היום ניסיתי לקצר את זמן הקליה בקולה.
קליתי היום שני זנים,גואטמאלה יונתן וירגשיף ירושלמי כ- 300 גרם מכל זן.
בגמר שלב הקליה,בזמן הקירור כאשר הטמפרטורה הגיעה ל-160 מעלות,כיביתי את הקולה ,העברתי במהירות את הפולים הקלויים למסננת הרשת שברשותי ,הכנסתי במהירות מנה נוספת של פולים לא קלויים לקולה,הפעלתי את הקולה למנה השניה,וקררתי את הפולים הקלויים בעזרת המסננת ומחבת.
זמן הקליה התקצר משמעותית בגלל קיצור זמן הקירור .
הטמפרטורה הראשונית בקולה היתה גבוה יחסית במנה השניה,כך שלא צריך היה לחכות הרבה עד שהקולה יגיע לטמפרטורה הרצויה,(אצלי לוקח כ-10 דקות עד שהקולה מגיע מ-0 מעלות ל240- מעלות),מעבר לכך שעדיף להתחיל קליה בטמפרטורה גבוה יחסית.
קיצור זמן הקליה ב-Gene Cafe
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
קליה
יוסי יקירי,
אני לא רוצה לבאס אותך אבל אני קרוב לשנה עושה את מה שאתה עושה.
ניסיתי לקצר את זמן הקלייה אך לא בהכרח זה משהו טוב.
לאחרונה התחלתי לקלות יותר זמן,דהינו,זמן קלייה ארוך יותר,טמפ' נמוכה יותר מתחת ל200.(יש כאלה שיהרגו אותי)
אבל תשמע,עם מה שמתקבל בסוף אי אפשר להתווכח.
אגב, לכל מאן דבעי,
פירגנתי לי VETRANO חדשה של QUICK MILL חיבור ישיר.
מדהימה,מכונה הכי שקטה שעבדתי איתה עד כה,משאבה ווליומטרית שקטה בטירוף,
עדיין לא עשיתי קפה,אך כרגע בעיצומו של תהליך התקנה ....
אני לא רוצה לבאס אותך אבל אני קרוב לשנה עושה את מה שאתה עושה.
ניסיתי לקצר את זמן הקלייה אך לא בהכרח זה משהו טוב.
לאחרונה התחלתי לקלות יותר זמן,דהינו,זמן קלייה ארוך יותר,טמפ' נמוכה יותר מתחת ל200.(יש כאלה שיהרגו אותי)
אבל תשמע,עם מה שמתקבל בסוף אי אפשר להתווכח.
אגב, לכל מאן דבעי,
פירגנתי לי VETRANO חדשה של QUICK MILL חיבור ישיר.
מדהימה,מכונה הכי שקטה שעבדתי איתה עד כה,משאבה ווליומטרית שקטה בטירוף,
עדיין לא עשיתי קפה,אך כרגע בעיצומו של תהליך התקנה ....
- יוסיסופר (פותח השרשור)
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2220
- הצטרף: נובמבר 2009
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 193 פעמים
Re: קליה
יוסי יקירי,
אני לא רוצה לבאס אותך אבל אני קרוב לשנה עושה את מה שאתה עושה.
ניסיתי לקצר את זמן הקלייה אך לא בהכרח זה משהו טוב.
לאחרונה התחלתי לקלות יותר זמן,דהינו,זמן קלייה ארוך יותר,טמפ' נמוכה יותר מתחת ל200.(יש כאלה שיהרגו אותי)
אבל תשמע,עם מה שמתקבל בסוף אי אפשר להתווכח.
izo.
לא התבאסתי,ההיפך,אני תמיד מעוניין לנסות ולהתנסות,בכל סוג של קליה ובכל דרך.
אגב,קיצור זמן הקליה היה חיובי מבחינתי,כיוון שלטעמי להתחיל עם טמפרטורה גבוה יחסית,נותן אפקט מסויים וטוב לקליה,כנ'ל גם לגבי הקליה שאתה הצעת-קליה בטמפרטורה נמוכה,יש יתרונות מסוימים,ומכולם אני נהנה ורוצה להתנסות.ומכיוון שאני מעדיף בדרך כלל קליות כהות (לא שרופות),קליה בטמפרטורה התחלתית גבוה מתאימה מבחינתי,כך לפחות על סמך הנסיונות המועטים שאני ביצעתי.
לא מאמין שמשהו יהרוג אותך בגלל שיטת הקליה שאתה מעדיף,ההיפך,כולנו מעונינים ללמוד,ולהתווכח זה טוב,כיוון שזה מעמיק את הידע שלנו וכולנו מרוויחים.
תתחדש על הציוד החדש,וכולנו כמובן נשמח לתמונות,ואפילו סרטון קצר.
אני לא רוצה לבאס אותך אבל אני קרוב לשנה עושה את מה שאתה עושה.
ניסיתי לקצר את זמן הקלייה אך לא בהכרח זה משהו טוב.
לאחרונה התחלתי לקלות יותר זמן,דהינו,זמן קלייה ארוך יותר,טמפ' נמוכה יותר מתחת ל200.(יש כאלה שיהרגו אותי)
אבל תשמע,עם מה שמתקבל בסוף אי אפשר להתווכח.
izo.
