אני מתכוון במהלך החודש לקנות מטחנת אספרסו איכותית יותר מהמטחנה המובנית שיש לי כרגע ב-Barista Express.
אחרי שיטוטים ארוכים באינטרנט בחיפוש אחר מכונה מתאימה שבמהלכם בדקתי ופסלתי שלל מועמדים מסיבה כזאת או אחרת (Breville/Sage, Baratza, Rancilio, ועוד) נשארתי רק עם מכונות יקרות (כדוגמת Mazzer, Ceado ו-Eureka) שחרגו מהתקציב שלי.
באופן בלתי צפוי, בחיפוש דווקא בזאפ, נתקלתי ב-Compak K-3. היא בתקציב שלי, ומהביקורות שהצלחתי למצוא הבנתי שבעוד שהיא די נטולת פיצ'רים מעבר לטיימר, ואחידות הטחינה הגסה שלה לא משהו, באחידות טחינה דקה היא קרובה מאוד למכונות הרבה יותר יקרות, והיא סוס עבודה בנוי כמו טנק שצפוי להחזיק שנים רבות. ככל הנראה זאת המטחנה בשבילי.
במקרה יצא לי לדבר היום על זה עם מישהו, והוא המליץ לי לשאול פה בפורום לגבי אופציות להשיג את ה-K-3 יותר בזול מבמחיר שבו היא מוצעת בחנויות בזאפ (הוא הזכיר את קפה רות בפ"ת), ועל הדרך לראות עם יש למישהו אלטרנטיבות ל-K-3 להציע לי בתקציב שלי (עד 2,000 ש"ח).
תודה.
מטחנת אספרסו בינונית (מכוון ל-Compak K-3)
- Trilandian (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 7
- הצטרף: נובמבר 2018
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
ה-K3 מטחנה נחמדה והיא בהחלט שדרוג על מטחנות שעולות פחות, אבל יש בה כמה דברים שלי הפריעו ולכן מכרתי אותה ושדרגתי. לפי סדר החשיבות:
- אגירה לא זניחה. אני מעריך שלפחות 3 גרם נשארים תקועים במטחנה. הקפה הזה מתיישן בזמן שהוא שוכב במטחנה ונדחף החוצה רק בטחינה הבאה. האפקט השלילי מורגש בעיקר בתחילת יום. יש דרכים להתמודד עם זה, אבל עדיף פשוט מטחנה שאוגרת פחות.
- הטיימר אנלוגי ושימושי רק אם אתה לא עובר בין מנה בודדת לכפולה. אם כן אז אתה צריך טיימר שמאפשר לשמור זמן טחינה נפרד עבור כל מצב.
- טחינה לא רעה, אבל עם די הרבה גושים.
- התפס שמחזיק את הידית לא מאוד יציב וקרה שהידית נפלה.
במקום ה-K3 קניתי מטחנה סטה 270Wi. האגירה שלה זניחה (כחצי גרם), יש לה משקל עם אפשרות לשמור 3 משקלים מועדפים. הרבה יותר נוח מכל טיימר. והטחינה שלה אוורירית ונטולת גושים לחלוטין. מאז שעברתי אליה אין בחליטה שום צ'אנלינג והזרימה אחידה והדרגתית. המחיר של המטחנה, כולל משלוח מאוסטרליה ומיסים, היה 2300 ש"ח. זה מעל התקציב שלך, אבל מקבלים הרבה הרבה יותר ממה שה-K3 נותנת. רק קח בחשבון שמבין 5 חבר'ה שהזמנו את מטחנה כזו, אחד קיבל מטחנה תקולה. הטיפול בבעיה כזו דורש משלוח חזרה לחו"ל וכמובן הרבה פחות נוח מאשר לקנות בארץ ולהביא את המטחנה לשירות, במידת הצורך. ובכל זאת, אחרי חודש עם ה-270Wi אין שום סיכוי שאני חוזר ל-K3. פשוט עולם אחר.
- אגירה לא זניחה. אני מעריך שלפחות 3 גרם נשארים תקועים במטחנה. הקפה הזה מתיישן בזמן שהוא שוכב במטחנה ונדחף החוצה רק בטחינה הבאה. האפקט השלילי מורגש בעיקר בתחילת יום. יש דרכים להתמודד עם זה, אבל עדיף פשוט מטחנה שאוגרת פחות.
