מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


כמה עובדות על תה


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > תה וחליטות
מחבר הודעה
Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010
הבעות תודה: 14
מספר הודעות: 221

 #1  נשלח: א' 20/11/2011 17:30
כמה עובדות על תה

כמה עובדות על התה:
1. התה הנפוץ ביותר מקוטלג לשחור, אולונג, ירוק ולבן, לפי דרגת ייבוש העלים. מעבר לכך ישנן חליטות פירות וחליטות צמחים, תה צהוב ותה שעבר פרמנטציה (כמו פו-אר).

2. תה בתפזורת נקרא לעיתים קרובות "חליטה", אך זה מבלבל לשווא. כל מה שמכיל תה, מכיל קפאין, חליטה כמעט בהכרח לא מכילה קפאין, אלא אם היא מכילה צמחים כמו גוארנה. הבדלה זו הופכת לחשובה יותר, מכיוון שלעיתים קרובות ישנן תערובות של תה שחור או ירוק המכילות פירות וצמחים, שמכילות קפאין. לאלו מאיתנו שרוצים משקה חם לפני השינה, חליטת צמחים או פירות בהכרח מתאימה יותר מאשר תה שחור או ירוק או קפה.

3. תה שחור מקוטלג לקטגוריות אובייקטיביות של טיב, לפי גודל העלים וכמות פרחי התה (tips) בתוך התפזורת. ניתן לראות כאן שזה עולם ומלואו וחובבי תה יודעים לקטלג אותו כך. http://en.wikipedia.org/wiki/Orange_pekoe

4. ככלל אצבע, חולטים כך:

א. תה שחור: 2-3 דקות ב-85-100 מעלות

ב.תה ירוק: 1-2 דקות ב-75-85 מעלות

ג.חליטת פירות או צמחים 5-6 דקות ב-85-100 מעלות

ד. לאחר מכן, יש להוציא את מתקן החליטה מתוך הכוס או הקומקום, כדי למנוע מיצוי יתר.

ה.לתה ירוק לא נהוג להוסיף סוכר, ע"מ למצות עד תום את תכונותיו הבריאות.

ו. לתה שחור וחליטות הפירות והצמחים נהוג להוסיף מעט סוכר כדי להדגיש את הטעמים, זאת בניגוד לאספרסו, שם המהדרין לעולם לא מוסיפים סוכר.

5. תה המגיע בתפזורת, לעומת תה בשקיק, יכיל עלים גדולים יותר, פירות וצמחים שלמים יותר, לכן מיצוי הטעמים בו יהיה עשיר יותר ומלא. עם זאת, בשקיות בצורת פירמידה או שקיקי תה גדולים יותר, ניתן להכיל גודל דומה לתפזורת.

6. ישנה חשיבות לזמן שתה/חליטה נשארים פתוחים, אך היא הרבה יותר חופשית מקפה. תפזורת תה/חליטת פירות וצמחים טובה 3 חודשים אחרי הפתיחה, כך גם הדין לגבי שקיקי תה המגיעים אטומים, לא במעטפות נייר. שקיקי אלומיניום דקים יכילו לרוב גז אינרטי, המבטיח שהרכיבים מפסיקים את תהליך החימצון שלהם ונשארים טריים עד הפתיחה.

7. כמות המים המומלצת היא 400 מ"ל מים ל-2 כוסות. תה שחור או ירוק יצריך 2 כפיות על הכמות הזאת, חליטת פירות או צמחים, 3 כפיות.
(3) הבעות תודה: דבוטאנט , shtud , Light
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
joncafe (יונתן)
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: צפון
הבעות תודה: 104
מספר הודעות: 2328

 #2  נשלח: ב' 21/11/2011 0:26

סקירה חביבה ומועילה. תודה אלכס.
_________________
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #3  נשלח: ב' 21/11/2011 9:38

תודה על המידע
_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
gedkoz (ged koz)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  May 07, 2010

מיקום: משגב,גליל
הבעות תודה: 118
מספר הודעות: 1403

 #4  נשלח: ב' 21/11/2011 11:22

תודה, אלקס! לי בכל זאת נדמה שחליטה של עלי תה( גם שחור וגם ירוק ) צריכה להיות ארוכה יותר. יש סוגים של תה ירוק שמצריכים חליטה כפולה: ראשונה של כחצי דקה ואחרי שפיכת מים , שניה עוד 4-5 דקות. אחרי 2-3 דקות במים של 85-90 מעלות אין מיצוי מספיק...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010
הבעות תודה: 14
מספר הודעות: 221

 #5  נשלח: ב' 21/11/2011 16:51

אתה מדבר על תה פו-אר. למעשה, ככל שעלי התה עדינים יותר, מירוק ללבן, זמן החליטה מתקצר והטמפ' יורדת. החום במקרה של תה ירוק פוגע בשחרור החומרים, לעומת זאת, בפירות או צמחים, נדרשים מים רותחים כדי לשחרר אותם.

