שלום
יש לי מרכך מים 4 ליטר שאני עושה לו ניקוי / ריכוך עם חצי קילו מלח גס כל חודש.
אני מוציא בתהליך השטיפה שלאחר ערבוב המלח כ 10 ליטר מים מהדיזה התחתונה של המרכך (משהו כמו רבע שעה של יציאת מים)
האם זה מספיק?
בטעימה, המים לא מלוחים. אבל בשיחה שהיתה לי עם טכנאי מכונת הקפה שלי, אני כנראה לא עושה שטיפה מספיק ארוכה למרכך. הוא מדבר על 30 ליטר מים (שעה, שעה וחצי של יציאת מים מהדיזה)
וכל זה למה? כי יש לי מים לא נקיים שיוצאים מהדוד, מים בצבע חום בהיר שקוף.
זו מכונה שעברה שיפוץ ולאחר מכן ישבה חצי שנה ללא הפעלה.
כרגע כבר עובדת כחודש, והמים מהדוד (ברז תה וגם מהראש) יוצאים לא צלולים.
אשמח לשמוע קודם כל על המרכך והאם יש מצב שהוא מוציא לי מים עם מלח למכונה.
תודה.
שטיפה למרכך המים
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
האם המים מהברז שנכנסים למרכך צלולים?
אם לא, טפל במקור המים שלך וסנן אותם מכנית.
האם המים שיוצאים מהמרכך, אלו שנכנסים למכונה צלולים?
אם כן אין בעיה במרכך.
סימפטום ידוע הוא שעם רזין חדש, המים יוצאים צהובים ונדרשת שטיפה רצינית עד שהם הופכים לצלולים.
אם אתה טועם אותם והם לא מלוחים, השטיפה מספקת וממש אין צורך להמשיך לשטוף.
אם נכנסים למכונה מים צלולים ויוצא לא צלול, הבעיה במכונה וכדאי לשטוף אותה ביסודיות או לפרקה כדי להבין מה מקור הזיהום. כדאי שהטכנאי שלך יואיל לטפל בבעיה במכונה, יפרק וינקה/יחליף את מקור הבעיה.
ולסיום, ממש אין סיבה לרענן כל חודש, ולא משנה העלות הזניחה של המלח. הצטייד בסטיקים למדידת קשיות ותראה שבשימוש ביתי סביר נדרש רענון פעם בחצי שנה או יותר תלוי בשימוש. אני עם מרכך 8 ליטר מקבל מים מרוככים גם אחרי שנה וחצי ויותר. פשוט חבל על העבודה והחרדות שלך בנושא
אם לא, טפל במקור המים שלך וסנן אותם מכנית.
האם המים שיוצאים מהמרכך, אלו שנכנסים למכונה צלולים?
אם כן אין בעיה במרכך.
סימפטום ידוע הוא שעם רזין חדש, המים יוצאים צהובים ונדרשת שטיפה רצינית עד שהם הופכים לצלולים.
אם אתה טועם אותם והם לא מלוחים, השטיפה מספקת וממש אין צורך להמשיך לשטוף.
אם נכנסים למכונה מים צלולים ויוצא לא צלול, הבעיה במכונה וכדאי לשטוף אותה ביסודיות או לפרקה כדי להבין מה מקור הזיהום. כדאי שהטכנאי שלך יואיל לטפל בבעיה במכונה, יפרק וינקה/יחליף את מקור הבעיה.
ולסיום, ממש אין סיבה לרענן כל חודש, ולא משנה העלות הזניחה של המלח. הצטייד בסטיקים למדידת קשיות ותראה שבשימוש ביתי סביר נדרש רענון פעם בחצי שנה או יותר תלוי בשימוש. אני עם מרכך 8 ליטר מקבל מים מרוככים גם אחרי שנה וחצי ויותר. פשוט חבל על העבודה והחרדות שלך בנושא
- kasm (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 120
- הצטרף: ספטמבר 2017
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
תודה
המים יוצאים צלולים מהמרכך
הם גם עוברים פילטר פחם או קוקס
המרכך אינו חדש. הוא יותר משנה.
אנסה לנקות את הדוד, דרך ברז המים החמים במכונה.
