מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה


קליה במחבת שיתוף מניסיון ראשון ופידבקים


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
Simon357
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Nov 17, 2018
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 45

 #1  נשלח: א' 25/11/2018 10:34
קליה במחבת שיתוף מניסיון ראשון ופידבקים

שלום לחברי הפורום המכובד בהחלט

חדש בעולם הקפה אבל מתקדם מהר.
אז נגמרו לי הפולים לטחינה.... והיה לי 250 גרם של תערובת ירוקה שקיבלתי מבחור טוב שקולה באופן קבוע. קולומביאני ואתיופי.
מתוך סקרנות וחוסר יכולת לדחות סיפוקים החלטתי לקלות על מחבת, ולא להמתין לרכישה של אמצעי קצת יותר מתקדם.
אז אחרי כמה סרטוני יוטיוב... זה מה שיצא : ( משתף בחוויה שלי, אשאל כמה שאלות תם ואשמח לפידבק מהמומחים בתחום)

אז למחבת בחרתי להשתמש בווק שרכשתי בעבר. ווק תוצרת גרמניה עם תחתית מיוחדת לפיזור חום אחיד. מצרף תמונה.
התחלתי עם אש גבוהה יחסית, מאחר והכריים שלי בחצר חלשות יחסית.
מסתבר שלא ממש. תוך 2 דקות התחילו פיצוצים ראשונים ואני מערבב במרץ. החלטתי לסיים את הקליה ב 8 דקות.... קצת שרוף קצת חום. התוצר איך שאני מפרש אותו הוא מיד רוסט לפרנץ. מצרף תמונות מקליה זו. 125 גרם. קררתי עם 2 רשתות...
הפקתי לקחים והחלטתי לבצע סיבוב נוסף. הפעם על האש הנמוכה ביותר. התוצאה הייתה פיצוץ ראשון סביב ה 5.5 ל 6 דקות. קשה לי לומר מתי זה הפסיק והתחיל השני. החלטתי למשוך לכיוון ה 15 דקות טוטאל. יצא קצת כהה אבל סה'' כ יותר טוב לדעתי מבלינת אחידות. אני מניח שפעם הבאה אני יעצור ב 13 דקות. מצרף תמונות, אלו יהיו האחרונות.
אני אמתין לבדיקה ראשונה לאחר 48 שעות.
שאלות שלי:
1. מה קיבלתי בהגדרה מקצועית?
2. איך מאחסנים מרגע סיום הקליה. כרגע שמתי בצנצנת סגורה. אווררתי מידי פעם כל כמה שעות כדי לפרוק co2. האם צריך להשאיר את הקופסא פתוחה בימים הראשונים של הפריקת גזים? קצת קשה לי עם זה.
3. יש דבר כזה שרוף מידי? או שזה טעם אישי בסופו של דבר

* שתי התמונות האחרונות: קליה שניה וקליה ראשונה ושניה אחת ליד השניה. הצנצנת זכוכית זו השניה.

תודה לעונים!





| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Simon357
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Nov 17, 2018
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 45

 #2  נשלח: א' 25/11/2018 10:42

לא רואה את שאר התמונות.... אז אלו מהקליה השניה



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 238
מספר הודעות: 1069

 #3  נשלח: א' 25/11/2018 11:52

אתה רוצה את הטוב או את הרע?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2005
הבעות תודה: 405
מספר הודעות: 4143

 #4  נשלח: א' 25/11/2018 11:59

לדעתי זה נראה כמו בזבוז קפה. אולי עדיף לך לנסות עם מכשיר פופקורן ולשפצר אותו או לקנות איזה חביתוש ידני, יצא לך טוב יותר.
(1) הבעות תודה: Simon357
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Lee
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jul 09, 2008
הבעות תודה: 467
מספר הודעות: 4215

 #5  נשלח: א' 25/11/2018 12:18

NEGRO כתב:
אתה רוצה את הטוב או את הרע?


את המכוער...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 238
מספר הודעות: 1069

 #6  נשלח: א' 25/11/2018 12:26


תערבב יותר מהר כדי לקבל קלייה יותר אחידה
(1) הבעות תודה: Simon357
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Simon357
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Nov 17, 2018
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 45

 #7  נשלח: א' 25/11/2018 12:39

NEGRO
·
חשבתי שאני מספיק מהיר. נעבוד על התנועות ... חלק מהלמידה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Simon357
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Nov 17, 2018
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 45

 #8  נשלח: א' 25/11/2018 12:41

Lee
·
אני אנסה הכל אני מניח. אבל רוצה לחוות את כל התהליך. ככה לומדים הכי טוב
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 238
מספר הודעות: 1069

 #9  נשלח: א' 25/11/2018 13:06

תקנה מכשיר פופקורן, עדיף
(1) הבעות תודה: Simon357
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 184
מספר הודעות: 2061

 #10  נשלח: א' 25/11/2018 14:06

גלעד, מה דעתך על הקולים הזולים שיש באליאקספרס בהשוואה למכשיר פופקורן? למשל אלה:

1

2

3

4
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Simon357
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Nov 17, 2018
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 45

 #11  נשלח: א' 25/11/2018 16:49

boren
·
לא הצלחתי להבין אם מספר 2 כולל את יחידת החימום. וגם איך היא עובדת. נראה לי אלכוהול.. על פניו נראית יחידה מעניינת. ודי זולה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 184
מספר הודעות: 2061

 #12  נשלח: א' 25/11/2018 17:43

לדעתי מספר 4 נראה הכי מבטיח (מבחינת נוחות ועקביות), ובהשוואה למחירים של הקולים החשמליים הפופולריים המחיר ממש זול.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Simon357
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Nov 17, 2018
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 45

 #13  נשלח: א' 25/11/2018 18:35

boren
·
פחות ממה שהספקתי להבין. המעבר חום באינדוקסיה ( חום ישירות מהפלטה לפול) פחות עדיף מקרינה של חום כמו באוויר חם/ חימום בקרינה של חום כלשהי. נכון שבשימוש בתוף זה די דומה לאינדוקציה אבל דווקא מתייחסים לזה כקרינה במידה והתוף בנוי נכון והחום מועבר כמו שצריך. אבל קטונתי ... אני פה בשביל ללמוד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 238
מספר הודעות: 1069

 #14  נשלח: א' 25/11/2018 20:23

אולי 3 אבל זה ישירות מעל הגז אז אתה צריך כירה.
ולגבי מעברי חום וכו'
יש רצוי ויש מצוי, בדרגת ההשקעה שאתה מכוון אליה, לא תנצח את ראלי דקאר אם אתה מבין למה אני מתכוון
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 193
מספר הודעות: 2210

 #15  נשלח: א' 25/11/2018 21:36

צר לי, קליה במחבת לעולם לא תשיג קליה אחידה גם אם תערבב ללא הפסקה.
נסה קליה בתנור.
(1) הבעות תודה: Simon357
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht