הי חברים,
ביקרתי בפרו לפני שבועיים, למשך שבוע. הייתי בעיר הכי תיירותית שם - קוזקו.
הדרך לקוזקו עוברת דרך לימה, שהיא עיר הבירה של פרו. בלימה היה לי קונקשן של 4 שעות, כך שהספקתי לטעום כוס אספרסו ראשונה בפרו. בדיעבד, זו היתה כוס האספרסו היחידה ששתיתי שם, פשוט מפני שאי אפשר למצוא אספרסו בקוזקו עצמה (למעט משקאות דמויי אספרסו שנראו כ"כ גרוע בכוסות של אחרים, עד שאפילו לא ניסיתי אותם).
בנמל-התעופה של לימה יש בית-קפה נחמד, ובו עומדת מכונת La Cimbali עם מטחנה שלא זיהיתי.
על המכונה כתוב רק La Cimba ונראה שה-LI פשוט נפל.
אבל, משום מה, ראיתי מכונה כזו בדיוק במקום אחר בקוזקו, וגם שם ה-LI נפל. אולי זה לא צירוף מקרים?
האספרסו עצמו היה בינוני, משהו שמקבלים בבית קפה ישראלי ממוצע. קרמה חומה יפה, טעם שטוח. נראה לי שהחליטה היתה קצת מהירה מדי.
ברחבי קוזקו (ולפי שיחות עם טיילים באיזור הבנתי שכך גם בכל פרו ובכלל בדרום אמריקה) הקפה הנפוץ ביותר הוא קפה פילטר. אפשר למצוא מיחם עם קפה פילטר כמעט בכל משרד (שתיתי הרבה במשרדי תיירות מקומיים). אתה פשוט מוזג לעצמך לתוך כוס, כשהם מספרים שחולטים פעמיים ביום - בבוקר ובצהריים. באכסניות שהייתי בהן, וגם בבית המלון, יש רק קפה נמס. הוא היה הרבה יותר מוצלח מהקפה שלנו בארץ, יאמר לזכותו.
רציתי מאוד ללכת לראות חוות קפה, אבל בשתי סוכנויות שונות אמרו לי שהם מוכנים לשלוח אותי, אבל לא מוכנים לקחת אחריות כי יש הסטוריה רצינית של חטיפות תיירים בחוות קפה בפרו... חשבתי על זה שוב, והחלטתי לוותר. אם יש מישהו מתנדב, אני מוכן לתת פרטים של סוכנויות טובות בקוזקו
זהו, בגדול היתה חוויה מאוד מעניינת ונחמדה (עשיתי בנג'י!), אבל הקפה שם ממש לא משהו.
היה כיף להמריא משם ולנחות בדאלאס, אצל אחותי, ולשתות קפה תורכי של עלית, מבושל על הגז. ככה קפה צריך להיות!
קפה בפרו (ובדרום אמריקה) - עדות מצמררת
- moti_r (פותח השרשור)
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
קפה בפרו (ובדרום אמריקה) - עדות מצמררת
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- גלעד_אינטרפרק
-
- עוסק בתחום קפה
- הודעות: 156
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: גלעד מוסקוביץ
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
- moti_r (פותח השרשור)
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
כפיר, כל הכבוד! איך מצאת את המטחנה הזו?
אני רואה שזה מסקרן אתכם, אז הנה חתיכה מהתמונה המקורית, בגודל המקורי.
תוכלו לראות שהאותיות מודבקות, ואפשר לראות סימני דבק בצורת L שנפלה.
הקטע המוזר שראיתי את זה גם בעוד מקום. כנראה צירוף מקרים.
אני רואה שזה מסקרן אתכם, אז הנה חתיכה מהתמונה המקורית, בגודל המקורי.
תוכלו לראות שהאותיות מודבקות, ואפשר לראות סימני דבק בצורת L שנפלה.