לא התבאסתי,ההיפך,אני תמיד מעוניין לנסות ולהתנסות,בכל סוג של קליה ובכל דרך.
אגב,קיצור זמן הקליה היה חיובי מבחינתי,כיוון שלטעמי להתחיל עם טמפרטורה גבוה יחסית,נותן אפקט מסויים וטוב לקליה,כנ'ל גם לגבי הקליה שאתה הצעת-קליה בטמפרטורה נמוכה,יש יתרונות מסוימים,ומכולם אני נהנה ורוצה להתנסות.ומכיוון שאני מעדיף בדרך כלל קליות כהות (לא שרופות),קליה בטמפרטורה התחלתית גבוה מתאימה מבחינתי,כך לפחות על סמך הנסיונות המועטים שאני ביצעתי.
לא מאמין שמשהו יהרוג אותך בגלל שיטת הקליה שאתה מעדיף,ההיפך,כולנו מעונינים ללמוד,ולהתווכח זה טוב,כיוון שזה מעמיק את הידע שלנו וכולנו מרוויחים.
תתחדש על הציוד החדש,וכולנו כמובן נשמח לתמונות,ואפילו סרטון קצר.
אני קיבלתי תוצאות טובות כשהכנסתי את הפולים כשהג'ין אחרי כמה דקות חימום ומעל 150 מעלות. עד שאני מכניס את הפולים ומפעיל מחדש, זה יורד לכ120 מעלות. היו מקרים שייבשתי קודם, אם כי בדר"כ אין בזה ממש צורך כי גם כך לוקח לו לא מעט זמן להעלות את הטמפ'. כיום, אלא אם הפולים ממש טריים ועושה רושם שיש בהם לחות גבוהה, אני כלל לא מקצה זמן מיוחד לייבוש.
קלייה בג'ין
אפרופו ג'ין,מה ששכחתי לציין או להזכיר, שבזמנו הייתי נוהג לחמם את הג'ין עד לכדי 200 מע' בערך,מכניס את הפולים ,אגב,יש איזשהיא צניחה של איזה 20-30-מע' עד כניסת הפולים ואז מתחיל את קלייה.(בגדול קיצר לי את התהליך ב 2.5 דק' בהתייחס לטמפ' קלייה אם הייתי קולה עוד באטץ',עד שגיליתי את הקלייה בחום נמוך )
כך הייתי עושה בהתחלה,אבל אחרי קיצור התהליך והיום הקלייה בחום נמוך, אני מוצא עצמי דווקא בעלייה בזמן הקלייה בכ 3-5 דק מינימום.
לדעתי האישית,ממש לא משנה מהו זמן הקלייה, אני חושב שלאחר שנה וקצת גיליתי, שכול זן מתנהג אחרת בלשון המעטה,
אני גם לא מדבר על תערובות שונות והתאמה בין הזנים,שלהן בכלל זמן ופרופילים שונים .
מיון זנים על פי צבע ,התאמת גדול פולים,שטוף לא שטוף וכיוב'.
אין חכם כבעל נסיון ולאחר קלייה של איזה 50 -70 קילו קפה שברובו הלך לפח אני יכול לומר, שרק אחרי 11 חודשים יכולתי לקרוא לקפה שלי קפה ראוי, הנסיון מביא אותך לתוצר סופי טוב והטעם,זה כבר עניין של טעם.
כך הייתי עושה בהתחלה,אבל אחרי קיצור התהליך והיום הקלייה בחום נמוך, אני מוצא עצמי דווקא בעלייה בזמן הקלייה בכ 3-5 דק מינימום.
לדעתי האישית,ממש לא משנה מהו זמן הקלייה, אני חושב שלאחר שנה וקצת גיליתי, שכול זן מתנהג אחרת בלשון המעטה,
אני גם לא מדבר על תערובות שונות והתאמה בין הזנים,שלהן בכלל זמן ופרופילים שונים .
מיון זנים על פי צבע ,התאמת גדול פולים,שטוף לא שטוף וכיוב'.
אין חכם כבעל נסיון ולאחר קלייה של איזה 50 -70 קילו קפה שברובו הלך לפח אני יכול לומר, שרק אחרי 11 חודשים יכולתי לקרוא לקפה שלי קפה ראוי, הנסיון מביא אותך לתוצר סופי טוב והטעם,זה כבר עניין של טעם.
- יוסיסופר (פותח השרשור)
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2220
- הצטרף: נובמבר 2009
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 193 פעמים
תופעה מוזרה,או אולי לא.
אתמול קליתי שני מחזורי קליה,במחזור הראשון הפסקתי את הקירור בערך ב-160 מעלות והכנתי למחזור הבא,ואז נתקלתי במצב שממש היה קשה להכניס את מיכל הפולים למקומו,כנראה שהכל עוד היה חם וכתוצאה מכך המכלולים שהתפשטו בחום גרמו לכך.
מישהו נתקל בתופעה?,אני מתכוון להפסיק עם זה,5 דקות חסכון לא שווה את זה.
מישהו נתקל בתופעה?,אני מתכוון להפסיק עם זה,5 דקות חסכון לא שווה את זה.