שאלות על אחסון בקירור למשתמשי ג'ין קפה

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
boren (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

שאלות על אחסון בקירור למשתמשי ג'ין קפה

נושא שלא נקרא #1 

אני קולה בג'ין מאז 2009 ובסה"כ מרוצה. הבעיה העקרית שלו היא בהתיישנות המהירה של הפולים. הקפה טעים בערך מהיום השלישי אחרי הקליה ועד השביעי, וזה חלון הזדמנויות די מצומצם. מה שאני עושה כנראה רחוק מהאופטימום אבל עובד לי סביר. לאחר הקליה אני משאיר את הפולים פתוחים באוויר למשך יממה, ואז מעביר חצי מהם אל המטחנה ואת החצי השני אל המקרר (סגורים בשקית סנדוויץ רגילה). כשהקפה במטחנה נגמר אני מעביר לשם את שאר הקפה שמאוחסן במקרר, ולפני שהוא נגמר קולה את הבאטצ' הבא. אשמח לדעת מה משתמשים אחרים עושים. הנה מספר שאלות:

- האם אתם מאחסנים את הפולים במקרר או בפריזר?
- באיזו מיכל או שקית אתם משתמשים? כאלה שכוללים שסתום חד-כיווני או כאלה שרק אטומים לאוויר?
- איך אתם נמנעים מהתעבות של לחות על הפולים הקרים, אם בכלל? אם אתם מוציאים כמות פולים קטנה אל ההופר, האם זה לא גורם לפולים שנשארים במיכל לספוח לחות בזמן שהמיכל פתוח?
- האם אתם ממתינים מספר ימים לאחר הקלייה עד שאתם מעבירים את הפולים לאיחסון בקירור?
- האם התשובות לשאלות למעלה שונות כשמדובר בפולים בקלייה כהה?

תודה! :-)

Simon357
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 45
הצטרף: נובמבר 2018
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

בנתיים כל המומחים אומרים לא למקרר. זה פשוט צובר לחות. וואקום, מקום קריר ובלי אור.

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 976
הצטרף: יוני 2010
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

אני עושה משהו די דומה למה שאתה עושה.
קולה, חלק הולך למטחנה. השאר נסגר בשקית עם שסתום חד כיווני.
לדעתי בהחלט מחזיק יותר טוב ככה.

בדיוק קליתי חצי קג, ואז במקרה הייתי בנצרת וקניתי שם קפה שהחלטתי לשתות עכשיו. בינתיים הקליה שלי יושבת במקרר. נראה מה יהיה איתה :) כבר עבר שבוע.
מילה של אקסטרימיסט.

boren (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

Simon357 כתב:בנתיים כל המומחים אומרים לא למקרר. זה פשוט צובר לחות. וואקום, מקום קריר ובלי אור.
...
האמת שדי פשוט לבדוק את זה. שומרים חלק מהפולים בחוץ וחלק במקרר. אחרי 10 ימים מכינים אספרסו משני סוגי הפולים ומשווים. אני צריך לנסות את זה. מה שכן, אין לי מיכל וואקום. יש לך המלצה למיכל מסויים?

boren (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

Oferot כתב:קולה, חלק הולך למטחנה. השאר נסגר בשקית עם שסתום חד כיווני.
...
אתה מכניס את הפולי לשקית ואז למקרר מיד לאחר הקליה? איפה רכשת שקית עם שסתום חד כיווני?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

היתרון הגדול כשיש לך קולה זמין, זה שאתה יכול לקלות בתדירות גבוה ולפי רצונך.
פעם בשבוע 600 גרם ברוטו, המתנה של שלושה ימים, חיסול לאחר 6 ימים מסוף יום ההמתנה וחוזר חלילה.

boren (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

@יוסיסופר

אם אני מבין נכון אתה מכניס את כל הפולים להופר וזהו? אתה לא מרגיש בירידה באיכות בין היום השלישי ליום התשיעי?

והג'ין קולה רק 300 גרם. אין מצב שאני עושה שתי קליות בשבוע. זה הרבה יותר מדי פולים ממה שאני מסוגל (או מעוניין) לצרוך.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

הספירה אצלי מתחילה מתום היום השלישי, והפולים בשיאם החל מהיום החמישי, כך שעד היום התשיעי אין ירידה משמעותית ( יש קצת).
לגבי מספר הקליות
בשבוע, כשזה תחביב אז משקיעים, שתי קליות של 600 גרם נותנות כ 500 גרם נטו, השקעה של שעה בשבוע, זה בסדר מבחינתי.
אני לא מכניס להופר את כל המנה, לאחר אוורור הפולים כ 24 שעות, שקית אטומה לתוך כלי אטום.
לפני הקליה בורר היטב את הפולים ומעיף את המעפנים.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”