יש עוד טעם לדבר על Red Book?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
פלאפי (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 372
הצטרף: יולי 2018
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

יש עוד טעם לדבר על Red Book?

נושא שלא נקרא #1 

המושג הזה קופץ מדי פעם בכל מיני דיונים שנוגעים לסאונד דיגיטלי, ובדרך כלל זה שם נרדף לקובץ דיגיטלי באיכות גבוהה, או איכות מקור.
אני תוהה, אם כי, האם בימינו כשרוב ההאזנה מתרחשת דרך סטרימינג, יש עוד בכלל טעם להזכיר את הסטנדרט הדי ישן הזה. הרי סאונד בקידוד PCM ובאיכות 44khz/16bit אינו ייחודי לאוסף הספסיפיקציות שנכנס בתוך הred book. מה שנמצא שם זה בסך הכל סטנדרט לאיך לייצר CD כך שכל הנגנים יוכלו לקרוא אותו. מידע אודיו דיגיטלי שחולץ מתוך הCD הזה זהה לחלוטין למה שהיה עליו, וכבר לא קשור לסטנדרט שמופיע בred book.
כשמזרימים flac דרך שירות סטרימינג, אני בספק אם הקובץ הספציפי שאתה מקבל למחשב אי פעם נכתב על דיסק לפני שהועלה לשירות. סביר יותר להניח שהוא הועתק ישירות מהשרת של ההוצאה לאור לשרת של שירות הסטרימינג.

צריך לזכור שכל המהות של CD כשהוא הומצא היה להפיץ מידע אודיו דיגיטלי בצורה יעילה, שלא הייתה אפשרית אז בשום דרך אחרת. הCD, כמו תקליט הוייניל, זה בסך הכל עוד פשרה טכנולוגית בין איכות, נוחות ומחיר. היום אנחנו נמצאים בעידן טכנולוגי אחר שפשוט לא מצריך את המדיום הפיזי הזה, ולכן גם לא מצריך סטנדרטים כמו הred book.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”