ערב טוב,
לאחרונה אני מתעניין יותר ויותר בתחום הקפה. ועוקב יותר ויותר אחרי הפורום שלכם בין השאר.
יש לי כרגע מכונת דלונגי 200 שאני אישית מאד אוהב, אבל אני מרגיש שאני מוכן ללכת הלאה ולכן אני עומד לרכוש בתקופה הקרובה את הסט של רנציליו (סילביה ורוקי) ולהנות עוד יותר
בנתיים - אני מכין קפה עם המכונה הישנה.
כשקניתי את המכונה קבלתי מחברים קפה שהם הביאו מאיטליה (והתמונות של האריזה מצורפות) שבהתחלה הכנתי איתו והיה מאד טעים. לאחר מכן כשהוא נגמר הכנתי קפה עם הרבה סוגי קפה אחרים, בעיקר אילנס ולוואצה והאמת שאף פעם לא יצא לי לטעום קפה שהיה כה טעים לי כמו הקפה האיטלקי הזה.
אין לי מושג אם יש כזה בארץ, או אולי אם יש משהו דומה לזה בארץ...
לכן אני מצרף את התמונות של הקפה (צלמתי מכל צד) - אני נותן לכם מביני עניין להסתכל. אני לא מבין גדול בכל מה שקשור לקפה עצמו...
אולי הוא כן נמכר בארץ, אולי יש בארץ קפה אחר מניסיונכם הדומה לזה בטעם שאתם יכולים להמליץ...
בקיצור - מחכה לתגובותייכם כי נורא בא לי עוד קפה כזה
וכרגע אין לי בתוכניות לטוס לאיטליה
תודה רבה!
מקווה שתוכלו לעזור לי
עזרה במציאת הקפה
פעם כתבתי על זה שהחוויה הראשונית של קפה טוב היא משהו כל כך חזק שקשה לשחזר אותו שוב
אבל אנחנו נמשיך ונמשיך לנסות, לא מודעים לזה שעוצמת החוויה נובעת מהראשוניות שלה
הקפה הטעים ביותר ששתיתי היה הפוך ביתי ישראלי קלאסי - לפני בערך 10 שנים, מישהי שלפה בשבילי קפה טחון כלשהו מהמקפיא והדגימה לי את יכולות הדלונגי שרק רכשה. גם הקפה הראשון מכל מכונה שהיתה לי תמיד היה משובח ביותר.
-
אם תביט באריזה תראה שכתוב "מיוצר בגרמניה עבור..." משעשע לא?
-
נסה את דנזי אורו, בריסטוט בונגוסטו, (אפשר להשיג בארץ בחנויות קפה למיניהן) ולאמיגו יש תערובת שאני אוהב בשם "אספרסו זהב".
אבל אנחנו נמשיך ונמשיך לנסות, לא מודעים לזה שעוצמת החוויה נובעת מהראשוניות שלה
הקפה הטעים ביותר ששתיתי היה הפוך ביתי ישראלי קלאסי - לפני בערך 10 שנים, מישהי שלפה בשבילי קפה טחון כלשהו מהמקפיא והדגימה לי את יכולות הדלונגי שרק רכשה. גם הקפה הראשון מכל מכונה שהיתה לי תמיד היה משובח ביותר.
-
אם תביט באריזה תראה שכתוב "מיוצר בגרמניה עבור..." משעשע לא?
-
נסה את דנזי אורו, בריסטוט בונגוסטו, (אפשר להשיג בארץ בחנויות קפה למיניהן) ולאמיגו יש תערובת שאני אוהב בשם "אספרסו זהב".
what's next?
אחד הדברים החשובים לצורך הפקת קפה טעים הוא טריות המוצר (כי קפה קלוי, ככל שעובר הזמן מיום קליתו, טעמו ואיכותו נפגמים) ולזה תוכל להגיע הכי קרוב אם תהיה לך מטחנה משלך ותוכל לטחון את הפולים הטריים ממש לפני חליטת הקפה.
בנתיים מציע לך לקנות כל פעם מנות לא גדולות של קפה טחון או להקפיא חלק במקפיא ולהשתמש אחר כך (לא אידיאלי אבל יותר טוב מכלום).
תצטרך גם לנסות ולטעום תערובות שונות עד שתגיע ליעד הטעם שלך (חזק, חלש, מר, חמוץ יותר או פחות וכו').
כאמור תוכל לקנות באמיגו (אני דווקא אוהב את המילנו פרימיום שלהם).
אם אתה קרוב לצומת כנות - לניר מקפה עולה (תוכל למצוא באינטרנט) יש קפה טרי וןב מאוד והוא גם טוחן במקום.
חשוב שתציין גם היכן את הגר כדי שאפשר יהיה להפנות אותך למקום קרוב למקום מגורך.
דרך אגב - גם אני התחלתי כמוך ממכונת קרופס בלבד שדיי נהנתי מהקפה שלה.היום אני עם סילביה ומטחנת לליט ומרוצה מאוד מאוד (עד התקף השידרוגיטיס הבא...
בהצלחה לך
דני
בנתיים מציע לך לקנות כל פעם מנות לא גדולות של קפה טחון או להקפיא חלק במקפיא ולהשתמש אחר כך (לא אידיאלי אבל יותר טוב מכלום).
תצטרך גם לנסות ולטעום תערובות שונות עד שתגיע ליעד הטעם שלך (חזק, חלש, מר, חמוץ יותר או פחות וכו').
כאמור תוכל לקנות באמיגו (אני דווקא אוהב את המילנו פרימיום שלהם).
אם אתה קרוב לצומת כנות - לניר מקפה עולה (תוכל למצוא באינטרנט) יש קפה טרי וןב מאוד והוא גם טוחן במקום.
חשוב שתציין גם היכן את הגר כדי שאפשר יהיה להפנות אותך למקום קרוב למקום מגורך.
דרך אגב - גם אני התחלתי כמוך ממכונת קרופס בלבד שדיי נהנתי מהקפה שלה.היום אני עם סילביה ומטחנת לליט ומרוצה מאוד מאוד (עד התקף השידרוגיטיס הבא...
בהצלחה לך
דני
נערך לאחרונה על ידי barakdan ב 14/04/2010 16:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- sapirar (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 27
- הצטרף: אפריל 2010
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
תודה רבה למגיבים.
האמת שלא ניסיתי את דנזי עדיין - אנסה בקרוב
ולגבי העניין של הפעם הראשונה. לצערי זה לא רק בפעם הראשונה זאת הייתה אריזה עם שתי אריזות של 250 גרם בפנים. את הראשונה פתחתי והשתמשתי ישר כשקניתי את המכונה, את השנייה שמרתי ורק עכשיו אני שותה את השקית השניה אחרי שטעמתי הרבה סוגים אחרים.
כך שזה בהחלט לא רק העניין של הקפה הראשון - זה פשוט קפה טעים יותר!
אם מישהו ייפגוש אותו מתישהו בחו"ל - ממליץ לטעום!
האמת שלא ניסיתי את דנזי עדיין - אנסה בקרוב
ולגבי העניין של הפעם הראשונה. לצערי זה לא רק בפעם הראשונה זאת הייתה אריזה עם שתי אריזות של 250 גרם בפנים. את הראשונה פתחתי והשתמשתי ישר כשקניתי את המכונה, את השנייה שמרתי ורק עכשיו אני שותה את השקית השניה אחרי שטעמתי הרבה סוגים אחרים.
כך שזה בהחלט לא רק העניין של הקפה הראשון - זה פשוט קפה טעים יותר!
אם מישהו ייפגוש אותו מתישהו בחו"ל - ממליץ לטעום!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים