קיצור זמן הקליה ב-Gene Cafe

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
יוסיסופר (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

קיצור זמן הקליה ב-Gene Cafe

נושא שלא נקרא #1 

היום ניסיתי לקצר את זמן הקליה בקולה.

קליתי היום שני זנים,גואטמאלה יונתן וירגשיף ירושלמי כ- 300 גרם מכל זן.

בגמר שלב הקליה,בזמן הקירור כאשר הטמפרטורה הגיעה ל-160 מעלות,כיביתי את הקולה ,העברתי במהירות את הפולים הקלויים למסננת הרשת שברשותי ,הכנסתי במהירות מנה נוספת של פולים לא קלויים לקולה,הפעלתי את הקולה למנה השניה,וקררתי את הפולים הקלויים בעזרת המסננת ומחבת.

זמן הקליה התקצר משמעותית בגלל קיצור זמן הקירור .

הטמפרטורה הראשונית בקולה היתה גבוה יחסית במנה השניה,כך שלא צריך היה לחכות הרבה עד שהקולה יגיע לטמפרטורה הרצויה,(אצלי לוקח כ-10 דקות עד שהקולה מגיע מ-0 מעלות ל240- מעלות),מעבר לכך שעדיף להתחיל קליה בטמפרטורה גבוה יחסית.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

מעניין - קרה לי משהו דומה בחביתוש.
קליתי ברזיל 50% עם יאמן וסידאמו מול 50% בורונדי.
קלייה שנייה רצה יותר מהר - עוד יומיים נראה מה יצא.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

izzogroup
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 15
הצטרף: ספטמבר 2008
מיקום: חולון
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

קליה

נושא שלא נקרא #3 

יוסי יקירי,
אני לא רוצה לבאס אותך אבל אני קרוב לשנה עושה את מה שאתה עושה.
ניסיתי לקצר את זמן הקלייה אך לא בהכרח זה משהו טוב.
לאחרונה התחלתי לקלות יותר זמן,דהינו,זמן קלייה ארוך יותר,טמפ' נמוכה יותר מתחת ל200.(יש כאלה שיהרגו אותי)
אבל תשמע,עם מה שמתקבל בסוף אי אפשר להתווכח.

אגב, לכל מאן דבעי,
פירגנתי לי VETRANO חדשה של QUICK MILL חיבור ישיר.
מדהימה,מכונה הכי שקטה שעבדתי איתה עד כה,משאבה ווליומטרית שקטה בטירוף,
עדיין לא עשיתי קפה,אך כרגע בעיצומו של תהליך התקנה ....

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

תתחדש אבי, מכונה מעולה ללא ספק!
שלח תמונות, מעניין לראות אותה בסטאפ ביתי ליד המייג'ור :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

תתחדש כבודו, אחלה מכונה ... כמה עולה תענוג כזה בארצנו הקטנטונת ?

izzogroup
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 15
הצטרף: ספטמבר 2008
מיקום: חולון
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #6 

תודה יקיריי
עלתה לי 7500 עם פרסוסטאט של sirai, שחר שדרג לי אותט ללא חיוב נוסף.
המכונה מדהימה והצלמית היא אשתי אז אני אעדכן בהמשך.
מקווה שנפיק קפה כבר היום.
אולי אארגן מפגשון אצלי ,מוטי,אני מקווה שתתפנה השבוע מעיסוקיך ומקווה לראותך אצלי אולי בסופ"ש,

נדבר, :D

יוסיסופר (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

Re: קליה

נושא שלא נקרא #7 

יוסי יקירי,
אני לא רוצה לבאס אותך אבל אני קרוב לשנה עושה את מה שאתה עושה.
ניסיתי לקצר את זמן הקלייה אך לא בהכרח זה משהו טוב.
לאחרונה התחלתי לקלות יותר זמן,דהינו,זמן קלייה ארוך יותר,טמפ' נמוכה יותר מתחת ל200.(יש כאלה שיהרגו אותי)
אבל תשמע,עם מה שמתקבל בסוף אי אפשר להתווכח.

izo.

לא התבאסתי,ההיפך,אני תמיד מעוניין לנסות ולהתנסות,בכל סוג של קליה ובכל דרך.

אגב,קיצור זמן הקליה היה חיובי מבחינתי,כיוון שלטעמי להתחיל עם טמפרטורה גבוה יחסית,נותן אפקט מסויים וטוב לקליה,כנ'ל גם לגבי הקליה שאתה הצעת-קליה בטמפרטורה נמוכה,יש יתרונות מסוימים,ומכולם אני נהנה ורוצה להתנסות.ומכיוון שאני מעדיף בדרך כלל קליות כהות (לא שרופות),קליה בטמפרטורה התחלתית גבוה מתאימה מבחינתי,כך לפחות על סמך הנסיונות המועטים שאני ביצעתי.

