שתיתי עכשיו ריסטרטו מההודי פלנטיישן שיונתן הביא לנו ביום חמישי (הקפה נקלה FC+ בשישי בבוקר, כך שהיה מוכן היום).
הקפה הזה מזכיר לי, כמעט אחד לאחד, את הרובוסטה מונסונד מאלאבאר (שגם היא הודית) ואפילו את הסומטרה מנדהלינג האינדונזי. למען האמת, ישבתי וחשבתי לעצמי האם אני בכלל בטוח שמדובר בעראביקה או שאולי זו רובוסטה במסווה.
מאוד מאוד עשבי, מר, דומיננטי. אין טיפת חמיצות, אבל גם אין טעמים "גבוהים" של פירות, יין או שוקולד.
הקפה הזה יכול להוות מבחינתי תחליף לאינדונזיה (שאני משתמש בו כמעט בכל תערובת) או למונסונד הרובוסטי (שהפסקתי להשתמש בו), אבל אני לא מוצא בו שום דבר שמייחד אותו מולם.
היות והמחיר נמוך אפילו מהמחיר של רוני, כנראה שאשתמש בו בתור תחליף בהמשך.
אגב, מישהו יודע כמה קפאין יש בו? אני מוכן להמר שמאוד מאוד גבוה.
הודי פלנטיישן Indian Plantation A
וואוו
היי מוטי.
לצערי אצטרך לא להסכים אתך ,ללא קשר לטעם של הפלנטיישן אוהבים או לא אוהבים,גם אני לא נחשב לאוהד גדול שלו,יצא לי לנסות אותו בעבר הרחוק,ואשתדל לנסות אותו גם בהווה, אבל.
הוא לא רובוסטה בוודאות,מאוזן יחסית,נעים ולא מעבר לכך (לטעמי כמובן).
אינדיאן מונסון רובוסטה,או המאלבאר רובוסטה,חריפים מאוד,אדמתיים,מופרעים לחלוטין,ודופקים את הראש,ולי באופן אישי עושים צרבת,ולא דומים כלל בטעמם לפלנטיישן.
סומטרה מנדהלינג רחוקה מאוד בטעמה מן המאלבר רובוסטה,וגם מהפלנטיישן.
אנו צריכים מפגש לצורך טעימה משותפת.
לצערי אצטרך לא להסכים אתך ,ללא קשר לטעם של הפלנטיישן אוהבים או לא אוהבים,גם אני לא נחשב לאוהד גדול שלו,יצא לי לנסות אותו בעבר הרחוק,ואשתדל לנסות אותו גם בהווה, אבל.
הוא לא רובוסטה בוודאות,מאוזן יחסית,נעים ולא מעבר לכך (לטעמי כמובן).
אינדיאן מונסון רובוסטה,או המאלבאר רובוסטה,חריפים מאוד,אדמתיים,מופרעים לחלוטין,ודופקים את הראש,ולי באופן אישי עושים צרבת,ולא דומים כלל בטעמם לפלנטיישן.
סומטרה מנדהלינג רחוקה מאוד בטעמה מן המאלבר רובוסטה,וגם מהפלנטיישן.
אנו צריכים מפגש לצורך טעימה משותפת.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- moti_r (פותח השרשור)
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
אני מתעקש שהוא מר כמו הלילה, ואפילו יותר ממר - הוא עשבי ועם טעם של אדמה.
קליתי אותו ל-FC+, ממש לא מפוחם אבל כהה יחסית.
אולי זה באמת בגלל גיל הקפה. יונתן - קלה לבדיקה את שלך ונראה.
איך הודי יכול להיות פירותי מודגש? דווקא ממש לא הופתעתי מהטעם, כי בסופו של דבר מדובר בהודו ובאסיה בכלל.
קליתי אותו ל-FC+, ממש לא מפוחם אבל כהה יחסית.
אולי זה באמת בגלל גיל הקפה. יונתן - קלה לבדיקה את שלך ונראה.
איך הודי יכול להיות פירותי מודגש? דווקא ממש לא הופתעתי מהטעם, כי בסופו של דבר מדובר בהודו ובאסיה בכלל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
ההודו פלנטיישן שלי אף הוא הגיע מאמיגו.
הוא טעים לי מאוד, מה שמשתחזר לי מטעימות סינגל שלו שעשיתי בעבר.
הוא פירותי "בשל" (מזכיר לי משמש או אפרסק), עם אפטרטייסט שוקולדי מאוד עדין.
אני קולה אותו יחסית מהר לפיצוץ ראשון (בהוטטופ זה לוקח כתשע וחצי דקות, כאשר אני מכניסה את הפולים לתוף מחומם ל 150 מעלות ועוצמה גבוהה של גוף חימום), ואז מורידה את עוצמת החום.
מתחתי כ 5 דקות בין תחילת פיצוץ ראשון לתחילת שני, אז עצרתי.