ונקווה לטוב, אם לא זה יחזור לטכנאי.
מה צריכה להיות קשיות המים?
תודה.
הם גם עוברים פילטר פחם או קוקס
המרכך אינו חדש. הוא יותר משנה.
אנסה לנקות את הדוד, דרך ברז המים החמים במכונה.
ונקווה לטוב, אם לא זה יחזור לטכנאי.
מה צריכה להיות קשיות המים?
תודה.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
Re: תודה
·kasm כתב:המים יוצאים צלולים מהמרכך
מה צריכה להיות קשיות המים?
תודה....
אחרי הריכוך, כמה שפחות. הסקלה בהתאם לשיטת המדידה.
לא ציינת איזו מכונה יש לך
אם זה HX, הנקוי לא פשוט אלא אם יש לך בורג ניקוז בתחתית הדוד. בדר"כ זה מצריך פירוק משמעותי.
- kasm (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 120
- הצטרף: ספטמבר 2017
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
Re: תודה
@coffeeavi
התכוונתי לשאול האם יש ערכים/מספרים שצריך להגיע אליהם.
יש לי ערכה לבדיקת ph במים.
כמו שבודקים בבריכוצ שחייה.
המכונה צימבלי גוניור
היתה בשיפוץ גדול
הדוד פורק ונכנס לחומר להסרת אבנית ואחכ עוד חומר שאמור למנוע קורוזיה.
מחליף החום הוחלף בחדש, גם גוף החימום חדש.
המכונה עמדה חצי שנה אחרי השיפוץ.
התכוונתי לשאול האם יש ערכים/מספרים שצריך להגיע אליהם.
יש לי ערכה לבדיקת ph במים.
כמו שבודקים בבריכוצ שחייה.
המכונה צימבלי גוניור
היתה בשיפוץ גדול
הדוד פורק ונכנס לחומר להסרת אבנית ואחכ עוד חומר שאמור למנוע קורוזיה.
מחליף החום הוחלף בחדש, גם גוף החימום חדש.
המכונה עמדה חצי שנה אחרי השיפוץ.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
ph לא רלוונטי כאן. זה לא קשיות!
לקשיות יש סטיקים מיוחדים או ערכת טיפות שמודדת קשיות מים
חפש בפורום יש הרבה שרשורים בנושא
לגבי מכונה שעמדה, אם עמדה עם מים יש מצב שהם הזדהמו בבקטריות ושאר צרות....
אם הייתה בשיפוץ מציע לך לחזור לטכנאי. אולי זה רק שטיפה אבל אולי זה משהו אחר וכדאי שהוא יטפל בזה.
ממה שאני רואה במרשתת, יש בורג ריקון לדוד אבל אם אינך איש טכני, כדאי שטכנאי יטפל בבעיה.
ציינת גם שעברה טיפול מונע קורזיה. פעם ראשונה שאני שומע דבר שכזה. נשמע תמוה משהו ואשמח אם תפרט.
מה שבטוח הוא שהמים צריכים לצאת נקיים ממכונת הקפה!
לקשיות יש סטיקים מיוחדים או ערכת טיפות שמודדת קשיות מים
חפש בפורום יש הרבה שרשורים בנושא
לגבי מכונה שעמדה, אם עמדה עם מים יש מצב שהם הזדהמו בבקטריות ושאר צרות....
אם הייתה בשיפוץ מציע לך לחזור לטכנאי. אולי זה רק שטיפה אבל אולי זה משהו אחר וכדאי שהוא יטפל בזה.
ממה שאני רואה במרשתת, יש בורג ריקון לדוד אבל אם אינך איש טכני, כדאי שטכנאי יטפל בבעיה.
ציינת גם שעברה טיפול מונע קורזיה. פעם ראשונה שאני שומע דבר שכזה. נשמע תמוה משהו ואשמח אם תפרט.
מה שבטוח הוא שהמים צריכים לצאת נקיים ממכונת הקפה!
- kasm (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 120
- הצטרף: ספטמבר 2017
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
@coffeeavi
לפי מה שהבנתי. הדוד פורק וישב בחומר שניקה את האבנית. והיתה הרבה אבנית שם.