לא מאמין שמשהו יהרוג אותך בגלל שיטת הקליה שאתה מעדיף,ההיפך,כולנו מעונינים ללמוד,ולהתווכח זה טוב,כיוון שזה מעמיק את הידע שלנו וכולנו מרוויחים.

תתחדש על הציוד החדש,וכולנו כמובן נשמח לתמונות,ואפילו סרטון קצר.

דעה_עכורה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 175
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #8 

יוסי, לתצפיות שלך יש גיבוי מדברים שקראתי בפורום קליה ב HB.
דובר על כך שעדיף לקצר את זמן הקליה עד לפיצוץ ראשון, כך שישארו מספיק מים בפולים, במידה ומעוניינים לקלות לעומק פיצוץ שני. בפולים יבשים מתקבלות ריאקציות המניבות טעמים מאוד מעושנים ועציים (צוין dry distillation, אבל אני לא מבינה בכימיה).

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

אם הקליה במכשיר הפופקורן תצא מוצלחת, אני אתחיל להטיס את הקליות בחביתוש
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

שתי שאלות בנושא:

1. לאיזה טמפ' כדאי לחמם את הג'ין לפני הכנסת הפולים?
2. האם כדאי להתחיל בקליה מיד לאחר הכנסת הפולים (כלומר להעלות ל-235 מעלות) או שכדאי ליבש אותם מעט?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

אני קיבלתי תוצאות טובות כשהכנסתי את הפולים כשהג'ין אחרי כמה דקות חימום ומעל 150 מעלות. עד שאני מכניס את הפולים ומפעיל מחדש, זה יורד לכ120 מעלות. היו מקרים שייבשתי קודם, אם כי בדר"כ אין בזה ממש צורך כי גם כך לוקח לו לא מעט זמן להעלות את הטמפ'. כיום, אלא אם הפולים ממש טריים ועושה רושם שיש בהם לחות גבוהה, אני כלל לא מקצה זמן מיוחד לייבוש.

izzogroup
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 15
הצטרף: ספטמבר 2008
מיקום: חולון
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

קלייה בג'ין

נושא שלא נקרא #12 

אפרופו ג'ין,מה ששכחתי לציין או להזכיר, שבזמנו הייתי נוהג לחמם את הג'ין עד לכדי 200 מע' בערך,מכניס את הפולים ,אגב,יש איזשהיא צניחה של איזה 20-30-מע' עד כניסת הפולים ואז מתחיל את קלייה.(בגדול קיצר לי את התהליך ב 2.5 דק' בהתייחס לטמפ' קלייה אם הייתי קולה עוד באטץ',עד שגיליתי את הקלייה בחום נמוך )

כך הייתי עושה בהתחלה,אבל אחרי קיצור התהליך והיום הקלייה בחום נמוך, אני מוצא עצמי דווקא בעלייה בזמן הקלייה בכ 3-5 דק מינימום.

לדעתי האישית,ממש לא משנה מהו זמן הקלייה, אני חושב שלאחר שנה וקצת גיליתי, שכול זן מתנהג אחרת בלשון המעטה,
אני גם לא מדבר על תערובות שונות והתאמה בין הזנים,שלהן בכלל זמן ופרופילים שונים .
מיון זנים על פי צבע ,התאמת גדול פולים,שטוף לא שטוף וכיוב'.

אין חכם כבעל נסיון ולאחר קלייה של איזה 50 -70 קילו קפה שברובו הלך לפח אני יכול לומר, שרק אחרי 11 חודשים יכולתי לקרוא לקפה שלי קפה ראוי, הנסיון מביא אותך לתוצר סופי טוב והטעם,זה כבר עניין של טעם.

יוסיסופר (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

תופעה מוזרה,או אולי לא.

נושא שלא נקרא #13 

אתמול קליתי שני מחזורי קליה,במחזור הראשון הפסקתי את הקירור בערך ב-160 מעלות והכנתי למחזור הבא,ואז נתקלתי במצב שממש היה קשה להכניס את מיכל הפולים למקומו,כנראה שהכל עוד היה חם וכתוצאה מכך המכלולים שהתפשטו בחום גרמו לכך.

מישהו נתקל בתופעה?,אני מתכוון להפסיק עם זה,5 דקות חסכון לא שווה את זה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

זה לא ממש נתקע, פשוט המכסה כשחם לא תמיד נסגר עד הסוף ויש ללחוץ קצת עליו לפני שמכניסים ...

יוסיסופר (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

כפיר_ש כתב:זה לא ממש נתקע, פשוט המכסה כשחם לא תמיד נסגר עד הסוף ויש ללחוץ קצת עליו לפני שמכניסים ...
...
השאלה אם בשימוש ממושך ולטווח ארוך בשיטה הזאת לא יגרם נזק,הרי מדובר בחומר פלסטי שגם כך 240 מעלות צלסיוס קצת גדולים עליו.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”