- הטיימר אנלוגי ושימושי רק אם אתה לא עובר בין מנה בודדת לכפולה. אם כן אז אתה צריך טיימר שמאפשר לשמור זמן טחינה נפרד עבור כל מצב.
- טחינה לא רעה, אבל עם די הרבה גושים.
- התפס שמחזיק את הידית לא מאוד יציב וקרה שהידית נפלה.
במקום ה-K3 קניתי מטחנה סטה 270Wi. האגירה שלה זניחה (כחצי גרם), יש לה משקל עם אפשרות לשמור 3 משקלים מועדפים. הרבה יותר נוח מכל טיימר. והטחינה שלה אוורירית ונטולת גושים לחלוטין. מאז שעברתי אליה אין בחליטה שום צ'אנלינג והזרימה אחידה והדרגתית. המחיר של המטחנה, כולל משלוח מאוסטרליה ומיסים, היה 2300 ש"ח. זה מעל התקציב שלך, אבל מקבלים הרבה הרבה יותר ממה שה-K3 נותנת. רק קח בחשבון שמבין 5 חבר'ה שהזמנו את מטחנה כזו, אחד קיבל מטחנה תקולה. הטיפול בבעיה כזו דורש משלוח חזרה לחו"ל וכמובן הרבה פחות נוח מאשר לקנות בארץ ולהביא את המטחנה לשירות, במידת הצורך. ובכל זאת, אחרי חודש עם ה-270Wi אין שום סיכוי שאני חוזר ל-K3. פשוט עולם אחר.
נערך לאחרונה על ידי boren ב 04/01/2019 16:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Trilandian (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 7
- הצטרף: נובמבר 2018
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
שקלתי את ה-SETTE, אבל מהביקורות שקראתי, נראה שהבעיה איתה בפרט ועם מטחנות של Baratza בכלל היא אמינות נמוכה. הרבה קונים אמרו שהמטחנה שלהם שבקה חיים תוך מספר חודשים, וגם הוזכרו עוד בעיות כאלו ואחרות באיכות הבניה.
אני מחפש מטחנה שתוכל לטחון אספרסו 2-3 פעמים ביום במשך 6-8 שנים בלי למצמץ.
לגבי הטיימר, אני רק מוציא דאבלים, אז זו לא בעיה. בכל מקרה, אם אני אראה שהטיימר לא מדויק מספיק, פשוט אמשיך לטחון ידנית ולשקול, כמו שאני עושה עכשיו.
אני מחפש מטחנה שתוכל לטחון אספרסו 2-3 פעמים ביום במשך 6-8 שנים בלי למצמץ.
לגבי הטיימר, אני רק מוציא דאבלים, אז זו לא בעיה. בכל מקרה, אם אני אראה שהטיימר לא מדויק מספיק, פשוט אמשיך לטחון ידנית ולשקול, כמו שאני עושה עכשיו.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
רוב התלונות שראיתי על הסטה היו על ה-270W. בדגם החדש (270Wi) הם שיפרו כמה עשרות דברים, כולל איכות בניה של מכלולים מכאניים.
אם כל מה שאתה מחפש זה לטחון דאבלים אז לא תהיה לך בעייה עם הטיימר של ה-K3. וגם מבחינת אמינות מרבית הסיכויים שהיא תחזיק את פרק הזמן שציינת ויותר. עם נושא האגירה אפשר להתמודד ע"י טחינה והשלכה של כמה גרמים בתחילת יום (purge). את הגושים אפשר לשבור עם קיסם. יש פתרונות להכל, אבל בסופו של דבר אני העדפתי מטחנה שבה אני לא צריך לפתור שום דבר. לגבי האמינות אוכל לחוות דיעה רק בעתיד. נקווה לטוב.
אם כל מה שאתה מחפש זה לטחון דאבלים אז לא תהיה לך בעייה עם הטיימר של ה-K3. וגם מבחינת אמינות מרבית הסיכויים שהיא תחזיק את פרק הזמן שציינת ויותר. עם נושא האגירה אפשר להתמודד ע"י טחינה והשלכה של כמה גרמים בתחילת יום (purge). את הגושים אפשר לשבור עם קיסם. יש פתרונות להכל, אבל בסופו של דבר אני העדפתי מטחנה שבה אני לא צריך לפתור שום דבר. לגבי האמינות אוכל לחוות דיעה רק בעתיד. נקווה לטוב.