הוא טעים לי מאוד, מה שמשתחזר לי מטעימות סינגל שלו שעשיתי בעבר.
הוא פירותי "בשל" (מזכיר לי משמש או אפרסק), עם אפטרטייסט שוקולדי מאוד עדין.
אני קולה אותו יחסית מהר לפיצוץ ראשון (בהוטטופ זה לוקח כתשע וחצי דקות, כאשר אני מכניסה את הפולים לתוף מחומם ל 150 מעלות ועוצמה גבוהה של גוף חימום), ואז מורידה את עוצמת החום.
מתחתי כ 5 דקות בין תחילת פיצוץ ראשון לתחילת שני, אז עצרתי.
- joncafe
- גורו קפה
- הודעות: 2335
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: קנדה
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
מוטי - אמנם לא קליתי עדיין מהבאטץ' הספציפי הזה, אבל מה שאתה מתאר זה ממש, אבל ממש, לא הטעם של הודי פלנטיישן. לא אחזור על הניסוח של דעה_עכןרה, אבל מה שהיא כתבה מאפיין מאד את הקפה הזה - זה מה שאני מקבל ממנו.
ניחוש שלי - נראה לי שקלית אותו קליית יתר.
אני אנסה בהזדמנות הראשונה שתהיה לי לקלות את הבאטץ' הזה כדי לוודא, אבל כבר קניתי כמה פעמים הודי פלנטיישן מאמיגו, ויש לשער שזו לא הפעם הראשונה שהקפה לא "מהשנה", כך שלא הייתי תולה בזה את האשמה. בכל אופן - ננסה ונוודא.
המלצה שלי - קלה בהיר יותר ותבדוק שוב.
ניחוש שלי - נראה לי שקלית אותו קליית יתר.
אני אנסה בהזדמנות הראשונה שתהיה לי לקלות את הבאטץ' הזה כדי לוודא, אבל כבר קניתי כמה פעמים הודי פלנטיישן מאמיגו, ויש לשער שזו לא הפעם הראשונה שהקפה לא "מהשנה", כך שלא הייתי תולה בזה את האשמה. בכל אופן - ננסה ונוודא.
המלצה שלי - קלה בהיר יותר ותבדוק שוב.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
בגללך קליתי אתמול אינדייאן פלנטיישן ,לא קליתי אותו כהה מידי,אבל גם לא השארתי אותו חום בהיר,נכון שהמוץ לא נפרד כהלכה,וכנראה זה מעיד על טריותו של הקפה מזמן הקטיף,או שהוא לא נשטף כהלכה,בכל מקרה קטיף מלפני שנתיים שלוש לא יכול להזיק לפולים,הפולים קטנים,והוצאתי מהם לא מעט שחורים.moti_r כתב:טעמתי עכשיו שוב.
אני עומד על כך שאין כאן שום פירות, ובטח שלא שוקולד.
אולי הגזמתי בהשוואה לרובוסטה, אבל לא הגזמתי הרבה.
אגב, בקליה שלו הוא השיל המון מוץ וחלק גדול מהמוץ לא נפרד יפה מהפולים.
אני לא יודע על מה זה מרמז (אולי קפה ישן?)....
שבת בבוקר שעת מבחן לקפה ןלקליה.
בהחלט כן.
מה שאני יכול לומר על הקליה הנוכחית של הפלנטיישן,שהיא יצאה לי לא כל כך אחידה,וזה אולי גם מעיד על יושנה..
טיפ קטן לקרור מהיר יותר,בתחילת פעולת הקרור אני מרים את המכסה הפלסטי כלפי מעלה,כך אני מגדיל את שטח המגע עם האוויר החיצוני,כמו כן אני מנתק את אוסף המוץ,שהוא חם יחסית,וכך אני משיג זרימה חפשית של אוויר חם החוצה.
מתוך הנחה (אמיתית),שעד שלב הקרור רוב רובו של המוץ כבר כלוא בתוך המתקן,ואם נשאר מעט,אז השכנה שלי סופגת אותו ,(ס ת א ם).
מה שאני יכול לומר על הקליה הנוכחית של הפלנטיישן,שהיא יצאה לי לא כל כך אחידה,וזה אולי גם מעיד על יושנה..
טיפ קטן לקרור מהיר יותר,בתחילת פעולת הקרור אני מרים את המכסה הפלסטי כלפי מעלה,כך אני מגדיל את שטח המגע עם האוויר החיצוני,כמו כן אני מנתק את אוסף המוץ,שהוא חם יחסית,וכך אני משיג זרימה חפשית של אוויר חם החוצה.
מתוך הנחה (אמיתית),שעד שלב הקרור רוב רובו של המוץ כבר כלוא בתוך המתקן,ואם נשאר מעט,אז השכנה שלי סופגת אותו ,(ס ת א ם).