הקטע המוזר שראיתי את זה גם בעוד מקום. כנראה צירוף מקרים.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- גלעד_אינטרפרק
-
- עוסק בתחום קפה
- הודעות: 156
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: גלעד מוסקוביץ
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- גלעד_אינטרפרק
-
- עוסק בתחום קפה
- הודעות: 156
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: גלעד מוסקוביץ
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
FAEMA מיצרים מכונות אוטומטיות שמקבילות פחות או יותר לאוטומטיות של Cimbali - לא משהו שיכנס אליך הביתה מבחינת מחיר וגודל...
כל המכונות הידניות שלהם מבוססות על ראש טרמוסיפוני בסגנון E61. ראש E61 מבחינתם הוא הראש המקורי בהפעלה ידנית עם המנוף הקטן בצד. מאז יצאו כל מיני ראשים שעובדים עם אותו עקרון אבל בהפעלה אלקטרונית ועם כל מיני שינויים כאלה ואחרים במבנה הפנימי. בכל מקרה כולם שומרים על אותו עקרון טרמוסיפוני ועל אותו מבנה של מחליף חום שחוצה את הדוד מצד לצד.
כל המכונות הידניות שלהם מבוססות על ראש טרמוסיפוני בסגנון E61. ראש E61 מבחינתם הוא הראש המקורי בהפעלה ידנית עם המנוף הקטן בצד. מאז יצאו כל מיני ראשים שעובדים עם אותו עקרון אבל בהפעלה אלקטרונית ועם כל מיני שינויים כאלה ואחרים במבנה הפנימי. בכל מקרה כולם שומרים על אותו עקרון טרמוסיפוני ועל אותו מבנה של מחליף חום שחוצה את הדוד מצד לצד.
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
- Chura
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4774
- הצטרף: ינואר 2005
- מיקום: Privilege 15
- נתן תודות: 163 פעמים
- קיבל תודות: 285 פעמים
בנימה זו ארצה להידחף ולהוסיף מעולם הקפה שלי.
לפני כשנה ביקרתי בקובה (מקום מדהים, פשוט מדהים, אבל הייתי שוקל פעמיים אם לנסוע שוב)
בכל אופן, שם יש קפה שנקרא Cafecito או משהו, שזה מוכן ע"י מכונות אספרסו\בריקות אבל מקפה מקומי בקובה.
מדובר על אפסרסו, לא מבין למה שינו את השם, אולי בשל האמברגו וכו'
בכל אופן, קפה מעולה, בלב האוונה תוכלו למצוא בבית הקפה של המינגווי כוס קפה טובה ממכונה (לא הייתי בקיא אז בדגמים וכו') בעלות של דולר בערך.
אבל בערים צדדיות יותר, למשל טרינידד, קפה משובח, על המדרחוב, בעלות של 80 אג' לכוס בערך.
בנימה זאת, אציין שגלידה פשוטה, עולה שם כ5 אג' לגביע יחי העולם השלישי!!
לפני כשנה ביקרתי בקובה (מקום מדהים, פשוט מדהים, אבל הייתי שוקל פעמיים אם לנסוע שוב)
בכל אופן, שם יש קפה שנקרא Cafecito או משהו, שזה מוכן ע"י מכונות אספרסו\בריקות אבל מקפה מקומי בקובה.
מדובר על אפסרסו, לא מבין למה שינו את השם, אולי בשל האמברגו וכו'
בכל אופן, קפה מעולה, בלב האוונה תוכלו למצוא בבית הקפה של המינגווי כוס קפה טובה ממכונה (לא הייתי בקיא אז בדגמים וכו') בעלות של דולר בערך.
אבל בערים צדדיות יותר, למשל טרינידד, קפה משובח, על המדרחוב, בעלות של 80 אג' לכוס בערך.
בנימה זאת, אציין שגלידה פשוטה, עולה שם כ5 אג' לגביע יחי העולם השלישי!!
Configure Terminal
Write Erase
reload
Write Erase
reload