אהלן,
כיום יש לי סט של אנדריאה פרימיום (קוויקמיל) ומטחנת k3.
סט מדהים שמאוד נהניתי מאוד. קפה עיקבי ברמה גבוהה.
ואז הגיע הרצון (הלא רציונאלי) לשדרג.
לפני כמה ימים הזמנתי מאלקטרוס מטחנה של צאדו e37s. כשתגיע ארשום רשמים על התהליך והמטחנה (ואפרסם את ה-k3 למכירה )
רוצה לשדרג גם את המכונה בחודשים הקרובים. מכוון למכונה ברמה גבוהה, אבל חשוב לי שתהיה תמיכה ויכולת טיפול בישראל.
הסתכלתי על ליניאה מיני (יכולת טיפול בקדמה), אבל מסתכל במקביל גם על סלייר, ספידסטר ודלה קורטה.
למישהו יש מידע לגבי מעבדות שמטפלות בהן בישראל? ראיתי כמה מכונות בארץ (בתי קפה) מבית היוצר של ספידסטר, אבל לא יודע איפה זה מטופל (אם בכלל).
מכונות אחרות שמומלצות ברמה הזו?
מכונת החלומות (עם שירות בישראל)
Re: מכונת החלומות (עם שירות בישראל)
@erezvido
היי.
לא יודע לגבי דלה קורטה, אבל למיטב ידעתי אף אחד לא יודע לתת שירות לסלייר. לעומת זאת, היבואן של קיס ון דר ווסטן, שמייצרים בין היתר את הספידסטר, הם קפה רות. אני בטוח שחברים רבים פה בפורום יכולים לאמת שלקפה רות יש שירות יוצא דופן.
היי.
לא יודע לגבי דלה קורטה, אבל למיטב ידעתי אף אחד לא יודע לתת שירות לסלייר. לעומת זאת, היבואן של קיס ון דר ווסטן, שמייצרים בין היתר את הספידסטר, הם קפה רות. אני בטוח שחברים רבים פה בפורום יכולים לאמת שלקפה רות יש שירות יוצא דופן.
Re: מכונת החלומות (עם שירות בישראל)
@erezvido
·
אני חושב שאם סלייר ספיסטר וסינסו הן על הכוונת ה LMLM לא במשחק...
אם כבר אז GS3 או יותר טוב סטראדה ראש אחד.
שוב...תלוי מה אתה מחפש במכונת הקפה הבאה שלך.
·
אני חושב שאם סלייר ספיסטר וסינסו הן על הכוונת ה LMLM לא במשחק...
אם כבר אז GS3 או יותר טוב סטראדה ראש אחד.
שוב...תלוי מה אתה מחפש במכונת הקפה הבאה שלך.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- erezvido (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 113
- הצטרף: ספטמבר 2009
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
סוגיה מעניינת שאין לי תשובה עליה - עד כמה העליה במחיר מבטיחה מכונה ״יותר טובה״.
קראתי המון על המכונות ואני עדיין מתלבט בין מכונות עם מיטב הטכנולוגיה ושליטה בפרופילי חליטה (דלה קורטה) לבין מכונות מכניות ״פשוטות״ ומוכחות (lm).
לצרכים שלי מאמין שאולי דווקא המכניות יהיו יותר מתאימות. לא חושב שאני אשחק המון עם פרופילי חליטה. צריך אחד טוב לקפה שאני שותה...
ואם מכונה מכנית יחסית - מה ההבדל האמיתי בין ספידסטר ללה מרזוקו בכוס?
אין לי ספק ששירות למכונות בארץ הוא הכרחי מבחינתי. עכשיו שנוכחתי שיש שירות ליותר מכונות ממה שחשבתי (ותודה לעונים), אפשר להתחיל להתלבט בין האופציות הקיימות.
כרגע - ממש לא פוסל LMLM. אפילו קצת נוטה אליה.
קראתי המון על המכונות ואני עדיין מתלבט בין מכונות עם מיטב הטכנולוגיה ושליטה בפרופילי חליטה (דלה קורטה) לבין מכונות מכניות ״פשוטות״ ומוכחות (lm).
לצרכים שלי מאמין שאולי דווקא המכניות יהיו יותר מתאימות. לא חושב שאני אשחק המון עם פרופילי חליטה. צריך אחד טוב לקפה שאני שותה...
ואם מכונה מכנית יחסית - מה ההבדל האמיתי בין ספידסטר ללה מרזוקו בכוס?
אין לי ספק ששירות למכונות בארץ הוא הכרחי מבחינתי. עכשיו שנוכחתי שיש שירות ליותר מכונות ממה שחשבתי (ותודה לעונים), אפשר להתחיל להתלבט בין האופציות הקיימות.
כרגע - ממש לא פוסל LMLM. אפילו קצת נוטה אליה.
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
איזה קפה אתה שותה?
רמת קליה, אספרסו/קפוצ'ינו ?
כמה באמת מעניין אותך והתנסית בפרופילים ?