זאת בלי להזכיר את העובדה שישנן תרבויות שמרתיחות תה במשך 10-15 דקות, גם ירוק, אבל כאן כבר יש למעשה הבדל תרבותי שאינו מתחשב בבריאות, אלא מעדיף טעמים חזקים ומרים מאוד. אני חושב שזה מתקשר ישירות לכמה האוכל המקומי מתובלן או שמנוני.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shtud (Daniel Schtudiner)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2010
הבעות תודה: 100
מספר הודעות: 1591

 #6  נשלח: ב' 21/11/2011 18:03

עם כבר, אלכס, תוכל לספר לנו באופן כללי על התהליך שהתה עובר בארץ המקור לפי סוגיו.


אני ראיתי שמבשלים אותו והופכים אותו ללבנים כאלה (בנשיונל ג'אוגרפיק היה מאמר על דרך התה והסוסים, ממחוז יונן לכיוון טיבט), מצד שני ראיתי גם שסתם נותנים לזה להתיבש בשמש ללא בישול, ובכלל מעניין אותי מה זה התוספות(פרחים) השונות שיש בתה בסין ואיך זה שהפרחים שומרים על הצבע שלהם גם לאחר היבוש וגם לאחר החליטה?

דבר מעניין שהיה כתוב במאמר זה שיש שם באיזור אנשים ששותים כמויות אסטרונומיות של תה (איזה 20 או 40 קילו תה בחודש אם אני לא טועה)

_________________
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010
הבעות תודה: 14
מספר הודעות: 221

 #7  נשלח: ג' 22/11/2011 9:21

הלבנים זה בדיוק הפו-אר, תה שעובר תהליך של יישון ופרמנטציה. טעמו הוגדר ע"י כתבת "וואלה" כ"טעם של עץ גרמני" ואני סקרן לדעת מתי כבר יצא לה לטעום עצים שכאלה. הייבוש של העלים הוא בדיוק מה שקובע את הדרגה, ייבוש ארוך יותר יניב תה שחור, בינוני יניב אולונג וקצר יניב ירוק.
כיצד הפרחים שומרים על צבעם? הם לא מיובשים בשמש כמו התה, אלא בתהליך אחר. הם בהחלט מאבדים חלק מהצבע לאחר החליטה, וזה בדיוק מה שיוצר את צבע המשקה בכוס.
(1) הבעות תודה: shtud
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1132
מספר הודעות: 11715

 #8  נשלח: ג' 22/11/2011 10:38

זה רק אני או שתה לבן הוא כל כך עדין שכבר כמעט אין לו טעם?
_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 251
מספר הודעות: 3998

 #9  נשלח: ג' 22/11/2011 10:40

התה הלבן היחיד שאני שתיתי, והוא מעולה, היה מתערובת שלו עם חליטת צמחים שנקראת youthberry.

נשאר לי ממש מעט - חבל.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shtud (Daniel Schtudiner)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2010
הבעות תודה: 100
מספר הודעות: 1591

 #10  נשלח: ג' 22/11/2011 11:22

אז אם אני מבין נכון יש תה שעובר בישול לפני שהוא מגיע אלינו?

אני שותה תה לבן של Twinings והוא די טעים לי.

_________________
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010
הבעות תודה: 14
מספר הודעות: 221

 #11  נשלח: ג' 22/11/2011 15:36

הוא באמת עדין בטעם, אבל יש בו המון נוגדי חימצון, זו הסיבה לייצורו ולמחירו הגבוה. אם אוהבים טעמים חזקים, יש הרבה סוגי תה ירוק עם פירות ועם צמחים.

אנשים נוטים לחשוב שאם התה הוא "רויבוש קרמל", אז הוא מתוק. הוא לא. הוא בארומה של רויבוש עם קרמל וטעמים מאוד עדינים של... אחד הסימנים לתה איכותי הוא שהטעם מרגיש לך טבעי, בלי הרבה תוספים. סתם לדוגמא, אנשים קונים "אבקת צ'אי הודי", הרי ברור שאין קשר בין האבקה הזאת לתה הודי, שכולל ממש את צמח התה ואת כל התבלינים שהם מבשלים איתו.

אין תה שמגיע מבושל, יש תה שמגיע "בשל"...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1132
מספר הודעות: 11715

 #12  נשלח: ג' 22/11/2011 15:42

אפרופו רויבוש:
http://www.redespresso.com/
מעניין לנסות, הם עושים איתו אפילו לאטה ארט.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shtud (Daniel Schtudiner)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2010
הבעות תודה: 100
מספר הודעות: 1591

 #13  נשלח: ג' 22/11/2011 16:21

דבוטאנט כתב:
אפרופו רויבוש:
http://www.redespresso.com/
מעניין לנסות, הם עושים איתו אפילו לאטה ארט.




_________________
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #14  נשלח: ג' 22/11/2011 18:57

פואר זה בהחלט תה מוזר עם טעם שונה (מעין מונסון מאלאבר של התה) ויש המון סוגים.

אומרים שהוא מסייע בהורדת כולסטרול והוא מצוין למי שיש בעיות קיבה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010
הבעות תודה: 14
מספר הודעות: 221

 #15  נשלח: ד' 23/11/2011 10:06

הרד אספרסו הזה נראה מסקרן מאוד, חליטות רויבוש הן מהדברים הכי טעימים בגלל שהן משתלבות היטב עם טעמים נוספים, גם עם חלב.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תה וחליטות עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht