הודי פלנטיישן Indian Plantation A

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

הודי פלנטיישן Indian Plantation A

נושא שלא נקרא #1 

שתיתי עכשיו ריסטרטו מההודי פלנטיישן שיונתן הביא לנו ביום חמישי (הקפה נקלה FC+ בשישי בבוקר, כך שהיה מוכן היום).

הקפה הזה מזכיר לי, כמעט אחד לאחד, את הרובוסטה מונסונד מאלאבאר (שגם היא הודית) ואפילו את הסומטרה מנדהלינג האינדונזי. למען האמת, ישבתי וחשבתי לעצמי האם אני בכלל בטוח שמדובר בעראביקה או שאולי זו רובוסטה במסווה.

מאוד מאוד עשבי, מר, דומיננטי. אין טיפת חמיצות, אבל גם אין טעמים "גבוהים" של פירות, יין או שוקולד.

הקפה הזה יכול להוות מבחינתי תחליף לאינדונזיה (שאני משתמש בו כמעט בכל תערובת) או למונסונד הרובוסטי (שהפסקתי להשתמש בו), אבל אני לא מוצא בו שום דבר שמייחד אותו מולם.

היות והמחיר נמוך אפילו מהמחיר של רוני, כנראה שאשתמש בו בתור תחליף בהמשך.

אגב, מישהו יודע כמה קפאין יש בו? אני מוכן להמר שמאוד מאוד גבוה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

וואוו

נושא שלא נקרא #2 

היי מוטי.

לצערי אצטרך לא להסכים אתך ,ללא קשר לטעם של הפלנטיישן אוהבים או לא אוהבים,גם אני לא נחשב לאוהד גדול שלו,יצא לי לנסות אותו בעבר הרחוק,ואשתדל לנסות אותו גם בהווה, אבל.

הוא לא רובוסטה בוודאות,מאוזן יחסית,נעים ולא מעבר לכך (לטעמי כמובן).

אינדיאן מונסון רובוסטה,או המאלבאר רובוסטה,חריפים מאוד,אדמתיים,מופרעים לחלוטין,ודופקים את הראש,ולי באופן אישי עושים צרבת,ולא דומים כלל בטעמם לפלנטיישן.

סומטרה מנדהלינג רחוקה מאוד בטעמה מן המאלבר רובוסטה,וגם מהפלנטיישן.

אנו צריכים מפגש לצורך טעימה משותפת.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

אולי זה קשור לבציר המעט "וינטאג'" שסיפקו לכם באמיגו ??? הרי יונתן הראה שהשק שסופק הוא בגיל זאטוט שובב בן שנתיים ... :)

בכל מקרה לי באופן אישי לא זכור טעם כמו שאתה מתאר ובכלל זה לא קפה חביב עליי במיוחד.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

גם רמת הקליה הכהה מאוד לא ממש תחמיא לזן הזה לדעתי הוא יפרח בנגיעה בפיצוץ שני
גיל הקפה בטוח משפיע
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

יונתן קולה אותו עלסף פיצוץ שני והוא פירותי וריחני ולא מר
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

אני מתעקש שהוא מר כמו הלילה, ואפילו יותר ממר - הוא עשבי ועם טעם של אדמה.
קליתי אותו ל-FC+, ממש לא מפוחם אבל כהה יחסית.

אולי זה באמת בגלל גיל הקפה. יונתן - קלה לבדיקה את שלך ונראה.

איך הודי יכול להיות פירותי מודגש? דווקא ממש לא הופתעתי מהטעם, כי בסופו של דבר מדובר בהודו ובאסיה בכלל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דעה_עכורה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 175
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #7 

ההודו פלנטיישן שלי אף הוא הגיע מאמיגו.

הוא טעים לי מאוד, מה שמשתחזר לי מטעימות סינגל שלו שעשיתי בעבר.
הוא פירותי "בשל" (מזכיר לי משמש או אפרסק), עם אפטרטייסט שוקולדי מאוד עדין.

אני קולה אותו יחסית מהר לפיצוץ ראשון (בהוטטופ זה לוקח כתשע וחצי דקות, כאשר אני מכניסה את הפולים לתוף מחומם ל 150 מעלות ועוצמה גבוהה של גוף חימום), ואז מורידה את עוצמת החום.
מתחתי כ 5 דקות בין תחילת פיצוץ ראשון לתחילת שני, אז עצרתי.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

מוטי - אמנם לא קליתי עדיין מהבאטץ' הספציפי הזה, אבל מה שאתה מתאר זה ממש, אבל ממש, לא הטעם של הודי פלנטיישן. לא אחזור על הניסוח של דעה_עכןרה, אבל מה שהיא כתבה מאפיין מאד את הקפה הזה - זה מה שאני מקבל ממנו.

ניחוש שלי - נראה לי שקלית אותו קליית יתר.
אני אנסה בהזדמנות הראשונה שתהיה לי לקלות את הבאטץ' הזה כדי לוודא, אבל כבר קניתי כמה פעמים הודי פלנטיישן מאמיגו, ויש לשער שזו לא הפעם הראשונה שהקפה לא "מהשנה", כך שלא הייתי תולה בזה את האשמה. בכל אופן - ננסה ונוודא.
המלצה שלי - קלה בהיר יותר ותבדוק שוב.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

אלא אם כן קנית אותו בשנתיים האחרונות ...
what's next?

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

תראו, כשכל כך הרבה אנשים אומרים לי שאני שיכור, אולי באמת כדאי לעשות בדיקת אלכוהול בדם...

קליתי אותו לתחילת פיצוץ שני, הוא ממש לא קלוי מדי.

אני אבדוק שוב עוד מעט, אבל המרחק בין הקפה הזה לטעמים פירותיים הוא בדיוק כמו מזרח ומערב.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

טעמתי עכשיו שוב.

אני עומד על כך שאין כאן שום פירות, ובטח שלא שוקולד.
אולי הגזמתי בהשוואה לרובוסטה, אבל לא הגזמתי הרבה.

אגב, בקליה שלו הוא השיל המון מוץ וחלק גדול מהמוץ לא נפרד יפה מהפולים.
אני לא יודע על מה זה מרמז (אולי קפה ישן?).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

moti_r כתב:טעמתי עכשיו שוב.

אני עומד על כך שאין כאן שום פירות, ובטח שלא שוקולד.
אולי הגזמתי בהשוואה לרובוסטה, אבל לא הגזמתי הרבה.

אגב, בקליה שלו הוא השיל המון מוץ וחלק גדול מהמוץ לא נפרד יפה מהפולים.
אני לא יודע על מה זה מרמז (אולי קפה ישן?).
...
בגללך קליתי אתמול אינדייאן פלנטיישן :) ,לא קליתי אותו כהה מידי,אבל גם לא השארתי אותו חום בהיר,נכון שהמוץ לא נפרד כהלכה,וכנראה זה מעיד על טריותו של הקפה מזמן הקטיף,או שהוא לא נשטף כהלכה,בכל מקרה קטיף מלפני שנתיים שלוש לא יכול להזיק לפולים,הפולים קטנים,והוצאתי מהם לא מעט שחורים.

שבת בבוקר שעת מבחן לקפה ןלקליה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

לקפה הזה תמיד היתה בעיית מוץ, לא צריך להתרגש
שאלה - האם יכול להיות שיש בעיה בג'ין?
האיירוסט למשל דורש ניקוי רציני פה ושם, אחרת מתווסף טעם לוואי לפולים
what's next?

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

קשה לי להאמין שזו בעיה בג'ין, כי אני קולה כל הזמן עוד תערובות והכל נטעם מצוין.
קליתי במקביל גם סיבוב של אוגנדה. מחר/תיים החוו"ד.

יוסי - אשמח לשמוע את חוו"דך.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

בהחלט כן.

מה שאני יכול לומר על הקליה הנוכחית של הפלנטיישן,שהיא יצאה לי לא כל כך אחידה,וזה אולי גם מעיד על יושנה..

טיפ קטן לקרור מהיר יותר,בתחילת פעולת הקרור אני מרים את המכסה הפלסטי כלפי מעלה,כך אני מגדיל את שטח המגע עם האוויר החיצוני,כמו כן אני מנתק את אוסף המוץ,שהוא חם יחסית,וכך אני משיג זרימה חפשית של אוויר חם החוצה.

מתוך הנחה (אמיתית),שעד שלב הקרור רוב רובו של המוץ כבר כלוא בתוך המתקן,ואם נשאר מעט,אז השכנה שלי סופגת אותו :wink: ,(ס ת א ם).

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”