בודדים האנשים בפורום שיש להם נסיון עם חלק מהמכונות שהזכרת (לדעתי יש/היו כמה עם GS3) וכנראה שלא יצא להם להתנסות בכל המכונות שהזכרת כדוגמת ספידסטר של KVW, סלייר ודלה קורטה מינה.
אלו מכונות קצה גבוה מאד שלמתמש ביתי, משוגע לדבר ככל שיהיה, קשה להצדיק, לממן ולתחזק.
מכונות של KVW משתמשות בראש טבול של LM (למעט מכונות המנוף), לאחרונה הם התחילו להציע יכולת שליטה על פרופיל החליטה בצורה מכאנית.
רמת קליה, אספרסו/קפוצ'ינו ?
כמה באמת מעניין אותך והתנסית בפרופילים ?
בודדים האנשים בפורום שיש להם נסיון עם חלק מהמכונות שהזכרת (לדעתי יש/היו כמה עם GS3) וכנראה שלא יצא להם להתנסות בכל המכונות שהזכרת כדוגמת ספידסטר של KVW, סלייר ודלה קורטה מינה.
אלו מכונות קצה גבוה מאד שלמתמש ביתי, משוגע לדבר ככל שיהיה, קשה להצדיק, לממן ולתחזק.
מכונות של KVW משתמשות בראש טבול של LM (למעט מכונות המנוף), לאחרונה הם התחילו להציע יכולת שליטה על פרופיל החליטה בצורה מכאנית.
- erezvido (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 113
- הצטרף: ספטמבר 2009
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
שותה גם אספרסו וגם הפוך כפול.
קליה כהה.
לגבי פרופילי חליטה - ההתלבטות היא בעיקר איפה עובר הגבול בין תחביב ל״עבודה״. אני לא מאמין שאשב ואנסה להבין בדיוק איך כל פרופיל חליטה מתאים לכל אחת מהתערובות. לכל היותר אעתיק פרופילי חליטה ״מן המוכן״ מהפורומים השונים. ואז השאלה היא כמה ערך מוסף זה יתן לי ברמת הטעם בכוס (שאלה מאוד סובייקטיבית. אין תשובה אחת כמובן).
מאותה סיבה, דרך אגב, אני גם לא מבצע קליה עצמאית.
חידשת לי לגבי kvw ו-lm. מעניין תודה
קליה כהה.
לגבי פרופילי חליטה - ההתלבטות היא בעיקר איפה עובר הגבול בין תחביב ל״עבודה״. אני לא מאמין שאשב ואנסה להבין בדיוק איך כל פרופיל חליטה מתאים לכל אחת מהתערובות. לכל היותר אעתיק פרופילי חליטה ״מן המוכן״ מהפורומים השונים. ואז השאלה היא כמה ערך מוסף זה יתן לי ברמת הטעם בכוס (שאלה מאוד סובייקטיבית. אין תשובה אחת כמובן).
מאותה סיבה, דרך אגב, אני גם לא מבצע קליה עצמאית.
חידשת לי לגבי kvw ו-lm. מעניין תודה
·erezvido כתב:שותה גם אספרסו וגם הפוך כפול.
קליה כהה.
לגבי פרופילי חליטה - ההתלבטות היא בעיקר איפה עובר הגבול בין תחביב ל״עבודה״. אני לא מאמין שאשב ואנסה להבין בדיוק איך כל פרופיל חליטה מתאים לכל אחת מהתערובות. לכל היותר אעתיק פרופילי חליטה ״מן המוכן״ מהפורומים השונים. ואז השאלה היא כמה ערך מוסף זה יתן לי ברמת הטעם בכוס (שאלה מאוד סובייקטיבית. אין תשובה אחת כמובן).
מאותה סיבה, דרך אגב, אני גם לא מבצע קליה עצמאית.
חידשת לי לגבי kvw ו-lm. מעניין תודה...
יש לי לליט ביאנקה ואני יכול להגיד לך שהתעסקות עם פרופיל חליטה משנה את התוצאה בכוס באופן דרמטי. לא רק זה, שינוי פרופיל און דה גו יכול לעזור לך לקבל תוצאות טובות יותר גם כשטיעית בעובי הטחינה וגם כשהקפה טרי או ישן מדי. כמובן שהפרופיל יכול גם להרוס ויש נפילות מדי פעם.
אני לא מתעסק יותר מדי עם פרופילים, יש לי שלושה או ארבעה כאלה ואני מנסה כל אחד מהם על כל סוג קפה חדש שיוצא לי לנסות.
בסה"כ זאת תוספת יפה שמאפשרת לך לחוות טעמים נוספים שבלתי אפשרי לחוות במכונה רגילה, אבל אפשר בהחלט ליהנות מאספרסו טוב מאוד גם בלעדיה.
המלצה שלי: אם תקציב אינו מהווה מגבלה עבורך לך על הדלה קורטה מינה ותוכל ליהנות מכל העולמות.