תגובות למדריך: קלית קפה במחבת

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

תגובות למדריך: קלית קפה במחבת

נושא שלא נקרא #1 

תגובות למדריך: קלית קפה במחבת
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

תודה רבה לרוני על הכתבה והצילומים! (Y)

זה בהחלט עושה לי חשק לקפה :)
מה שכן, ניתן לראות בצורה מאוד ברורה, שהקליה לא כ"כ אחידה.

הכמות גדולה משמעותית מקליה במכשיר פופקורן.

רוני - מה לגבי המוץ? לא ראו אותו בסרטון. איך אתה מסתדר עם הלכלוך?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
הודעות: 5139
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: דודי
מיקום: מצפה יאבוייה על הים
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

אכן מביא חשק לקפה.
זה נעשה על הלהבה הכי גדולה ?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

תודה על התמונות והכתבה (Y)

אכן נראית קלייה לא אחידה, אך מאוד מעניין לטעום את התוצרת..

Kerenfood
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 902
הצטרף: דצמבר 2009
מיקום: רמת השרון
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #5 

מהמוץ אני מתפטר בשלב הקירור ,לא הראתי אותו כי קשה לצלם את זה והסובלים האמיתים הם דיירי הבית.
אנסה לתאר:

אני מעביר את הפולים למסננת פסטה ממתכת ורץ למרפסת ושם מעל המעקה אני שופךאת הפולים ממסננת אחת לשנייה בזמן הפעולה הזאת המוץ עף, עלי, על המרקיזה של השכנים , וגם ממלא את האדניות של עשבי התיבול שלי.

אז אלה הם חיי ולכן אני חייב לעשות שינוי:)

לגבי הלהבה , זו הלהבה הגדולה בתחילה במצב הנמוך שלה , לפעמים אני מעלה אותה ולפעמים מרים את המחבת באויר הכל לפי הצורך , אני מרגיש ומקשיב לפולים וקבלתי קצת ניסיון בזה.
הקלייה לא אחידה היות וזו תערובת , שאני קולה חד זני זה נראה אחרת לגמרי.
במקרה הזה גם אם היית קולה כל זן בנפרד אני נוהג לקלות קוסטה-ריקה קלייה בהירה בעוד ש את הטנזניה ו הדגימה קלייה כהה ואז אחרי הערבוב זה נראה בדיוק כך.

לגבי טעימות, אשמח מאד, מוטי לא נפגשים לפעמים ?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

תודה רבה (Y) הצחקת אותי בתאור של תהליך הקירור כשהמוץ עף על המרקיזה של השכנים ...

תגיד, ניסית פעם לקלות בווק ?

עוד שאלה, לא עדיף לערבב ע"י "הקפצה" של הפולים (כמו ששף מקפיץ אוכל במחבת) במקום לערבל עם הכף ?

Kerenfood
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 902
הצטרף: דצמבר 2009
מיקום: רמת השרון
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #7 

הייתי פעם מקפיץ אבל אז המוץ עף על כל הכיריים והסביבה,
הייתי גם קולה עם מכסה ומנער את המחבת וכך מונע את הליכלוך ואז החלטתי לשדרג וקניתי מכסה זכוכית,
שהשתמשתי בו , קלטתי פתאום איזו כמות אדירה של אדים נפלטת מ הפולים לכל אורך התהליך וכשיש מכסה אז
א. אתה מהר מאד לא רואה כלום
ב. המוץ נרטב ונדבק לפולים ואז קשה להפריד אותו בשיטה הקודמת
ג. והכי חשוב , הבנתי למה לקפה היה טעם מגעיל כי למעשה אתה אופה את הפולים ולא קולה אותם
אגב אני מבין ש בגין בגלל זרם מתמיד של אויר חם לא נוצרת לחות בצינור ולכן סילוק המוץ אפשרי וגם רואים את התהליך.

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 436
הצטרף: ינואר 2007
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

אפשר לשפר את האחידות ע"י הוספה של מכסה למחבת.
אני קליתי בעזרת מחבת ומכסה כשבעירבוב לא פתחתי את המכסה, אלא ניערתי עת המחבת בתנועות המעגליות.
יצאה יופי של קליה אחידה (קליתי כל זן בנפרד)
נראה לי גם שכמות הפולים גדולה מדי לשטח המחבת, אם היית שם פחות פולים הקלייה הייתה אחידה יותר.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

אז אני קצת מבולבל, הפולים לא "נאפים" כשיש מכסה ? זה נשמע הגיוני כי האדים לא משתחררים החוצה ...

לגבי הג'ין, הוא ממש מכשיר מדהים שמקל על התהליך בצורה מעולה.

ושאני שוב שואל מה עם ווק ? נראה לי שהחום בו מתפזר מהר וטוב יותר.

Kerenfood
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 902
הצטרף: דצמבר 2009
מיקום: רמת השרון
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #10 

ווק טוב מיציקה לפי דעתי יעשה עבודה נפלאה ויותר טוב אם יהיה מנחושת, אבל קשה להגביע אותו בכל פעם ש רוצים לווסת את החום,

אני אישית השתמשתי במה שהיה לי ופשוט התרגלתי לזה, ברור שאפשר לשפר המון ,

לגבי הכמות והתערובת אלה מטעמי עצלנות גרידה,

כמו ש הזכרתי בשרשור הראשון שלי , אני פחות משנה בתחום וכבר קליתי 20 קג קפה.
עד לפני חודשיים הייתי קולה חד זני במנות של 200 גרם ירוק ובכל פעם כ 5 6 זנים .
טיפול בכל מנה היה אורך כחצי שעה , אז 6 מנות זה 3 שעות של עבודה אינטינסיבית מעל הכריים ואחרי זה גם צריך לנקות:(
אז התחלתי לזייף ונתקעתי בלי קפה,
ואז גילית ש אני כבר לא יכול לשתות שום קפה אחר ועברתי לשיטה של קליית תערובת של 300 גרם זה נותן לי אויר לנשימה ל כשבוע ימים.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

קליית מגע הכי טהורה שיש... וזו הסיבה לחוסר האחידות. החום עובר לפול רק במגע ולכל פול זמן אחר של מגע ישיר. זה משתפר רק באזור פיצוץ ראשון בו החום מועבר גם מפולים אחרים. אז צריך לבחוש והרבה וכל הזמן. אולי חום גבוה וזמן קליה מהיר יותר ייתן תוצאות עדיפות?
בכל אופן גם לקליה לא אחידה יש טעם יחודי שאני דוקא אוהב
אגב הטנזניה טעים מאוד גם בקליה בהירה אם זכרוני אינו מטעני
what's next?

Kerenfood
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 902
הצטרף: דצמבר 2009
מיקום: רמת השרון
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #12 

ירדת לסוף דעתי :)

לגבי רמת הקלייה אני אצטט את מוטי:

" לא מכיר קלייה בהירה רק קלייה בעירה" :lol:

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

יפה - יותר הארד-קור מחביתוש...
אני גם הייתי הולך על ווק.
יש מחבתות קלייה ייעודיים כמו הדבר העתיק פה:
http://sorrentinacoffee.myshopify.com/p ... ollectible

תמונה
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

מישהו ניסה את הסירפופ?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

יש ל halfdink/boren
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”