עזרה במציאת הקפה

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
sapirar (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 27
הצטרף: אפריל 2010
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

עזרה במציאת הקפה

נושא שלא נקרא #1 

ערב טוב,

לאחרונה אני מתעניין יותר ויותר בתחום הקפה. ועוקב יותר ויותר אחרי הפורום שלכם בין השאר.
יש לי כרגע מכונת דלונגי 200 שאני אישית מאד אוהב, אבל אני מרגיש שאני מוכן ללכת הלאה ולכן אני עומד לרכוש בתקופה הקרובה את הסט של רנציליו (סילביה ורוקי) ולהנות עוד יותר :)
בנתיים - אני מכין קפה עם המכונה הישנה.
כשקניתי את המכונה קבלתי מחברים קפה שהם הביאו מאיטליה (והתמונות של האריזה מצורפות) שבהתחלה הכנתי איתו והיה מאד טעים. לאחר מכן כשהוא נגמר הכנתי קפה עם הרבה סוגי קפה אחרים, בעיקר אילנס ולוואצה והאמת שאף פעם לא יצא לי לטעום קפה שהיה כה טעים לי כמו הקפה האיטלקי הזה.
אין לי מושג אם יש כזה בארץ, או אולי אם יש משהו דומה לזה בארץ...
לכן אני מצרף את התמונות של הקפה (צלמתי מכל צד) - אני נותן לכם מביני עניין להסתכל. אני לא מבין גדול בכל מה שקשור לקפה עצמו...
אולי הוא כן נמכר בארץ, אולי יש בארץ קפה אחר מניסיונכם הדומה לזה בטעם שאתם יכולים להמליץ...
בקיצור - מחכה לתגובותייכם כי נורא בא לי עוד קפה כזה :)
וכרגע אין לי בתוכניות לטוס לאיטליה :)

תודה רבה!
מקווה שתוכלו לעזור לי
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

פעם כתבתי על זה שהחוויה הראשונית של קפה טוב היא משהו כל כך חזק שקשה לשחזר אותו שוב
אבל אנחנו נמשיך ונמשיך לנסות, לא מודעים לזה שעוצמת החוויה נובעת מהראשוניות שלה
הקפה הטעים ביותר ששתיתי היה הפוך ביתי ישראלי קלאסי - לפני בערך 10 שנים, מישהי שלפה בשבילי קפה טחון כלשהו מהמקפיא והדגימה לי את יכולות הדלונגי שרק רכשה. גם הקפה הראשון מכל מכונה שהיתה לי תמיד היה משובח ביותר.
-
אם תביט באריזה תראה שכתוב "מיוצר בגרמניה עבור..." משעשע לא?
-
נסה את דנזי אורו, בריסטוט בונגוסטו, (אפשר להשיג בארץ בחנויות קפה למיניהן) ולאמיגו יש תערובת שאני אוהב בשם "אספרסו זהב".
what's next?

barakdan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 391
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

אחד הדברים החשובים לצורך הפקת קפה טעים הוא טריות המוצר (כי קפה קלוי, ככל שעובר הזמן מיום קליתו, טעמו ואיכותו נפגמים) ולזה תוכל להגיע הכי קרוב אם תהיה לך מטחנה משלך ותוכל לטחון את הפולים הטריים ממש לפני חליטת הקפה.
בנתיים מציע לך לקנות כל פעם מנות לא גדולות של קפה טחון או להקפיא חלק במקפיא ולהשתמש אחר כך (לא אידיאלי אבל יותר טוב מכלום).
תצטרך גם לנסות ולטעום תערובות שונות עד שתגיע ליעד הטעם שלך (חזק, חלש, מר, חמוץ יותר או פחות וכו').
כאמור תוכל לקנות באמיגו (אני דווקא אוהב את המילנו פרימיום שלהם).
אם אתה קרוב לצומת כנות - לניר מקפה עולה (תוכל למצוא באינטרנט) יש קפה טרי וןב מאוד והוא גם טוחן במקום.
חשוב שתציין גם היכן את הגר כדי שאפשר יהיה להפנות אותך למקום קרוב למקום מגורך.
דרך אגב - גם אני התחלתי כמוך ממכונת קרופס בלבד שדיי נהנתי מהקפה שלה.היום אני עם סילביה ומטחנת לליט ומרוצה מאוד מאוד (עד התקף השידרוגיטיס הבא... :lol:
בהצלחה לך

דני
נערך לאחרונה על ידי barakdan ב 14/04/2010 16:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

טוס לאיטליה - תביא לי גם.
אני גם נפלתי על כל מני סוגי קפה כאלה - תכלס גם לא תמיד אפשר לקנות אותם עוד פעם כי אתה לא חוזר לאותם מקומות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

אני לא מכיר את הקפה הספציפי הזה.

ממליץ מאוד לנסות דנזי, מכל הסוגים. ניסית מאורו? שניהם מעולים. אני לא אוהב את הלוואצה. מאוד אנמי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

sapirar (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 27
הצטרף: אפריל 2010
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

תודה רבה למגיבים. (Y)

האמת שלא ניסיתי את דנזי עדיין - אנסה בקרוב :)

ולגבי העניין של הפעם הראשונה. לצערי זה לא רק בפעם הראשונה :) זאת הייתה אריזה עם שתי אריזות של 250 גרם בפנים. את הראשונה פתחתי והשתמשתי ישר כשקניתי את המכונה, את השנייה שמרתי ורק עכשיו אני שותה את השקית השניה אחרי שטעמתי הרבה סוגים אחרים.
כך שזה בהחלט לא רק העניין של הקפה הראשון - זה פשוט קפה טעים יותר!

אם מישהו ייפגוש אותו מתישהו בחו"ל - ממליץ לטעום! :)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

מוטי - מה לעשות וההפוך שאני מכין מקפסולות של לואצה בעבודה הוא ממש טוב. עוצמות הטעם מפתיעות אותי כל פעם מחדש. כאספרסו לא משהו, בעיקר בגלל טעמי לואי מורגשים מידי של קפה לא טרי. גם במכונות הביתיות של לואצה יוצא רע. אבל עם המכונות המשרדיות הרציניות יוצא משהו מאוד מפתיע.
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

לא טעמתי לוואצה ממכונה משרדית. אצלנו היו מביאים משהו בלתי מזוהה (וגם לא טעים בכלל, לקחתי פעם פולים וניסיתי בבית. יצא קפה בטעם קרקר).
אני מתייחס ללוואצה שאני מקבל בבתי-קפה (בד"כ מסעדות).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

לוואצה סופר קרמה הוא אחלה קפה - לא קלוי כהה אבל מאוד טעים - הוא רק יקר וישן מדי בארץ.
המכונה המשרדית של ללואצה היא מכונת לה פבוריטה - לא סתם יוצא שם קפה יותר טוב מכל מכונה קטנה ביתית.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

rrrerrr60
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 10
הצטרף: אפריל 2010
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #10 

הכי קרוב למוצר שאתה מחפש:
http://www.testberichte.de/p/lidl-bella ... richt.html

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”