב, באותה נסיעת עבודה לאיטליה קניתי מקינטה טובה (בהמלצת הקולגה האיטלקי שלי) ואני כמובן שאשמח ללמוד איך להוציא ממנה את המקסימום.
moti_r, מכיון שאתה גר הכי קרוב אלי, תטחן גם לעצמך....
האמת היא שעד לפני כ-3 שנים לא שתיתי קפה אף פעם.
לא נמס ולא כלום.
ואז בנסיעת עבודה לאיטליה, שתיתי כמה אספרסו והתאהבתי.
מאז אני שותה קפה (ערבי, שחור, נמס, קפוצ'ינו ואספרסו) אבל לא "מכור" לזה.
יום אחד, moti_r הזמין אותי אליו והכין לי אספרסו, אני מאמין מקליה עצמית, וזה היה שונה מכל מה ששתיתי עד אותו יום.
זה היה חזק מאוד וזה עלה לי לראש כמו שוט של טקילה (למי שמכיר אותי יודע שאני לא שותה אלכוהול בכלל). האם זה הקפאין?
אין ספק שהייתי נכנס לזה, אבל ראשית, אין לי את הזמן ושנית לא את המשאבים....
אגב, באותה נסיעת עבודה לאיטליה קניתי מקינטה טובה (בהמלצת הקולגה האיטלקי שלי) ואני כמובן שאשמח ללמוד איך להוציא ממנה את המקסימום.
moti_r, מכיון שאתה גר הכי קרוב אלי, תטחן גם לעצמך....
ההתאהבות האמיתית שלי בקפה היתה גם היא באיטליה, מדינה מדהימה בפני עצמה אגב.
מרטין תיזהר כי העסק הזה ממכר, ואתה בקבוצת סיכון. כמו במוסיקה הדורשת שילוב בין מקור וציוד, גם כאן יש את חומר הגלם וציוד ההכנה, רק עם הבדל קטן אחד - קח תקליט, תשמיע במערכת שבנית, תשמע אותו הדבר שוב ושוב. ואילו עם קפה, קח את התערובת האהובה עליך, הכן מנה, טעם, קיבלת משהו סביר. חזור על הפעולה באותם תנאים בדיוק - קיבלת משהו הרבה יותר טוב. נסה שוב מחר , קיבלת משהו על הפנים. למה? WELCOME TO A WORLD OF PAIN ! ניסיון הפיצוח של החידה הזו ירדוף אותך בלילות, יגרור אותך לחנות שוב ושוב, מטחנה טובה יותר, מכונה עם PID , טמפר קעור, טמפר שטוח, אולי מכונת מנוף? הסיבה העיקרית היא, כמובן, שהשליטה בתוצאה תלויה לא מעט בדרך ההכנה.
מה שמוזר בכל הסיפור, שעקומת הלימוד אולי מתמתנת עם הזמן, אבל תמיד יש עוד. גם אם תרכוש את הציוד הטוב ביותר שכסף יכול להשיג, לא תקבל את הקפה הטוב ביותר בלי הבנה עמוקה של מה שאתה עושה. וזו הסיבה שבבתי קפה אתה רואה מכונות ידניות לחלוטין. וזה כמובן - סממן של תחביב מצויין!
מרטין תיזהר כי העסק הזה ממכר, ואתה בקבוצת סיכון. כמו במוסיקה הדורשת שילוב בין מקור וציוד, גם כאן יש את חומר הגלם וציוד ההכנה, רק עם הבדל קטן אחד - קח תקליט, תשמיע במערכת שבנית, תשמע אותו הדבר שוב ושוב. ואילו עם קפה, קח את התערובת האהובה עליך, הכן מנה, טעם, קיבלת משהו סביר. חזור על הפעולה באותם תנאים בדיוק - קיבלת משהו הרבה יותר טוב. נסה שוב מחר , קיבלת משהו על הפנים. למה? WELCOME TO A WORLD OF PAIN ! ניסיון הפיצוח של החידה הזו ירדוף אותך בלילות, יגרור אותך לחנות שוב ושוב, מטחנה טובה יותר, מכונה עם PID , טמפר קעור, טמפר שטוח, אולי מכונת מנוף? הסיבה העיקרית היא, כמובן, שהשליטה בתוצאה תלויה לא מעט בדרך ההכנה.
מה שמוזר בכל הסיפור, שעקומת הלימוד אולי מתמתנת עם הזמן, אבל תמיד יש עוד. גם אם תרכוש את הציוד הטוב ביותר שכסף יכול להשיג, לא תקבל את הקפה הטוב ביותר בלי הבנה עמוקה של מה שאתה עושה. וזו הסיבה שבבתי קפה אתה רואה מכונות ידניות לחלוטין. וזה כמובן - סממן של תחביב מצויין!
what's next?