ולאחר מכן עבר שטיפה בחומר מיוחד שהוא על בסיס מים למניעת קורוזיה וזהו יעודו
(גם לי זה נשמע מוזר עכשיו כשאני כותב את זה)
עשיתי כבר שטיפה רביעית לדוד
כיבוי המכונה וריקון הדוד מברז המים החמים
המים כבר נקיים לפחות נראים ככמעט צלולים, שיפור ניכר.
אקרא על קשיות מים והמדידים
תודה!
לפי מה שהבנתי. הדוד פורק וישב בחומר שניקה את האבנית. והיתה הרבה אבנית שם.
ולאחר מכן עבר שטיפה בחומר מיוחד שהוא על בסיס מים למניעת קורוזיה וזהו יעודו
(גם לי זה נשמע מוזר עכשיו כשאני כותב את זה)
עשיתי כבר שטיפה רביעית לדוד
כיבוי המכונה וריקון הדוד מברז המים החמים
המים כבר נקיים לפחות נראים ככמעט צלולים, שיפור ניכר.
אקרא על קשיות מים והמדידים
תודה!
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
Re: תודה
·kasm כתב:@coffeeavi
התכוונתי לשאול האם יש ערכים/מספרים שצריך להגיע אליהם.
יש לי ערכה לבדיקת ph במים.
כמו שבודקים בבריכוצ שחייה.
המכונה צימבלי גוניור
היתה בשיפוץ גדול
הדוד פורק ונכנס לחומר להסרת אבנית ואחכ עוד חומר שאמור למנוע קורוזיה.
מחליף החום הוחלף בחדש, גם גוף החימום חדש.
המכונה עמדה חצי שנה אחרי השיפוץ....
בהחלט וישנם ערכים מומלצים לקשיות מים למכונת קפה, כמה שפחות זאת לא תשובה טובה, היא למעשה גם לא נכונה.
קשיות כללית (GH): באזור ה 70mg/l, כל מה שמתחת לערך הזה נחשב מים רכים.
קשיות זמנית (KH): באזור ה 40-50mg/l.
מים בלי מינרליים (קשיות אפסית) לא רק שיכולים לשגע את המכונה (כמו חיישן גובה מים שנמצא בהרבה מכונות HX) אלה גם יתן בסופו של דבר קפה גרוע, כי המינרלים חיוניים להפקת קפה טוב.
זה לא משהו שאמור לקרות לך עם מרכך כמו שלך שמבוסס על החלפת יונים, רק עם אוסמוזה הפוכה או מים מזוקקים.
ותתפלא אבל גם ל pH יש משמעות (אין לה קשר לקשיות כמובן כמו שאמר אבי) והערך המומלץ הוא 7, כאשר תחום תקין הוא בין 6.5-7.5.
ערכים נמוכים יותר משמעותם מים חומציים יותר שיכולים לגרום לקורוזיה במכונה.
רוב הסיכויים שהערכה לבדיקת pH שיש לך לא מתאימה כי או שהיא לא בתחום או שהיא לא מדוייקת מספיק.
ערכה טובה למדידת pH כמו של JBL (יש להם כמה ל pH, אני מדבר על אחת ספציפית) היא בתחום של 6,3-7 עם דיוק של 0.1.
וכן, חומר למניעת קורוזיה נשמע כמו שמן נחשים, תדאג להזין את המכונה במים כמו שצריך, זה יעזור לך יותר.
- kasm (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 120
- הצטרף: ספטמבר 2017
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
Re: תודה
The-Fox כתב:כּ
וכן, חומר למניעת קורוזיה נשמע כמו שמן נחשים, תדאג להזין את המכונה במים כמו שצריך, זה יעזור לך יותר..........
זאת לא היתה בקשה שלי החומר הזה...
יש לי קוב מי גשם שנאסף כל חורף. אולי אשתמש במים האלה, לפחות עכשיו בחורף כשהם עוד טריים...
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
תודה על התשובה @The-Fox עומר ועל המחמאות
@KSM שאל:
" האם יש ערכים/מספרים שצריך להגיע אליהם "
עניתי שכמה שפחות ולא ציינתי סקלה מכיוון ויש כמה
dKH, DH, GPG, PPM° תלוי בערכת המדידות שבשימוש ומכיוון והמספרים/סקלות שונים ואני לא יודע איזה ערכה השואל ישיג, נזהרתי שלא לנקוב במספר.
במרכך רזין 4 או 8 ליטר וכד' אין כל אפשרות לשלוט על ערכי הריכוך והשאיפה היא להגיע למינימום.
גם המינימום במרככים אלו איננו אפס, התוצר ממש איננו מים מזוקקים.
דרגת ריכוך מספרית מומלצת לקפה?
באיזה בית קפה אתה שותה שבו שולטים על דרגת הקשיות?
אנשי הגל השלישי במים שותים מים מזוקקים (לא מרוככים) עם תוספת מינרלים, יש עשרות 'מתכונים' ששולטים על הטעם (משהו מאוד סובייקטיבי).
כן, אני מכיר את המלצת ה- SCAA שמדבר על specialty coffee עם מים בעלי:
target Total Alkalinity = 40 mg/L
target Calcium Hardness = 4 grains or 68 mg/L
אבל...
קצת פרופורציות בבקשה. לשואל יש מרכך 4L והוא שאל שאלה פשוטה
אני ממש לא חושב שצריך לשלוח אותו לקצה ולהפוך אותו ללבורנט או לכימאי, ממש לא בשלב הזה
jm2c
@KSM שאל:
" האם יש ערכים/מספרים שצריך להגיע אליהם "
עניתי שכמה שפחות ולא ציינתי סקלה מכיוון ויש כמה
dKH, DH, GPG, PPM° תלוי בערכת המדידות שבשימוש ומכיוון והמספרים/סקלות שונים ואני לא יודע איזה ערכה השואל ישיג, נזהרתי שלא לנקוב במספר.
במרכך רזין 4 או 8 ליטר וכד' אין כל אפשרות לשלוט על ערכי הריכוך והשאיפה היא להגיע למינימום.
גם המינימום במרככים אלו איננו אפס, התוצר ממש איננו מים מזוקקים.
דרגת ריכוך מספרית מומלצת לקפה?
באיזה בית קפה אתה שותה שבו שולטים על דרגת הקשיות?
אנשי הגל השלישי במים שותים מים מזוקקים (לא מרוככים) עם תוספת מינרלים, יש עשרות 'מתכונים' ששולטים על הטעם (משהו מאוד סובייקטיבי).
כן, אני מכיר את המלצת ה- SCAA שמדבר על specialty coffee עם מים בעלי:
target Total Alkalinity = 40 mg/L
target Calcium Hardness = 4 grains or 68 mg/L
אבל...
קצת פרופורציות בבקשה. לשואל יש מרכך 4L והוא שאל שאלה פשוטה
אני ממש לא חושב שצריך לשלוח אותו לקצה ולהפוך אותו ללבורנט או לכימאי, ממש לא בשלב הזה
jm2c
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
@coffeeavi
היחידות של הקיט לא משנות כי את כולן ניתן להמיר מאחת לשניה, הנה דוגמא למחשבון להמרת יחידות קשיות כללית של מים:
Lenntech - Hardness convertor
אני מודע לשזה שאין אפשרות לשנות את דרגת הריכוך במרכך רזין, זה לא אומר שלא כדאי למדוד אותה, אין פה הגיון.
1. איך אתה יודע כמה קשים המים שלך בברז ?
2. איך אתה יודע כמה הפילטר מרכך ?
3. איך אתה יודע מתי לרענן את הפילטר?
בלי לבדוק את הקשיות של המים מהמרכך זה פשוט לעבוד על עיוור ואין סיבה, זאת בדיקה פשוטה וערכה טובה עולה כ 50 ש"ח.
שים לב מה כתבתי:
במצב הבתי קפה בארץ, ריכוך המים ואיכותם זאת הבעיה האחרונה שלהם ובכל מקרה התחזוקה של המכונה זה עניין שלהם.
לסיכום, דעתי היא שהתקנת פתרון ריכוך כלשהו בלי למדוד את התוצאה של קשיות המים זאת חובבנות וחצי עבודה.
מי שרוצה לעבוד על עיוור שיהיה לו בהצלחה, בדיקה ממש לא דורשת להיות מהנדס מים, קצת פרופורציות.
היחידות של הקיט לא משנות כי את כולן ניתן להמיר מאחת לשניה, הנה דוגמא למחשבון להמרת יחידות קשיות כללית של מים:
Lenntech - Hardness convertor
אני מודע לשזה שאין אפשרות לשנות את דרגת הריכוך במרכך רזין, זה לא אומר שלא כדאי למדוד אותה, אין פה הגיון.
1. איך אתה יודע כמה קשים המים שלך בברז ?
2. איך אתה יודע כמה הפילטר מרכך ?
3. איך אתה יודע מתי לרענן את הפילטר?
בלי לבדוק את הקשיות של המים מהמרכך זה פשוט לעבוד על עיוור ואין סיבה, זאת בדיקה פשוטה וערכה טובה עולה כ 50 ש"ח.
שים לב מה כתבתי:
הערכים שציינתי מתייחסים בעיקר למים מההבט של שמירה על המכונה ומניעת בניה של אבנית וקורוזיה, אני לא מדבר על טעם (שהוא גם מושפע מזה כמובן)בהחלט וישנם ערכים מומלצים לקשיות מים למכונת קפה...
במצב הבתי קפה בארץ, ריכוך המים ואיכותם זאת הבעיה האחרונה שלהם ובכל מקרה התחזוקה של המכונה זה עניין שלהם.
לסיכום, דעתי היא שהתקנת פתרון ריכוך כלשהו בלי למדוד את התוצאה של קשיות המים זאת חובבנות וחצי עבודה.
מי שרוצה לעבוד על עיוור שיהיה לו בהצלחה, בדיקה ממש לא דורשת להיות מהנדס מים, קצת פרופורציות.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
בשום מקום לא רשמתי לא לבדוק ואם זה היה הרושם כנראה לא הסברתי מספיק טוב.
רשמתי כבר בתגובות הראשונות:
"לקשיות יש סטיקים מיוחדים או ערכת טיפות שמודדת קשיות מים
חפש בפורום יש הרבה שרשורים בנושא "
אנחנו תמימי דעים שיש למדוד את הקשיות כבעל מרכך מעניין מאוד מה ההמלצות, אבל זה לא ממש רלוונטי כי בכל מקרה אין לי שליטה על זה.
יש למדוד לדעתי תקופתית את מה שיוצא מהמרכך, זה נותן מידע מה יוצא ממנו ומתי צריך לרענן (כשהערכים עלו משמעותית)
בדיקה פעם בחודש יחד עם הטיפול במכונה זה מספק לדעתי לשימוש ביתי סביר ואף יותר מזה.
רשמתי כבר בתגובות הראשונות:
"לקשיות יש סטיקים מיוחדים או ערכת טיפות שמודדת קשיות מים
חפש בפורום יש הרבה שרשורים בנושא "
אנחנו תמימי דעים שיש למדוד את הקשיות כבעל מרכך מעניין מאוד מה ההמלצות, אבל זה לא ממש רלוונטי כי בכל מקרה אין לי שליטה על זה.
יש למדוד לדעתי תקופתית את מה שיוצא מהמרכך, זה נותן מידע מה יוצא ממנו ומתי צריך לרענן (כשהערכים עלו משמעותית)
בדיקה פעם בחודש יחד עם הטיפול במכונה זה מספק לדעתי לשימוש ביתי סביר ואף יותר מזה.
- kasm (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 120
- הצטרף: ספטמבר 2017
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
Re: תודה
עדכון:The-Fox כתב:בהחלט וישנם ערכים מומלצים לקשיות מים למכונת קפה, כמה שפחות זאת לא תשובה טובה, היא למעשה גם לא נכונה.
קשיות כללית (GH): באזור ה 70mg/l, כל מה שמתחת לערך הזה נחשב מים רכים.
קשיות זמנית (KH): באזור ה 40-50mg/l....
בדקתי את הקשיות בעזרת הסטיקים.
זה מודד total hardness
בבית יש מעל 400mg/l
ביציאה מהמרכך יש בערך 60mg/l
הפרש די מדהים!
קשיות כללית מודדת את הקשיות בברז
וקשיות זמנית מודדת אחרי הרתחה של אותם המים?